Deprem Uzmanı

Deprem Uzmanı

Son dakika deprem uzmanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem uzmanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem uzmanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem Uzmanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem uzmanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 490 deprem uzmanı haberi bulunmuştur. Tüm deprem uzmanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Naci Görür'den kiritik deprem uyarısı! 4 kente dikkat çekti
Prof. Dr. Naci Görür'den kiritik deprem uyarısı! 4 kente dikkat çekti Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yöreleri biraz endişelendiriyor. İzmir'de de endişemiz var. Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" dedi.
1.05.2024 Gündem
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem! Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Saha taraması ile ilgili bütün yerleşim yerleri taranıyor. Yapılan her ihbar ile ilgili yerlere ulaşılıyor. Şu an için bir can kaybı ve yaralanma yok. 2 katlı daha önce kullanılmadığı ifade edilen bir ev yıkıldı" ifadelerini kullandı.
18.04.2024 Gündem
Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan fal gibi deprem tahmini: Deprem olacak yıl bunlar olur!
Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan fal gibi deprem tahmini: Deprem olacak yıl bunlar olur! Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Deprem olacak yıl doğada olan değişiklik hakkında konuşan Ercan, beklenen İstanbul depreminde en riskli 5 ilçeyi de açıkladı.
28.03.2024 Gündem
Yeni fay hattı hangi illeri tehdit ediyor? Deprem uzmanı  Şükrü Ersoy açıkladı
Yeni fay hattı hangi illeri tehdit ediyor? Deprem uzmanı Şükrü Ersoy açıkladı Bugünlerde en çok konuşulanlardan biri Bursa'da tespit edilen yeni fay hattı. Neresi riskli bölge, bu hattın tehlikesi ne ölçüde? Büyük depremler üretebilir mi? CNN TÜRK Spikeri Meltem Bozbeyoğlu, Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'la değerlendirdi.
18.03.2024 Vatan TV
Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy İstanbul depremi için uyardı! Yeni fay hattı tespit edildi
Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy İstanbul depremi için uyardı! Yeni fay hattı tespit edildi Büyük Marmara depremi için ne kadar süre kaldı? İstanbul’da beklenen 7 üzeri depremi tetikler mi? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bursa'da tespit edilen yeni fay hattını CNN Türk’te değerlendirdi. Ersoy, "yerleşim alanlarındaki tüm yerlerin önemli bir deprem riski daha var” dedi.
18.03.2024 Gündem
Japon deprem uzmanı Çanakkale depremini tahmin etmişti! Marmara için uyarıda bulundu
Japon deprem uzmanı Çanakkale depremini tahmin etmişti! Marmara için uyarıda bulundu Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Çanakkale’de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremi daha önceden tahmin ettiğini söyledi, yeni uyarılarda bulundu.
6.03.2024 Gündem
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Denizin içinde bir deprem oluyorsa tsunami de oluyor. Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1 metre yüksekliğinde tsunaminin meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kaymada oluyorsa 3 metre yüksekliğinde tsunami olabilir" dedi.
1.02.2024 Gündem
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde hissedildi, işte ilk görüntüler
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde hissedildi, işte ilk görüntüler Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 16.04'te 5.2, saat 16:24'te ise 3.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya deprem sonrası, 'AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur.' açıklamasında bulundu. Malatya Valisi Ersin Yazıcı bir binanın kirişinin düştüğünü belirtti. Vali Yazıcı, 'Binanın girişi kapandığı için AFAD ekibimiz mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarıyor.' dedi. Öte yandan deprem Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Mardin'de de hissedildi.
25.01.2024 Gündem
Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem
Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem Kırgızistan’ın Kızıl-Su ilçesi yakınlarında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeev, Kırgızistan’da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını açıkladı.
22.01.2024 Gündem
Deprem uyarısı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi: Dünyada böyle bir örnek ben bilmiyorum
Deprem uyarısı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi: Dünyada böyle bir örnek ben bilmiyorum Depremler dünyada ve Türkiye'de artıyor. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy son gelişmeleri CNN Türk ekranlarında deeğerlendirdi. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, dünyada 2023 yılının en büyük depremi olarak kayıtlara geçti. 2023 yılı, deprem hareketliliği açısından son derece sıradışı bir yıldı. Geçen yıl Türkiye 74 bin kez sallandı. Peki, depremlerin bu kadar artması neyin habercisi?
4.01.2024 Gündem
Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi! İstanbul'da 3 ilçeye dikkat çekti, tsunami uyarısında bulundu
Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi! İstanbul'da 3 ilçeye dikkat çekti, tsunami uyarısında bulundu Deprem uyarısı Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den geldi. CNN TÜRK canlı yayınında Semiha Şahin'e öneli açıklamalarda bulunan deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki İstanbul'u uyardı. Japonya'daki depremi değerlendiren Moriwaki, Türkiye'de olası tsunami ile ilgili beklentilerini de paylaşarak İstanbul'da Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece ilçelerine dikkat çekti.
1.01.2024 Gündem
Japon deprem uzmanı Marmara fay hattını işaret etti: Fazla rahatlamadı
Japon deprem uzmanı Marmara fay hattını işaret etti: Fazla rahatlamadı Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, 3 hafta önce Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Marmara fay hattını işaret etti.
27.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması! İstanbul'un en riskli ilçeleri belli oldu, Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Süre doldu, her an olabilir
Deprem açıklaması! İstanbul'un en riskli ilçeleri belli oldu, Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Süre doldu, her an olabilir İstanbul için deprem uyarısı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi. Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm kapsamında 22 bloklu 370 konutta yıkım çalışmaları başladı. Yıkımı yerinde inceleyen deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Marmara’da en son 1766’da çifte bir deprem olmuş. Bunun süresi doldu. Dolayısıyla her an Marmara’da bir deprem olma potansiyeli var" dedi.
14.12.2023 Gündem
1766 İstanbul depremi kaç şiddetinde olmuştu, saat kaçtaydı? 1766 depreminin merkez üssü neresiydi, bu depremde kaç kişi öldü?
1766 İstanbul depremi kaç şiddetinde olmuştu, saat kaçtaydı? 1766 depreminin merkez üssü neresiydi, bu depremde kaç kişi öldü? Marmara Denizi’nde gerçekleşen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlar İstanbul depremi için uyarılarına devam ediyor. Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki de beklenen İstanbul depremi için tedbir alınması gerektiğini belirtirken, "Mesela Kahramanmaraş'ta 7.7'lik büyük deprem olmadan önce 4 ve 5 büyüklüklerinde depremler oluyordu, büyük depremin habercisiydi. Ama tek tek geliyorsa orada büyük deprem bekleniyor diyemiyoruz. Daha sık olmaya başlarsa büyük deprem yaklaştı diyebiliriz. Genel olarak aniden gelmiyor çok büyük depremler. İstanbul'da da sarsıntılar sıklaşırsa; 5, 4, 3 şeklinde depremler olursa büyük depremi konuşabiliriz. Ancak kaçınılmaz olan büyük deprem yaklaşırken, asıl önemli olan nokta kentsel dönüşümü iyi bir şekilde yapmak olacaktır.” İfadelerini kullandı. Depremler gündem olurken vatandaşlar 1766 İstanbul depremi ile ilgili ayrıntıları tekrar sorgulamaya başladı. Peki, 1766 İstanbul depremi kaç şiddetindeydi, 1766 depremi saat kaçta meydana geldi? 1766 depreminin merkez üssü neresiydi, 1766 İstanbul depreminde kaç kişi öldü?
6.12.2023 Gündem
Ahmet Ercan'dan korkutan 5.1'lik deprem yorumu
Ahmet Ercan'dan korkutan 5.1'lik deprem yorumu Marmara Denizi'nde önce saat 10.42'de 5.1, 3 dakika sonra ise 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem anı güvenlik kameralarına yansırken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu depremin öncü olduğu belirtti.
4.12.2023 Gündem
Deprem sonrası uzmanlardan çarpıcı yorum
Deprem sonrası uzmanlardan çarpıcı yorum Bursa'da merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Öte yandan uzmanlardan deprem sonrası çarpıcı yorumlar geldi.
4.12.2023 Gündem
Marmara'da 3 dakika arayla 2 deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi
Marmara'da 3 dakika arayla 2 deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. Depremler, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Yalova, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi. CNN TÜRK'e konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Şu anda özellikle 99 depremi öncesi yapılan binalarda durulmamasını tavsiye ediyorum, dikkatli olmaları gerekiyor. Zorunluluk olmadıkça da evde kalmasınlar." çağrısında bulundu.
4.12.2023 Gündem
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir? Deprem uzmanı Türkiye için ne dedi? Yoshinori Moriwaki’nin İstanbul depremi yorumu
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir? Deprem uzmanı Türkiye için ne dedi? Yoshinori Moriwaki’nin İstanbul depremi yorumu Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye'de depreme yönelik açıklama yaptı. Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya doğru harekete geçtiğini belirten Moriwaki, Bingöl, Bitlis, Muş ve Van tarafında bir deprem beklenebileceğini söyledi. Peki, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir, Türkiye için ne dedi?
30.11.2023 Gündem
Malatya'da peş peşe korkutan iki deprem!
Malatya'da peş peşe korkutan iki deprem! Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından yine merkez üssü Battalgazi olan bir deprem daha meydana geldi. Sarsıntı, 4.7 olarak ölçüldü. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok.
23.11.2023 Gündem
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, olası Marmara depreminde en kötü senaryoya ilişkin bilgileri verdi. Avşa açıklarında 4 büyüklüğünde meydana gelen depremi işaret eden Ersoy, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
12.11.2023 Gündem
Van depreminde yıkılan otelde son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: Belki benim de adım bir sokağa verilmişti
Van depreminde yıkılan otelde son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: Belki benim de adım bir sokağa verilmişti Van depreminde yıkılan Bayram Oteli'nden son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan acı olaya ilişkin anısını paylaştı. Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depreme yaklanan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, DHA muhabirlerinin de yaşamını yitirdiği Bayram Oteli'nden son anda ayrıldığını söyledi. Yıkılan otelden yer ayırttığını ancak geç döndüğü için odasının başkasına verildiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; ben de tıpkı Japon bilim insanı gibi ölen bir Türk bilim insanı olacaktım. Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.
9.11.2023 Gündem
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem AFAD'dan alınan bilgiye göre Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde saat 05.32'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de de hissedildi. AFAD, deprem sonrası olumsuz bir ihbar bulunmadığını açıkladı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Hatay'da meydana gelen depremi CNN TÜRK'te değerlendirdi.
9.11.2023 Gündem
Murat Kurum: 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor
Murat Kurum: 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Marmara Üniversitesi’nde, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı’nda Dirençli Şehirler Paneli' ne katıldı. Panelde bir konuşma yapan Murat Kurum, "Tarihin emaneti İstanbul'umuza da baktığınızda 1.2 milyon bina, 6 milyon konuttan söz ediyoruz ve bu binalara baktığımızda 1.5 milyon konutun da riskli olduğu ortada. 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor. Bu kapsamda 2012 yılında az önce bahsettiğim çalışma çerçevesinde o günden bugüne 39 ilçede 800 bin konutun dönüşümü tamamlandı. Şu an fiilen sahada devam eden dönüşüm konutu sayımız da 171 bin" dedi. 
9.11.2023 Ekonomi
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek...
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek... Balıkesir açıklarında meydana gelen depremi uzman isimler yorumladı. Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4,1 büyüklüğünde olan deprem, beklenen büyük bir depremi yeniden hatırlattı. CNN TÜRK canlı yayınına konuk olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, riskli illeri tek tek sayıp uyardı. "Deprem tehlikesi son derece yüksek ve de çok yakın" dedi. Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Deprem, deprem beklediğimiz KAF’ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. " ifadelerine yer verdi.
8.11.2023 Gündem
Marmara Bölgesi için kritik deprem uyarısı! Japon uzmandan önemli açıklama
Marmara Bölgesi için kritik deprem uyarısı! Japon uzmandan önemli açıklama Adıyaman’a gelerek deprem hakkında seminer veren Japon Deprem Uzmanı Yoshınorı Morıwakı, Marmara Bölgesi'ni ciddi bir depremin beklediğini ve deprem olması halinde binlerce kişinin hayatını kaybedebileceğini vurguladı.
4.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deprem Uzmanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem uzmanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.