Boş Kontenjan

Boş Kontenjan

Son dakika boş kontenjan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan boş kontenjan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını boş kontenjan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Boş Kontenjan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan boş kontenjan gelişmeleri de dahil olmak üzere 531 boş kontenjan haberi bulunmuştur. Tüm boş kontenjan haberleri aşağıda listelenmiştir.
DGS ek tercih hakkı var mı, ek tercihler ne zaman? DGS ek tercih (2. Yerleştirme) kılavuzu yayınlandı mı, ek yerleştirme şartları neler, DGS ek tercih ücreti ne kadar?
DGS ek tercih hakkı var mı, ek tercihler ne zaman? DGS ek tercih (2. Yerleştirme) kılavuzu yayınlandı mı, ek yerleştirme şartları neler, DGS ek tercih ücreti ne kadar? DGS ek tercih var mı, 2023 DGS 2. tercih ne zaman? ÖSYM DGS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından herhangi bir üniversiteye geçiş yapamayan adaylar DGS ek tercihler için araştırmalarını hızlandırdı. DGS ek tercihlerde de adaylar sınavdan elde ettikleri puanlara ve kontenjanlara göre tercihlerini yapacak. Kontenjanlar ise kayıtların sona ermesiyle netleşecek. DGS ek tercihler için gözler ÖSYM’den yapılacak açıklamaya çevrildi. Peki, DGS ek tercih ne zaman, DGS boş kontenjanlar ve taban puanlar açıklandı mı?
11.09.2023 Eğitim
(LGS boş kontenjan sorgulama) LGS boş kontenjanlar 2023 açıklandı mı, MEB 2023 LGS boş kontenjan listesi ve LGS taban puanları nasıl sorgulanır? meb.gov.tr LGS boş kontenjan
(LGS boş kontenjan sorgulama) LGS boş kontenjanlar 2023 açıklandı mı, MEB 2023 LGS boş kontenjan listesi ve LGS taban puanları nasıl sorgulanır? meb.gov.tr LGS boş kontenjan Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarını 23 Haziran'da açıkladı. LGS kapsamındaki lise tercihleri, 3 Temmuz-19 Temmuz arasında yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS yerleştirme sonuçlarını http://www.meb.gov.tr adresinden ilan etti. Sonuçların açıklanmasıyla LGS boş kontenjanlar 2023 açıklandı mı, MEB 2023 LGS boş kontenjan listesi ve LGS taban puanları nasıl sorgulanır? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte MEB LGS boş kontenjan sorgulama sürecine dair merak edilenler…
25.07.2023 Eğitim
LGS taban puanları 2023 (meb.gov.tr) E okul 2023 LGS taban puanları ne zaman açıklanacak? LGS 2023-2024 taban puanları, 2023 LGS boş kontenjanlar ve başarı sıralamaları
LGS taban puanları 2023 (meb.gov.tr) E okul 2023 LGS taban puanları ne zaman açıklanacak? LGS 2023-2024 taban puanları, 2023 LGS boş kontenjanlar ve başarı sıralamaları LGS taban puanları ile boş kalan kontenjanlar merak konusu oldu. LGS 1. tercih yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" adresi üzerinden açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olarak belirlenirken, sınav puanıyla bir okula yerleşemeyen öğrenciler, LGS boş kontenjan ve lise taban puanları 2023 ile ek tercihleri sona erecek. Peki, E Okul nakil dönemi boş kontenjanları açıklandı mı, MEB 2. tercih tarihleri ne zaman? İşte 2023 LGS boş kontenjanlar ve lise taban puanları…
25.07.2023 Eğitim
Tayin olan öğretmenlerin çocuklarının okul nakil işlemleri nasıl olacak? Nakillerde kontenjan şartı kalktı mı? MEB’ten yeni düzenleme!
Tayin olan öğretmenlerin çocuklarının okul nakil işlemleri nasıl olacak? Nakillerde kontenjan şartı kalktı mı? MEB’ten yeni düzenleme! MEB duyurdu! Öğretmen çocuklarına kontenjan sınırı kalktı. Kontenjan şartı olmadan nakil imkânı getirildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen çocuklarının lise nakillerinde kontenjan şartını kaldırdıklarını duyurdu. Peki, Tayin olan öğretmenlerin çocuklarının okul nakil işlemleri nasıl olacak? Nakillerde kontenjan şartı kalktı mı? İşte MEB’in Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik…
22.11.2022 Eğitim
TUS  yerleştirme sonuçları 2022 (2 dönem) ne zaman açıklanacak, TUS tercih sonuçları açıklandı mı? 2022 TUS yerleştirme sonuçları…
TUS  yerleştirme sonuçları 2022 (2 dönem) ne zaman açıklanacak, TUS tercih sonuçları açıklandı mı? 2022 TUS yerleştirme sonuçları… 2022 TUS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, TUS tercih sonuçları açıklandı mı? TUS tercihlerinin 25 Ekim’de sona ermesinin ardından, sonuçların açıklanacağı tarih merak konusu oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından yerleştirmede boş kontenjan kalırsa, TUS için ek yerleştirme yapılacak.
1.11.2022 Eğitim
GSB personel alımı 2022 başvuru ekranı! GSB 1200 yurt yönetimi personel alımı başvuru şartları nelerdir, e devlet başvurusu nasıl yapılır?
GSB personel alımı 2022 başvuru ekranı! GSB 1200 yurt yönetimi personel alımı başvuru şartları nelerdir, e devlet başvurusu nasıl yapılır? Gençlik ve Spor Bakanlığı 1200 sözleşmeli yurt yönetim personeli alımı için başvurular başladı. Başvuru şartlarını karşılayan adaylar, GSB sözleşmeli personel alımı mülakat sınavlarına katılacak. Peki, GSB personel alımı başvurusu nasıl yapılır, GSB 1200 yurt yönetimi personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte, GSB personel alımı başvuruları hakkında merak edilenler…
10.10.2022 Personel Alımı
YKS 3. ek tercih var mı, YKS 3. ek tercih ne zaman 2022? ÖSYM üniversite tercih kılavuzuna göre YKS ek tercih olacak mı?
YKS 3. ek tercih var mı, YKS 3. ek tercih ne zaman 2022? ÖSYM üniversite tercih kılavuzuna göre YKS ek tercih olacak mı? 2022 YKS ek tercih sonuçları, 19 Eylül 2022 Pazartesi günü ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 19 Eylül 2022 tarihinde saat 17.30'dan itibaren öğrenmeye  başladı. Söz konusu gelişmenin ardından “YKS 3. ek tercih var mı, YKS 3. ek tercih ne zaman 2022?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
23.09.2022 Eğitim
3. ek tercih var mı, YKS 3. ek tercih olacak mı? ÖSYM YKS 3. ek tercih tarihleri açıklandı mı, ne zaman?
3. ek tercih var mı, YKS 3. ek tercih olacak mı? ÖSYM YKS 3. ek tercih tarihleri açıklandı mı, ne zaman? YKS 3. ek tercih var mı, 3. ek tercih olacak mı? YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 3. ek tercih olup olmayacağı sorgulanıyor. YKS ek yerleştirme sonuçlarında da bir yere yerleşemeyen öğrenciler ÖSYM duyuru sayfasını sık sık ziyaret ediyor. Pek, ek tercih var mı 2022?
20.09.2022 Eğitim
YKS kontenjanlar doldu mu, YKS boş kontenjan var mı?
YKS kontenjanlar doldu mu, YKS boş kontenjan var mı? ÖSYM, Yükseköğretim Sınavı ek tercih sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamada baraj puanının kaldırılmasının ardından yükseköğretim kurumları kontenjanlarının yüzde 99'unun dolduğu belirtildi.
19.09.2022 Eğitim
Yükseköğretim kurumlarındaki boş kontenjan sayısı 19 bin 358’e düştü
Yükseköğretim kurumlarındaki boş kontenjan sayısı 19 bin 358’e düştü Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamada, “Ek yerleştirmeyle birlikte yükseköğretim kurumlarındaki boş kontenjan sayısı 96 bin 15’ten 19 bin 358’e düşmüştür” açıklaması yapıldı.
19.09.2022 Eğitim
Ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı? ÖSYM YKS ek yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı
Ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı? ÖSYM YKS ek yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı YÖK Başkanlığı, 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirme sonuçları 17.30'da ÖSYM tarafından açıklanacağını duyurdu.
19.09.2022 Eğitim
YKS 2. EK TERCİH SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? Ek tercih sonuç tarihi 2022 ve YKS ek tercih sonuçları ÖSYM e devlet giriş
YKS 2. EK TERCİH SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? Ek tercih sonuç tarihi 2022 ve YKS ek tercih sonuçları ÖSYM e devlet giriş Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, ek tercih sonuç tarihi açıklandı mı? YKS ek tercih başvuruları 13 Eylül tarihiyle sona erdi. YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ise başvuru işlemlerinin sona ermesiyle sorgulanmaya başlandı. Gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevirdi. Ek yerleştirme üniversite kayıtlarının 26-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği bilindiğinde öğrenciler YKS 2. ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt aramaya başladı.
16.09.2022 Eğitim
DGS ek tercih ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS ek tercih var mı, boş kontenjanlar açıklandı mı?
DGS ek tercih ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS ek tercih var mı, boş kontenjanlar açıklandı mı? DGS ek tercihler ne zaman, 2022 DGS ek tercih kılavuzu ve boş kontenjan listesi açıklandı mı? DGS ek tercih işlemlerine ilişkin detaylar sorgulanıyor. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ek tercih tarihlerine çevrildi. Üniversite kayıtlarının tamamlanması beklenirken ek tercih işlemlerine yönelik araştırmalar da hızlandı.
12.09.2022 Eğitim
DGS üniversite kayıtları! DGS üniversite nasıl yapılır, ne zaman 2022, nasıl yapılır, ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu?
DGS üniversite kayıtları! DGS üniversite nasıl yapılır, ne zaman 2022, nasıl yapılır, ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu? DGS üniversite kayıtları için yapılan aramalar yoğun bir şekilde devam ediyor. 7 Eylül’de DGS tercihlerinin belli olmasının ardından kayıt yaptıracaklar arama motorlarına yönelerek, DGS üniversite kayıtları nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte DGS üniversite kayıtları ve tarihleri hakkında merak edilenler…
9.09.2022 Eğitim
YKS ek tercih ne zaman? Gözler YKS ek tercih kılavuzu için ÖSYM’de! YKS ek tercih boş kontenjanlar 2022 listesi belli mi, kılavuzu yayımlandı mı?
YKS ek tercih ne zaman? Gözler YKS ek tercih kılavuzu için ÖSYM’de! YKS ek tercih boş kontenjanlar 2022 listesi belli mi, kılavuzu yayımlandı mı? ÖSYM YKS ek tercihler ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? soruları gündem olmayı sürdürüyor. Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala ilk tercihinde bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler gözlerini ek tercih tarihleri ve kılavuzuna çevirdi. Boş kontenjan listesiyle ikinci tercih hakkını kullanacak adaylar YKS ek tercihler ne zaman başlıyor, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? diye soruyor. İşte YKS ek tercihlerde son durum…
2.09.2022 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar'dan vakıf üniversitelerine 'indirim' çağrısı
YÖK Başkanı Özvar'dan vakıf üniversitelerine 'indirim' çağrısı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerine seslenerek, "Kayıt aşamasında ücretlerden kaynaklı oluşabilecek tereddütlerin kayıtlı öğrenci sayısını olumsuz etkilememesi için ekstra indirim kampanyası faydalı olacaktır. Vakıf üniversitelerimizden öngörülebilir ve istikrarlı bir ücret politikası benimsemelerini de bekliyoruz" dedi.
17.08.2022 Eğitim
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı!
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı! 2022 Üniversite tercihleri başladı! YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların incelemesi için YKS tercih kılavuzu daha önce yayınlanmıştı. ÖSYM'nin, 2022 YKS tercih ekranının açıldığını duyurmasının ardından adaylar için seçim işlemleri de resmen başladı. Adaylar, başarı sıralamaları ve puanlarını da dikkate alarak tercih işlemlerini gerçekleştirecek. YÖK, tercih için 150 ve 180 puan barajını kaldırmıştı. Hal böyle olunca tercih işlemleri de adaylar için bir stratejiye dönüşmüş durumda. Adayların hangi bölümleri istediğine karar verip başarı sırasını da dikkate alarak geniş bir aralıkta tercih yapmaları gerekiyor. Uzmanlar adaylara sık sık tercihleri yaparken dikkatli davranmaları konusunda uyarırken, doğru tercih için yapılması gerekenler de adaylar tarafından araştırılıyor. Peki, 2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? Okul birincileri nasıl tercih yapacak? Üniversite tercih kontrolü nasıl yapılır? İşte 2022 YKS tercih kılavuzuna göre adayların dikkat etmesi gerekenler…
27.07.2022 Eğitim
Lise boş kontenjan ve taban puanları açıklandı mı? Yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları nasıl sorgulanır, yerleşemeyenler ne yapacak?
Lise boş kontenjan ve taban puanları açıklandı mı? Yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları nasıl sorgulanır, yerleşemeyenler ne yapacak? Lise boş kontenjan ve taban puanları açıklandı mı? sorusuna yanıt LGS sonuçlarının açıklanmasından beri yanıt aranıyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları "e-okul.meb.gov.tr" adresinde açıklandı. Peki, Hiçbir okula yerleşemeyen ne yapacak? Öğrenci Alan Liselerin Taban ve Tavan Puanlarıyla Yüzdelik Dilimleri tablosuna nasıl ulaşılır?
25.07.2022 Eğitim
Boş kontenjanlar açıklandı mı 2022, LGS boş kontenjanları nasıl öğrenebilirim? Lise yüzdelik dilimleri, taban puanları, boş kontenjanlar…
Boş kontenjanlar açıklandı mı 2022, LGS boş kontenjanları nasıl öğrenebilirim? Lise yüzdelik dilimleri, taban puanları, boş kontenjanlar… 2022 LGS yerleştirme sonuçları açıklandı. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından MEB üzerinden hiçbir yere yerleşemediğini gören ve yerleştiği liseyi değiştirmek isteyen öğrencilerin LGS boş kontenjanlar ile ilgili yaptıkları aramalar arttı. Peki, LGS boş kontenjanlar açıklandı mı, boş kontenjan sorgulaması nasıl yapılır, LGS boş kontenjanları nasıl öğrenebilirim? LGS ile yerleşemeyenler ne yapacak? İşte Lise yüzdelik dilimleri ve taban puanları…
25.07.2022 Eğitim
YKS heyecanı başladı! 1 net yapanın tercih şansı var
YKS heyecanı başladı! 1 net yapanın tercih şansı var Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuyla başladı. YKS’de, TYT’deki 120 soru ile AYT’deki 80 sorudan toplam 1 net yapan adaylara, yaklaşık 132 puanla tercih yapma hakkı doğacak. Geçen yıl boş kalan işletme, siyaset bilimi, fizik gibi bölümlerin, bu yıl daha düşük puanlarla öğrenci alarak dolması bekleniyor.
18.06.2022 Eğitim
LGS sonuçları ne zaman açıklanır? LGS tercihleri ne zaman başlayacak?
LGS sonuçları ne zaman açıklanır? LGS tercihleri ne zaman başlayacak? Yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrenci için katılım sağladığı LGS 17 bin 915 okulda yapıldı. İyi bir liseye yerleşmek isteyen öğrenciler için önce sonuçlar açıklanacak daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih takvimi paylaşılacak. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanır? LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar…
5.06.2022 Eğitim
LGS ile öğrenci alacak özel okullarda kayıtlar ne zaman başlayacak? İşte özel liselerin kayıt takvimi
LGS ile öğrenci alacak özel okullarda kayıtlar ne zaman başlayacak? İşte özel liselerin kayıt takvimi Özel okullarda kayıt takvimi değişti! Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) açıkladı! LGS ile öğrenci alacak özel okullarda bu yıl aynı gün içinde hem kesin hem yedek kayıtlar yapılacak. Aralarında Amerikan, Alman, Fransız, İtalyan liselerinin de yer aldığı yabancı özel liseler de kayıtlarda aynı takvimi işleyecek. Peki, Özel okullarda kesin ve yedek kayıtlar ne zaman? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Özel liselere ön kayıtlar ne zaman? İşte detaylar…
4.05.2022 Eğitim
2.dönem lise nakil başvuruları ne zaman, başladı mı? Nakiller ne zaman açılacak? MEB nakil işlemleri tarihleri merak ediliyor!
2.dönem lise nakil başvuruları ne zaman, başladı mı? Nakiller ne zaman açılacak? MEB nakil işlemleri tarihleri merak ediliyor! 2. dönem lise nakil işlemleri ne zaman 2022, MEB nakil işlemleri nasıl yapılır? 2. dönem nakil tarihleri 2022 sorgulaması başladı. Okuduğu okulu ya da bölümünü değiştirmek isteyenler 2. Dönemim başlamasına az bir süre kala lise nakil başvurularının başlayıp başlamadığını, nakil işlemlerinin ne zaman açılacağını sorguluyor. Peki, 2. dönem nakil başvuruları ne zaman? MEB nakil işlemleri ne zaman açılacak 2022, nasıl yapılır?
3.02.2022 Eğitim
BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu yayımlandı! BİLSEM öğretmen kontenjanları!
BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu yayımlandı! BİLSEM öğretmen kontenjanları! MEB duyurdu! BİLSEM Öğretmen alımı başvuruları başlıyor! MEB, BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu'nu ve kontenjanları yayınladı. Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen alımı için başvurular 24 Ocak'ta başlıyor. Peki, BİLSEM Öğretmen alımı başvurusu nasıl yapılır? BİLSEM öğretmen kontenjanları ve başvuru şartları!
19.01.2022 Eğitim
Yurt bulamayan üniversite öğrencileri ile ilgili flaş açıklama
Yurt bulamayan üniversite öğrencileri ile ilgili flaş açıklama Öğrenci yurtlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Boş kontenjan müjdesi geldi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, yüksek kira nedeniyle ev bulmakta zorlanan öğrencilere Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlardaki boş kontenjanları değerlendirmeleri çağrısında bulundu.
31.10.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Boş Kontenjan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki boş kontenjan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.