Gazete Vatan Logo

DGS üniversite kayıtları! DGS üniversite nasıl yapılır, ne zaman 2022, nasıl yapılır, ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu?

DGS üniversite kayıtları için yapılan aramalar yoğun bir şekilde devam ediyor. 7 Eylül’de DGS tercihlerinin belli olmasının ardından kayıt yaptıracaklar arama motorlarına yönelerek, DGS üniversite kayıtları nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte DGS üniversite kayıtları ve tarihleri hakkında merak edilenler…

DGS üniversite kayıtları! DGS üniversite nasıl yapılır, ne zaman 2022, nasıl yapılır, ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu?

DGS üniversite kayıtları nasıl yapılır, kayıt tarihleri nedir? DGS tercih sonuçları 7 Eylül’de açıklandı. DGS tercihlerinde hiçbir Yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen önlisans mezunları gözünü DGS ek tercihlerine çevirirken, üniversite kayıtlarının nasıl yapıldığına dair de araştırmalar hızlandı. Öte yandan DGS ile ilgili sayısal veriler ÖSYM sayfasından yayımlandı.

DGS ÜNİVERİSTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

DGS üniversite kayıtları 9-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 08 - 12 Eylül 2022 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

ÜNİVERSİTE KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

DGS EK TERCİH BOŞ KONTENJANLARI VE TABAN PUANLARI BELLİ OLDU MU?

DGS ek tercih boş kontenjanları ve taban puanları henüz yayımlanmadı.

24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlandı. Kayıt işlemleri 14 Eylül'e kadar tamamlanacağı için boş kontenjan listesi de 14 Eylül'den sonra yayımlanacaktır.

Haberin Devamı

DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN SAYISAL BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR TIKLAYIN