Gazete Vatan Logo

DGS ek tercih ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS ek tercih var mı, boş kontenjanlar açıklandı mı?

DGS ek tercihler ne zaman, 2022 DGS ek tercih kılavuzu ve boş kontenjan listesi açıklandı mı? DGS ek tercih işlemlerine ilişkin detaylar sorgulanıyor. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ek tercih tarihlerine çevrildi. Üniversite kayıtlarının tamamlanması beklenirken ek tercih işlemlerine yönelik araştırmalar da hızlandı.

DGS ek tercih ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS ek tercih var mı, boş kontenjanlar açıklandı mı?

DGS ek tercih kılavuzu ve başvuru işlemlerine ilişkin detaylar DGS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla gündeme geldi. Kayıt işlemleri sürerken henüz bir yere yerleşemeyen adayların ek tercihlere yönelik araştırmaları devam ediyor. Kayıtlar 14 Eylül'de sona erecek. Peki, DGS ek tercih ne zaman, boş kontenjanlar belli oldu mu?

DGS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK, BOŞ KONTENJANLAR BELLİ Mİ?

DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları, tercih işlemlerin başlayacağı tarih gibi detaylar henüz belli olmadı. Adaylar detayları ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

14 Eylül'de üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanması sonrası kalan boş kontenjanlara göre ek tercih dönemi başlayacak.

DGS EK TERCİHLER NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

DGS ek tercih işlemlerinde adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklar.

DGS EK TERCİHLER İÇİN TIKLAYIN