Gazete Vatan Logo

YKS ek tercih ne zaman? Gözler YKS ek tercih kılavuzu için ÖSYM’de! YKS ek tercih boş kontenjanlar 2022 listesi belli mi, kılavuzu yayımlandı mı?

ÖSYM YKS ek tercihler ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? soruları gündem olmayı sürdürüyor. Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala ilk tercihinde bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler gözlerini ek tercih tarihleri ve kılavuzuna çevirdi. Boş kontenjan listesiyle ikinci tercih hakkını kullanacak adaylar YKS ek tercihler ne zaman başlıyor, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? diye soruyor. İşte YKS ek tercihlerde son durum…

YKS ek tercih ne zaman? Gözler YKS ek tercih kılavuzu için ÖSYM’de! YKS ek tercih boş kontenjanlar 2022 listesi belli mi, kılavuzu yayımlandı mı?

YKS ek tercih ne zaman, YKS ek tercih kılavuz yayınlandı mı? Üniversite kayıtlarının 26 Ağustos tarihinde sona ermesinin ardından, bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar gözünü ek tercihler için gelecek duyuruya çevirdi. Ek tercih kılavuzu ve buna bağlı olarak boş kontenjanlar merak konusu oldu. Peki, ek tercihler ne zaman başlıyor?

ÖSYM YKS ek tercihler ne zaman, ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

YKS tercih sonuçlarının ilan edilmesiyle üniversite kayıt işlemleri başladı. Üniversite kayıtları 26 Ağustos’ta tamamlandı. Tercih sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar sabırsızlıkla ek tercih tarihlerini beklemeye başladı.

YKS ek tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. YKS ek tercihlerin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Ek tercihler nasıl olacak?

2022 ÖSYM YKS tercih kılavuzuna göre, ek yerleştirmeler şu şekilde gerçekleştiriliyor:

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2022 YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Haberin Devamı

Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

2021 EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. 

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır. Adayların yapacağı tercih sayısı en fazla 24 olacaktır.

Haberin Devamı