Gazete Vatan Logo

YKS 2. EK TERCİH SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? Ek tercih sonuç tarihi 2022 ve YKS ek tercih sonuçları ÖSYM e devlet giriş

Ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, ek tercih sonuç tarihi açıklandı mı? YKS ek tercih başvuruları 13 Eylül tarihiyle sona erdi. YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ise başvuru işlemlerinin sona ermesiyle sorgulanmaya başlandı. Gözler ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevirdi. Ek yerleştirme üniversite kayıtlarının 26-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği bilindiğinde öğrenciler YKS 2. ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt aramaya başladı.

YKS 2. EK TERCİH SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? Ek tercih sonuç tarihi 2022 ve YKS ek tercih sonuçları ÖSYM e devlet giriş

YKS ek tercih sonuçları için araştırmalar arttı. YKS başvuruları 07-13 Eylül 2022 tarihleri arasında yapıldı. Öğrenciler boş kontenjan ve taban puanları kapsamında tercih işlemlerini gerçekleştirdi. Peki 2022 YKS ek tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Ek tercih sonuç tarihi belli oldu mu?

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022 YKS Ek tercihleri 7-13 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Buna göre YKS ek yerleştirme başvuruları 13 Eylül'de sona erecek. 

YKS ek yerleştirme takviminde tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz netleşmedi. Ek yerleştirme üniversite kayıtlarının 26-30 Eylül tarihleri arasında alınacak olmasından dolayı tercih sonuçlarının 14-26 Eylül arasında açıklanması bekleniyor. 

YKS ek tercih sonuçlarının sonuç.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulanacak.

YKS EK TERCİH TARİHLERİ TAKVİMİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2022 YKS ek tercih tarihlerini duyurdu. İşte, YKS ek tercih takvimi...

YKS ek yerleştirme tercihleri: 7 Eylül - 13 Eylül

Haberin Devamı

YKS ek yerleştirme için ücret ödemeleri: 14 Eylül

YKS ek yerleştirme elektronik kayıtları: 25 Eylül - 28 Eylül

YKS üniversitede ek yerleştirme kayıtları: 26 Eylül - 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.