Gazete Vatan Logo

3. ek tercih var mı, YKS 3. ek tercih olacak mı? ÖSYM YKS 3. ek tercih tarihleri açıklandı mı, ne zaman?

YKS 3. ek tercih var mı, 3. ek tercih olacak mı? YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 3. ek tercih olup olmayacağı sorgulanıyor. YKS ek yerleştirme sonuçlarında da bir yere yerleşemeyen öğrenciler ÖSYM duyuru sayfasını sık sık ziyaret ediyor. Pek, ek tercih var mı 2022?

3. ek tercih var mı, YKS 3. ek tercih olacak mı? ÖSYM YKS 3. ek tercih tarihleri açıklandı mı, ne zaman?

2022 YKS ek tercih sonuçları, 19 Eylül 2022 Pazartesi günü ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından herhangi bir yere yerleşemeyen öğrenciler 3. Ek tercih haklarının olup olmadığını araştırıyor. ÖSYM yaptığı açıklamada YKS ek yerleştirmelerin tamamlandığını açıkladı. Peki, YKS 3.ek yerleştirme var mı, ÖSYM ek yerleştirme olacak mı 2022?

3. EK TERCİH VAR MI, NE ZAMAN?

2022 YKS ek tercih sonuçları, 19 Eylül 2022 Pazartesi günü ÖSYM tarafından açıklandı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2022-2023 öğretim yılı için adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 19 Eylül 2022 tarihinde saat 17.30'dan itibaren öğrenebilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.''

Haberin Devamı

YKS'de ikinci ek yerleştirme kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar belli olacak. Böylece yeni bir ek yerleştirme yapılıp yapılmayacağı netlik kazanacak. 

YKS EK TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YKS ek yerleştirme sonuçlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda kaldırılan baraj puanı uygulaması sonrası yükseköğretim kurumları kontenjanlarının yüzde 99'u dolmuştur.

Hem ilk yerleştirmeler hem de ek yerleştirmelerde yükseköğretime erişim açısından önemli bir başarı elde edilmiştir. Ek yerleştirmeyle birlikte yükseköğretim kurumlarındaki boş kontenjan sayısı 96 bin 15'ten 19 bin 358'e düşmüştür" ifadelerini kullandı.

EK TERCİH ÜNİVERSİTE KAYITLARI 25 EYLÜL-28 EYLÜL ARASINDA YAPILACAK

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Haberin Devamı

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır