Gazete Vatan Logo

TUS  yerleştirme sonuçları 2022 (2 dönem) ne zaman açıklanacak, TUS tercih sonuçları açıklandı mı? 2022 TUS yerleştirme sonuçları…

2022 TUS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, TUS tercih sonuçları açıklandı mı? TUS tercihlerinin 25 Ekim’de sona ermesinin ardından, sonuçların açıklanacağı tarih merak konusu oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından yerleştirmede boş kontenjan kalırsa, TUS için ek yerleştirme yapılacak.

TUS  yerleştirme sonuçları 2022 (2 dönem) ne zaman açıklanacak, TUS tercih sonuçları açıklandı mı? 2022 TUS yerleştirme sonuçları…

TUS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek habere çevrildi. TUS tercihi yapan adaylar, heyecan içinde yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Tercih işlemleri ÖSYM tarafından 2022 TUS 2. tercihleri 19-25 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Peki, TUS  yerleştirme sonuçları 2022 (2 dönem) ne zaman açıklanacak, TUS tercih sonuçları açıklandı mı?

TUS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, AÇIKLANDI MI?

2022 TUS 2. yerleştirme sonuçları henüz açıklanmadı. TUS tercih sonuçlarının 1 hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor.  Adaylar TUS yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.

TUS YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

TUS 2. DÖNEM EK YERLEŞTİRME YAPILACAK MI?

Söz konusu yerleştirmeden boş kontenjan kalırsa, ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacak.

Haberin Devamı

Ek yerleştirme, 2022-TUS 2. Dönem Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacak. Ek yerleştirme ücreti 30.00 TL'dir.

Ücret, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM'den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59'a kadar yatıracaklardır. Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

KAYIT, ATAMA BİLGİLERİ VE GEREKLİ BELGELER

Adaylar TUS yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Bu ilan tarihinden bir iş günü sonra başlamak üzere, adayların yerleştirildikleri kurumlara 10 iş günü içerisinde kayıtlarını yaptırmaları zorunludur.

Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Tıpta Uzmanlık Eğitimi programlarına yerleştirilen adaylara ait yerleştirme sonuç bilgilerini, ÖSYM'den edinecekleri şifreleri ile internet üzerinden fss yoluyla almaları sağlanacak.

Haberin Devamı

Birden fazla uzmanlık dalında uzmanlık eğitimi için uzmanlık eğitimi programlarına yerleştirilenlerden, atanmak için kurumlara başvuranlardan Kanuna uygun olarak; Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamladığına dair belge/Devlet Hizmeti Yükümlülüğünün tamamlanmasına 9 aydan daha az bir sürenin kaldığına dair belge istenecek.

Üniversite tıp fakültelerindeki programlara seçilen adaylar üniversitelere, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına üniversite tıp fakültelerindeki programlara seçilen adaylar ilan edilecek belgelerle birlikte Sağlık Bakanlığına, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumundaki programa seçilen adaylar ise Adli Tıp Kurumu Başkanlığına, ilan edilen başvuru tarihleri arasında istenen tüm belgelerle birlikte başvurmalıdırlar. Herhangi bir nedenle süresi içinde başvuruda bulunmayan veya eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Haberin Devamı

Bu durumdaki adaylar yerleştirmeden dolayı kazanmış oldukları tüm haklarını kaybedeceklerdir. Atamalar esnasında başvuru şartları ile ilgili mevzuata durumları uymayan veya belgelerinin eksik olduğu tespit edilen adaylar, atamalarının yapılması konusunda herhangi bir hak iddia edemezler.

TUS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerde veya Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerindeki programlardan birine yerleştirilen yabancı uyruklu adayların kayıt için bu kılavuzda yazılı olan süre içinde o programın bağlı olduğu üniversiteye veya Sağlık Bakanlığına başvurmaları gerekir. Kayıt sırasında diğer adaylardan istenen belgelere ek olarak yabancı uyruklu adayların aşağıdaki belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

a) Ana dal uzmanlık eğitimi yapmak için Türkiye'deki tıp fakültelerinin birinden mezun olunduğunu gösteren diploma veya yabancı ülkelerdeki tıp fakültelerinin birinden mezun olup YÖK'ten alınmış denklik belgelerinin noter tasdikli örnekleri,

Haberin Devamı

b) Mesleki konuları izleyebilecek derecede Türkçe bildiklerini ölçmek amacıyla Tıpta Uzmanlık Kurulunun belirleyeceği bir kuruluş tarafından yapılan Türkçe dil bilgisi sınavında başarılı olduklarına dair belgenin aslı veya noter tasdikli örneği (Uzmanlık eğitimine başladıkları tarihten itibaren en geç bir yıl içerisinde sunmak zorundadır. Aksi takdirde bu kişilerin uzmanlık öğrenciliği ile ilişikleri kesilir. Türkiye'deki tıp fakültelerinin Türkçe bölümlerinden mezun olanlarda, Türkçe dil bilgisi başarı belgesi aranmaz.),

c) Türkiye'de ikametlerine izin verildiğine dair Emniyet Genel Müdürlüğünden alınmış belgenin noter tasdikli örneği,

ç) Uzmanlık eğitimi süresince kendilerine burs verileceğini veya Türkiye'deki giderlerinin karşılanacağını belirten belge.