Bal Üretimi

Bal Üretimi

Son dakika bal üretimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bal üretimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bal üretimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bal Üretimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bal üretimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 174 bal üretimi haberi bulunmuştur. Tüm bal üretimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da bal hasadı başladı! Üretimde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor
Adana'da bal hasadı başladı! Üretimde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor Adana, zengin bitki örtüsü ve verilen desteklerle bal üretiminde üst sıralardaki yerini koruyor. Kentte yaklaşık 2 bin 470 arıcının 495 bin kovanda bal üretimi yapılmasıyla geçen yıl 12 bin 280 ton bal üretildi. Adana bölgesindeki arıcılar yılın ilk balını da peteklerden sağmaya başladı.
30.04.2024 Adana
2 bin 146 balcıya 25 milyon 75 bin 480 lira devlet desteği
2 bin 146 balcıya 25 milyon 75 bin 480 lira devlet desteği Bal üretiminde Türkiye ikincisi olan Adana’da 2 bin 146 balcıya devlet 25 milyon 75 bin 480 lira deste sağladı
17.03.2024 Adana
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü Adana’nın Kozan ilçesinde havaların sıcak gitmesinden dolayı arılar kış uykusuna yatmadı. Arıcılar, yazın aşırı sıcaktan çatlayan arıların kışın da sıcaktan uyumadığı için bal veriminin düştüğünü ve arıların öldüğünü söyledi.
8.02.2024 Adana
Kaçtığını sandığı arılar, kullanılmayan bavula bal yapmış
Kaçtığını sandığı arılar, kullanılmayan bavula bal yapmış Düzce’nin Yığılca ilçesinde, bahçesinde bal üretimi yapan İlhami Yörük'ün (44) kovandan kaçan arıları, evinin balkonunda kullanılmayan eski bavulu yuva edinerek 60 kilo petek bal yaptı.
17.01.2024 Gündem
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor Batman’da 3 bin rakımlı Mereto Dağı'nın eteklerinde tamamen doğal şekilde üretilen Sason balı yurt dışından ve yurt içinden 2 bin 500 liraya kadar alıcı buluyor.
10.10.2023 Yaşam
Arıcılar ‘çiçek balı’ için yaylalara göç başlattı
Arıcılar ‘çiçek balı’ için yaylalara göç başlattı Türkiye’de en fazla bal üretiminin yapıldığı Ordu’da arıcılar yüksek rakımlı yaylalara göç etmeye başladı. Çiçek balı hasadı için yola çıkan arıcılar, sonrasında ise kestane balı hasadı için farklı illere ve Ordu’ya gelecek.
6.06.2023 Ekonomi
6 haneli numaraya dikkat! Bal satışında yeni dönem başladı
6 haneli numaraya dikkat! Bal satışında yeni dönem başladı Tarım ve Orman Bakanlığı, son dönemde artan sahte bal üretimi girişimlerinin önüne geçebilmek için üretim ve ambalaj işletmelerine denetimleri arttırdı.
9.12.2022 Ekonomi
Türkiye dünyada 3.sırada..8 milyon koloni var
Türkiye dünyada 3.sırada..8 milyon koloni var Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orhaneli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Orhaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa arıcılık kursu düzenlendi. Kursa vatandaşlar ilgi gösterdi.
22.10.2022 Yaşam
Girişimci kadınlara devletten destek! ‘Dünyanın en iyisini üretiyoruz’
Girişimci kadınlara devletten destek! ‘Dünyanın en iyisini üretiyoruz’ Van'ın Gevaş ilçesinin yaklaşık 2 bin rakımlı bölgesinde kadınlar tarafından üretilen sepet kara kovan balın hasadına başlandı. Söğüt dallarından örülü ve çamurla sıvanan sepetlerden pembe kıyafetleri ile bal hasadı yapan arıcılardan Songül Güleç, "Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Uzman Eller Projesi' kapsamında 90 dolu kovan aldık. Biz anladık ki kadınlara destek çıkılınca, kadınlar daha azimli daha cesaretli oluyor" dedi.
21.10.2022 Ekonomi
Arıcıların beyaz bal şaşkınlığı
Arıcıların beyaz bal şaşkınlığı Erzurum’un İspir ilçesine bağlı Koç Mahallesi’nde arıcılık yapan İsmail Çetin, sağım döneminde karşılaştığı beyaz bal karşısında büyük bir şok yaşadı.
3.09.2022 Yaşam
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Macaristan Tarım Bakanı Nagy ile bir araya geldi
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Macaristan Tarım Bakanı Nagy ile bir araya geldi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Macaristan Tarım Bakanı Istvan Nagy ile görüştü. Bakan Kirişci, "Ülkelerimiz arasındaki genel ve tarımsal ticaret hacmi yıllar içerisinde stabil seyretmekle birlikte, gerçek potansiyeli yansıtmamaktadır. 2020 yılında toplam ticaret hacmimiz 2 milyar 733 milyon dolarken, 2021 yılında toplam ticaret hacmimizin 3 milyar 44 milyon dolara ulaştığını gözlemliyorum. Tarımın payı ise oldukça düşük seviyede. Tarımsal hacmimizin payı genel içerisinde sadece yüzde 4.7. Karşılıklı çabalarımız ile tarımsal ticaretimizin daha da iyi noktalara gelebileceği inancındayım" dedi.
24.08.2022 Ekonomi
Deli bal yiyen ve bayılan ayının sarhoş gibi halleri gülümsetti
Deli bal yiyen ve bayılan ayının sarhoş gibi halleri gülümsetti Düzce'nin Yığılca ilçesinde acı bal üretimi yapan arıcıların kovanlarındaki balı yiyen ayı bayıldı. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince alınan ayı kamyonetin kasasına konulurken, sarhoş gibi halleri gülümsetti.
10.08.2022 Vatan TV
Deli bal yiyen ve bayılan ayının sarhoş gibi halleri gülümsetti
Deli bal yiyen ve bayılan ayının sarhoş gibi halleri gülümsetti Düzce'nin Yığılca ilçesinde acı bal üretimi yapan arıcıların kovanlarındaki balı yiyen ayı bayıldı. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince alınan ayı kamyonetin kasasına konulurken, sarhoş gibi halleri gülümsetti.
10.08.2022 Yaşam
1 kovanla başladı, 100 kovana çıkarttı! 'Her şeyimiz doğal'
1 kovanla başladı, 100 kovana çıkarttı! 'Her şeyimiz doğal' Tokat’ta emekli öğretmen hobi olarak 1 kovanla başladığı arıcılığı 100 kovana çıkarttı.
9.08.2022 Ekonomi
Fiyatlara flaş zam kararı! Artık 2 bin liradan satılacak
Fiyatlara flaş zam kararı! Artık 2 bin liradan satılacak Fiyata zam geldi. 2 bin liradan satışa sunulacak. Rize’nin eşsiz doğaya sahip Anzer Yaylasında üretilen Anzer balı, yapılan başvuru sonucunda 2021 yılı şubat ayında coğrafi işaret almaya uygun görüldü. Coğrafi işaretine kavuşan Anzer balı hem yurt içinden hem de yurt dışından oldukça talep görüyor. Anzer balının kilogram fiyatı bin 200 liradan 2 bin TL'ye çıkarılma kararı alındı. İşte son dakika haberinin detayları...
2.07.2022 Ekonomi
Bal fiyatları uçuşa geçti! Kilosu...
Bal fiyatları uçuşa geçti! Kilosu... Bal fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Arıcılar, yaz sezonu için göç etmeye başlarken, yeni hasada hazırlanıyor. Bu kapsamda son dönemde artan girdi maliyetleri, iklimsel sorunlar gibi zorlu koşullara dikkat çekilirken; şeker ve mazot için sürdürülebilir destek talep ediyorlar. Mevcut balların geçen yılın mahsulü olduğunu anlatan Şahin, geçen yıl arıcıların 26 kilo tenekeyi 800 liraya verdiğini kaydetti. Şahin, “Bu yıl bir teneke maliyeti 1500 lirayı aşıyor. Taze bal piyasaya girince 90-100 liranın altındaki bal, bal olmaz. Bu gidiş, merdiven altı üretimi artırır: balı nişasta bazlı karışım, pancar şekeriyle besleme ya da enzimle çoğaltma yapılır. Bunlara bal dersek, arıya hakaret etmiş oluruz. Madem satılacak ve çözüm bulunamıyor, bunlara tatlandırıcı diyelim” diye konuştu.
4.06.2022 Ekonomi
Yıllık 300 milyon lira kazandırıyor! Her derde deva
Yıllık 300 milyon lira kazandırıyor! Her derde deva Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu yıl kurulacak 60 yeni bal ormanı ile ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 300 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor.
17.02.2022 Ekonomi
2022 yılı arı fiyatları belirlendi
2022 yılı arı fiyatları belirlendi Türkiye’de arı yetiştiriciliğin öncü ili haline gelen Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği 2022 yılı için arı fiyatlarını açıkladı. Geçen yıl 80 TL olan çıtalı arı fiyatı bu yıl 150 TL olarak belirlendi. Yangınlar, kuraklık ve girdi fiyatlarındaki artışlar nedeniyle zor bir yılı geride bıraktıklarını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, bu yıl arılı çıta fiyatını 150 TL olarak belirlediklerini söyledi.
14.02.2022 Ekonomi
Geçen yıl 7 milyon lira kazandırdı! Kilosu 300 lira...
Geçen yıl 7 milyon lira kazandırdı! Kilosu 300 lira... Bitlis ekonomisine yaklaşık 7 milyon TL girdi sağladı, kilosu 250 ile 300 TL arasında satışa sunuluyor. Bu yıl kuraklıklara rağmen 2 bin tonun üzerinde verim bekleniyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürü Fuat Korkmaz, “Ürünümüz çıktıktan sonra laboratuvara gönderip prolin değerini ölçtüreceğiz. Güzel ve verimli bir hasat dönemi olur inşallah" dedi.
19.10.2021 Gündem
250 kovanı yanan çiftçi isyan etti: ‘Tüm emeklerimiz küle döndü’
250 kovanı yanan çiftçi isyan etti: ‘Tüm emeklerimiz küle döndü’ Mersin'de arıcılık yapan Biçer ailesine ait kovanların bulunduğu alanda yangın çıktı. Küle dönen 250 kovandaki yaklaşık 5 milyon arı öldü. Necati Biçer "250-300 bin TL zararımız var. Devletimizden yardım bekliyorum" dedi.
17.10.2021 Yaşam
Polenin faydaları nelerdir? Polen neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir?
Polenin faydaları nelerdir? Polen neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir? Polen; vitaminler, yağlar, amino asitler ve bunlara ilave şekilde 250'den çok aktif bileşen içermesi nedeniyle tıp alanında yoğun ilgi görmektedir. Çoğu insan arı polenini besin amaçlı olarak almaktadır. Arıların bu eşsiz ürünü; dayanıklılığı arttırmak, iştahın açılmasını sağlamak ve erken yaşlanmanın önüne geçmek için tüketilmektedir.
16.02.2022 Sağlık
Rize'de taş ocağı karşıtları, arı kovanları ile yolu kesti
Rize'de taş ocağı karşıtları, arı kovanları ile yolu kesti Rize’de Lojistik Merkez ve Liman projesinin inşa edileceği deniz üzerindeki alanın dolgusu için 16 milyon tona yakın taş alınması kararlaştırılan İkizdere ilçesi Gürdere ve Cevizlik köyünde taş ocağı açılacak olmasına yöre halkının tepkisi sürüyor. Bölge halkı jandarma eşliğinde alana sokulmak istenen iş makinelerinin önünü arı kovanları yerleştirerek kesti. Arı sokması tehlikesi nedeniyle kovanlara müdahale edemeyen ekiplerin giremediği alanda bekleyenlere sokağa kısıtlamasını ihlalden ceza kesildi.
25.04.2021 Gündem
Bakan Pakdemirli: Kazdağları en hızlı şekilde ağaçlandırılacak
Bakan Pakdemirli: Kazdağları en hızlı şekilde ağaçlandırılacak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, endemik bitki türleri, ormanları, pınarları ve mitolojik geçmişiyle büyük öneme sahip Kazdağları'nda tahrip edilen alanların en hızlı şekilde ağaçlandırılacağını söyledi.
11.03.2021 Gündem
'Kuraklık bal üretimini yüzde 40 azalttı'
'Kuraklık bal üretimini yüzde 40 azalttı' Osmaniye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emin Gaffaroğlu, havaların kurak gitmesi dolayısıyla bal üretiminde düşüş yaşandığını belirterek, "Normal şartlarda bölgemizde bin- bin 500 ton civarında bal üretimi yapılırken, bu oran kuraklık nedeniyle yüzde 30-40 kayba neden oldu" dedi.
22.12.2020 Yaşam
Koronavirüs satışları arttırdı! Fiyat...
Koronavirüs satışları arttırdı! Fiyat... Korona virüs pandemisi ve kış mevsimi sebebiyle muhtemel hastalıklardan ve korona virüsten korunmak isteyen vatandaşlar çareyi propoliste buldu.
2.12.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Bal Üretimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bal üretimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.