Arıcılık

Arıcılık

Son dakika arıcılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arıcılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arıcılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arıcılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arıcılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 369 arıcılık haberi bulunmuştur. Tüm arıcılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balda şeker hilesine AB önlemi
Balda şeker hilesine AB önlemi Farklı ülkelerden Avrupa Birliği’ne (AB) giden balların yarısında uygunsuzluk tespit edilmesi üzerine kontroller artırılıyor. Türk bal üreticileri ve ihracatçılarının gerekli hazırlıkları yapması istendi.
13.04.2024 Gündem
Orman köylüsüne kredi desteği! 1 yıl geri ödemesiz 5 taksitli ödeme fırsatı
Orman köylüsüne kredi desteği! 1 yıl geri ödemesiz 5 taksitli ödeme fırsatı Orman köylülerinin desteklenmesi projesiyle (ORKÖY) orman köylüsünü bilgilendirmek ve kredi kullanmak isteyenleri tespit etmek için Düzce Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen toplantılar tamamlandı.
31.03.2024 Ekonomi
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü Adana’nın Kozan ilçesinde havaların sıcak gitmesinden dolayı arılar kış uykusuna yatmadı. Arıcılar, yazın aşırı sıcaktan çatlayan arıların kışın da sıcaktan uyumadığı için bal veriminin düştüğünü ve arıların öldüğünü söyledi.
8.02.2024 Adana
14 milyon liralık yüzde 50 hibe verilecek
14 milyon liralık yüzde 50 hibe verilecek Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı çerçevesinde verilen hibelere başvurular devam ediyor. Tarımsal ürünlerin işlenmesi başta olmak üzere yenilenebilir enerji yatırımlarına kadar onlarca alanda 14 milyon Türk Lirasına kadar yüzde 50 hibe verilecek.
25.01.2024 Adana
Kaçtığını sandığı arılar, kullanılmayan bavula bal yapmış
Kaçtığını sandığı arılar, kullanılmayan bavula bal yapmış Düzce’nin Yığılca ilçesinde, bahçesinde bal üretimi yapan İlhami Yörük'ün (44) kovandan kaçan arıları, evinin balkonunda kullanılmayan eski bavulu yuva edinerek 60 kilo petek bal yaptı.
17.01.2024 Gündem
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2022 yılında Konya'da pilot olarak uygulanmaya başlayan Gelir Koruma Sigortası, artık ülke genelindeki bütün üreticilerimizi kapsayacak. Çiftçilerimiz, Gelir Koruma Sigortası yaptırarak yüzde 60 devlet prim desteğinden faydalanabilecek" dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir?
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir? Üretim sektörleri veya ekonomik sektörler çok farklı alanlara göre sıralamalara ayrılmaktadır. Birincil ekonomik faaliyet tarım, balıkçılık ve madencilik faaliyetlerini kapsamaktadır. Birincil ekonomik faaliyet, doğal kaynakların kullanılmasına ve karşılığında hammadde elde edilmesine yönelik tüm ekonomik faaliyetleri içerir.
15.12.2023 Ekonomi
Oğlu için başladı! Şimdi tek geçim kaynağı oldu
Oğlu için başladı! Şimdi tek geçim kaynağı oldu Artvin’in Şavşat ilçesi Kayadibi köyünde yaşayan genç kadın arıcı Elif Kör, iki kovan arı ile başladığı arıcılık serüvenine kendi imkânlarıyla 50 kovan arıya çıkararak yoluna devam ediyor.
31.08.2023 Yaşam
Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemelerini hesaplara aktardık
Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemelerini hesaplara aktardık Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hayvan hastalığı tazminatı, süt analizi gibi ya da yağlı tohumlu bitkiler, sertifikalı tohumu üretimi gibi destekler ya da özellikle genç erkek ve kadın kardeşlerimizi ilgilendiren ‘Uzman Eller’ projesi destekleriyle toplamda 300 milyon liralık tarımsal destek ödemelerini bugün kardeşlerimizin hesabına aktardık" dedi.
18.08.2023 Ekonomi
Arıcılar hasat için gün sayıyor! Telaş başladı
Arıcılar hasat için gün sayıyor! Telaş başladı Zengin bitki örtüsüne sahip Bayburt’un yaylalarında ve köylerinde arıcılık yapan üreticiler, bal hasadı yapmak için gün sayıyor.
3.08.2023 Gündem
Edirne'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı
Edirne'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı Edirne Valiliği, yangınların önlenmesi amacıyla ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.
27.06.2023 Gündem
Bu evi görenler şaşkına dönüyor! 'Dünyada ve Anadolu’da eşine az rastlanan bir örnek'
Bu evi görenler şaşkına dönüyor! 'Dünyada ve Anadolu’da eşine az rastlanan bir örnek' Bursa’da yaklaşık 100-150 yıl önce 'Arılık' olarak kullanılmış olduğu düşünülen ev yenileniyor. Doğal petekler için bölmelerin oluşturulduğu tarihi ev, arıcılık tarihi ve faaliyetlerinin anlatılacağı ‘Arıevi’ olarak hizmet verecek.
26.06.2023 Yaşam
İstanbul'da birçok ilçede arı tedirginliği
İstanbul'da birçok ilçede arı tedirginliği Arıların çoğalma içgüdüsüyle kovanı terk edip ağaçlarda, apartmanlarda toplanmaları tedirginlik yarattı. ‘Oğul verme’ adı verilen dönem için İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Mayıs ve Haziran boyunca arıların sayılarının arttığı ve bunun neticesinde oğul verme gibi davranışlar sergilediklerini görebiliriz. İstanbul’da bunu görmek biraz şaşırtıcı çünkü normalde şehir içlerinde pek arıcılık yapılmıyor. Hala kırsalda bu işi yapan insanlar olabiliyor. Oğul verme dönemlerinde oradan kaçıp, çeşitli evlerin bahçelerine, çatılarına, ağaçlara kümelenmiş oğullar şeklinde toplanabiliyorlar" dedi.
8.06.2023 Gündem
İstanbul'da birçok ilçede arı tedirginliği
İstanbul'da birçok ilçede arı tedirginliği  Arıların çoğalma içgüdüsüyle kovanı terk edip ağaçlarda, apartmanlarda toplanmaları tedirginlik yarattı. ‘Oğul verme’ adı verilen dönem için İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Mayıs ve Haziran boyunca arıların sayılarının arttığı ve bunun neticesinde oğul verme gibi davranışlar sergilediklerini görebiliriz. İstanbul’da bunu görmek biraz şaşırtıcı çünkü normalde şehir içlerinde pek arıcılık yapılmıyor. Hala kırsalda bu işi yapan insanlar olabiliyor. Oğul verme dönemlerinde oradan kaçıp, çeşitli evlerin bahçelerine, çatılarına, ağaçlara kümelenmiş oğullar şeklinde toplanabiliyorlar" dedi.   
8.06.2023 Gündem
Arıcılar ‘çiçek balı’ için yaylalara göç başlattı
Arıcılar ‘çiçek balı’ için yaylalara göç başlattı Türkiye’de en fazla bal üretiminin yapıldığı Ordu’da arıcılar yüksek rakımlı yaylalara göç etmeye başladı. Çiçek balı hasadı için yola çıkan arıcılar, sonrasında ise kestane balı hasadı için farklı illere ve Ordu’ya gelecek.
6.06.2023 Ekonomi
Devlet yüzde 70 hibe veriyor, kilo fiyatı 400 lira! Tamamen organik
Devlet yüzde 70 hibe veriyor, kilo fiyatı 400 lira! Tamamen organik Kırıkkale'de KOP destekli projeden faydalanan arıcılar, bin 744 rakımlı Dinek Dağı'ndaki zengin bitki örtüsüne sahip vadide organik bal üretiyor. Normal balın kilogramı 200 liradan satılırken, organik balın fiyatı ise 400 lira olarak belirlendi.
17.05.2023 Gündem
Kilosu 300 lira! '100 ton üretim yapılıyor'
Kilosu 300 lira! '100 ton üretim yapılıyor' Mersin'in Erdemli ilçesinde arıcılar tarafından kovanlara kurulan tuzaklarla elde edilen vitamin deposu polen, kilosu 300 liradan satılıyor. Hasadına başlanan polen, pandemi sürecinin ardından yurt içinde olduğu kadar Avrupa ülkelerinden de alıcı buluyor. Mersin Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Adem Kurt, "Bölgemizde dönemde yaklaşık 100 ton polen üretimi yapılıyor. Bal ve arı sütünün yani sıra polene olan ilgi de son zamanlarda arttı" dedi.
15.05.2023 Ekonomi
Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek 2023? Çiftçi mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? (Mart ayı Tarım Bakanlığı mazot gübre desteği sorgulama)
Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek 2023? Çiftçi mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? (Mart ayı Tarım Bakanlığı mazot gübre desteği sorgulama) Mart ayı mazot gübre desteği ne zaman yatacak, çiftçilere mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? Mazot gübre desteği ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyordu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından yapılan açıklamayla mart ayı mazot gübre desteği ödeme takvimi belli oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere tarımsal destekleme ödemeleri devam ederken destekten yararlanan vatandaşlar Mazot ve gübre desteği ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Mart ayı mazot gübre desteği sorgulama…
7.04.2023 Ekonomi
Çiftçilere tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor
Çiftçilere tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırılıyor Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 1 milyar 659 milyon 505 bin 379 lira tutarındaki tarımsal desteğin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.
24.03.2023 Ekonomi
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi?
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular başladı. Sınav az bir süre kala adaylar başvurularını yapmadan önce sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ye girip tercih yapılıp yapılamayacağını sorguluyor. Peki, Sadece YKS’nin 1. oturumu (TYT)’ye girip tercih yapılabilir mi, Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler? TYT ile üniversiteye gidilir mi? İşte TYT ile alan bölümler ve puanlar…
8.03.2023 Eğitim
Emine Erdoğan'a Uluslararası Apiterapi Federasyonunca 'Dr. Beck Ödülü' takdim edildi
Emine Erdoğan'a Uluslararası Apiterapi Federasyonunca 'Dr. Beck Ödülü' takdim edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, Uluslararası Apiterapi Federasyonunca, arı ürünlerinin tıp alanında kullanılması amacıyla apiterapi çalışmalarının Türkiye'de yaygınlaştırılmasındaki katkısı dolayısıyla 'Dr. Beck Apiterapi Ödülü' takdim edildi.
3.02.2023 Gündem
Küresel ısınma 'arıları' da etkiledi! Uyuması gerekirken uçuyorlar
Küresel ısınma 'arıları' da etkiledi! Uyuması gerekirken uçuyorlar Ordu’da bu yıl kış kurak geçince bal arıları kış uykusuna yatamadı. Uyuması gereken arılar uçmaya başlayınca, kışlık yiyecekleri olan balları da erken tüketti. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, kış ayında bahar beslemesi yapıldığını, aksi takdirde arı ölümlerinin olabileceğini söyledi.
25.01.2023 Yaşam
'Arı Operasyonu' düzenleyen jandarma 110 olayı aydınlattı: 8 tutuklama
'Arı Operasyonu' düzenleyen jandarma 110 olayı aydınlattı: 8 tutuklama Yalova'da arı yetiştiriciliği yapan A.S., kendisini 'Bursa Arıcılık Birliği' görevlisi olarak tanıtan şüpheli tarafından 'Şeker hakkı kazandın' denilerek 35 bin TL dolandırıldı. A.S.'nin şikayeti üzerine harekete geçen jandarma, 4 ilde düzenlediği eş zamanlı 'Arı Operasyonu'nda ülke genelinde 110 farklı dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen 8 kişiyi yakalayarak, gözaltına aldı. Şüpheliler, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
18.01.2023 Gündem
Bakan Kirişci: 1273 sözleşmeli personel alacağız
Bakan Kirişci: 1273 sözleşmeli personel alacağız Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Medya Kuruluşlarının Ankara Temsilcileri ile Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, "Sayın Cumhurbaşkanımız da uygun bulursa genç çiftçilerimize yönelik Uzman Eller Projesi ile verdiğimiz hibe desteğimizi 100 bin TL’den 250 bin TL’ye çıkaracağız. DSİ bünyesinde görevlendirilmek üzere çeşitli branşlarda 1273 sözleşmeli personel alacağız." dedi.
9.01.2023 Ekonomi
6 haneli numaraya dikkat! Bal satışında yeni dönem başladı
6 haneli numaraya dikkat! Bal satışında yeni dönem başladı Tarım ve Orman Bakanlığı, son dönemde artan sahte bal üretimi girişimlerinin önüne geçebilmek için üretim ve ambalaj işletmelerine denetimleri arttırdı.
9.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Arıcılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arıcılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.