Bakanlık

Bakanlık

Son dakika bakanlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bakanlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bakanlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakanlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakanlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 19.230 bakanlık haberi bulunmuştur. Tüm bakanlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB resmen duyurdu! 5. ve 9. sınıf öğrencilerini kapsıyor
MEB resmen duyurdu! 5. ve 9. sınıf öğrencilerini kapsıyorMilli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında kademeli olarak uygulanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusundaki 5. ve 9. sınıflara yönelik yeni örnek ölçme araçları yayımlandı.
22.10.2024Gündem
Yeni doğan çetesi nasıl tespit edildi? Bakan Memişoğlu: '26 Nisan 2024'te yenidoğan çetesi çökertildi'
Yeni doğan çetesi nasıl tespit edildi? Bakan Memişoğlu: '26 Nisan 2024'te yenidoğan çetesi çökertildi'Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memişoğlu, yenidoğan çetesi hakkında açıklama da yaptı
22.10.2024Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'de yat limanında yüzde 194 artış!
Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'de yat limanında yüzde 194 artış!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002'de 8 bin 500 olan Türkiye'nin yat limanı kapasitesini yatırımlarla yüzde 194 artırarak 25 bin 38'e çıkardıklarını açıkladı.
22.10.2024Ekonomi
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’dan günde 51 bin varile yakın petrol üretiyoruz
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’dan günde 51 bin varile yakın petrol üretiyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Beşiktaş Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen ‘Enerji Dönüşümü-Yenilenebilir Enerji 2035 Lansmanına katıldı. Bakan Bayraktar, “Geldiğimiz noktada Türkiye artık gidilemeyen bölgelerde, doğalgaz, petrol arayan ve üreten bir ülke haline geldi. Türkiye petrollerinin günlük petrol üretimi sadece 36 bin varildi. Bugün sadece Gabar’dan 51 bin varile yakın günde petrol üretiyoruz. Bu rakamı inşallah 100 bin varil sadece Gabar bölgesine taşıyacağız" dedi.
21.10.2024Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Türkiye'nin yat limanı kapasitesi yüzde 194 arttı
Bakan Uraloğlu: Türkiye'nin yat limanı kapasitesi yüzde 194 arttıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002'de 8 bin 500 olan Türkiye'nin yat limanı kapasitesini yatırımlarla yüzde 194 artırarak 25 bin 38'e çıkardıklarını bildirdi.
21.10.2024Gündem
Bakan Vedat Işıkhan: Alçak örgütün devletimize verdiği zararları unutmayacağız
Bakan Vedat Işıkhan: Alçak örgütün devletimize verdiği zararları unutmayacağızÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü, Yenidoğan Çetesi ve emeklilik hakkında değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücret hakkında gelen soruya cevap veren Işıkhan, yaşam standardı ve ekonomik istikrar vurgusu yaptı.
21.10.2024Gündem
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan FETÖ elebaşı Gülen'in ölümüyle ilgili açıklama: Mücadelemiz sürecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan FETÖ elebaşı Gülen'in ölümüyle ilgili açıklama: Mücadelemiz sürecekDışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası açıklamalarda bulundu. Teröristbaşı Gülen'in ölümünün istihbarat kaynaklarının tarafından da doğrulandığını belirten Bakan Fidan, 'Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman rehavete, gevşemeye itmeyecek. Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur.' ifadelerini kullandı.
21.10.2024Gündem
Maliye enflasyon düzeltmesine yönelik geniş kapsamlı denetim başlattı
Maliye enflasyon düzeltmesine yönelik geniş kapsamlı denetim başlattıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon düzeltmesi yapan mükelleflerin, bilançoları üzerinde yapılan analizlerde riskli olduğu değerlendirilenlerin izaha davet edileceğini bildirdi.
21.10.2024Ekonomi
Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira ceza
Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira cezaTicaret Bakanlığı, mevzuata aykırı hareket ettiği belirlenen dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira ceza uygulandığını açıkladı.
20.10.2024Gündem
Tüm tüketicileri doğrudan ilgilendiriyor: Fiş almayana 5 bin TL ceza!
Tüm tüketicileri doğrudan ilgilendiriyor: Fiş almayana 5 bin TL ceza!Bakanlık harekete geçti. Alışveriş yapan herkesi yakından ilgilendiriyor Kayıt dışılıkla mücadele edilmesi amacıyla çıkarılan 7524 sayılı yasa, 2 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
20.10.2024Ekonomi
Yenidoğan çetesi böyle çökertildi! Bakan Memişoğlu CNN TÜRK'te açıkladı
Yenidoğan çetesi böyle çökertildi! Bakan Memişoğlu CNN TÜRK'te açıkladıSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, CNN Türk'te Göksu Öngören Özgür'e "Yendioğan çetesi"nin nasıl çökertildiğine ilişkin tüm detayları anlattı. "Çok gizli çalıştık, hastanelere bebek nakli yaptırmamaya çalıştık. Savcılarımız çok büyük mesai harcılar" diyen Bakan Memişoğlu, "Bir tane CİMER başvurusu ile bir çeteyi çökerttik, biz Sağlık Bakanlığı olarak her türlü denetimimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Bir şikayet geldiğinde denetliyoruz. İnsanlarımız şüphelenmesin, başka vaka var mıdır diye? Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" ifadelerini kullandı.
19.10.2024Gündem
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.10.2024Gündem
Rekabet Kurulu gramaj oyunlarına geçit vermiyor: Denetimler yoğunlaştı, tüketiciler şikayetlerini iletebiliyor
Rekabet Kurulu gramaj oyunlarına geçit vermiyor: Denetimler yoğunlaştı, tüketiciler şikayetlerini iletebiliyorTicaret Bakanlığı, ambalajlı ürünlere yönelik denetimlerini yoğunlaştırırken Reklam Kurulu da bunlara yönelik tanıtımları yakından takip ederek 'gramaj oyunu'nu gizleyenlere ceza uyguluyor.
18.10.2024Ekonomi
MSB'den Eurofighter ve F-16 açıklaması: Bizim için esas olan KAAN ve HÜRJET
MSB'den Eurofighter ve F-16 açıklaması: Bizim için esas olan KAAN ve HÜRJETTürkiye’nin Eurofighter savaş uçaklarının tedariki konusunda Almanya’nın bazı garantiler istediği ve şartlar öne sürdüğü gündeme gelirken, Milli Savunma Bakanlığı kaynakları bu iddiaları yalanladı. Bakanlık kaynakları, Eurofighter Typhoon uçağının tedarikine yönelik teknik seviyedeki çalışmaların devam ettiğini, yapılan çalışmaların süreci hızlandırmak amacıyla gerçekleştirildiğini ve bu çalışmalarda herhangi bir şartın gündeme gelmediğini söyledi.
17.10.2024Gündem
Tüketiciden fazla komisyon ve masraf talep eden işletmelere ceza!
Tüketiciden fazla komisyon ve masraf talep eden işletmelere ceza!Ticaret Bakanlığı, denetimleri sonucunda tüketicilerden fazla ücret, masraf ve komisyon tahsil eden finansal kuruluşlara 3 milyar 184 milyon 471 bin 852 lira ceza uyguladı.
17.10.2024Ekonomi
Türkiye sosyal risk haritası çıkarılacak! Mahalle mahalle şiddet mağduru, risk altındakiler bilinecek
Türkiye sosyal risk haritası çıkarılacak! Mahalle mahalle şiddet mağduru, risk altındakiler bilinecekTürkiye genelinde Sosyal Risk Haritası oluşturulacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ‘Sosyal risk haritası ile mahalle mahalle, hane hane, kaç engelli, kaç yaşlı, kaç suça sürüklenmiş çocuk, kaç şiddet mağduru veya şiddet riski altında olan kadın var, hepsi haritalanacak’ dedi.
16.10.2024Gündem
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Yunanistan'a resmi ziyaret
Dışişleri Bakanı Fidan'dan Yunanistan'a resmi ziyaretDışişleri Bakanı Hakan Fidan, 8 Kasım'da Yunanistan'ın başkenti Atina'ya resmi ziyarette bulunacak.
15.10.2024Gündem
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne demiryolu projesi hayata geçiyor!
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne demiryolu projesi hayata geçiyor!Uluslararası Yol Federasyonu Dünya Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans aracılığıyla gerçekleştirdiği açılış konuşmasıyla İstanbul’da başladı. Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Kongremizde; mobilite, dijitalleşme, iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konularını bütün yönleriyle tartışarak, ortak aklın çözümleriyle sektöre büyük katkılar sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
15.10.2024Ekonomi
Çalışma izniyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 yıla çıkarıldı
Çalışma izniyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 yıla çıkarıldıResmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle ekonomik, sosyokültürel ve teknolojik alanlar ile eğitim konularında Türkiye'ye önemli hizmet ve katkı sağlayabilecekleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca bildirilen yabancılara verilen çalışma izni muafiyetinin azami süresi 6 aydan 3 yıla çıkarıldı.
15.10.2024Gündem
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, personel alımı yapacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, personel alımı yapacakResmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 2 bin 390 sözleşmeli personel alımı yapacağı duyuruldu.
Ticaret Bakanlığı aldatıcı reklamlara ceza yağdırdı! 204 milyon lira ceza
Ticaret Bakanlığı aldatıcı reklamlara ceza yağdırdı! 204 milyon lira cezaTicaret Bakanlığı "Bu yıl 1542 aldatıcı reklama erişim sınırlaması ve 204 milyon TL ceza uygulaması yapıldı" açıklamasında bulundu.
14.10.2024Gündem
Köfteci Yusuf 'helal belgesi' aldı mı? Yetkili kurumdan açıklama geldi
Köfteci Yusuf 'helal belgesi' aldı mı? Yetkili kurumdan açıklama geldiHelal Akreditasyon Kurumu (HAK), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından numune alma ve analiz işlemlerinin gerçekleştirildiği tarihte Köfteci Yusuf'un, HAK akreditasyonu ile düzenlenmiş herhangi bir belgesi bulunmadığını bildirdi.
13.10.2024Gündem
Maliye'den büyük şirketlere denetim hazırlığı! Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecek
Maliye'den büyük şirketlere denetim hazırlığı! Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirket izaha davet edilecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) ülke genelinde büyük şirketlere yönelik yoğun bir denetim programına hazırlandığını belirterek, "Vergide adalet ve etkinlik ilkemiz çerçevesinde sahada büyük şirketlere yönelik çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Dürüst mükellefin her zaman yanında olurken çok kazanan ancak az vergi ödeyen mükellefin de takibini bırakmıyoruz." diye konuştu.
13.10.2024Ekonomi
Bakan Tekin: Kendimize özgü bir model oldu
Bakan Tekin: Kendimize özgü bir model olduMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetler yetiştirmeyi ahlaki bir sorumluluk olarak üstümüze aldık. Milli ve manevi değerlerimizi yücelten, koruyan, insani değerleri kucaklayan nesiller yetişmesini istedik." dedi.
12.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenliği tehdit eden kim olursa olsun cezasını çekecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenliği tehdit eden kim olursa olsun cezasını çekecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İsrail'in son saldırıları sonrası Türkiye'nin stratejilerine ilişkin bilgileri paylaştı. MHP lideri Bahçeli'nin DEM Partili vekillerin elini sıkmasını değerlendiren Erdoğan, yeni döneme işaret etti. Ürünlerinde domuz eti çıkan köfteciyle ilgili de konuşan Erdoğan, Kabine'de değişiklik sinyali de verdi.
12.10.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bakanlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakanlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.