Artçı Depremler

Artçı Depremler

Son dakika Artçı depremler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Artçı depremler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Artçı depremler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Artçı Depremler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan artçı depremler gelişmeleri de dahil olmak üzere 475 artçı depremler haberi bulunmuştur. Tüm artçı depremler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı. Dünya üzerinde görülmemiş şekilde 7 üzerinde iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu’da 11 kent yerle bir oldu, 14 milyon kişi doğrudan etkilendi. 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı. Öte yandan depremin etkilerinden kurtulmaya çalışanlar yaşadıklarını anlattı.
6.02.2024 Gündem
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde hissedildi, işte ilk görüntüler
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde hissedildi, işte ilk görüntüler Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 16.04'te 5.2, saat 16:24'te ise 3.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya deprem sonrası, 'AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur.' açıklamasında bulundu. Malatya Valisi Ersin Yazıcı bir binanın kirişinin düştüğünü belirtti. Vali Yazıcı, 'Binanın girişi kapandığı için AFAD ekibimiz mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarıyor.' dedi. Öte yandan deprem Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Mardin'de de hissedildi.
25.01.2024 Gündem
Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi. Noto Yarımadası'nda 5 metrelik tsunami bekleniyor.
1.01.2024 Gündem
Marmara Bölgesi için kritik deprem uyarısı! Japon uzmandan önemli açıklama
Marmara Bölgesi için kritik deprem uyarısı! Japon uzmandan önemli açıklama Adıyaman’a gelerek deprem hakkında seminer veren Japon Deprem Uzmanı Yoshınorı Morıwakı, Marmara Bölgesi'ni ciddi bir depremin beklediğini ve deprem olması halinde binlerce kişinin hayatını kaybedebileceğini vurguladı.
4.12.2023 Gündem
Malatya'da peş peşe depremler meydana geldi!
Malatya'da peş peşe depremler meydana geldi! Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Korku ve paniğe neden olan depremler çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremin ardından açıklamada yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, " Başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır" ifadelerini kullandı. AFAD,saat 18.18'de merkezüssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
12.08.2023 Gündem
Kahramanmaraş ve Adana depremlerle sarsıldı
Kahramanmaraş ve Adana depremlerle sarsıldı Adana’nın Göksun ilçesinde 4.2 büyüklüğünde, Adana'nın Saimbeyli ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
14.05.2023 Gündem
Yer bilimci Prof. Dr. Bingöl, kritik bölgeyi uyardı: 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz
Yer bilimci Prof. Dr. Bingöl, kritik bölgeyi uyardı: 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl, “Bingöl’ün Yedisu bölgesinde uzun zamandır bir faaliyet yok yani deprem oluşmamış enerji birikimi yavaş yavaş oluyor. Burada orta büyüklüğün üzerinde yani 6,5 büyüklüğünde daha büyük 7’ye yakın bir deprem olabilir ama zamanını bilemiyoruz. Bu bölge böyle bir deprem oluşturmaya gebe bir bölgedir” dedi.
14.05.2023 Gündem
Bozova fayı nereden geçiyor? Bozova fay hattı tehlikeli mi, en son ne zaman kırıldı, hala aktif mi?
Bozova fayı nereden geçiyor? Bozova fay hattı tehlikeli mi, en son ne zaman kırıldı, hala aktif mi? Kahramanmaraş merkezli olup 11 ili etkileyen, 50 binden fazla can kaybına sebep olan depremlerin ardından artçı depremler korkutmaya devam ediyor. Uzmanlar sık sık Türkiye’nin deprem bölgesi olduğun hatırlatırken Bozova fayına da dikkat çekiyor. Peki, Bozova fayı nereden geçiyor? Bozova fay hattı tehlikeli mi, en son ne zaman kırıldı, hala aktif mi?
31.03.2023 Gündem
400 bin nüfuslu ilçe için korkutan uyarı: Küçük bir artçıda yıkılma durumu söz konusu
400 bin nüfuslu ilçe için korkutan uyarı: Küçük bir artçıda yıkılma durumu söz konusu Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Diyarbakır’da, yaklaşık 400 bin nüfusuyla kentin en büyük ilçelerinden olan Bağlar’ın zemin ve bina yapım tekniği açısından çok kötü durumda olduğunu ifade ederek, “Bağlar’da bulunan bütün ağır veya orta hasarlı binalar hepsi yorulmuş durumda. Bitkin durumdalar, her an yıkılmaya maruz kalabilirler. Hatta belki küçücük bir artçı depremde yıkılma durumu söz konusu” dedi.
28.03.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem AFAD'dan yapılan açıklamaya göre 12:19'da Kahramanmaraş Göksun merkezli 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 12:23'te de 4.0 büyüklüğünde ikinci deprem yaşandı. Saat 13:04'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaptığı açıklamada bölgede herhangi bir olumsuz durumun olmadığını duyurdu.
23.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Erdoğan, depremlerin sonrasında yürütülen soruşturmalarda, bin 364 şüpheli hakkında işlem başlatıldığını, 302 şüphelinin tutuklandığını açıkladı. Erdoğan ayrıca emekliler de bir müjde verdi. Erdoğan, "5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" dedi. Böylece en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi.
22.03.2023 Gündem
Gelibolu-Eceabat arası 25 dakikaya düşecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını yapacak
Gelibolu-Eceabat arası 25 dakikaya düşecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını yapacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan Çanakkale'de Gelibolu-Eceabat yoluyla seyahat süresinin 25 dakikaya düşeceğini ifade etti.
17.03.2023 Ekonomi
Enkazda anı, mezarlıkta akraba arıyorlar! 'Bir fotoğraf bulsam yeter'
Enkazda anı, mezarlıkta akraba arıyorlar! 'Bir fotoğraf bulsam yeter' Depremden sağ kurtulanlar enkaz yığınına dönen binada anılarını, yakınlarını kaybedenler ise mezarlıkta verilen numaralardan akrabalarını arıyor. Ölenleri nüfus kütüğünden isimleri tek tek düştükçe depremin acısı ikiye katlanıyor. En büyük ihtiyaç ise konteyner.
12.03.2023 Gündem
Depremde son durum! AFAD Başkanı Sezer: Şu an itibariyle 47 bin 475 kişi hayatını kaybetti
Depremde son durum! AFAD Başkanı Sezer: Şu an itibariyle 47 bin 475 kişi hayatını kaybetti AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından şu an itibariyle 47 bin 475 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
11.03.2023 Gündem
Bakan Kurum CNN Türk'te açıkladı: Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı
Bakan Kurum CNN Türk'te açıkladı: Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin son durumu CNN Türk'te değerlendirdi. Bakan Kurum, "11 ilimizde 143 bin TOKİ konutumuz vardı. 1 tane vatandaşımızın burnu kanamadı. Hasar alan binalar elbette oldu ancak yıkılan binamız yok." dedi. Bakan Kurum ayrıca, "Kira yardımlarını artıracağız. İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinde kira desteğini 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Ankara'da Bursa'da Antalya'da İzmir'de 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer büyükşehirlerde 2 bin 500 liraya, diğer illerde 2 bin liraya çıkarıyoruz. Nisan ayından itibaren yardımları hesaplara yatıracağız." ifadelerini kullandı.
8.03.2023 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Depremlerden 1275 kilometrelik demir yolu hattı etkilendi
Bakan Karaismailoğlu: Depremlerden 1275 kilometrelik demir yolu hattı etkilendi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, depremlerden 1275 kilometrelik demir yolu hattının etkilendiğini belirterek, "1182 kilometresinde çalışmalar tamamlanarak trafiğe ilk anda açıldı. 93 kilometrelik demir yolu hattının yeniden açılması için faaliyetlerimiz aralıksız sürüyor" dedi.
8.03.2023 Gündem
İTÜ heyeti Adıyaman'da kamu binalarını inceledi, ön rapor hazırlandı
İTÜ heyeti Adıyaman'da kamu binalarını inceledi, ön rapor hazırlandı Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesinden Doç. Dr. Beyza Taşkın, "Kamuoyunda bir infial çıktı. Gölbaşı'nda çok yeni binalar yıkıma maruz kaldıkları için 'Yeni binalara da güvenemeyeceğiz galiba' diye endişe duyuldu. Bu endişelerin aslında çokta doğru olmadığı bulgusuna vardık" dedi.
2.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi: Kimsenin kaprisleriyle kaybedecek vaktimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete kentsel dönüşüm tepkisi: Kimsenin kaprisleriyle kaybedecek vaktimiz yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Kahramanmaraş Elbistan’da bulunan Kardeş Şehir Geçici Konaklama Merkezi’ni ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birkaç ay içinde deprem bölgesi genelinde köy evleriyle birlikte 309 bin konutun inşasına başlıyoruz. Kahramanmaraş için, Elbistan için hemen şimdi inancıyla ilk etapta Maraş'ta 83 bin konut, 18 bin 681 köy eviyle bismillah diyoruz. Sizlerden bunun için 1 yıl müsaade istiyorum. Bugüne kadar ülkemizin yaşadığı diğer tüm felaketlerde nasıl kimseyi mağdur etmeden herkesi yeni evine taşıdıysak deprem bölgesinin tamamında da aynısını yapacağız" dedi. Malatya'da da önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Kentsel dönüşümde kimsenin kaprisleriyle kaybedecek vaktimiz yok" dedi.
28.02.2023 Gündem
Artçı depremler devam edecek mi, ne kadar sürecek? Artçı depremler normal mi, neden olur? Artçı depremler büyük depremi engeller mi?
Artçı depremler devam edecek mi, ne kadar sürecek? Artçı depremler normal mi, neden olur? Artçı depremler büyük depremi engeller mi?  6 Şubat’ta Maraş merkezli 2 büyük depremin ardından, 20 Şubat’ta Hatay merkezli bir deprem meydana geldi. Söz konusu depremlerin ardından ise artçı sarsıntılar devam ediyor. Deprem korkusu yaşayan vatandaşlar evleri sağlam olsa da artçı depremler nedeniyle evlerine giremiyor. Peki, Artçı depremler devam edecek mi, ne kadar sürecek? Artçı depremler normal mi, neden olur? Artçı depremler büyük depremi engeller mi? 
25.02.2023 Gündem
Eski kocadan akılalmaz plan! Uyurken dehşeti yaşattı, 'artçı sarsıntıyla oldu' dedi
Eski kocadan akılalmaz plan! Uyurken dehşeti yaşattı, 'artçı sarsıntıyla oldu' dedi Boşandığı eşi hayatını kabusa çevirdi. Hatay'da depreme yakalanan 25 yaşındaki Alev Altun, daha güvenli olduğunu düşündüğü eski eşinin evinde kalmaya başladı. Aradan birkaç gün geçtikten sonra Altun, gece uykusu sırasında resmen dehşeti yaşadı. Eski eş yaşattığı korkunç olay karşısında adeta 'pes dedirten' şekilde kendini savundu. İşte haberin detayları...
25.02.2023 Yaşam
Marmara depremi için Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan çarpıcı yorum: Çok da beklemeyecek!
Marmara depremi için Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan çarpıcı yorum: Çok da beklemeyecek! Malatya ve Sivas'ta 4,7, Konya'da 4,3 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Peş peşe meydana gelen depremleri CNN TÜRK deprem danışmanı Şükrü Ersoy canlı yayında yanıtladı. Marmara depremiyle ilgili açıklama yapan Şükrü Ersoy, " Marmara'da 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak çok da beklemeyecek. " dedi.
24.02.2023 Gündem
Bakanlar deprem bölgesinde! Konut için ilk kazma vuruldu! Bakan Kurum açıkladı, işte örnek proje ve daireler...
Bakanlar deprem bölgesinde! Konut için ilk kazma vuruldu! Bakan Kurum açıkladı, işte örnek proje ve daireler... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta yapacağımız 855 konutumuz için ilk kazmayı vurduk" dedi. Ayrıca Bakan Kurum, deprem bölgesinde 73 bin 972 köy evi yapılacağını söyleyerek afet bölgesindeki konutların 1 yıl içinde etap etap teslim edileceğini söyledi.
24.02.2023 Gündem
Artçı depremler ne zaman bitecek? Dikkat çeken 'yüzeye yakınlık' yorumu
Artçı depremler ne zaman bitecek? Dikkat çeken 'yüzeye yakınlık' yorumu Kahramanmaraş merkezli depremlerin artçılarının ne zaman biteceği merak ediliyor. ABD'li uzmanlar ise bu artçıların yıllar boyu sürebileceğini söyledi. Bunun nedeni ise Kahramanmaraş depreminin olağan dışı bir şekilde yüzeye yakın bir alanda gerçekleşmiş olması.
23.02.2023 Gündem
İki ilde yasaklandı! Ağır hasarlı binalarla ilgili flaş karar
İki ilde yasaklandı! Ağır hasarlı binalarla ilgili flaş karar Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler 11 ilde binaların yıkılmasına ve can kayıplarının yaşanmasına yol açtı. Afet bölgesinde meydana gelen artçılar nedeniyle hasarlı binaların yıkıldığı görüldü. Malatya ve Gaziantep valilikleri can kayıplarının önüne geçmek için ağır hasarlı binalardan eşya tahliyesini ikinci bir karar kadar durdu.
21.02.2023 Gündem
Malatya'da ağır hasarlı binalardan eşya tahliyesine ara verildi
Malatya'da ağır hasarlı binalardan eşya tahliyesine ara verildi Malatya Valiliği, kentte devam eden artçı depremler nedeniyle ağır hasarlı binalardan eşya taşınmasını ikinci bir emre kadar durdurdu.
21.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Artçı Depremler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki artçı depremler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.