Artçı Deprem

Artçı Deprem

Son dakika Artçı deprem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Artçı deprem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Artçı deprem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Artçı Deprem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan artçı deprem gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.141 artçı deprem haberi bulunmuştur. Tüm artçı deprem haberleri aşağıda listelenmiştir.
6.8’lik artçı deprem uyarısı nerede? Hangi illerde var, uyarı yapılan 4 il hangileri?
6.8’lik artçı deprem uyarısı nerede? Hangi illerde var, uyarı yapılan 4 il hangileri? 6 Şubat depremlerinin yaşandığı bölgede 1 yıl içinde 5 ve üzeri artçı deprem olma olasılığının hesaplandığı bir çalışmaya göre, 4 ilde bu ihtimal daha yüksek. Peki, 6.8’lik artçı deprem uyarısı nerede, hangi illerde var? Hangi iller risk altında?
19.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı: 4 ilde ihtimali yüksek görüyoruz
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem uyarısı: 4 ilde ihtimali yüksek görüyoruz 6 Şubat depremlerinin yaşandığı bölgede 1 yıl içinde 5 ve üzeri artçı deprem olma olasılığının hesaplandığı bir çalışmaya göre, 4 ilde bu ihtimal daha yüksek.
17.03.2024 Gündem
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde hissedildi, işte ilk görüntüler
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde hissedildi, işte ilk görüntüler Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 16.04'te 5.2, saat 16:24'te ise 3.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya deprem sonrası, 'AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur.' açıklamasında bulundu. Malatya Valisi Ersin Yazıcı bir binanın kirişinin düştüğünü belirtti. Vali Yazıcı, 'Binanın girişi kapandığı için AFAD ekibimiz mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarıyor.' dedi. Öte yandan deprem Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Mardin'de de hissedildi.
25.01.2024 Gündem
Naci Görür peş peşe depremler sonrası konuştu: Stres yüklendi
Naci Görür peş peşe depremler sonrası konuştu: Stres yüklendi Malatya 48 saat arayla peş peşe sallandı. 6 Ocakta meydana gelen 4 şiddetinde depremin ardından kentte dün 4.4 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan depreme ilişkin değerlendirmede bulundu.
9.01.2024 Gündem
Marmara'da 3 dakika arayla 2 deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi
Marmara'da 3 dakika arayla 2 deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. Depremler, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Yalova, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi. CNN TÜRK'e konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Şu anda özellikle 99 depremi öncesi yapılan binalarda durulmamasını tavsiye ediyorum, dikkatli olmaları gerekiyor. Zorunluluk olmadıkça da evde kalmasınlar." çağrısında bulundu.
4.12.2023 Gündem
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir? Deprem uzmanı Türkiye için ne dedi? Yoshinori Moriwaki’nin İstanbul depremi yorumu
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir? Deprem uzmanı Türkiye için ne dedi? Yoshinori Moriwaki’nin İstanbul depremi yorumu Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye'de depreme yönelik açıklama yaptı. Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya doğru harekete geçtiğini belirten Moriwaki, Bingöl, Bitlis, Muş ve Van tarafında bir deprem beklenebileceğini söyledi. Peki, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir, Türkiye için ne dedi?
30.11.2023 Gündem
Malatya'da peş peşe korkutan iki deprem!
Malatya'da peş peşe korkutan iki deprem! Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından yine merkez üssü Battalgazi olan bir deprem daha meydana geldi. Sarsıntı, 4.7 olarak ölçüldü. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok.
23.11.2023 Gündem
Bolu'da 4.5 büyüklüğünde deprem
Bolu'da 4.5 büyüklüğünde deprem AFAD, Bolu merkezde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Sarsıntı kentin tamamında ve çevre illerde de hissedilirken, herhangi bir olumsuzluk ihbarı olmadığı öğrenildi. Depremin ardından 1,6 ile 0,8 büyüklüğünde 2 artçı deprem daha meydana geldi.
14.10.2023 Gündem
Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti
Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti Son 24 saatte 4'ten büyük kuvvette 4 deprem meydana geldi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Biz bir deprem ülkesiyiz. 6 Şubat depremlerinden sonra bu sayılarda artış var. Çok da çeşitlilik arz ediyor. Türkiye'nin belli yerine konsantre olmuyor değişik yerlerinden de deprem haberleri geliyor. Bunun en önemli etkenlerinden bir tanesi 6 Şubat depremi o kadar şiddetli oldu ki Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti. Nitekim bu 4 tane deprem de farklı yerlerde" ifadelerini kullandı.
11.08.2023 Yaşam
Savrun fayı nerede, Adana'da büyük deprem bekleniyor mu? Savrun fay hattı kaç km, aktif mi, Savrun fayı var mı, Adana'da büyük deprem olacak mı 2023?
Savrun fayı nerede, Adana'da büyük deprem bekleniyor mu? Savrun fay hattı kaç km, aktif mi, Savrun fayı var mı, Adana'da büyük deprem olacak mı 2023? Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Osmaniye ve Gaziantep'te de hissedildi. 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından yaklaşık 15 dakika içerisinde 3 artçı deprem daha oldu. Deprem çevre illerde de hissedildi. Adana'da meydana gelen 5,5'lik depremle ilgili açıklamam yapan Prof. Dr. Naci Görür, "6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var" dedi. Peki, Savrun fayı nerede, Adana'da büyük deprem mi bekleniyor? Savrun fay hattı kaç km, aktif mi, Savrun fayı var mı, Adana'da büyük deprem olacak mı 2023?
23.10.2023 Gündem
Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem! AFAD'dan ilk açıklama
Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem! AFAD'dan ilk açıklama AFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır' dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Bize şu an olumsuz bir bilgi gelmedi. Sadece Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü haberi geldi. Arkadaşlarımız oraya gidiyor. Ağır hasarlı binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde yıkılıyor" dedi. AFAD Başkanı Yunus Sezer deprem sonrası olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Öte yandan Adana'nın Kozan ilçesinde saat: 10.57'de 4.4 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. Korkutan sarsıntı sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
25.07.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Kahramanmaraş'ta 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre; Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde 3.6 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.
5.07.2023 Gündem
Malatya'da korkutan deprem
Malatya'da korkutan deprem Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
18.06.2023 Gündem
Adana'da 4 büyüklüğünde deprem
Adana'da 4 büyüklüğünde deprem Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4.0 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.
21.05.2023 Gündem
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede nisan ayında 9 müze ve ören yeri tekrar ziyarete açıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Gaziantep Zeugma Müzesi'nin de bugün ziyarete açıldığını belirterek, "Bölgede müzelerimizi açmaya devam edeceğiz. Biz, kültürün depremden etkilenen şehirlerimizde yeniden nefes alıp vermesi ile aslında depremlerden mağdur olmuş insanlarımızın hayata tutunma biçimlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
20.04.2023 Gündem
400 bin nüfuslu ilçe için korkutan uyarı: Küçük bir artçıda yıkılma durumu söz konusu
400 bin nüfuslu ilçe için korkutan uyarı: Küçük bir artçıda yıkılma durumu söz konusu Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Diyarbakır’da, yaklaşık 400 bin nüfusuyla kentin en büyük ilçelerinden olan Bağlar’ın zemin ve bina yapım tekniği açısından çok kötü durumda olduğunu ifade ederek, “Bağlar’da bulunan bütün ağır veya orta hasarlı binalar hepsi yorulmuş durumda. Bitkin durumdalar, her an yıkılmaya maruz kalabilirler. Hatta belki küçücük bir artçı depremde yıkılma durumu söz konusu” dedi.
28.03.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem AFAD'dan yapılan açıklamaya göre 12:19'da Kahramanmaraş Göksun merkezli 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 12:23'te de 4.0 büyüklüğünde ikinci deprem yaşandı. Saat 13:04'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaptığı açıklamada bölgede herhangi bir olumsuz durumun olmadığını duyurdu.
23.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) bir araya geldi.
11.03.2023 Gündem
Deprem iki yakın arkadaşı ayırdı! Geriye bu hatırası kaldı
Deprem iki yakın arkadaşı ayırdı! Geriye bu hatırası kaldı En yakın arkadaşından kalan tek hatırayı deprem anında evinde bırakmak zorunda kalan 14 yaşındaki Furkan, ailesinin binaya girip o hatırasını kurtarmasıyla buruk bir sevinç yaşadı. Arkadaşını depremde kaybeden Furkan, “Ondan tek hatıra bu tiyatro metni kaldı. Artık Memoş hayatta değil” dedi.    
11.03.2023 Yaşam
Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem
Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Kayseri'nin Hacılar ilçesinde, saat 05.28'de, 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde yaşandı.
10.03.2023 Gündem
Kayseri'deki depremler korkuttu! Naci Görür'den dikkat çeken yorum
Kayseri'deki depremler korkuttu! Naci Görür'den dikkat çeken yorum AFAD internet sitesinde yer alan bilgiye göre Kayseri'de saat 14.47'de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından 4.4 ve 4.3 büyüklüklerinde iki sarsıntı daha oldu. Öte yandan Sivas Gürün'de saat 17.18 sıralarında 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Kayseri ve Sivas'ta peşe peşe yaşanan depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den flaş bir açıklama geldi.
7.03.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta 5.0 büyüklüğünde deprem!
Kahramanmaraş'ta 5.0 büyüklüğünde deprem! Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde gece saatlerinde 5.0 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi.
3.03.2023 Gündem
3 Mart deprem mi olacak 2023? 3-4 Mart deprem mi bekleniyor, martın ilk haftası ne olacak, 3 Mart’ta ne var? 3 Mart 2023 takvim yaprağı!
3 Mart deprem mi olacak 2023? 3-4 Mart deprem mi bekleniyor, martın ilk haftası ne olacak, 3 Mart’ta ne var? 3 Mart 2023 takvim yaprağı! Kahramanmaraş depremini tahmin ettiği öne sürülen Frank Hoogerbeets ''Mart ayının bu ilk haftasında büyüklüğü 6'nın çok üzerinde olan birden fazla sismik olay olabilir. Bilmenin bir yolu yok. Yine 7'nin çok üzerinde, 8'in çok üzerinde bir sismik olay olabilir” açıklaması yaptı. Söz konusu açıklamanın ardından Mart ayının ilk haftası deprem mi bekleniyor, 3 Mart deprem mi olacak 2023? 3-4 Mart deprem mi bekleniyor, martın ilk haftası ne olacak, 3 Mart’ta ne var? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
2.03.2023 Gündem
Prof. Dr. Orhan Tatar: Olağanüstü bir durum yaşıyoruz
Prof. Dr. Orhan Tatar: Olağanüstü bir durum yaşıyoruz AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından günlerdir süren artçı depremlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
28.02.2023 Gündem
Malatya'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,1 büyüklüğünde deprem Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,1 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.
28.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Artçı Deprem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki artçı deprem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.