Kahramanmaraş

Kahramanmaraş

Son dakika kahramanmaraş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kahramanmaraş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kahramanmaraş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kahramanmaraş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kahramanmaraş gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.804 kahramanmaraş haberi bulunmuştur. Tüm kahramanmaraş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gaziantep Arban'da 220 adet 1. etap deprem konutları hak sahiplerine teslim edilecek
Gaziantep Arban'da 220 adet 1. etap deprem konutları hak sahiplerine teslim edilecekAraban Kaymakamı Özgür İşçimen, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Araban ilçesinde inşaatı tamamlanan birinci etap 220 adet konutun teslim edeceklerini söyledi.
26.07.2024Gaziantep
Gaziantep'te depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu
Gaziantep'te depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurduGaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Huzurlu Yaylası'ndaki köylerinde devlet desteğiyle çilek bahçesi kuran depremzede kadınlar, hem üretiyor hem de afetin etkisinden uzaklaşmaya çalışıyor.
26.07.2024Gaziantep
Gaziantep'te bir çift evlilik kredisiyle yuvalarını kurdu: Yeni evlenenlere 2 yıl evlilik akademisi
Gaziantep'te bir çift evlilik kredisiyle yuvalarını kurdu: Yeni evlenenlere 2 yıl evlilik akademisiGaziantep'te yaşayan Fatih ve Zeynep Kurt çifti, 6 Şubat 2023'teki depremlerin en fazla etkilediği Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde hayata geçirilen "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında aldıkları evlilik kredisiyle dünya evine girdi.
26.07.2024Gaziantep
Adana'da depremin ardından inşa edilen TOKİ konutlarına taşınanalar deprem korkusu yaşamıyor
Adana'da depremin ardından inşa edilen TOKİ konutlarına taşınanalar deprem korkusu yaşamıyorAdana’da depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarında yaşam sürerken evlerde oturanlar konutlardan memnun olduklarını ve artık deprem korkusu yaşamadıklarını söyledi.
25.07.2024Adana
“ADASO Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına dahil oldu”
“ADASO Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına dahil oldu”Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Avrupa Birliği (AB) çapındaki 151 merkezden oluşan Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına Türkiye'den 5 konsorsiyumun dahil olmaya hak kazandığını belirterek, “Adana Sanayi Odası olarak ADİM ağına dahil olmayı hak kazandık” dedi.
24.07.2024Adana
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılın ilk 7 ayında ziyaretçi akını oldu! İşte rakamlar
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılın ilk 7 ayında ziyaretçi akını oldu! İşte rakamlarDünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi, yılın ilk 7 ayında 242 bin ziyaretçi ağırladı.
24.07.2024Gaziantep
Düğün alış verişinde ayakları kırılınca nikahı hastane odasına kıydılar
Düğün alış verişinde ayakları kırılınca nikahı hastane odasına kıydılarKahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde, düğün alışverişi yaparken düşüp 2 ayağı kırılan sözleşmeli er Selçuk Avcu (25), hastane odasında kıyılan nikahla Fadime Avcu (25) ile evlendi.
24.07.2024Gündem
Türkiye'nin güncel deprem haritası 2025 yılı sonunda hazır: 6 Şubat depreminin merkez üssünde tespit edildi! Yeni fay hattını uzman isimler duyurdu
Türkiye'nin güncel deprem haritası 2025 yılı sonunda hazır: 6 Şubat depreminin merkez üssünde tespit edildi! Yeni fay hattını uzman isimler duyurdu"Türkiye Deprem Tehlike Haritası"nı güncelleme çalışmaları kapsamında Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu kuruldu. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, proje kapsamında Narlı fayı üzerinde başlattıkları çalışmada şu ana kadar 2 hendek açtıklarını belirterek "Depremle birlikte fayın hareketinin nasıl olduğunu görebiliyoruz. Bu harekete baktığımızda buradaki hareketin Narlı fayının hareketiyle çok fazla uyuşmadığını saptamış durumdayız. Yani farklı bir fay türü niteliğinde bir hareket gerçekleşmiş burada." dedi.
23.07.2024Gündem
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye genelinde hibe alarak desteklenmeye hak kazanan 45 projeden biri olan “KÜÇÜKÇEKMECE BİLİMİN İZİNDE ŞENLENİYOR!” projesi yaklaşık 50 bin kişilik katılımla 26-27-28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece ilçesi Fevzi Çakmak Etkinlik Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kurumu olarak Küçükçekmece’de ilk kez düzenleyeceği bilimsel etkinliklerin hazırlıkları, TÜBİTAK Projeleri İlçe Koordinatörü ve Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Uzman Leyla ARATTAN koordinasyonunda farklı kademe ve farklı okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarışmalarda tecrübe kazanmış, proje eğitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli öğretmenlerden oluşan uzman bir ekiple son hızla sürdürülmektedir.
23.07.2024Gündem
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıkıyor
Sokak hayvanları düzenlemesinde yeni gelişme! 'Ötanazi' kelimesi çıkıyorBaşıboş sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifinde yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti kaynaklar, 'ötenazi' kelimesinin kanun teklifinden çıkarıldını bildirdi.
22.07.2024Gündem
Gaziantep'te bacağından alınan dokuyla yeni yüzüne kavuştu
Gaziantep'te bacağından alınan dokuyla yeni yüzüne kavuştuKahramanmaraş'ta yaşadığı talihsiz kazanın ardından yüzünde ciddi hasar meydana gelen 2 çocuk babası 36 yaşındaki İsmail Serçe, Gaziantep Şehir Hastanesi'nde bacağından parça alınarak gerçekleştirilen operasyonla yeni yüzüne kavuştu.
26.07.2024Gaziantep
Son dakika... LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
Son dakika... LGS yerleştirme sonuçları açıklandıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları açıklandı.
22.07.2024Gündem
Adana'da bir doğa harikası: Yumurtalık Lagünü
Adana'da bir doğa harikası: Yumurtalık LagünüAdana’ya bağlı Yumurtalık ilçesinde, güneybatıdaki küçük bir bölümü ise Karataş ilçesinde bulunmaktadır...
20.07.2024Adana
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacak
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacakÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah 10 gün sonra, yani temmuz ayı sonunda 15 bin, ağustosta 20 bin konutumuzu süratle tamamlayacağız. Her ay böyle 25-30 bin konutumuzu etap etap tamamlayacağız" dedi.
20.07.2024Gündem
51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı'nda şok karar: tek sanık ceza aldı
51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı'nda şok karar: tek sanık ceza aldı6 Şubat depremlerinde Gaziantep’te 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında mühendis Yılmaz Şahin Yurtyapan, iyi hal indirimiyle 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. İşyerleri ve dairelerinde kolon kestikleri öne sürülen Faik ve Eyüp Öğüt kardeşler ile Nejdet Alpay ise beraat etti
20.07.2024Gündem
YKS depremzede kontenjanı nedir, 2024 YKS depremzede kontenjanı var mı? YKS 2024 depremzede kontenjanı olacak mı?
YKS depremzede kontenjanı nedir, 2024 YKS depremzede kontenjanı var mı? YKS 2024 depremzede kontenjanı olacak mı?YKS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber tercih işlemlerine yönelik detaylar gündeme geldi. YKS ön bilgilendirme kılavuzu yayımladı. Peki, YKS depremzede kontenjanı nedir, 2024 YKS depremzede kontenjanı var mı? YKS 2024 depremzede kontenjanı olacak mı?
19.07.2024Gündem
Adanalı çimento üreticilerinin savunması alındı! Karar 15 gün içinde açıklanacak
Adanalı çimento üreticilerinin savunması alındı! Karar 15 gün içinde açıklanacakRekabet Kurulunda, Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren bazı hazır beton üreticilerine yönelik soruşturmanın sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.
18.07.2024Adana
Sokak hayvanları teklifi komisyonda hararetli başladı! Böyle tepki gösterdi
Sokak hayvanları teklifi komisyonda hararetli başladı! Böyle tepki gösterdiKamuoyunda tartışmalara yol açan, hasta olanların yanında sayıları kamu güvenliği açısından tehlike oluşturan sahipsiz hayvanlara ötanazi öngören sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin görüşmeleri, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda da tartışmalı başladı. Muhalefet milletvekillerinin salonun küçük olduğu itirazlarıyla yaşanan tartışmaların ardından komisyon görüşmeleri daha büyük olan Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna alındı.
17.07.2024Gündem
Rekabet Kurulu, hazır beton üreticilerinin sözlü savunmasını alındı
Rekabet Kurulu, hazır beton üreticilerinin sözlü savunmasını alındıRekabet Kurulunda, Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren bazı hazır beton üreticilerine yönelik soruşturmanın sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.
17.07.2024Ekonomi
69 kişi hayatını kaybetti! 3 kamu görevlisi hakkında soruşturma
69 kişi hayatını kaybetti! 3 kamu görevlisi hakkında soruşturmaKahramanmaraş'ta yürütülen deprem soruşturmalarında ilk kez kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi. Dulkadiroğlu Kaymakamlığı'nın izni sonrası 69 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı Güneşli Kocabaş Evleri'nin 7'nci bloğunun yıkılmasına ilişkin Dulkadiroğlu Belediyesi'nde görevli 3 kişi hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' ile 'Görevi kötüye kullanma' suçlarından soruşturma başlatıldı.
17.07.2024Gündem
Gaziantep'teki depremzede besiciler devlet desteğiyle üretime devam ediyor
Gaziantep'teki depremzede besiciler devlet desteğiyle üretime devam ediyorKahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım ve kayıpların olduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde hayvanları telef olan besiciler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kendilerine verilen küçükbaş ve büyükbaş hayvan desteğiyle üretime devam ediyor.
17.07.2024Gaziantep
Bakan Kurum duyurdu: Adana'da yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutu teslim edilecek
Bakan Kurum duyurdu: Adana'da yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutu teslim edilecekÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerden Osmaniye ve Adana’da incelemelerde bulundu.
16.07.2024Adana
Son 23 yılın en kurak haziran ayını geçirdi: En fazla Adana ve çevre illlerde hissedildi
Son 23 yılın en kurak haziran ayını geçirdi: En fazla Adana ve çevre illlerde hissedildiTürkiye'de bu yılın haziran yağışları, normaline göre yüzde 65, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 azaldı. Böylece Türkiye genelinde son 23 yılın en düşük haziran ayı yağışı gerçekleşti.
14.07.2024Adana
Ebrar Siteleri’nde ailesini kaybeden kadın: Bina değil puzzle yapmışlar
Ebrar Siteleri’nde ailesini kaybeden kadın: Bina değil puzzle yapmışlarKahramanmaraş’ta depremde yıkılarak 76 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralı kurtarıldığı Ebrar Siteleri’ndeki K Blokla ilgili tutuksuz 7 sanığın ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü. Binada annesi, babası ve kardeşini kaybeden Yasemin Kozaklı, sorumluların cezalandırılmasını istediğini belirterek, “8 katlı bina, depremde 2 kata düşmüştü neredeyse. Bina değil puzzle yapmışlar” dedi.
11.07.2024Gündem
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
10.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kahramanmaraş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kahramanmaraş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.