Anemi

Anemi

Son dakika anemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan anemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını anemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 334 anemi haberi bulunmuştur. Tüm anemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B6 vitamini Piridoksin vitamini olarak da bilinir. B grubu vitaminlerinden birisidir. Dışarıdan alınabilen, vücutta depolanmayan ve enerji takviyesi olarak alınabilir. Işığa ve ısıya karşı hassas bir yapısı vardır. Herkes B6 vitaminini dışarıdan almalıdır özellikle sporcular tarafından etkin bir şekilde kullanılması önerilir.
16.01.2024 Sağlık
Tarhana Çorbası Kaç Kalori? Tarhana Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Tarhana Çorbası Kaç Kalori? Tarhana Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi... Tarhana çorbası özellikle kış aylarında sevilerek tüketilen bir çorba türüdür. Tarhana çorbasının bit kasesinde toplam 121 kalori bulunur.
21.12.2023 Sağlık
Bir adım atıp yorulanlar ağzına bir tane atsın! Vücutta demir eksikliği bırakmıyor
Bir adım atıp yorulanlar ağzına bir tane atsın! Vücutta demir eksikliği bırakmıyor Halsizliğiniz varsa ve bir adım atınca yoruluyorsanız bunun nedeni vücudunuzda demir eksikliği olabilir. Demir, kan yapımında başlıca rol oynar. Eksikliği tedavi edilmediği zamanlarda yorgunluk ve daha da önemlisi anemi gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Demir vitamini açısından zengin besinlerle beslenmek buna çare olabilir. Bu haberde sizlere tavsiye edebileceğimiz besin sayesinde demir eksikliğiniz kalmayacak ve gerçekten yorgunluktan kurtulacaksınız. İşte demir kaynağı besin ve diğer bilgiler...
1.12.2023 Sağlık
Telefonla tuvalette vakit geçirenlere uyarı geldi
Telefonla tuvalette vakit geçirenlere uyarı geldi Birçok insan, tuvalette uzun süre oturma alışkanlığı nedeniyle sağlığını riske atıyor. Sağlık uzmanları, uzun süreli tuvalet molalarının sağlığınıza riske atabileceği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle tuvalette uzun süre vakit geçirmenin, önemli sağlık sorunlarına zemin hazırladığı, tuvalette uzun süre kalma sonucunda rektum ve anüs içinde basınç oluşmasına neden olarak basur olarak da bilinen hemoroid riskini arttırdığı belirtiliyor.
9.10.2023 Sağlık
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor Göz çevresindeki mor halkalar hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülüyor. Bu durumu yaşayan bireyler öncelikle kozmetik çözümler arıyor. Ancak sorunun asıl nedeni ortadan kaldırılmazsa dışardan yapılacak müdahaleler yetersiz kalıyor. Az su tüketenlerde cilt sorunları daha fazla görülüyor. Ancak Göz çevresi sorunları pek çok nedenle ortaya çıkabiliyor. Geçmeyen gözaltı morlukları ise bazı hastalıkların habercisi olabiliyor.
20.08.2023 Sağlık
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar...
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar... Bolu'nun Yuva köyünde, geçen yıl Kurban Bayramında sudan kaynaklı bir kişinin öldüğü, 148 kişinin de zehirlendiği olayla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü M.A.A. (48), İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ü.B. (60) ve köy muhtarı M.E. (60) hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 15 yıl hapis istenirken, 2 hemşire hakkında ise 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açıldı.
14.07.2023 Gündem
Işkın Otu Nedir? Işkın Otu Faydaları Nelerdir?
Işkın Otu Nedir? Işkın Otu Faydaları Nelerdir? Çeşitli isimlerle tanınan ışkın otunun bilimsel adı “Reun Ribes” olarak geçer. Aynı zamanda ışkın, rebez, uçkun, ohçun gibi isimleri de vardır. Anadolu’da genel olarak “yayla muzu” olarak isimlendirilir. Bu adı, ışkın otunun muz gibi soyularak yenmesi nedeniyle aldığı düşünülmektedir. Kuzukulağı familyasına ait olan bu bitki oldukça ekşimsi tadı ile kiviyi anımsatır. Aynı zamanda Türkiye’de yetişen ve yabani olan ilk ravent türüdür.
13.07.2023 Sağlık
Yeniden çıkabiliyor ve tedavisi yok! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir
Yeniden çıkabiliyor ve tedavisi yok! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Geçse de yeniden çıkabiliyor. Bir tedavisi yok. İyi huylu ve bulaşıcı değildir. Halk arasında ağız yaraları olarak da bilinen aft, yaygın olan ve birçok insanı etkileyebilen bir hastalık. Nadir de olsa birkaç ciddi hastalığın olası bir belirtisi olabilir. Peki aftöz ülser belirtileri ve çeşitleri nelerdir? Aftöz ülserlerinden ne zaman korkmalıyız? İşte uzman isimden önemli açıklamalar...
12.05.2023 Sağlık
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız Kalp krizi ve felç ile sonuçlanan arterleri ve damarları tıkayabilen kötü LDL kolesterolü ortadan kaldırıyor, doğal bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan C vitamini içeriyor. Kanseri önlemede çok etkili, osteoporoz riskini azaltarak kemiklere iyi geliyor. Demir eksikliği nedeniyle ortaya çıkan anemiyi önlüyor, beyin fonksiyonlarını geliştiriyor. İnsülin seviyeleri stabil hale getiriyor, kan şekerini düzenleyerek diyabete karşı savaşıyor. İçerisinde; C vitamini, K vitamini, B6 vitamini , tiamin, niasin, magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez bulunuyor.
2.02.2023 Sağlık
Uzmanı uyardı: Soğuk havalarda dar pantolon giymeyin
Uzmanı uyardı: Soğuk havalarda dar pantolon giymeyin El ve ayaklardaki kızarıklıkların soğuk ısırması habercisi olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Akkuş Kavak, “Soğuk ısırması, soğuk ama dondurucu derecede olmayan ve nemli havaya karşı cildimizde oluşan anormal yanıttır. Soğuk ısırmasında görülen ağrı ve kaşıntı bazen kişileri çok rahatsız edebilir. Bu yüzden öncelikle mevsime uygun giysiler giyilmelidir. Soğuk ve nemli ortamlardan kaçınılmalıdır. Soğuk havalarda bere ve eldiven kullanılmalıdır. Ayakları terletmeyecek ama sıcak tutacak ayakkabılar ve teri alan çoraplar giyilmelidir. Soğuk havalarda çok dar pantolon kullanımı, kalça ve bacaklarda da şikâyetlere yol açar” dedi.
31.01.2023 Sağlık
Sesten rahatsız oldu, hastanın solunum cihazını kapattı! İkisi de Türk çıktı
Sesten rahatsız oldu, hastanın solunum cihazını kapattı! İkisi de Türk çıktı Koronavirüs nedeniyle hastanede aynı odada yatıyorlardı. İki hastadan biri, solunum cihazının sesinden rahatsız oldu ve cihazı kapattı. Olayın ardından solunum cihazı kapatılan kadın müdahale ile hayata döndürüldü ancak bir süre sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada iki kadının da Türk olduğu ortaya çıktı.
3.01.2023 Dünya
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu!
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu! Göz çevresindeki morlukların hem kadınlar hem de erkeklerde sık görülen bir kozmetik problem olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, "Susuz kalma, göz altı morluğunun en sık görülen nedenidir. Vücutta yeterince sıvı bulunmaması veya vücudumuzun uygun miktarda su alamadığının işaretidir. Bunun sonucunda gözler çöker ve cilt kemiğe daha yakın bir pozisyon aldığından daha mat veya donuk bir görünüm sergiler" dedi.
22.12.2022 Sağlık
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Şifa deposu! Enerji veriyor, erkeklerde sperm sayısını artırıyor, kan şekerini düzenliyor!
Şifa deposu! Enerji veriyor, erkeklerde sperm sayısını artırıyor, kan şekerini düzenliyor! Kansere karşı vücudu korumakta çok etkilidir, kolesterol düzeyini dengeliyor. Antioksidan özelliği vardır, sindirim sistemini düzenliyor. Bronşit rahatsızlıklarına ve astım ataklarına iyi gelerek balgam sökücü görevi görüyor. İçerisindeki lifler sayesinde tüketen kişinin zayıflamasına destek oluyor. Tam bir enerji deposudur, erkeklerde sperm sayısını artırıyor, kemik gelişimine katkı sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, anemi ve kansızlığa iyi geliyor. Serbest radikalleri atıyor, bağırsakları, akciğeri ve karaciğeri temizliyor. Kan şekerini düzenleyerek kötü kolesterolü azaltıyor, antioksidan vazifesi görüyor. Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı oluyor, uyku problemleri yaşayanların uykusunu düzenliyor. Sindirimi hızlandırıyor, mide ve bağırsakta oluşan rahatsızlıklara iyi geliyor.
27.09.2022 Sağlık
Neslican Tay kimdir, kaç yaşında öldü? Neslican Tay'ın hastalığı neydi?
Neslican Tay kimdir, kaç yaşında öldü? Neslican Tay'ın hastalığı neydi? Neslican Tay ölüm yıl dönümünde anılıyor! Üç kez kanser hastalığını atlatan, kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay ölümünün üçüncü yılında sevenleri tarafından unutulmadı. Peki, Neslican Tay kimdir? Neslican Tay neden öldü? Neslican Tay kaç yaşında vefat etti? İşte detaylar…
20.09.2022 Gündem
HÜS hastalığı nedir, HÜS sendromunun belirtileri nelerdir? Hemolitik Üremik Sendrom virüsünün tedavisi nedir?
HÜS hastalığı nedir, HÜS sendromunun belirtileri nelerdir? Hemolitik Üremik Sendrom virüsünün tedavisi nedir? BOLU Çaydurt Yuva köyünde içme suyundan zehirlenen çoğu çocuk pek çok kişi hastanede tedavi altına alındı. Bazı hastaların tetkiklerinde kanlı ishalle ortaya çıkan, anemi ve akut böbrek yetmezliği ile seyreden Hemolitik Üremik Sendrom (HÜS) tanısına ulaşıldı. Söz konusu gelişmenin ardından HÜS ile ilgili yapılan aramalar arttı. Peki, HÜS nedir, HÜS sendromunun belirtileri nelerdir? Hemolitik Üremik Sendrom (HÜS) hastalığı tedavisi nedir?
22.07.2022 Sağlık
Kan şekeri seviyesini kontrol ediyor, kanserin her türlüsü ile savaşıyor! Tam bir doğal antibiyotik, asırlardır şifa dağıtıyor...
Kan şekeri seviyesini kontrol ediyor, kanserin her türlüsü ile savaşıyor! Tam bir doğal antibiyotik, asırlardır şifa dağıtıyor... K ve C vitamini bakımından çok zengin, kollajen sentezini artırıyor. Kemik dokusu gelişimine yardımcı oluyor, kan pıhtılaşması için gerekli bir bileşen görevi görüyor. Riboflavin içeriyor, kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor, kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutuyor. Tip 2 diyabetin tedavisinde kullanılan ilaç ile benzerlik gösteriyor, vücudun şeker seviyesini optimum bir aralıkta tutmaya yardımcı oluyor. Tümör hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engelliyor, kansere karşı koruyan antioksidanlar bakımından oldukça zengin. Bağışıklığı arttırıyor, kolon kanseri, cilt kanseri, prostat kanseri ve tiroidle mücadeleye yardımcı oluyor. Doğal bir antibiyotik olan bu besin kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı oluyor, grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonel hastalıklardan korumaya yardımcı oluyor. Demir bakımından zengin olduğu için anemiyi tedavi ediyor, yorgunluk ve baş dönmesi gibi anemi belirtilerini sonlandırıyor. Saçların beyazlamasını önlemede yardımcı oluyor, ölümcül hastalıklara karşı koruyor. Bursa'da bin yaşındaki ağacı ile ilgili odağı olan bu meyve şifa bulmak isteyenlerin uğrak yeri haline geldi. İşte her derde deva bu besinin saymakla bitmeyen faydaları...
1.06.2022 Sağlık
Akciğerleri temizliyor, diyabet ile savaşıyor! Kan şekerini düşürüyor, anemi için şifa! Günde bir kaşığı yetiyor, protein, fosfor, magnezyum, çinko...
Akciğerleri temizliyor, diyabet ile savaşıyor! Kan şekerini düşürüyor, anemi için şifa! Günde bir kaşığı yetiyor, protein, fosfor, magnezyum, çinko... Tam bir şifa deposu! Günde bir kaşık kahvaltıdan önce tüketilmesi öneriliyor. Kansere yakalanma riskini azaltıyor. Kan şekerini düzenleyerek kötü kolesterolü düşürüyor. Şeker hastalığına karşı önemli bir antioksidan görevi görüyor. Kemik gelişimine destek veriyor. Adet kramplarını hafifletiyor. Şeker krizini önlüyor. Şifa kaynağı keçiboynuzu faydaları saymakla bitmiyor. Akdeniz Bölgesinde yetişen keçiboynuzu vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin kaynağıdır. Özellikle çocuklar ve yaşlılar günde 1 kaşık keçiboynuzu pekmezi tüketmelidir. Keçiboynuzu hem pekmez hem de toz olarak tercih ediliyor. Lif açısından yüksek ve doğal şeker içeren keçiboynuzunun metabolizmayı hızlandırma etkisi vardır. Peki Keçiboynuzu faydaları nelerdir?
9.05.2022 Sağlık
Beyazlayan saçı tarihe karıştıracak gelişme! Ağır stres, anemi ve kanser hastaları...
Beyazlayan saçı tarihe karıştıracak gelişme! Ağır stres, anemi ve kanser hastaları... Saç beyazlaması pek çok insanın sorunu. Peki beyazlayan saçın eski rengine dönme ihtimali var desek? "Filmlerdeki gibi bir gecede saçların beyazlaması da mümkün" diyen uzmanlardan dikkat çeken açıklamalar geldi.
30.04.2022 Sağlık
Kan şekerini düzenliyor, zihni açıyor! Diyabet, kanser, anemi, karaciğer ve kalp sağlığı...
Kan şekerini düzenliyor, zihni açıyor! Diyabet, kanser, anemi, karaciğer ve kalp sağlığı... Diyabet hastalığında kan şekeri düşüklüğüne iyi geliyor, karaciğer ve kalp sağlığını koruyor. Çok sayıda önemli besin değerine sahip bu besinin içeriğinde B1,B2 ve C vitaminleri ile yüksek miktarda kalsiyum, sodyum, çinko ve potasyum bulunuyor. Zihni açıyor, bağışıklık sistemi üzerinde de güçlendirici bir etkiye sahip. Kansızlık olarak bilinen anemi hastalığının tedavisinde kullanılıyor, içerisindeki niosin ve selenyum maddeleri kansere karşı büyük bir etkiye sahip, özellikle prostat kanseri riski olanlar için tavsiye ediliyor. İşte göz hastalıklarından da koruyan bu besinin saymakla bitmeyen faydaları...
26.04.2022 Sağlık
Elektrik faturası desteği kapsamı değişiyor! Bu ay hesaba yatacak! Yeni dönem
Elektrik faturası desteği kapsamı değişiyor! Bu ay hesaba yatacak! Yeni dönem Elektrik faturası desteği ile ilgili son dakika gelişmesi. Elektrik faturasıyla ilgili ödemeler başlıyor. Ödemeler bu ay yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalıkları nedeniyle cihaza bağlı yaşayan vatandaşlara “elektrik desteği” müjdesi verdi. Bakanlık, Cumhurbaşkanlığı’nın ilke kararı doğrultusunda nisan sonu itibarıyla cihaza bağlı kronik hastalara da elektrik desteği ödemelerini gerçekleştirecek. ETD programı kapsamında iki kişilik haneye 75, 3 kişilik haneye 100, 4 kişilik haneye 120 ve 5 ile daha üzeri üyesi bulunan hanelere ise 150 kilovatsaat elektrik karşılığı para desteği verildiğini aktaran bakanlık, Nisan 2022 ödeme dönemi itibarıyla bu yardımların 103 TL ile 206 TL arasında değiştiğini kaydetti.
26.04.2022 Ekonomi
Kanser ile ilgili korkutan uyarı! Belirtisi yok ama...
Kanser ile ilgili korkutan uyarı! Belirtisi yok ama... Kalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor. Prof. Dr. İsmail Gömceli, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
23.04.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisi
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisi Kalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor. Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. İsmail Gömceli, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
21.04.2022 Sağlık
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler?
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın, Ramazan boyunca hamilelerin nelere dikkat etmesi gerektiğini sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Anemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.