Gazete Vatan Logo

Sesten rahatsız oldu, hastanın solunum cihazını kapattı! İkisi de Türk çıktı

Koronavirüs nedeniyle hastanede aynı odada yatıyorlardı. İki hastadan biri, solunum cihazının sesinden rahatsız oldu ve cihazı kapattı. Olayın ardından solunum cihazı kapatılan kadın müdahale ile hayata döndürüldü ancak bir süre sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada iki kadının da Türk olduğu ortaya çıktı.

Sesten rahatsız oldu, hastanın solunum cihazını kapattı! İkisi de Türk çıktı

Almanya’nın Mannheim kentinde bir kadın hasta, kasım ayında bir başka hastanın solunum cihazının sesinden rahatsız olduğu için cihazı iki defa kapattı. 72 yaşındaki kadın hastanın oda arkadaşı olan 79 yaşındaki hastanın solunum cihazını sesinden rahatsız olduğu için iki defa kapattığı ve kadının cinayete teşebbüsten tutuklandığı belirtildi.

72 yaşındaki kadının, diğer hastanın solunum cihazını daha önce de kapattığı, sağlık görevlilerinin uyarısına rağmen kadının, daha sonra solunum cihazını tekrar kapattığı ifade edildi.

HAYATINI KAYBETTİ

Solunum cihazı kapanan hastanın, sağlık görevlileri tarafından müdahaleyle hayata döndürüldüğü, cihazı kapatan kadının ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili yapılan soruşturmada her iki hastanın da Türk olduğu ortaya çıktı. Solunum cihazına bağlı olan hasta ise hayatını kaybetti.

Alman Bild gazetesinin haberine göre 79 yaşındaki solunum cihazına bağlı olan hastanın adı Hilal K.'ydı ve kurtarılmadı. Hilal K. olayın ardından hayata döndürülmüş ve iyileşmeye devam ediyordu ancak hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu şimdi cesedin otopsisini yapıyor.

Haberin Devamı

KIZI HASTANEYİ SUÇLUYOR

Hilal K.'nın solunum cihazını kapatan oda arkadaşının 72 yaşındaki Hatun C. olduğu açıklandı. Hilal K.'nın kızı ise kliniği suçluyor.

Hastanın kızı Sadet Ö., 30 Kasım'da Mannheim'daki Deaconess Hastanesi'ndeki çift kişilik odada kalan annesi Hilal K.'nin (79) durumunun kötü olduğunu bildirdi. Annesi Hilal K, nefes almakta zorlanıyordu. Bu nedenle kadın oksijen makinesine bağlandı. Ancak gazetenin haberine göre makinenin odadaki diğer hasta Hatun C.'yi (72) rahatsız ettiği söylenen sesler çıkardığı anlaşıldı.

Sadet Ö., "Annem bir haftadır hastanedeydi. Kalp fibrilasyonu ve anemi nedeniyle başvurmuştu. Daha sonra klinikte Covid'e yakalandı" dedi. Annesinin oksijen cihazının kapatıldığı ise hastane çalışanları tarafından fark edilmişti.