Gazete Vatan Logo

13 yaşındaki kızın çıplak cesedi bulundu! Şüphe edilecek en son kişi katili çıktı

Annesiyle birlikte yaşayan 13 yaşındaki kız çocuğunun cesedi evinden kilometrelerce uzakta gömülmüş halde bulundu. Üstünde kıyafeti yoktu ve 14 kez bıçaklanmıştı. Buna onu yapan iki isim ise hiç akla gelmeyecek, hatta en son düşünülecek kişilerdi. Her şey ortaya çıktığında 'Neden?' sorusu milyonların aklını kurcalamıştı. İşte 2016 yılında yaşanan o kan donduran olayın hikayesi...

13 yaşındaki kızın çıplak cesedi bulundu! Şüphe edilecek en son kişi katili çıktı

Derleyen: Özge Seren Doğu

Nicole Lovell ABD Blacksburg’da 2003 yılında hasarlı bir karaciğer ile dünyaya gelmişti. İlk doğum gününden sonra bir organ nakline ihtiyacı olduğu belirlendi. Hayatta kalmak için her gün karaciğer ilacı içiyordu. Geçirdiği ameliyatlar, karnında ve boynunda yara izleri bırakmıştı.

Bu izler Nicole’de duygusal yaralar meydana getirmişti. Görünüşü ve hastalığı nedeniyle okulda zorbalığa uğruyordu. Bu yüzden de okul onun için tam bir kabustu.

(Nicole'ün sosyal medya paylaşımı: Kimse beni önemsemiyor)

Yara izleri yüzünden beden dersinde kimse onu seçmiyordu. Sosyal medyada paylaştığı gönderiler de onun yaşadığı tramvayı anlatmaya yetiyordu.

İntihara meyilliydi ve aşka özlem duyuyordu. Kimsenin onu umursamadığını düşünüyordu. Babası ile annesi hiç evlenmemişti. Babası David Lovell, yasaklı madde kullanımından cezaevine girmişti ve birçok suç dosyası olan bir adamdı.

ANNESİ ODASINA GİTTİĞİNDE KAPIYI AÇAMADI

Nicole annesiyle beraber yaşıyordu. 27 Ocak 2016 sabahı annesi Tammy Weeks, her zamanki gibi kızını uyandırmak için odasına gitti ama bu sefer bir tuhaflık vardı. Çünkü kapıyı açamıyordu. Kapının arkasında bir komidin vardı ve kapının açılmasını engelliyordu.

Haberin Devamı

Kadın endişe içerisinde kapıya yüklendi ve açmayı başardı. İçeriye girdiğinde kızı Nicole odada yoktu; odanın penceresi sonuna kadar açık ve içerisi oldukça düzenliydi.

MAVİ BATTANİYE VE CEP TELEFONU

Bazı arkadaşlarını aradı ama kimsenin Nicole’den haberi yoktu. Sonrasında polisi aradı. Ekipler hemen eve gelip inceleme yaptı. Nicole’ün yalnızca en sevdiği mavi battaniyesi ve cep telefonu yanına aldığı belirlendi. 13 yaşındaki kızdan hiçbir iz yoktu. Herkes evden kaçtığını sansa da ortaya çıkacak olanlar herkesin kanını donduracak, hem de şaşırtacaktı...

"UYGUNSUZ İNSANLARLA KONUŞUYORDU"

Kapsamlı bir araştırma başladı, 1200’den fazla yerel halk da arama çalışmalarına katıldı. Nicole’ün babası, olayı haber aldığında hemen oraya geldi. Kızının sosyal medyada çok fazla zaman geçirdiğini, ne kadar zaman geçirirse Nicole’ün de tavırlarının o kadar değiştiğini, bir uygulamada çok zaman geçirdiğini polislere söyledi:

Haberin Devamı

Kızım sosyal medyada uygunsuz insanlarla konuşuyordu. Bunu öğrendiğimizde telefonunu elinden aldık. Konuşmaları pek hoş değildi. Elimizden geleni yaptık ancak ebeveyn de olsanız bazı şeylere gücünüz yetmiyor. Onu bunaltıp evden kaçmasını istemedik ancak istemediğimiz ne varsa oldu.

UYGULAMADA 2 GÜN BİRİYLE KONUŞMUŞ

Ekipler sonunda bir ipucu buldu. Nicole gerisinde sanal kanıtlar bırakmıştı. Uygulamaların kullanıcı adı ve şifrelerini odasının duvarına yazmıştı. Nicole’ün hesap bilgilerinin izi sürüldü. Ekipler son 2 günde Nicole’ün 'Dr_Tombstone' kullanıcı adlı biriyle yazıştığını gördü.

David Eisenhauer ve Nicole Lovell

NİCOLE'Ü KAÇIRACAK SON İNSANLARDAN BİRİ...

O kişinin 18 yaşındaki mühendislik bölümü 1. Sınıf öğrencisi David Eisenhauer olduğu öğrenildi. Ancak David, Nicole’ü kaçırabilecek en son insanlardan biri gibiydi. Çünkü lisede yıldız bir atletti. Hem zeki hem de sportmen biri olarak tanınıyordu. Çok popüler bir öğrenciydi ve tüm notları A idi. Bu gelişmeden sonra David sorguya alındı. Ekipler oda arkadaşı Jeremy Basdeo ile de konuştular:

David bir önceki gün gerçekten tuhaftı. Botlarını giydi. Ama botlar için hava o kadar kötü değildi ve şiddetli yağmur yağmıyordu. Sonra gece 02.00'da geri geldi. David’in bıçağı vardı ve genellikle masanın üzerine bırakırdı. Ancak o gün masada bıçak yoktu.

David, Nicole ile yazıştığını kabul etti. Ancak onun 17-18 yaşlarında olduğunu sandığını, 13 yaşında olduğunu öğrenince iletişimi kestiğini söyledi. Kızın kaybolduğu gece evinin önüne gittiğini kabul etti. Hiç görüşmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

David Eisenhauer

GÖRÜŞÜP CİNSEL OLARAK YAKINLAŞMIŞLAR

Ancak aralarındaki konuşmalar da tam tersini söylüyordu. Daha önce en az 1 kere görüşmüşlerdi ve cinsel olarak yakınlaşmışlardı. Uzun süren sorguların ardından David, 19 yaşındaki üniversite arkadaşı Natalie Keepers’ın adını verdi ve onu suçladı.

Natalie Keepers sevgilisi Mark Jenkins'in anlattığına göre mühendis olmak, babası gibi NASA’da çalışmak istiyordu. David gibi derslerinde başarılı, son derecede zeki ve azimli bir kızdı.

Natalie sorguda şunları söyledi:

David, reşit olmayan bir kızla ilişki yaşadığının bilinmesini istemiyordu. Öğrenmelerinden korkuyordu. Onunla çok kez 13 yaşındaki çocuğu öldürmenin farklı yollarını konuştuk. Hatta kızın ilacını siyanür hapı ile değiştirmeyi bile düşündük.

Natalie Keepers

ÇOCUĞUN ÇIPLAK VE GÖMÜLMÜŞ CESEDİNİ BULDULAR

Natalie, sonunda Nicole’ün yerini itiraf etti. Sabah saatlerinde David ile birlikte, David’in büyükannesinin yakınlarına gittiklerini ve onu buraya gömüp hemen döndüklerini söyledi.

Nicole’ün cansız bedeni evinden kilometrelerde uzakta bulundu. 14 yerinden bıçaklanmıştı. Boğazından da bıçaklanmıştı. Üzerinde giysi yoktu. David’in DNA’sı Nicole’ün tırnaklarının altında çıktı. Natalie’nin arabasının bagaj kısmında Nicole’ün kanı bulundu.

Haberin Devamı

DAVİD'İN GARİP GOOGLE ARAMALARI!

David bir gün önce internette garip aramalar yapmıştı. Google’da şunları aradı: ‘Öldürücü haplar’, ‘Ölü bir bedeni yakmak ne kadar sürer?’, ‘Dexter bir bedenden nasıl kurtulur?’

Her şey çözülmüştü. Ona bunu yapanlar da ortaya çıkmıştı ancak akıllarda soru işareti vardı. O da neden olduğuydu. Gelecek vadeden 2 parlak öğrenci kendilerinden 6 yaş küçük çocuğa bunu neden yapmıştı?

Natalie Keepers

CEVAP HASTALIKLARINDA GİZLİ

Cevap hastalıklarında gizliydi. İkisinin de zihinsel bazı sorunları vardı. Natalie depresyon ve anksiyete ile mücadele ediyordu. David ise sosyal durumlarla ve duygularla başa çıkma yeteneğini sınırlayan otizm spektrum bozukluğuna sahipti. Cinayeti David tasarlamış ve Natalie’yi de manipüle etmişti.

Natalie, her şeyin tek bir nedeni olduğunu söylüyordu:

Nicole, David ile yaşadıklarını insanlara anlatacağını ve ifşa edeceğini söyledi. David de bu yüzden onu öldürdü. Önce malzemeleri aldık, yemek yedik ve David beni yurda bıraktı. O gece Nicole’ü aldı. Sabahında da onu imha ettik.

David ise o günü şöyle anlattı:

Nicole ile uygulama üzerinden tanıştık. O gece evine gidip onu arabayla aldım. Daha sonra bir ormana gittik. Geri kalanı zaten herkes biliyor. Natalie onu arabaya götürmemde yardımcı oldu. Natalie zaten her şeyi biliyordu.

"GALİBA BU SEFER AŞIRIYA KAÇTIK"

David’in telefonundan gönderilen bir mesajda, ‘Eğer onu 1 hafta boyunca bulamazlarsa asla bulamazlar. Galiba bu sefer biraz aşırıya kaçtık. Bu çok fazla oldu’ yazıyordu.

CEZALARI BELLİ OLDU

Mahkemede David, Nicole’ün ailesinden özür diledi ve pişman olduğunu söyledi. 2018’de jüri üyeleri David’i Nicole Lovell’ı öldürmekten suçlu buldu ve 75 yıl ceza verdi. Daha sonra cezası 25 yıl askıya alındı ve 50 yıla düşürüldü. David’in 20 yıl sonra şartlı tahliye imkanı olacak.

Natalie de David’e yardım etmekten suçlandı ve suçunu kabul etti. Olay anında orada olmadığını söyledi ama 40 yıl hapis cezası almaktan kurtulamadı.