Gazete Vatan Logo

Katilin kimliği ortaya çıktı! İnternette arattığı kelimeyle ifşa oldu

ABD'yi sarsan Sasha Samsudean cinayetinde genç kadının cansız bedeni, polis ekiplerini bile şoke eden korkunç bir tabloyla bulundu. Uzun uğraşlar sonucu yakalanan katilin telefonunda arattıkları oldukça şaşırtıcı olsa da asıl flaş ise katilin kimliği ve mesleğiydi.

Katilin kimliği ortaya çıktı! İnternette arattığı kelimeyle ifşa oldu

1988 yılında ABD'nin New York şehrinde dünyaya gelen Sasha Samsudean, gençlik yıllarını ise Florida eyaletinde geçirdi. Burada üniversiteden mezun olan Samsudean, emlakçılık işi ile uğraşmaya başladı. Samsudean, internette bir emlakçılık sitesinde kendisini 'apartman bulucuların aşk tanrısı' olarak tanımlıyordu.

TÜM GÜVENLİK ÖNLEMLERİNE RAĞMEN...

2015 yılında Samsudean, Orlando şehrinin merkezinde yaşamaya başladı. Burada kaldığı bina oldukça moderndi, 7 gün 24 saat güvenlik kameraları ile izleniyordu ve yalnızca dijital kodla giriş yapılıyordu. Ne yazık ki tüm bu teknoloji ve güvenlik önlemleri Samsudean için yeterli olmayacaktı.

17 Ekim günü sabah erken saatlerde Samsudean, arkadaşlarıyla gittiği gece klubünden tek başına çıkarak evine doğru yola koyuldu. O gece Samsudean'i görmemiş olsa da genç kadının arkadaşı Anthony Roper, o sabah Samsudean ile kahvaltıya gidecekti.

ALDIĞI HEDİYE ARABASINDA DURUYORDU

Roper, arkadaşı kahvaltıya gelmeyince şüphelenmeye başladı. Oldukça sosyal bir insan olan Samsudean, ne mesajlara ne de aramalara dönüyordu. Günün ilerleyen saatlerinde Samsudean'in telefonlarına cevap vermemesi üzerine Roper ve iki arkadaşı genç kadını kontrol etmek için evine doğru yola çıktı.

Haberin Devamı

Samsudean'in bir baby shower için aldığı hediye hala arabasında duruyordu. Bu durum arkadaşlarını iyice endişelendirmişti. Samsudean evinin kapısına da cevap vermeyince genç kadının arkadaşları polisle iletişime geçerek kapıyı açmalarını istedi.

POLİSİ BİLE ŞOKE EDEN KORKUNÇ TABLO

Kapıyı açıp içeri giren polis ekipleri ağır bir deterjan kokusu ile karşı karşıya kaldı. İçeride Samsudean'in cansız bedeni yatağının üzerinde yarı çıplak bir şekilde yatıyordu. Genç kadının gömleği ve sütyeni kopartılarak açılmıştı. Pantolonu ve iç çamaşırı ise ortada yoktu. Tüm saldırı ihtimallerine rağmen Samsudean'in yaşadığı apartmanda herhangi bir zorla giriş görülmemişti.

Genç kadının ölüm sebebi ise boğulma ve kafaya aldığı darbeye bağlı travma olarak açıklandı. Samsudean'in vücudundaki izler ise genç kadının zorla zapt edildiğini gösteriyordu. Korkunç tablo karşısında polis ekipleri bile şoke olmuştu.

Haberin Devamı

GÖZDEN KAÇAN "KLOZET" DETAYI

Genç kadının katili tüm delilleri deterjan ile ortadan kaldırmaya çalışsa da dairede bir erkeğin izi kalmıştı. İlk olarak klozetin kapağı açıktı. Bu durumla ilgili olarak olayın savcısı William Jay, "Bu, sadece bir kadının yaşadığı hiçbir apartman dairesinde veya evde beklemeyeceğim bir şeydi" ifadelerini kullandı.

Klozette yapılan incelemede parmak izlerine rastlandı. Yerde ise kısım kısım ayak izleri vardı. Samsudean'in göğsünden ve boynundan alınan örneklerde yabancı bir DNA bulundu.

Binanın güvenlik kamerası görüntülerinin henüz hazır olmadığı öğrenen yetkililer, o gece binada olan güvenlik görevlisi Stephen Duxbury ile görüştü. Duxbury yaptığı açıklamada, Samsudean'i yanında iki kadın arkadaşı ile gördüğünü ancak yanında bina giriş kodu ve kimliği olmadığı için onu binaya almadığını söyledi. Daha sonra başka bir apartman sakininin binaya girerken açtığı kapıdan giren Samsudean, en son apartman dairesinin önünde kodu ile uğraşırken görülmüştü.

Haberin Devamı

ŞÜPHELER O İSMİN ÜZERİNDE BİRİKTİ

Polis, bu ifadenin üzerine hemen o gece Samsudean'in yanında bulunan iki kadına ulaştı. Kadınlar, Samsudean ile aynı aracı paylaşmıştı ve genç kadın indiğinde kendisinde olmadığını gördüklerini, ona yardım etmek için evine kadar yanında olduklarını anlattı. Samsudean'in dairesine girmesi ile oradan ayrıldıklarını anlatan kadınlar, genç kadının o gece evinde güvende olacağından emin olduklarını söyledi.

Samsudean'in üst komşusu ise gece genç kadını apartmanda gördüğünü ve peşinde güvenlik görevlisinin olduğunu belirtti. Sonunda binanın güvenlik kamera görüntülerine ulaşan polis ekiplerinin dikkatini Duxbury'nin şüpheli tavrı çekmişti.

40 DAKİKA BOYUNCA PEŞİNDE GEZDİ

Güvenlik kamerası görüntülerinde Samsudean'in, gece 1.46'da arkasında güvenlik görevlisi ile birlikte etrafta gezip evine girmeye çalıştığı görüldü. Duxbury ise, yaklaşık 40 dakika boyunca genç kadının peşinde kat kat gezmişti.

Haberin Devamı

Posta'da yer alan habere göre; Duxbury, güvenlik kameralarının kör noktası olan bir noktada savunmasız bir anını yakaladığı genç kadının üzerine atıldı. Saat sabah 6.36'da Duxbury, üzerinde üniforması ve elinde beyaz poşetlerle apartmandan çıkarken görüntülendi. Birkaç dakika sonra ise elleri boş bir şekilde apartmana dönen Duxbury, polis ekiplerine saat 6'da işinin bittiğini ve eve döndüğünü anlatmıştı. Öte yandan çöpleri atmak güvenlik görevlisinin işi değildi ve bu poşetler genç kadının evinde bulunanlarla aynıydı.

İNTERNETTE KİLİDİ ARATMIŞ

Duxbury'nin evinde ve telefonunda yapılan incelemelerde güvenlik görevlisinin internette "dijital kodlu kapı nasıl açılır" diye arattığı ve bu modelin Samsudean'in evinde bulunanla aynı olduğu ortaya çıktı. Bunun yanı sıra genç kadının klozetinde bulunan parmak izinin de Duxbury'e ait olduğu belirlendi.

30 Ekim 2015'te Duxbury, birinci derece cinayet, cinsel saldırı ve hırsızlık suçundan tutuklanarak yargılanmaya başlandı. Duruşmanın ardından 21 Kasım 2017'de tüm suçlamalardan suçlu bulunan Duxbury, şartlı tahliye olmaksızın iki müebbet hapis cezasına çarptırıldı.