Gazete Vatan Logo

51 yıldır gizemi çözülemiyor! Polislerin okuması için bu notu bıraktı: Yapabilirseniz...

Öldürdüğü kurbanlarının cesetlerini otoyol kenarına attığı için 'Otoyol Hayaleti' adı verilen seri katilin kim olduğu yıllardır bulunamıyor. ABD'nin başkenti Washington D.C.'nin ilk seri katili olarak biliniyor. Bir cinayetin ardından kurbanının üzerine polisler için bir not da bıraktı ve cinayetlerine devam etti. Gizemli katilin gizemi günümüzde hala sürüyor.

51 yıldır gizemi çözülemiyor! Polislerin okuması için bu notu bıraktı: Yapabilirseniz...

1971 yılının Nisan ayında ABD'nin başkenti Washington'da yaşayan 13 yaşındaki Carol Spinks, cebindeki 5 dolar parasıyla birlikte oturduğu evin yakınlarında bulunan markete gitmek için evden çıktı.

MARKETE GİTMEK İÇİN ÇIKMIŞTI...

Ablasına televizyon karşısında yiyeceği atıştırmalıklar alması için markete gönderilen küçük kız, burada alışverişini yaptıktan sonra eve doğru yola koyuldu ancak evinden yalnızca 4 sokak uzaklıkta bulunan Carol, bir anda ortadan kayboldu.

13 yaşındaki küçük kızın ortadan kaybolmasından 6 gün sonra ise cansız bedeni polis ekipleri tarafından bulundu. Genç kızın cansız bedeninde cinsel saldırı ve boğma izleri bulunuyordu ve küçük kızın öldürülmeden önce birkaç gün canlı olarak tutulduğu düşünülüyordu.

Carol'un tek yumurta ikizi olan Carolyn, yaşadıklarını 'korkunç' olarak tanımlarken, ikizinin öldüğünün haberini aldığı gün neredeyse aklını kaybedeceğini belirtti.

Öte yandan, 13 yaşındaki Carol Spinks'in ölümü, yalnızca bir başlangıçtı.

'OTOYOL HAYALETİ'NİN DEHŞETİ YENİ BAŞLIYORDU

Genç kızın ölümünden yaklaşık 2 ay sonra, polise gelen bir çağrıda aynı bölgede bir ceset daha bulunduğu ortaya çıktı. Üçüncü kurban ise bundan yalnızca 9 gün sonra bulundu.

Haberin Devamı

Öldürdüğü kurbanlarının cansız bedenlerini otoyol kenarına atması sebebiyle "Otoyol Hayaleti" ismi verilen seri katil, bundan sonra kurbanlarını daha göze batar şekilde seçmeye başladı.

1971 yılının Temmuz ayında ortadan kaybolan 10 yaşındaki Brenda Faye Crockett, Carol'a benzer bir hikayeye sahipti. Annesi tarafından markete gönderilen Brenda, buradan bir daha geri dönmemişti.

TELEFONLA ARAYIP YERİNİ SÖYLEDİ

Kızının marketten dönmemesi üzerine dışarı çıkan anne, Brenda'yı aramaya başladı. Annesi dışardayken evde birden telefon çalmaya başladı. Arayan Brenda'ydı. Telefona 7 yaşındaki kardeşi Bertha cevap vermişti. Brenda, beyaz bir adamın kendisini kaçırdığını ve şu anda Virginia'da olduğunu söyledi.

Bu görüşmeden yarım saat sonra Brenda ikinci kez evi aradı. "Annem beni gördü mü" diye soran küçük kız, daha sonra "Neyse, görüşürüz" diyerek telefonu kapattı. Bir sonraki sabah ise polis ekipleri 10 yaşındaki Brenda'nın cansız bedenini buldu.

YİNE MARKET YOLU, YİNE CANSIZ BEDEN

1971 yılının Ekim ayında ise 12 yaşındaki Nenomoshia Yates, yine diğer kurbanlar gibi market yolundayken ortadan kayboldu ve yalnızca 2 saat sonra cansız bedeni bulundu. Küçük kızın cesedi, bulunduğunda hala sıcaktı.

Toplamda ölü sayısı 4'e yükselirken, Washington D.C. polisi bu cinayetlerin bir seri katile ait olduğuna artık ikna olmuştu.

Otoyol Hayaleti'nin bir sonraki kurbanı ise 6 hafta sonra ortadan kayboldu. 18 yaşındaki Brenda Woodard, okuldan evine döndüğü sırada kayıplara karıştı ve cansız bedeni bir sonraki sabah bulundu. Genç kızın cansız bedeninde bulunan ipucu, ekipleri şoke etti. Katil, cansız bedenin üzerine bir not bırakmıştı.

Haberin Devamı

"BENİ YAKALADIĞINIZDA..."

'Otoyol Hayaleti' imzası taşıyan notta şu ifadeler yer alıyordu:

Bu benim insanlara, özellikle de kadınlara karşı duyarsızlığımla eşdeğerdir. Yapabilirseniz beni yakaladığınızda diğer cinayetleri de kabul edeceğim.

Öte yandan bu notta bulunan yazının Woodard'ın el yazısı olduğu ortaya çıktı ve katilin genç kızı öldürmeden önce zorla yazdırdığı tahmin ediliyordu.

Woodard'ın ölümü ve gizemli not ile birlikte Otoyol Hayaleti belki de yakalanmamak adına adeta yer yüzünden silindi. Aylarca hiçbir cinayet haberi gelmedi.

Haberin Devamı

AİLESİNİ ARADI: KIZINIZI ÖLDÜRDÜM

Bu olaydan tam 10 ay sonra polis ekipleri, 17 yaşındaki Diane Williams'ın cesedini buldu. Otoyol Hayaleti, işlediği cinayetin ardından Williams'in ailesini arayarak onlara, "Kızınızı öldürdüm" dedi.

Yerel polis ekiplerinin çıkmaza düşmesi ile birlikte 1974 yılında FBI (Federal Soruşturma Bürosu) olaya el koydu ve şüphelileri sorgulamaya başladı.

ŞÜPHELİLER SORGULANDI AMA...

Bunlardan ilki, Robert Askins isimli bir eski mahkumdu. Askins, daha önce bir kadını öldürdüğü için hapis yatmıştı ve evinde birkaç kızın fotoğrafı ile birlikte başka bir suça karışmış bıçak bulunmuştu. Ancak bulunanların hiçbiri Askins'i Otoyol Hayaleti'nin öldürdüğü 6 kurbanla ilişkilendiremedi.

Başka bir şüpheli ise Green Vega Gang isimli bir gruptu. 5 kişiden oluşan bu grup, Otoyol Hayaleti ile aynı dönemde sokaktan kadınları kaçırarak onlara tecavüz ediyorlardı. Ancak Askins gibi bu grubun da cinayetlerle bağlantısı olmadığı ortaya çıktı.

51 YILLIK GİZEM SÜRÜYOR

Yıllar ilerledikçe Otoyol Hayaleti dosyası açık kaldı ancak hiçbir sonuca varılamadı. 2009 yılında, Başkent polisi, dosyanın evraklarını kaybettiklerini itiraf etti. Olay yerlerinden alınan Otoyol Hayaleti'nin DNA'sının da aralarında bulunduğu tüm ipuçları kaybolmuştu.

Haberin Devamı

ABD'nin başkenti Washington D.C.'nin tarihte bilinen ilk seri katili olan 'Otoyol Hayaleti' tüm gizemini koruyor. Kurbanlarını genç siyahi kızlardan seçen seri katilin üzerine konulan 150 bin dolarlık ödül ise hala alınamadı.