Kanser

Kanser

Son dakika kanser haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanser ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanser haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.772 kanser haberi bulunmuştur. Tüm kanser haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalı vatandaşlara hayati uyarı geldi! Kanser riskini maksimum seviyeye çıkarıyor!
Adanalı vatandaşlara hayati uyarı geldi! Kanser riskini maksimum seviyeye çıkarıyor!Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, hiçbir sıvının suyun yerini tutmadığını söyleyerek, "Çok fazla tüketilen çay ve kahve çarpıntı, kansızlık gibi sorunlara sebep olabilir. Hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Bol bol su için" dedi.
26.07.2024Adana
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır?
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? Dünyada her gün 7 kadından biri rahim ağzı kanserine yakalanıyor, her gün 3 kadın ise hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 2 bin kadın bu kanser türüyle tanışıyor. Oysa rahim ağzı kanseri, aşı ile önlenebilir tek kanser türü. Cinsel yolla bulaşan Human Papiloma Virüsün (HPV) neden olduğu rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısı yapılması gerekiyor. Pek çok kişinin sağlık hizmetlerine, taramalara ve maliyeti yüksek olan HPV aşılarına ulaşımı oldukça zordu. HPV aşısının ücretsiz olması yönünde yapılan çağrılar sonuç verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesinin görüşmelerinde HPV aşısının bakanlık tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Yerli HPV testlerinin kullanılacağını belirten Koca, TÜSEB'i görevlendirlerini duyurdu. HPV aşısı ile ilgili gelimeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, belirtileri ve aşı ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, HPV nedir, belirtileri ne? HPV aşısı nedir? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? HPV aşısı ücretsiz mi? İşte detaylar…
25.07.2024Sağlık
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandı
ABD Kongresi'nde utanç veren görüntüler! İsrail Başbakanı Netanyahu dakikalarca alkışlandıİsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington DC'de ABD Kongresinde konuştu. Konuşması öncesi Kongre'de ayakta alkışlanan Netanyahu'nun, ABD Kongresinde yapacağı konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve savaş karşıtı pankart ve dövizler taşıdı.
24.07.2024Dünya
Kadınların korkulu rüyası! Hamilelik ve doğum sürecini etkiliyor
Kadınların korkulu rüyası! Hamilelik ve doğum sürecini etkiliyorKadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, sıklıkla görülmeye başlanan yumurtalık kistleri ile ilgili merak edilenleri anlattı.
19.07.2024Yaşam
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin yapılan açıklamada, son bir haftada 72 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Öte yandan F-16 ile ilgili iddialara cevap verildi.
18.07.2024Gündem
CHP Nizip İlçe Başkanı Bozfırat, son yolculuğuna uğurlandı
CHP Nizip İlçe Başkanı Bozfırat, son yolculuğuna uğurlandıCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nizip İlçe Başkanı Mehmet Bozfırat, sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
9.07.2024Gaziantep
Gaziantep'te CHP Nizip İlçe Başkanı hayatını kaybetti
Gaziantep'te CHP Nizip İlçe Başkanı hayatını kaybettiGaziantep’in tanınmış siyasi isimlerinden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nizip İlçe Başkanı Mehmet Bozfırat, hayatını kaybetti.
8.07.2024Gaziantep
İrfan Can Eğribayat'ın acı günü! Gözyaşlarına boğuldu
İrfan Can Eğribayat'ın acı günü! Gözyaşlarına boğulduFenerbahçe’nin file bekçisi İrfan Can Eğribayat’ın babası Adana’da toprağa verildi.
5.07.2024Adana
Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat'ın acı günü!
Fenerbahçe'de İrfan Can Eğribayat'ın acı günü!Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Eğribayat'ın babası Ökkeş Eğribayat vefat etti.
4.07.2024Fenerbahçe
Sağlık Bakanlığı'ndan vatandaşlara 'güneşe çıkmayın' uyarısı! Cilt kanserine sebep oluyor
Sağlık Bakanlığı'ndan vatandaşlara 'güneşe çıkmayın' uyarısı! Cilt kanserine sebep oluyorSağlık Bakanlığı, güneşin zararlı etkilerinden korunma konusunda vatandaşları uyarıp, bozulan çevresel faktörlerin de etkisiyle son yıllarda cilt kanserlerinde artış gözlenebileceğini bildirdi.
28.06.2024Gündem
Truba Veri Merkezi açıldı! Stratejik alanda simülasyonlar eş zamanlı yapılacak
Truba Veri Merkezi açıldı! Stratejik alanda simülasyonlar eş zamanlı yapılacakSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MODSİMMER TRUBA Veri Merkezi ve ARF Hesaplama Kümesiyle Türkiye’nin bilimsel araştırma yetkinliklerine yeni bir boyut kazandırdıklarını belirterek, “Veri merkezi ve ARF kümesi yatırımımızla ülkemizin gelişimi ve kalkınması için kritik öneme sahip yüksek başarımlı hesaplama altyapısını özel sektör, kamu ve akademimizin çalışmalarına tahsis ediyoruz. 35 bin dizüstü bilgisayara eşit bilgi işlem kapasitesiyle dünyanın en kuvvetli 313’ncü süper bilgisayarı olan ARF ile ülkemiz bazı önemli yeteneklere de sahip oluyor. Çözme şansımız bulunmayan problemleri çözülebilir hale getirerek, bizim için erişilemez olan araştırma alanlarını ve teknolojilerini ulaşılabilir hale getireceğiz. Savunma sanayiden, üretim sektörüne; ilaç tasarımından, hastalık tespitine birçok stratejik alanda araştırmacılarımız ihtiyaç duydukları simülasyonları eş zamanlı olarak gerçekleştirebilecek.” dedi.
25.06.2024Gündem
Yalçın Özbey öldü mü? Abdi İpekçi cinayetinde adı geçen Yalçın Özbey kimdir, neden öldü?
Yalçın Özbey öldü mü? Abdi İpekçi cinayetinde adı geçen Yalçın Özbey kimdir, neden öldü? Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin evinin bulunduğu sokakta uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayında adı geçen Yalçın Özbey hayatını kaybetti.
24.06.2024Gündem
Eski emniyet müdürü kansere yenik düştü! Resmi tören düzenlendi
Eski emniyet müdürü kansere yenik düştü! Resmi tören düzenlendi3 ay önce yakalandığı prostat kanseri nedeniyle dün hayatını kaybeden eski emniyet müdürü ve Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Zabıta Daire Başkanı Bayram Kadir Tüylü, resmi törenle gözyaşları arasında uğurlandı.
23.06.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilahiyatçı Yusuf Kavaklı için taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilahiyatçı Yusuf Kavaklı için taziye mesajıİlahiyatçı Yusuf Kavaklı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kavaklı'ya taziyelerini iletti.
14.06.2024Gündem
Antalya'da devlet hastanesinde taciz skandalı! 7 hastasına cinsel saldırıdan 153 yıl hapsi isteniyor
Antalya'da devlet hastanesinde taciz skandalı! 7 hastasına cinsel saldırıdan 153 yıl hapsi isteniyorAntalya Kepez Devlet Hastanesi'nde, muayene sırasında 7 kadın hastaya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ahmet Taner Cantimur'un (58), 153 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
13.06.2024Gündem
Bir yıldır akciğer kanseriyle mücadele eden Neşe Aksoy'dan haber var
Bir yıldır akciğer kanseriyle mücadele eden Neşe Aksoy'dan haber varNeşe Aksoy hakkında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybettiğine dair haberler çıktı.
13.06.2024Magazin
Bakan Kacır, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever ile görüştü
Bakan Kacır, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever ile görüştüSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yörünge Altı Araştırma Misyonu'nu gerçekleştirmek üzere bugün yaklaşık 1,5 saatlik uzay yolculuğu gerçekleştirecek olan Tuva Cihangir Atasever ile görüştü. Atasever'den gerçekleştireceği toplam 7 deney hakkında bilgi alan Kacır, kazasız ve sağlıkla yurda dönmesi temennisinde bulundu.
8.06.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramı ikramiyelerimizi 10-14 Haziran tarihileri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Böylece tek kalemde emeklilerimize 42 bin TL tutarında ödeme yapacağız" dedi. Erdoğan yaptığı açıklamada Bayram tatili için alınan kararı açıkladı.
4.06.2024Gündem
Fatma Karanfil'in hayatı ile ilgili hiç bilinmeyen ayrıntılar ortaya çıktı! Gazetede gördüğü ilan hayatını değiştirdi
Fatma Karanfil'in hayatı ile ilgili hiç bilinmeyen ayrıntılar ortaya çıktı! Gazetede gördüğü ilan hayatını değiştirdi"Aşk-ı Memnu" dizisindeki Şâyeste Hanım rolü ile hafızalara kazınan Fatma Karanfil, hayatını kaybetti. 72 yaşındaki Karanfil bir süredir kanser tedavisi görüyordu ve 25 Mayıs'ta entübe edilmişti.
4.06.2024Magazin
Erkan Yolaç'ın eşi Asuman Tuğberk Yolaç hayatını kaybetti
Erkan Yolaç'ın eşi Asuman Tuğberk Yolaç hayatını kaybetti'Bay Evet - Hayır' olarak ünlenen ünlü sunucu Erkan Yolaç'ın vefatından 14 gün sonra 48 yıllık eşi Asuman Tuğberk Yolaç hayatını kaybetti
3.06.2024Magazin
İlayda Alişan’ın annesi neden öldü? Gülşah Çomoğlu İlayda Alişan akraba mı?
İlayda Alişan’ın annesi neden öldü? Gülşah Çomoğlu İlayda Alişan akraba mı?Unutma Beni, Yüksek Sosyete, Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi ve Kasaba Doktoru gibi birçok başarılı projede yer alan Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti. Oyuncu İlayda Alişan İlayda Alişan Gülşah Çomoğlu'nun vefat haberini ‘canım kuzenim’ diye paylaştı. Söz konusu haberin ardından İlayda Alişan Gülşah Çomoğlu akraba mı, İlayda Alişan'ın annesi neden öldü? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
30.05.2024Magazin
Gülşah Çomoğlu neden öldü, ne kanseri? Yüksek Sosyete’de oynayan Gülşah Çomoğlu hastalığı nedir?
Gülşah Çomoğlu neden öldü, ne kanseri? Yüksek Sosyete’de oynayan Gülşah Çomoğlu hastalığı nedir?Uzun süredir kanser tedavisi gören oyuncu Gülşah Comoğlu (38) hayatını kaybetti. Peki, Gülşah Çomoğlu neden öldü, ne kanseri? Yüksek Sosyete’de oynayan Gülşah Çomoğlu hastalığı nedir?
29.05.2024Magazin
Mersin'de 10 kişinin öldüğü kazada şoförün ifadesi ortaya çıktı
Mersin'de 10 kişinin öldüğü kazada şoförün ifadesi ortaya çıktıMersin'de 10 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin tutuklanan yolcu otobüsünün şoförü Ali Güler'in (45), ifadesi ortaya çıktı.
28.05.2024Gündem
Yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunmuştu! İndirime itiraz eden hakimin sözleri mahkemeye damga vurdu
Yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunmuştu! İndirime itiraz eden hakimin sözleri mahkemeye damga vurduİzmir'de Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören kanser hastası N.C.'ye (63) cinsel saldırıda bulunan erkek hemşire Emre Kale'ye (30) takdiri indirim uygulanarak verilen 25 yıl hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, sanığın beden ve ruh bakımdan kendisini savunamayacak durumdaki mağdura kamu görevinin ve hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullandığına yer verildi. Mahkeme heyetinde yer alan kadın hakimin 'iyi hal' indirimine şerh koyup itiraz etmesinin gerekçesi ise sanığın pişmanlık yaşamadığının açıkça anlaşıldığı, hal ve tavırlarında hiçbir pişmanlık emaresi gözlemlenmemesi olarak açıklandı.
26.05.2024Gündem
'Aşk-ı Memnu'nun Şayeste'si Fatma Karanfil entübe edildi!
'Aşk-ı Memnu'nun Şayeste'si Fatma Karanfil entübe edildi!Kanal D'nin fenomen dizisi 'Aşk-ı Memnu'da (2008-2010) hayat verdiği 'Şayeste' rolüyle hafızalarda yer eden Fatma Karanfil'den üzücü haber geldi. Kanser tedavisi gören 72 yaşındaki oyuncunun, yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi.
25.05.2024Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Kanser ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.