Demir Eksikliği

Demir Eksikliği

Son dakika demir eksikliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan demir eksikliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını demir eksikliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Demir Eksikliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan demir eksikliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 433 demir eksikliği haberi bulunmuştur. Tüm demir eksikliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meğer her sabah yediği karaciğerini bitirmiş - Kaşıntı, uykusuzlukla kendini belli etti! Doktor o besini anında kesti
Meğer her sabah yediği karaciğerini bitirmiş - Kaşıntı, uykusuzlukla kendini belli etti! Doktor o besini anında kesti Günün en önemli öğünü olarak bilinen kahvaltıda ne yediğinzin önemi büyüktür. 51 yaşındaki hastanın yaşadığı kötü tecrübe kahvaltı sofranda ne kadar demir aldığımızın önemini ortaya koydu.
22.04.2024 Yaşam
Demir Kullanım Alanları Nelerdir? Demirin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Demir Kullanım Alanları Nelerdir? Demirin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yeryüzünde en çok bulunan metaller içerisinde yer alan demir aynı zamanda en sık kullanılan metaller içerisinde de yerini almaktadır. Geçiş metalleri grubunda bulunan demirin atom numarası ise 26'dır. Periyodik tablo içerisindeki sembolü ise '' Fe '' dir. Doğada katı bir biçimde bulunan bu metalin yerkabuğunun büyük bir bölümünde hammadde olarak yer aldığı bilinmektedir.
13.01.2024 Yaşam
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi...
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi... Demir, vücut fonksiyonları için çok önemli ve hayati bir element olarak bilinir. Vücut; kas hücresi, kırmızı kan hücresi ve pek çok sayıda enzimi oluşturmak için demire gereksinim duyar. Demir, vücutta üretilmez. Sadece besinler tarafından temin edilir.
12.01.2024 Sağlık
Brokoli Kaç Kalori? Brokoli Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Brokoli Kaç Kalori? Brokoli Besin Değerleri Ve Kalorisi... Brokoli daha çok kış ayında tüketilen bir sebzedir. Bir porsiyon brokoli 39 kalori, bir kase brokoli ise 26 kaloridir.
16.12.2023 Sağlık
Boy Uzatma Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...boy Uzatma Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Boy Uzatma Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...boy Uzatma Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Boy kısalığından şikayet eden ya da gelişim çocukları için tavsiye edilen boy uzatma kürleri istenen boya ulaşmaya yardımcıdır. Üstelik eklemlerin esnemesine yardımcı olan bu kürler sağlıklı bir boy uzaması gerçekleştirir. Boy uzatma kürleri tüketirken aynı zamanda esneme ve egzersiz hareketlerinin yapılması da tavsiye edilmektedir.
15.12.2023 Sağlık
Bir adım atıp yorulanlar ağzına bir tane atsın! Vücutta demir eksikliği bırakmıyor
Bir adım atıp yorulanlar ağzına bir tane atsın! Vücutta demir eksikliği bırakmıyor Halsizliğiniz varsa ve bir adım atınca yoruluyorsanız bunun nedeni vücudunuzda demir eksikliği olabilir. Demir, kan yapımında başlıca rol oynar. Eksikliği tedavi edilmediği zamanlarda yorgunluk ve daha da önemlisi anemi gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Demir vitamini açısından zengin besinlerle beslenmek buna çare olabilir. Bu haberde sizlere tavsiye edebileceğimiz besin sayesinde demir eksikliğiniz kalmayacak ve gerçekten yorgunluktan kurtulacaksınız. İşte demir kaynağı besin ve diğer bilgiler...
1.12.2023 Sağlık
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor Göz çevresindeki mor halkalar hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülüyor. Bu durumu yaşayan bireyler öncelikle kozmetik çözümler arıyor. Ancak sorunun asıl nedeni ortadan kaldırılmazsa dışardan yapılacak müdahaleler yetersiz kalıyor. Az su tüketenlerde cilt sorunları daha fazla görülüyor. Ancak Göz çevresi sorunları pek çok nedenle ortaya çıkabiliyor. Geçmeyen gözaltı morlukları ise bazı hastalıkların habercisi olabiliyor.
20.08.2023 Sağlık
Kızılbacak Otu Nedir? Kızılbacak Otu Faydaları Nelerdir?
Kızılbacak Otu Nedir? Kızılbacak Otu Faydaları Nelerdir? Doğada yer alan birçok bitki, insanlar için çeşitli faydalar içermektedir. Bu bitkiler uzun yıllardan beri insanlar tarafından çeşitli alanlarda kullanılır. Daha tıbbın ilerlemediği be gelişmediği dönemlerde de oldukça yaygın olarak bitki ve otlardan çeşitli ilaçlar ve merhemler yapılırdı. Günümüzde tıp oldukça gelişmiş ve ilerlemiş olsa da bitki ve otlardan hala yararlanılmaya devam edilir. Kızılbacak otu da bu yaygın otlardan biridir. 
9.07.2023 Sağlık
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir?
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir? Yoğurt otu bilimsel adı ile galium aparine olarak da bilinen bir bitkidir. Halk arasındaki isimleri içinde çoban süzgeci ve yapışkan otu isimleri vardır.
17.06.2023 Sağlık
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede Bireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023 Sağlık
Tutuklanan Nurdağı Belediye Başkanı: Yıkım sebebi belli değil
Tutuklanan Nurdağı Belediye Başkanı: Yıkım sebebi belli değil Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde tutuklanan Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kullandığı sosyal medya hesabından bugün paylaşım yapıldı. Paylaşımda Kavak, ruhsatı kendi adına kayıtlı olan binanın yıkıldığını belirterek, “Ancak henüz yıkım sebebi belli olmamakla birlikte soruşturmanın tamamlanması ile söz konusu binanın yapımında herhangi bir demir eksikliği veya yanlış kum kullanımının olmadığı anlaşılacaktır” dedi.
2.03.2023 Gündem
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız Kalp krizi ve felç ile sonuçlanan arterleri ve damarları tıkayabilen kötü LDL kolesterolü ortadan kaldırıyor, doğal bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan C vitamini içeriyor. Kanseri önlemede çok etkili, osteoporoz riskini azaltarak kemiklere iyi geliyor. Demir eksikliği nedeniyle ortaya çıkan anemiyi önlüyor, beyin fonksiyonlarını geliştiriyor. İnsülin seviyeleri stabil hale getiriyor, kan şekerini düzenleyerek diyabete karşı savaşıyor. İçerisinde; C vitamini, K vitamini, B6 vitamini , tiamin, niasin, magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez bulunuyor.
2.02.2023 Sağlık
Saç dökülmesini tarihe karıştıran yöntemi açıkladı: 'Çözüm 3-4 adet saç kökünde'
Saç dökülmesini tarihe karıştıran yöntemi açıkladı: 'Çözüm 3-4 adet saç kökünde' Kellik ile ilgili son dakika açıklaması! Saçı dökülen milyonlarca kişiyi ümitlendiren bir gelişme yaşandı. Ağrısız ve konforlu bu tedavi yöntemi ile saç dökülmesi tarihe kavuşabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Işıl Kanberlioğlu Turan, tamamen hastanın kendi dokusundan özel bir saç dökülme tedavisi hazırlandığını söyledi ve detaylarını anlattı.
22.01.2023 Sağlık
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu!
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu! Göz çevresindeki morlukların hem kadınlar hem de erkeklerde sık görülen bir kozmetik problem olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, "Susuz kalma, göz altı morluğunun en sık görülen nedenidir. Vücutta yeterince sıvı bulunmaması veya vücudumuzun uygun miktarda su alamadığının işaretidir. Bunun sonucunda gözler çöker ve cilt kemiğe daha yakın bir pozisyon aldığından daha mat veya donuk bir görünüm sergiler" dedi.
22.12.2022 Sağlık
Koronavirüsten sonra çağın yeni salgını! Kritik uyarı geldi
Koronavirüsten sonra çağın yeni salgını! Kritik uyarı geldi Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Gülay Yılmazel, enfeksiyon hastalıklarında tanımlanan pandemi terimini artık diyabet içinde kullandıklarını belirterek, “Diyabet, 21. yüzyılın pandemisi olarak karşımıza çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün tüm bölgelerinde prevalansında da ciddi bir artış var” dedi.
17.11.2022 Ekonomi
Bu besinler kansızlıkla savaşıyor
Bu besinler kansızlıkla savaşıyor Türkiye’de demir yetersizliği anemisi görülme sıklığı giderek artıyor. Kansızlık özellikle çocuklarda, gebe ve emzikli kadınlarda sıklıkla ortaya çıkıyor.
16.09.2022 Sağlık
Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri ve belirtileri nelerdir?
Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri ve belirtileri nelerdir? Dr. Berkin Gence, erkeklerde görülen saç dökülmesinin belirtilerini ve etkili tedavi yöntemlerini sizler için tüm detaylarıyla anlatıyor.
17.08.2022 Sağlık
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli?
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Kefir pek çok sağlık yararı bulunan fermente içeceklerinden biri. Bağırsak sağlığı için önemli besinlerden olan kefir, bağışıklık sistemini de koruyan içeceklerden biridir. Yapılan çalışmalarda, kefirin potansiyel antimikrobiyal, antienflamatuar, antioksidan ve antikanser özelliklerine sahip olduğu tespit edildi. Peki, Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Günde kaç bardak kefir tüketilmeli? Diyetisyen Tuğçe Sert kefir ile ilgili merak edilenleri anlattı.
31.07.2022 Sağlık
Kurban’da ne kadar et tüketilmeli? Sınır ne olmalı? Uzmanı açıkladı!
Kurban’da ne kadar et tüketilmeli? Sınır ne olmalı? Uzmanı açıkladı! Kurban etinin kesimi, dağıtımı ve saklama şartlarının çok önemli olduğunu söyleyen Diyetisyen Serkan Aksoy, “Özellikle ilk kesimden sonra kurban etinin dinlendirilmesine dikkat edilmesi, pişirirken kendi yağında ve ekstra yağ ilave edilmeden pişirilmesi son derece önemlidir” dedi. Peki, Kurban Bayramı’nda ne kadar et tüketilmeli? Günlük tüketim ne kadar olmalı? Diyetisyen Serkan Aksoy anlattı.
8.07.2022 Sağlık
Alzheimer’a şifa, hafızayı güçlendiriyor! Kan şekerini düzenliyor, tam bir demir deposu...
Alzheimer’a şifa, hafızayı güçlendiriyor! Kan şekerini düzenliyor, tam bir demir deposu... Kan şekerini düzenliyor, kronik astıma oldukça iyi geliyor ve bu hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. İçerdiği vitaminler neticesinde vücuda enerji veriyor, düzenli olarak tüketenlerde yorgunluk gibi şikayetleri ortadan kaldırıyor. Kan dolaşımı problemi ve rahatsızlığı çekenler için bitkisel yollardan tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. Hafızayı güçlendiriyor, Alzheimer gibi hastalıkların belirtilerini ortadan kaldırıyor. Tam bir demir kaynağı olan bu besin, demir eksikliği hastalığının tedavisinde de kullanılıyor.
11.06.2022 Yaşam
Kansızlığa karşı en etkili çözüm! Mutlaka bunu tüketin!
Kansızlığa karşı en etkili çözüm! Mutlaka bunu tüketin! Kansızlık ve kansızlığa bağlı olarak görülen demir eksikliğinin özellikle çocukların zihinsel gelişimi üzerinde geri dönülemez etkilere neden olduğunu söyleyen uzmanlar, besinlerden alınan demirin emilimi için C vitamininin şart olduğunu, bu sebeple meyve suyu tüketmenin çok önemli olduğunu belirtiyorlar.
28.03.2022 Sağlık
Çay ve kahve tüketenlere kritik uyarı!
Çay ve kahve tüketenlere kritik uyarı! Türkiye’de her 5 yetişkinden 1’inde demir eksikliği görüldüğünü söyleyen İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Ekinci, “Çay, kahve ve kakao içerdikleri tannik asit (tanen maddesi) dolayısıyla demir emilimini azaltmaktadır. Bu nedenle demir yönünden zengin bir yemekten 2 saat önce veya sonra çay veya kahve tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır. Çay ile kahve kıyaslandığında, çay daha çok demir emilimini azaltabilmektedir” dedi.
25.03.2022 Sağlık
Saç kaybına neden oluyor! Uzmanlar uyardı
Saç kaybına neden oluyor! Uzmanlar uyardı Saç kaybının pek çok kadının hayatını olumsuz etkilediğini ve çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabildiğini söyleyen Dr. Gökay Bilgin,” Kadınlarda saç dökülmesinin birden fazla nedeni olabilir. Hormon düzensizliği tiroid hastalığı, demir eksikliği, düzensiz beslenme, aşırı stres ve duygusal travma kadınlarda saç dökülmesini tetikleyen faktörlerden bazılarıdır” dedi.
15.03.2022 Sağlık
Covid-19 saçları döküyor mu? Saç dökülmelerinde 4 etkili yöntem
Covid-19 saçları döküyor mu? Saç dökülmelerinde 4 etkili yöntem Sağlıklı saç derisinde ortalama 100 bin adet saç yer alıyor ve tararken ya da yıkamaya bağlı olarak günde 100–150 adet saç teli dökülmesi olağan kabul ediliyor. Ancak günde 300-500 adet saç teli dökülüyorsa ve bu durum kronikleşmişse, altta yatabilecek etkenlerin mutlaka araştırılması ve tedavi edilmesi gerekiyor. Hızlı kilo kaybetmekten tiroit hastalığına, hormonal değişimlerden doğum yapmaya, dengesiz beslenmekten ateşli enfeksiyon geçirmeye kadar pek çok etken sorumlu oluyor saçlarımızın dökülmesinden. Uzmanlar son zamanlarda saç dökülmesinde etkili olan bir başka faktöre daha dikkat çekiyor; çağımızın önemli bir sorunu olan Covid-19 enfeksiyonunun saçlarda yarattığı tahribata! Peki, Covid-19 saçları döküyor mu? Gür, sağlıklı ve volümlü saçlar için ne yapmalı? Çok aşırı saç dökülmesi neden olur? İşte detaylar…
7.03.2022 Sağlık
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Demir Eksikliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki demir eksikliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.