Kansızlık

Kansızlık

Son dakika kansızlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kansızlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kansızlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kansızlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kansızlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 529 kansızlık haberi bulunmuştur. Tüm kansızlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Yemekten sonra çay içenlere Prof. Dr. Canan Karatay'dan ölümcül uyarı: Öyle bir hastalığa yol açıyor ki...
Yemekten sonra çay içenlere Prof. Dr. Canan Karatay'dan ölümcül uyarı: Öyle bir hastalığa yol açıyor ki... Kansızlık, kanda bulunan hemoglabin adlı proteinin normal seviyenin altına inması ve alyuvar sayısındaki azalmayla ortaya çıkar. Türk toplumunda da oldukça sık görülür. Bu yüzden sürekli uyku hali ve yorgunluk ortaya çıkar. İstenmeyen bu sonuçların nedenini Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı. Salgına dönmüş bu durumla ilgili yeni bir uyarıda bulundu.
26.02.2024 Yaşam
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Demir Kullanım Alanları Nelerdir? Demirin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Demir Kullanım Alanları Nelerdir? Demirin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yeryüzünde en çok bulunan metaller içerisinde yer alan demir aynı zamanda en sık kullanılan metaller içerisinde de yerini almaktadır. Geçiş metalleri grubunda bulunan demirin atom numarası ise 26'dır. Periyodik tablo içerisindeki sembolü ise '' Fe '' dir. Doğada katı bir biçimde bulunan bu metalin yerkabuğunun büyük bir bölümünde hammadde olarak yer aldığı bilinmektedir.
13.01.2024 Yaşam
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi...
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi... Demir, vücut fonksiyonları için çok önemli ve hayati bir element olarak bilinir. Vücut; kas hücresi, kırmızı kan hücresi ve pek çok sayıda enzimi oluşturmak için demire gereksinim duyar. Demir, vücutta üretilmez. Sadece besinler tarafından temin edilir.
12.01.2024 Sağlık
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... E vitamini yağda çözünen bir vitamindir ve birçok gıdada da bulunur. E vitamini en çok kırmızı et, ceviz, fındık, ton balığı, somon, yumurta ve tahıllarda bulunmaktadır.
5.01.2024 Sağlık
Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Kulak Çınlaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Kulak Çınlaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kulak çınlaması dışarıda olmayan seslerin duyulması şeklinde tanımlanmaktadır. Kulak çınlamasının hafif ya da yüksek şiddetli bir şekilde gerçekleşmesi mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mutfakta pek çok şekilde kullanılan ve sevilen kayısı sağlığa da çok faydalıdır. Dengeli beslenen kişiler yediği besinlerle ilgili bilgi edinmek isterler. Bu yüzde yediklerinin kalorisini ve besin değerini de bilmek ister. Kayısı sevilerek tüketilen bir meyvedir. Kurusu ve tazesi birçok şekilde kullanılabilir. 
17.12.2023 Sağlık
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın'
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın' Uzm. Dr. Tuncay Filiz; kansızlık, sarılık, hormon bozuklukları gibi hastalıklarda en erken sinyallerin gözlerden geldiğini söyledi. Gözlerin hastalık habercisi olduğunu belirten Uzm. Dr. Filiz, “Gözyaşlarımızın kesilmesi ya da göz kuruluğu ise başlı başına önemli sorunlara işaret eder. Bu sorunların başında ise Sjögren sendromu (SS) dediğimiz bir tür bağışıklık yetmezliği gelir ki ihmale gelmez” dedi
10.10.2023 Sağlık
İftiraya uğradığı ortaya çıkan doktor ilk kez konuştu: Meslek hayatımda hiçbir uyarı ve ceza almadım
İftiraya uğradığı ortaya çıkan doktor ilk kez konuştu: Meslek hayatımda hiçbir uyarı ve ceza almadım Muğla'nın Menteşe ilçesinde Esra Ç.'yi (17) muayene ettiği sırada cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan, ardından iftiraya uğradığı ortaya çıkan Muğla Eğitim-Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk S. (31), konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bugüne kadar mesleğimi, meslek etiği ve insani vicdanımla, hakkıyla yerine getirdim. Meslek hayatımda görevim ile ilgili hiçbir uyarı ve ceza almadım. Hakkımdaki bu iftira süreci hem beni hem ailemi hem de çalışma arkadaşlarımı yerle bir etti. İftiracı hakkında da hukuki olarak davamızı başlattık" dedi.
11.08.2023 Gündem
Cinsel istismar ile suçlanan doktorun ifadesi ortaya çıktı: Kısmen hatırlıyorum
Cinsel istismar ile suçlanan doktorun ifadesi ortaya çıktı: Kısmen hatırlıyorum Muğla'nın Menteşe ilçesinde muayene ettiği E.Ç. (17) adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Dr. Ufuk S. (31), savcılıktaki ifadesinde, "Hastanın çamaşırını ya da giysisini çıkarmasını istemedim, kendim de çıkarmadım" dedi.
7.08.2023 Yaşam
Saç dökülmesi problemi olanlar dikkat: Bir damlası bile yetiyor!
Saç dökülmesi problemi olanlar dikkat: Bir damlası bile yetiyor! Özellikle mevsim geçişlerinde en sık karşılaşılan sorunlardan biri de saç dökülmesidir. Saç dökülmesi, mevsimsel değişiklikler, stres, kansızlık, hormonsal hastalıklar, besinsel faktörler nedeniyle meydana gelebilir. Günde 50-100 tel saç dökülmesi normal kabul edilir. Eğer bu durumdan şikayetçi iseniz saç derisini tedavi eden yağlardan destek alabilirsiniz. İşte o yağlar...
2.08.2023 Yaşam
Tiktok'un en korkunç trendi: Karaciğer kanserini tetikliyor!
Tiktok'un en korkunç trendi: Karaciğer kanserini tetikliyor! Tiktok'ta bazı kullanıcılar eklem ağrılarına iyi geldiği gerekçesi ile suya deterjan katıp içmeye başladı. Uzmanlar bunun şu ana kadarki en tehlikeli trend olduğunu vurguladı.
30.07.2023 Dünya
Yemlik Otu Nedir? Yemlik Otu Faydaları Nelerdir?
Yemlik Otu Nedir? Yemlik Otu Faydaları Nelerdir? Yöresel ve sevilen tatlar içinde bulunan yemlik otu, hem çok faydalı hem de çok sevilen faydalı bir bitki türüdür. Yemlik otu, bahar aylarında sıkça rasanan bir bitki türüdür. Yemlik otu ile ilgili bilgi edinmek isteyen ve ne olduğu ile ilgili bilgilenmek isteyen kişiler için, yemlik otu ile ilgili çok araştırma yapıyor. Bu nedenle de yemlik otunun faydaları ile ilgili bilgi vermek, okurlar için çok önemli olur.
17.06.2023 Sağlık
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir Hamilelik her kadında farklı fiziksel ve hormonal etkilere neden olan özel bir dönemdir. Bu süreçte oruç tutmak isteyen anne adaylarının ortak endişesi ise uzun süreli yaşanacak açlığın bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz bir durum oluşturmamasıdır. Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar, “Anne adayının kronik bir rahatsızlığı varsa, zor bir gebelik geçiriyorsa, düzenli olarak ilaç kullanması gerekiyorsa, erken doğum riski görülüyorsa, oruç tutulması önerilmemektedir” dedi.
22.03.2023 Ramazan
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız Kalp krizi ve felç ile sonuçlanan arterleri ve damarları tıkayabilen kötü LDL kolesterolü ortadan kaldırıyor, doğal bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan C vitamini içeriyor. Kanseri önlemede çok etkili, osteoporoz riskini azaltarak kemiklere iyi geliyor. Demir eksikliği nedeniyle ortaya çıkan anemiyi önlüyor, beyin fonksiyonlarını geliştiriyor. İnsülin seviyeleri stabil hale getiriyor, kan şekerini düzenleyerek diyabete karşı savaşıyor. İçerisinde; C vitamini, K vitamini, B6 vitamini , tiamin, niasin, magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez bulunuyor.
2.02.2023 Sağlık
Saç dökülmesini tarihe karıştıran yöntemi açıkladı: 'Çözüm 3-4 adet saç kökünde'
Saç dökülmesini tarihe karıştıran yöntemi açıkladı: 'Çözüm 3-4 adet saç kökünde' Kellik ile ilgili son dakika açıklaması! Saçı dökülen milyonlarca kişiyi ümitlendiren bir gelişme yaşandı. Ağrısız ve konforlu bu tedavi yöntemi ile saç dökülmesi tarihe kavuşabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Işıl Kanberlioğlu Turan, tamamen hastanın kendi dokusundan özel bir saç dökülme tedavisi hazırlandığını söyledi ve detaylarını anlattı.
22.01.2023 Sağlık
Gazeteciden stajyer kıza rezalet hareket! Ellerini tutup okşadı, flaş karar
Gazeteciden stajyer kıza rezalet hareket! Ellerini tutup okşadı, flaş karar Antalya'da rezalet bir olay yaşanmıştı. Yerel gazetede yazı işleri müdürü olan Y.K., lise öğrencisi stajyer S.N.B.'ye iğrenç harekette bulundu. Ofis ortamının samimi olduğunu, bu nedenle de stajyer kıza yakın temasta bulunan K. gerçeği bu sözlerle itiraf etti. Olay sonrası flaş karar verildi. İşte haberin detayları...
13.01.2023 Gündem
Gazeteci stajyer kıza yaptığı iğrençliği itiraf etti: Ellerini tuttum, 10 saniye sürdü
Gazeteci stajyer kıza yaptığı iğrençliği itiraf etti: Ellerini tuttum, 10 saniye sürdü Antalya'da mide bulandıran bir olay yaşandı. Yerel gazetede yazı işleri müdürü olan Yalçın Küçük, lise öğrencisi stajyer S.N.B.'ye iğrenç harekette bulundu. Ofis ortamının samimi olduğunu, bu nedenle de stajyer kıza yakın temasta bulunan Küçük gerçeği bu sözlerle itiraf etti. İşte haberin detayları...
7.01.2023 Gündem
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu!
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu! Göz çevresindeki morlukların hem kadınlar hem de erkeklerde sık görülen bir kozmetik problem olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, "Susuz kalma, göz altı morluğunun en sık görülen nedenidir. Vücutta yeterince sıvı bulunmaması veya vücudumuzun uygun miktarda su alamadığının işaretidir. Bunun sonucunda gözler çöker ve cilt kemiğe daha yakın bir pozisyon aldığından daha mat veya donuk bir görünüm sergiler" dedi.
22.12.2022 Sağlık
Türk hekimden çığır açacak buluş! Göz açıp kapayıncaya kadar yapılıyor
Türk hekimden çığır açacak buluş! Göz açıp kapayıncaya kadar yapılıyor Amerika'ya mühendislik okumaya gitti, aynı anda iki farklı mühendislik dalını birden okudu. Mühendislikte öğrenciyken kurs alıp cep harçlığı için ambulanslarda paramedik olarak çalıştı. Acil tıbba merak sarınca, mühendisliği bitirip tıp fakültesine de girdi. Şimdi Brown Üniversitesi’nde hem acil tıp, hem de mühendislik profesörü olarak acil durum ve afet tıbbı direktörlüğü yapan Prof. Dr. Selim Suner, kansızlığı göz içinden sadece 2 saniye içinde ölçebilen bir uygulama geliştirdi. Suner’in yapay zeka destekli uygulaması eMoglobin ile kansızlık düzeyi, cep telefonuyla göz içinden çekilen bir kare fotoğrafla anında ölçülebilecek. Dünyada ilk olacak uygulama, en çok da saniyelerin bile önem taşıdığı kanamalı acil hastaların teşhisinde hayat kurtaracak.
11.12.2022 Gündem
Bu besinler kansızlıkla savaşıyor
Bu besinler kansızlıkla savaşıyor Türkiye’de demir yetersizliği anemisi görülme sıklığı giderek artıyor. Kansızlık özellikle çocuklarda, gebe ve emzikli kadınlarda sıklıkla ortaya çıkıyor.
16.09.2022 Sağlık
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi'
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi' Büyüme geriliğinin, çocuğun kendi yaş ve cinsiyetine uygun büyümeyi göstermemesi olarak tanımlandığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferda Yapıcı Köklü, “Her topluma özgü hesaplanan büyüme eğrileri vardır. Çocuk, kendi toplumunun büyüme eğrisinde en alt çizgide ya da daha altında yer alıyorsa ve kontrollerinde normal boy uzamasını sağlayamıyorsa, büyüme geriliğinden söz edilebilir. İlk iki yaştaki beslenme yetersizlikleri de büyüme geriliğine sebep olabilir” dedi.
1.09.2022 Sağlık
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat Ayak yanması olan kişilerde özellikle geceleri ayakta yanma, ağrı, uyuşma, karıncalanma gibi şikâyetlerin arttığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Şekip Şimşek, “Ayak yanması konusunda yakınması olan hasta sayısı dikkat çekecek kadar fazladır. Hastalar çoğunlukla 50 yaş üstünde, aylar ve yıllar içerisinde yavaş yavaş kötüleşen, vücudun sağ ve sol tarafının benzer olarak etkilendiği, karıncalanma, uyuşma, iğnelenme, yanma, ağrı gibi şikâyetleri olduğunu belirten, duyusal liflerin etkilendiği vakalardır” dedi.
25.08.2022 Sağlık
Canan Karatay bombaladı! Beyni çalıştırmıyor, kansızlar büyük yalan...
Canan Karatay bombaladı! Beyni çalıştırmıyor, kansızlar büyük yalan... Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, yeni kitabı ‘Karatay Sözü’nü okuyucusuyla buluşturdu. Karatay, "Biz 30 yaşında düz duvara tırmanırdık, şimdi 25-30 yaşında çocuklar menopoza giriyor, spermleri az. İnsan ömrü uzamıyor, aksine kısalıyor." ifadelerini kullandı. Vegan beslenmeyle ilgili konuşan Karatay, "büyük bir plan olduğunu düşünüyorum. İnsanları kontrol altına almanın başka bir metodu. Zürafalar en az bir ton ağırlığında. Yalnızca ağaç yaprağıyla beslenirler. Pandalar bambu yaprağı yer. Ama onların vücudu öyle programlanmıştır. O vücut yağ, protein ve vitamin üretir ancak insanlarda böyle bir mekanizma yok! Yalnızca tahıl ya da yaprak yiyerek yaşayamaz insanlar. Zaten yaşayamıyorlar, kısa ömürlüler, hastalıklılar, kansızlar, dirençleri kırık. Bu bir kandırmacadır. Vejetaryenlik bir felsefe, ona bir şey diyemem çünkü onlar hayvansal gıda yiyor. 1950’lerde “Veganlık beyni çalıştırır” sloganıyla başladı bu, halbuki tam tersi. Böyle büyük bir yalan olamaz!" dedi.
17.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kansızlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kansızlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.