Gazete Vatan Logo

Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Mutfakta pek çok şekilde kullanılan ve sevilen kayısı sağlığa da çok faydalıdır. Dengeli beslenen kişiler yediği besinlerle ilgili bilgi edinmek isterler. Bu yüzde yediklerinin kalorisini ve besin değerini de bilmek ister. Kayısı sevilerek tüketilen bir meyvedir. Kurusu ve tazesi birçok şekilde kullanılabilir. 

Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kayısı Kaç Kalori?

Bir tane taze kayısının kalorisi 10'dur. Bir tane orta boy kayısının 14 kalorisi var. Bir kilo kayısı ise ortalama 485 kalori içermektedir. Bir kişi orta porsiyon kayısı yerse 58 kalori almış olacaktır. 

Kayısı Besin Değerleri ve Kalorisi

Çok şifalı olan kayısının içerisinde bolca A vitamini bulunmaktadır. Ortalama 100 gram kayısı içeriğinde ; 1,4 protein, 11,13 karbonhidrat, 0,39 yağ, 14 gram kalsiyum, 1923 iu A vitamini, 10 mg C vitamini, 0,39 demir bulunmaktadır. 

Kayısının bir tanesinin kalorisi ortalama 10'dur. Bir tane orta boy kuru kayısı ise 25 kalori içermektedir. 100 gramlık orta porsiyon 250 kaloriye denktir. 

Kayısı Kilo Aldırır mı?

Kayısı içeriği gereği çok faydalı ve sağlıklı bir meyvedir. Hem tazesi hem de kurusu faydalı ve lezzetlidir. Çeşitli yemeklerde ve tatlılarda da tüketilir. Kayısı dengeli bir porsiyon tüketildiğinde kilo aldırmaz. Oldukça tok tutar ve bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlar. Ölçülü tüketildiğinde kilo kontrolü yapan kişilerin de tüketilmesi mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Diyette Kayısı Yenir mi?

Tüysüz, lezzetli ve tam bir şifa deposu olan kayısı diyette de tüketilebilir. Özellikle kahvaltılarda veya ara öğün olarak rahatlıkla tercih edilebilir. Kayısı kuru veya taze şekilde yenilebilir. Aynı zamanda diyette yoğurtla birlikte de tüketilebilir.

Sindirimi kolaylaştırır ve bağırsakları da çalıştırır. Bu yüzden diyette iken ara öğünlerde özellikle tüketilmelidir. Diyet yapan ve kilosuna dikkat eden kişiler günde ortalama 3 tane kayısı yiyebilir. Kansızlık için, vücut direncini arttırmak için kayısı günlük olarak tercih edilebilir.

Kayısının çekirdeği de yenilebilir. Bu meyvenin her bir parçası lezzetli ve de sağlıklıdır. 100 gram kayısı ortalama 3 taneye denk gelmektedir. Bu da 250 kaloriye denk gelmektedir. Kayısının boyutu kaloriyi etkileyebilir. Kayısı diyette rahatlıkla tercih edilebilir. Ölçülü olmak ise en büyük kuraldır.