Gazete Vatan Logo

Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor

Göz çevresindeki mor halkalar hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülüyor. Bu durumu yaşayan bireyler öncelikle kozmetik çözümler arıyor. Ancak sorunun asıl nedeni ortadan kaldırılmazsa dışardan yapılacak müdahaleler yetersiz kalıyor. Az su tüketenlerde cilt sorunları daha fazla görülüyor. Ancak Göz çevresi sorunları pek çok nedenle ortaya çıkabiliyor. Geçmeyen gözaltı morlukları ise bazı hastalıkların habercisi olabiliyor.

Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor

ÖZLEM ATİLA / gazetevatan.com

Ekrana maruz kalma süresi her geçen gün artıyor. İş nedeniyle ekrana bakarak çalışanlar, mesai saatleri sona erdiğinde telefon, televizyon, tablet gibi göz sağlığına zarar veren cihazları kullanmaya devam ediyor ve günün çoğunu ekran başında geçiyor. Ekran başında geçen süre pek çok sağlık sorununa yol açarken aynı zaman da kişinin görünümünü de olumsuz etkiliyor.

Uzun süre ekrana maruz kalmak da dahil birçok nedenle birlikte göz çevresinde kırışıklıklar, morluklar, koyu renkli görüntüler ve çizgiler oluşabiliyor.

Göz çevresindeki problemler kişinin uykulu, yorgun, mutsuz ve dolayısıyla daha yaşlı görünmesine neden olur. Bu nedenle özellikle kadınlar gözaltı morluklarından kurtulmak için hem kozmetik hem de cerrahi yöntemlere başvuruyor.

YAŞ FAKTÖRÜ ÖNEMLİ

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadınlar için oldukça önemli olan göz çevresi ile ilgili, "Yaş ilerlemesi göz çevresinde kırışıklık, torba ve morluklara neden olabilir. Göz çevresindeki cilt vücudun en hassas ve en ince yapısıdır ve yapısı sayesinde yaşlanmanın etkilerini gözle görülür bir şekilde ortaya koyar.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kişinin doğuştan ve kalıtsal cilt yapısı zamanla zayıf bir olumsuz etki yapabilir ve göz çevresinde gözle görülür yaşlanma belirtileri görülebilir.

YAŞAM TARZI BELİRLEYİCİ

Yaşlanma üzerinde genetik faktörlerin etkili olduğuna dikkat çeken Askeroğlu, “Kişinin genetik yapısı yaşlanmaya daha yatkın olabilir ki bu durum gözlerin yapısında, göz derisinin yapısında veya yüzün yapısında kendini gösterebilir.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Göz çevresinde yaşlanma belirtileri; sigara, sağlıksız beslenme, yaşam tarzı ve yaşam standardı gibi çeşitli faktörlerin etkisiyle de ilişkili olabilir. Göz çevresindeki yaşlanma belirtileri, genel yüz yapısından bağımsız olarak düşünülmemelidir. Yüz bir bütündür ve göz çevresindeki yaşlanma belirtileri bu bütünlük içinde tedavi edilmelidir.”

GÜNDE EN AZ 2 LİTRE SU TÜKETİLMELİ

Göz çevresi sorunları pek çok faktöre bağlı olarak görülüyor. Peki gözaltı daha aydınlık ve daha iyi görünmesi için kişi neler yapabilir?

Dr. Askeroğlu, “Yeterli sıvı tüketerek vücudu beslemek her zaman önemlidir. En az cildinize uyguladığınız krem ​​ve serumlar kadar etkili olan su içmek, cildinizi içeriden de nemlendirmenizi sağlar. Bu sayede ona olan bakımınız daha etkili olacaktır. Günde en az iki litre su içmeye özen gösterin.” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜNEŞ KREMİ KULLANILMASI GEREKİYOR

Güneşin olumsuz etkilerine de değinen Askeroğlu, “Güneş ışığı, kafein ve su, vücudu kurutabilen faktörlerden bazılarıdır. Bu nedenle her gün güneş kremi sürmek, bol su içmek ve kahve alımını sınırlamak cildinizin genel nem dengesinin korunmasına yardımcı olacaktır.

Özellikle göz bölgesi, çoğumuzun güneş kremi kullanmadığı alanlardan biridir. Göz çevresi için özel olarak geliştirilmiş bir güneş kremi kullanabilir veya kendi güneş kreminizi gözünüze kaçmamasına dikkat ederek ince bir tabaka halinde uygulayabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

CİLT TİPİNE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR

Yağlı ciltler tipik olarak bir serumu tercih ederken, kuru ciltler yaşlanma belirtilerini önlemek için daha yoğun yapılı bir kremi tercih eder. Kullandığınız ürünlerin gliserin veya hyalüronik asit gibi güçlü nemlendirici özelliklere sahip bileşenler içerdiğinden emin olun.

Genetik faktörler ve yaşam şekli gözaltı morluklarına sebep olsa da geçmeyen morluklar bazı hastalıkların belirtisi olabiliyor. Göz bölgesinde meydana gelen yağ dokusu kaybı, hiperpigmentasyon hastalıkları, dermatit.
demir eksikliği, anemi, yüzde meydana gelen cilt incelmesi, tiroit hastalıkları bunlardan bazıları. Geçmeyen gözaltı morlukları için öncelikle bir doktor kontrolü yapılıp sonra estetik çözümlere bakılabilir. 

Haberin Devamı