Zeytinlik

Zeytinlik

Son dakika zeytinlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zeytinlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zeytinlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zeytinlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zeytinlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 382 zeytinlik haberi bulunmuştur. Tüm zeytinlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Muğla’da maden sahaları zeytin bahçesine dönüştü
Muğla’da maden sahaları zeytin bahçesine dönüştü Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 2,5’ini karşılayan Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’nin işlevini tamamlayan maden sahaları yeniden aslına uygun olarak rehabilite ediliyor. İşlevini tamamlayan maden sahalarına yörenin iklim koşullarına uygun olarak ekim gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda santral sahasında bugüne kadar 22 binden fazla zeytin ağacı toprakla buluşturuldu.
26.07.2023 Ekonomi
Edirne'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı
Edirne'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı Edirne Valiliği, yangınların önlenmesi amacıyla ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.
27.06.2023 Gündem
Belgrad ormanında mangal yasak mı 2023, mangal yapmak yasaklandı mı 2023? Bayramda mangal yasak mı?
Belgrad ormanında mangal yasak mı 2023, mangal yapmak yasaklandı mı 2023? Bayramda mangal yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ile birlikte mangalların durumu sorgulanmaya başlandı. İstanbul Valiliği tarafından orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 24 Haziran­-15 Ekim 2023 tarihinde ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı duyuruldu. Peki, mangal yapmak yasak mı, ormanda mangal yasaklandı mı? Belgrad ormanında mangal yasak mı?
23.06.2023 Gündem
İstanbul Valiliği duyurdu! Ormanlık alanlara girişler 15 Ekim'e kadar yasaklandı
İstanbul Valiliği duyurdu! Ormanlık alanlara girişler 15 Ekim'e kadar yasaklandı İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin 24 Haziran­ -15 Ekim 2023 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır." denildi.
23.06.2023 Gündem
İstanbul’da iki kadın esnafın yer kavgası
İstanbul’da iki kadın esnafın yer kavgası Bakırköy’de bir kadın esnaf, yan taraftaki komşusuna mal indirdiği sırada yeri işgal ettiğini iddia ederek tepki gösterince ortalık karıştı. Kadınlar birbirine girerken, kavgayı erkekler ayırdı. O anlar kameralara yansırken, taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.
15.06.2023 Yaşam
Eşini, pay vermemek adına sattığı evi boşaltmadığı için öldürmüş
Eşini, pay vermemek adına sattığı evi boşaltmadığı için öldürmüş İzmir'de, Recibe Koluman'ın (39), boşanma aşamasındaki eşi Kutbettin Koluman (50) tarafından, 4 yaşındaki çocuğunun gözü önünde tabancayla vurulup öldürülmesine ilişkin detaylar ortaya çıktı. Kutbettin Koluman'ın kendisine boşanma davası açan eşi Recibe'ye pay vermemek için, birlikte yaşadıkları evi akrabasına sattığı, bu süreçte de çocuklarıyla burada yaşamaya devam eden eşini, evi boşaltmadığı için öldürdüğü belirtildi.
29.04.2023 Yaşam
Borcu olan çiftçilere Yargıtay'dan önemli uyarı!
Borcu olan çiftçilere Yargıtay'dan önemli uyarı! Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na aidat borcu olduğu için icralık olan çiftçi, icra takibine itiraz etti. Davaya son noktayı koyan Yargıtay, davalı çiftçinin koruma hizmetinden ayrılmaya ilişkin dilekçesinin olmadığına dikkat çekerek, itirazın iptaline hükmetti.
22.04.2023 Ekonomi
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler Kahramanmaraşlı depremlerden sonra İstanbul'un ilçelerinin depreme ne kadar hazırlıklı ve dayanıklı olduğu tartışılıyor. AFAD tarafından yayınlanan 'kırmızı eylem' planıyla birlikte İstanbul'da meydana gelebilecek olası deprem öncesinde 'En riskli ilçeler' ve 'En riskli mahalleler' belli oldu. CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
14.03.2023 Gündem
Köy ikiye bölündü, zeytinlik çöktü, yol yarıldı! Deprem bölgesinden ibretlik görüntüler
Köy ikiye bölündü, zeytinlik çöktü, yol yarıldı! Deprem bölgesinden ibretlik görüntüler Gaziantep Nurdağı'na bağlı Gökçedere köyünde depremde fayın yarattığı kırılma yarıklara neden oldu. Metrelerce uzunluktaki fay kırığının neden olduğu yarıklar havadan görüntülendi. Deprem bölgesinden gelen diğer görüntüler ise asrın felaketinin büyüklüğünü gözler önüne serdi
15.02.2023 Gündem
Bodrum'da 220 milyon liraya ada! İnternetten satışa çıkarıldı
Bodrum'da 220 milyon liraya ada! İnternetten satışa çıkarıldı Muğla'nın Bodrum ilçesi, Türkbükü ve Gündoğan mahalleleri açıklarındaki 'tarla' imarlı Küçük Tavşan Adası, 220 milyon 220 bin liraya internetten satılığa çıkarıldı.
31.01.2023 Ekonomi
Bardaktaki asidi içen Muhammet bebek hayatını kaybetti
Bardaktaki asidi içen Muhammet bebek hayatını kaybetti Antalya'da, annesinin tuvalet yıkamak için kullandığı bardaktaki asidi içtiği belirtilen Muhammet Ala (1,5), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
19.01.2023 Yaşam
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor
Borçlar siliniyor! Milyonları kapsıyor AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu yeni torba kanun teklifi ile TEDAŞ’a olan 2 bin TL ve altındaki borçlar silinecek, bu tutarın üstündeki geçmiş dönem elektrik borçları ise yapılandırılacak.
13.12.2022 Ekonomi
Borçlar yapılandırıyor! TBMM'ye sunuldu
Borçlar yapılandırıyor! TBMM'ye sunuldu AK Parti'nin ekonomi ve enerjiye ilişkin düzenlemeler içeren 'Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM'ye sunuldu.
11.12.2022 Ekonomi
Şişli'de korkunç olay! Bir evde 2’si kadın 3 kişinin cesedi bulundu
Şişli'de korkunç olay! Bir evde 2’si kadın 3 kişinin cesedi bulundu Şişli'de, bir gecekonduda kafalarından silahla vurulmuş halde, 2'si kadın 1'i erkek olmak üzere 3 kişinin cesedi bulundu. Polis, 3 kişiyi öldürdükten sonra kaçtığı iddia edilen şüphelinin peşine düştü.
25.11.2022 Gündem
Ev alamayanlar arsa ve tarlaya yöneldi! Rekor kırıldı
Ev alamayanlar arsa ve tarlaya yöneldi! Rekor kırıldı Konut fiyatlarındaki artış yatırımcının farklı alternatiflere yönelmesine zemin hazırladı. Ev alamayanlar konut dışı gayrimenkule yöneldi. Arazi ve arsa satışları ekim ayında rekor kırıldı. Geçen ay 153 bin 587 adet konut dışı gayrimenkul satılırken, konut satışı 102 bin 606’da kaldı.
20.11.2022 Ekonomi
Üç Kız Kardeş'te Türkan, Mine'ye savaş açtı!
Üç Kız Kardeş'te Türkan, Mine'ye savaş açtı! Kanal D'nin sevilen dizisi Türkan, Derya ve Dönüş adlı kardeşlerin hikâyesinin anlatıldığı ‘Üç Kız Kardeş’ dizisi, 8 Kasım Salı akşamı 25’inci bölümüyle yine çok konuşuldu. İclal Aydın’ın aynı isimli romanından uyarlanan, çekimleri Ayvalık'ta gerçekleşen yapım, son bölümüyle izleyicilerin beğenisini kazandı.
9.11.2022 Magazin
İzmir'de zeytinlik yangını kontrol altına alındı
İzmir'de zeytinlik yangını kontrol altına alındı İzmir'in Bayındır ilçesinde zeytinlik alanda çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüdü. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alan yangın esnasında, alevlerin sıçradığı saman yüklü bir tır alev alarak yandı.
13.07.2022 Gündem
Bakırköy Zeytinlik Halk Pazarında yıkım gerginliği
Bakırköy Zeytinlik Halk Pazarında yıkım gerginliği Bakırköy'de yıkım kararı verilen Zeytinlik Halk Pazarı'nda bulunan balıkçı esnafı ile zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı.
7.07.2022 Yaşam
İstanbul'da ormanlara giriş yasaklandı
İstanbul'da ormanlara giriş yasaklandı Son dönemde artan orman yangınlarına önlem olarak İstanbul Valiliği bir dizi karar aldı. İstanbul Valisi Yerlikaya "Ormanlık alanlara girişlerin 5 Temmuz 2022-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır" açıklaması yaptı.
3.07.2022 Gündem
Valilik harekete geçti! O ilde artık bunu yapmak yasak...
Valilik harekete geçti! O ilde artık bunu yapmak yasak... Balıkesir Valiliği tarafından alınan karar ile yangınların önlenmesi için belirlenen mesire alanları haricinde il genelindeki tüm ormanlara giriş yasaklandı. Karar tarihinden itibaren başlayan yasakların, yeni bir karar alınıncaya kadar süreceği belirtildi.
27.06.2022 Gündem
İstanbul'da esrarengiz olay: Alper Balcı öldü Suna Tanrıkulu'nun ağır yaralı!
İstanbul'da esrarengiz olay: Alper Balcı öldü Suna Tanrıkulu'nun ağır yaralı! İstanbul Bakırköy'de bir evde ayrıldıktan sonra sorunları konuşmak için bir araya gelen 20 yaşındaki çiftin ikisi de sol göğsünden vurulmuş halde bulundu. Olay yerine giden ekipler Alper Balcı'nın hayatını kaybettiğini belirlerken kız arkadaşı Suna Tanrıkulu'nun ağır yaralı olduğu görüldü.
19.06.2022 Yaşam
Kanlı buluşma svap ile çözülecek
Kanlı buluşma svap ile çözülecek Alper Balcı ile ayrıldığı kız arkadaşı Suna Tanrıkulu sol göğüslerinden vurulmuş halde bulundu. Olayın nasıl gerçekleştiği ise her ikisinin ellerinden alınan svap ile netleşecek.
19.06.2022 Yaşam
Valilik yeni kararı açıkladı! Resmen yasaklandı, 31 ekime kadar...
Valilik yeni kararı açıkladı! Resmen yasaklandı, 31 ekime kadar... Antalya Valiliği tarafından orman yangınlarının önlenmesi amacıyla yayınlanan genelge ile ormanlık alanlara yakın bölgelerde ateş yakma ve bazı bölgelerde uygulanacak kamp yasaklarının yanı sıra, alınacak önlemler ve denetimlere ilişkin maddeler karara bağlandı. İşte son dakika haberinin detayları...
10.06.2022 Gündem
Yer: Samsun! Kayıp kedisini ararken ölümden döndü
Yer: Samsun! Kayıp kedisini ararken ölümden döndü Samsun'da bir kişi kayıp olan yavru kedisini ararken evlerin arasındaki baraka yanına saklanmış, el yapımı bomba buldu.
12.05.2022 Yaşam
İzmir'de ormanlara giriş yasak mı? Ormanlarda piknik ve mangal yakmak yasak mı? İşte İzmir’de girişin yasak olduğu ormanların listesi!
İzmir'de ormanlara giriş yasak mı? Ormanlarda piknik ve mangal yakmak yasak mı? İşte İzmir’de girişin yasak olduğu ormanların listesi! İzmir Valiliği tarih verip duyurdu! Ormanlık alanlara giriş yasaklanıyor! Giriş yasağı olan ormanlar tek tek paylaşıldı. Kararda, piknik yapmak, mangal yakmak ve mola ile ilgili de önemli önemler de yer alıyor. Peki, İzmir'de ormanlara giriş yasak mı? Ormanlarda piknik ve mangal yakmak yasak mı? İşte İzmir’de girişin yasak olduğu ormanların listesi!
6.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zeytinlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zeytinlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.