Yayla

Yayla

Son dakika yayla haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yayla ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yayla haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yayla

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yayla gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.520 yayla haberi bulunmuştur. Tüm yayla haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da yaylalara göç başladı! Sıcaklık 38 dereceye çıkacak
Adana’da yaylalara göç başladı! Sıcaklık 38 dereceye çıkacak Adana’nın Kozan ilçesinde termometreler 30 derece ve üzerini göstermesi ile birlikte vatandaşlar daha serin olan Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ilçelerinde ki yayla evlerine göç etmeye başladı.
23.04.2024 Adana
Yazlıklarını belgesiz kiraya veren 6 kişiye 600 bin lira ceza! Jandarma tespit etti
Yazlıklarını belgesiz kiraya veren 6 kişiye 600 bin lira ceza! Jandarma tespit etti Edirne'de Saros Körfezi sahillerinde yazlıklarını internet sitesi üzerinden ‘turizm amaçlı kiralama izin belgesi’ olmadan kiraya verdikleri tespit edilen 6 kişiye, 600 bin lira idari para cezası kesildi.
22.04.2024 Ekonomi
İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak
İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak Şişli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak.
20.04.2024 Gündem
İstanbul Adalet Sarayı'na saldırıyı gerçekleştiren teröristin ablasının ifadesi ortaya çıktı
İstanbul Adalet Sarayı'na saldırıyı gerçekleştiren teröristin ablasının ifadesi ortaya çıktı İstanbul Adalet Sarayı'na yönelik 6 Şubat'taki terör saldırısını gerçekleştiren terörist Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç, DHKP/C terör örgütü üyeliği suçundan yargılandığı davada adliye saldırısına ilişkin tutuklanmasıyla ilgili konuştu. Sanık Necmiye Birkoç, "Burada olanlar çok kötü bir tesadüftü. Tek sorun Pınar'ın ablaları olmamız. Hazır o gün burada biz vardık, suçlanacak biz vardık duruşmamız vardı. Ablamla ben suçlu değiliz, suçlamaları kabul etmiyoruz" diyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına ve dosyasının da ayrılmasına karar verdi. Sanık Necmiye Birkoç, saldırının yapıldığı 6 Şubat'ta, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya çıkmış ve duruşmayı izlemeye gelen ablası Nejla Birkoç ile duruşma sonrasında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.
2.04.2024 Gündem
Adana Aladağ’da görsel şölen! Vatandaşlar akın etti
Adana Aladağ’da görsel şölen! Vatandaşlar akın etti Adana’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlar doğal tabiat parklarına akın etti. Doğada görsel şölen yaşanırken haftanın stresini tabiat parkında atan vatandaşlar hafta sonunun keyfini çıkardı.
3.03.2024 Adana
Adliyedeki terör saldırısı soruşturması! 54 şüpheli tutuklandı
Adliyedeki terör saldırısı soruşturması! 54 şüpheli tutuklandı İstanbul Adalet Sarayı'nda 1 kişinin öldüğü 3'ü polis 6 kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili adliyeye sevk edilen 96 şüpheliden 48'i tutuklanırken, 48'si hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırı sırasında adliye içerisinde duruşmada olan Pınar Birçok'un kardeşi de eylemle irtibatlı olduğu değerlendirilerek tutuklandığını belirtti. Tunç, ayrıca sosyal medya hesaplarından saldırıyla ilgili provakatif paylaşımlar yapan 5 şüphelinin de tutuklanmasıyla birlikte, soruşturma kapsamında toplamda 54 şüphelinin tutuklandığını açıkladı.
10.02.2024 Gündem
Adliyedeki terör saldırısı: 48 şüphelinin tutuklanması talep edildi
Adliyedeki terör saldırısı: 48 şüphelinin tutuklanması talep edildi İstanbul Adalet Sarayı polis kontrol noktasına, 6 Şubat'ta DHKP/C'li teröristler Emrah Yayla (43) ve Pınar Birkoç (23) tarafından gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin adliyeye çıkarılan 96 şüpheliden 48'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer 48 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edildi.
9.02.2024 Gündem
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü Adana’nın Kozan ilçesinde havaların sıcak gitmesinden dolayı arılar kış uykusuna yatmadı. Arıcılar, yazın aşırı sıcaktan çatlayan arıların kışın da sıcaktan uyumadığı için bal veriminin düştüğünü ve arıların öldüğünü söyledi.
8.02.2024 Adana
Bakan Tunç: Adliyedeki saldırıyla ilgili 34 şüpheli gözaltına alındı
Bakan Tunç: Adliyedeki saldırıyla ilgili 34 şüpheli gözaltına alındı İstanbul Adalet Sarayı'nda polis noktasına silahlı saldırı girişiminde bulunulmuş ve saldırganlar polis ekiplerince etkisiz hale getirilmişti. Çağlayan Adliyesi'ni ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Teröristleri lanetliyorum. Milletimize geçmiş olsun. GBT kontrolü sırasında polislerden kaçmak istiyorlar. D noktasından kaçıp C noktasına geliyorlar. Çatışmada iki terörist öldürüldü. Kahraman polisimizin özellikle kararlılığı ile hain terör saldırısı önlenmiş oldu." dedi.
6.02.2024 Gündem
İstanbul'da minibüse binenler inanamadı! Genç kadın yolcuların içinde doğum yaptı
İstanbul'da minibüse binenler inanamadı! Genç kadın yolcuların içinde doğum yaptı Bahçelievler'de 32 haftalık hamile Mizgin Güçlü kontrol için hastaneye gittiği sırada yolcu minibüsünde doğum yaptı. Minibüsle hastaneye götürülen kadın ile bebeği tedavi altına alındı. Bebeğe Asmin adı verildi. Doğum yapan Mizgin Güçlü, "Minibüste bir anda sancım başlayınca kendimi yere attım. Minibüste bir sürü erkek vardı, ben de onlardan çekindiğim için bağıramadım. Minibüsün demirlerinden tutunarak sessizce kendimi sıktım. Sıkınca da zaten bebek geldi" dedi. Baba Murat Güçlü, "Herkes minibüsçüye seslendi hızlansın diye. O da sağ olsun ambulans şoförü gibi sürmeye başladı. Hızlandı ve yoldakilere seslenerek yolu açtı. Tam hastanenin önüne geldiğimizde eşim minibüsün içerisinde doğum yaptı" dedi. Sürücü Hakan Yücel de "Uçakta gördük, takside gördük de minibüsün içinde ilk defa böyle bir şeye şahit olduk" diye konuştu.
27.01.2024 Gündem
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Ağrı kültür ve turizm bakımından zengin illerimiz arasındadır. Yaz aylarının gelmesiyle beraber en çok araştırılan iller arasında yer alır. Ağrı soğuk bir iklime sahip olduğu için yaz aylarında daha çok tercih edilir.
18.01.2024 Eğitim
Koç Holding, Tat Gıda'yı Memişoğlu Tarım'a sattı! İşte satış bedeli
Koç Holding, Tat Gıda'yı Memişoğlu Tarım'a sattı! İşte satış bedeli Koç Holding, Tat Gıda paylarının Memişoğlu Tarım'a satışına yönelik Pay Alım Satım Sözleşmesi imzaladı. Tat Gıda 80.9 milyon dolara satılmış oldu.
9.01.2024 Ekonomi
Plato Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Platolar, Çeşitleri Ve Özellikleri
Plato Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Platolar, Çeşitleri Ve Özellikleri Pek çok farklı amaç altında günümüzde kullanılan platolar, özellikle tarımsal açıdan büyük öneme sahiptir. Elbette aynı zamanda değişik amaçlar doğrultusunda değerlendirilen doğal yapılar olduğunu söylemek mümkündür. Plato aynı zamanda yayla olarak da ifade edilir ve kırsal alanlarda çok fazla bulunur. Böylece hayvancılık başta olmak üzere birçok değişik amaç doğrultusunda insanlar tarafından kullanılır. Bu yönüyle Türkiye'nin doğu bölgelerinde çok fazla olması ile beraber, ülkenin dört bir tarafında da yaygın doğal alanlardır.
20.12.2023 Eğitim
Ordu’ya ikinci 'kayak merkezi' için bakanlıktan onay
Ordu’ya ikinci 'kayak merkezi' için bakanlıktan onay Ordu'da ikinci kayak merkezi için hazırlanan projeye Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 'uygun' raporu verildi. Uludağ ve Palandöken gibi önde gelen kayak merkezlerine rakip olması hedeflenen proje kapsamında 2 bin 700 rakımda bulunan Göndeliç Tepesi’nde 4 bin hektar alan üzerine Çambaşı Kayak Merkezi'nden sonra denize en yakın ikinci kayak merkezi inşa edilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Ordu’nun avantajı denize, havalimanına en yakın kayak pistinin olması. Denizden çıkan kimse aynı gün yayla turizmine geçmiş olacak” dedi.
3.12.2023 Gündem
Ankara'da asansör tamiri gürültüsü vahşeti! Ölü ve yaralılar var
Ankara'da asansör tamiri gürültüsü vahşeti! Ölü ve yaralılar var Ankara'da Hüseyin Alkan (59), asansör tamiri sırasında çıkan gürültü nedeniyle tartıştığı komşusu Uğur Şahan (48) ve oğlu Mehmet Ali Şahan'ı (15) tüfekle vurarak öldürdü, eşi Sevda Şahan ile yönetici Sema Taşkıran'ı (46) yaraladı. Olayın ardından elinde tüfekle binaya girerken kameraya yansıyan Hüseyin Alkan, gözaltına alındı.
25.11.2023 Gündem
Milyarlarca liralık şirket satılıyor! Koç Holding karar verecek
Milyarlarca liralık şirket satılıyor! Koç Holding karar verecek 56 yıllık Tat Gıda'nın yeni sahibinin belirlenmesine az bir zaman kaldı. Koç Holding, satın alma tekliflerini değerlendirme aşamasına geçti. Çeşitli uluslararası kuruluşlar, Dardanel ve Yayla Agro satın alma için bağlayıcı teklifte bulundu.
8.11.2023 Finans
Abla-kardeş ormanda mantar toplarken uçurumdan yuvarlandılar
Abla-kardeş ormanda mantar toplarken uçurumdan yuvarlandılar Samsun'da ormanda mantar toplarken uçurumdan yuvarlanan kadın yaralanırken, ablasının yardımına giden kardeşi de aynı yerde uçurumdan yuvarlanarak hastanelik oldu.
5.11.2023 Yaşam
Yer Edirne: Denizin ortasında korku dolu anlar
Yer Edirne: Denizin ortasında korku dolu anlar Edirne'de oyuncak şişme botla denize açılan ve sürüklenen anne ile 5 yaşlarındaki oğlunu kurtarmak isteyen 3 kişi de denizde mahsur kaldı. 5 kişinin kurtarılma anları saniye saniye kameraya yansıdı.
21.08.2023 Yaşam
Böyle vicdansızlık görülmedi! Depremzedenin eşyalarını çaldılar
Böyle vicdansızlık görülmedi! Depremzedenin eşyalarını çaldılar Adana’da depremde evi hasar gören Rıfat A.’nın (28) eşyalarını taşıdığı daireye hırsızlar dadandı. Farklı tarihlerde daireye girip eşyaları seyyar satış arabasına yükleyerek çalan 2 kişiden Uğur Bek (27) güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilip, yakalandı.
17.08.2023 Yaşam
AK Parti'de yerel seçim hazırlığı: Ekim ayında parti kampa girecek
AK Parti'de yerel seçim hazırlığı: Ekim ayında parti kampa girecek AK Parti yerel seçim için 3 ana başlıkta saha çalışmasını yoğunlaştırıyor. MHP ise 24 Temmuz'da seçim startını vermişti. Peki Cumhur İttifakı yerelde de işbirliği yapacak mı? Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı ile MHP lideri işbirliğini görüştü. "Bir uyum var, ilerleye zamanda detaylar çalışılabilir" mesajı veriliyor.
4.08.2023 Gündem
Otomobil, kerestelere çarptı: 5 yaralı
Otomobil, kerestelere çarptı: 5 yaralı Sakarya’nın Kocaali ilçesinde bir iş yerinin önündeki kerestelere çarpan otomobildeki 5 kişi yaralandı.
1.08.2023 Gündem
Yüksek Askeri Şura 2023 ne zaman? Yüksek Askeri Şura yaş kararları 2023 açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?
Yüksek Askeri Şura 2023 ne zaman? Yüksek Askeri Şura yaş kararları 2023 açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak? YAŞ toplantısı ne zaman, saat kaçta 2023? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ağustos ayının ilk haftası yapılacak.  Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) terfi ve atama gündeme gelecek. Peki, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı hangi gün, kimler YAŞ toplantısına katılacak?
31.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli seçim ittifakını konuştu! AK Parti'de 3 aşamalı yerel seçim planı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli seçim ittifakını konuştu! AK Parti'de 3 aşamalı yerel seçim planı Yerel seçim tarihi yaklaşırken CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova kulislerden son bilgileri paylaştı.. AK Parti'de 3 temel çalışmanın yapılacağını söyleyen Canova detayları da aktardı.
31.07.2023 Gündem
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyor
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyor Bu hafta yapılacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısıyla TSK komuta kademesi belirlenecek. Görev süresi ve yaş haddinden emekli olması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in yerine Genelkurmay Başkanlığı için üstün hizmet madalyalı 3 devre arkadaşı orgeneralin adı geçiyor.
31.07.2023 Gündem
2 bin 200 metredeki yaylada çadır tatili
2 bin 200 metredeki yaylada çadır tatili Kayseri'de Erciyes Dağı eteklerindeki Tekir Yaylası'nda 2 bin 200 metre yükseklikte, şehirden uzakta kurulan çadır merkezinde tatil yapanlar, sıcaklığın 20 derece ölçüldüğü yaylada serinliyor. Tatilciler, çadırlar için günlük 100, haftalık ise 550 TL ücret ödüyor.
24.07.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yayla ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yayla haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.