Yatsı Namazı

Yatsı Namazı

Son dakika Yatsı namazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yatsı namazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yatsı namazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yatsı Namazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yatsı namazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 207 yatsı namazı haberi bulunmuştur. Tüm yatsı namazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ezan okunurken su içilir mi? Ezan okunduktan sonra mı oruç açılır, oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır?
Ezan okunurken su içilir mi? Ezan okunduktan sonra mı oruç açılır, oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır? Oruç ibadeti idrak edilirken, iftar vakti orucun ne zaman açılacağına dair araştırmalara başladı. Oruç ibadeti sadece bedensel bir ibadet olmanın ötesinde, manevi bir arınma sürecidir. Bu nedenle iftar vakti, oruç tutanların büyük bir sabırsızlıkla beklediği, birlikte dualar edip bereketi paylaştığı anlardan biridir. Oruç ezan okunduktan sonra mı açılır, ezan okunurken su içilir mi? Oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır?
11.03.2024 Ramazan
Teravih namazı yatsı namazıyla birlikte kaç rekat? Teravih namazı kılmadan yatsı namazı kılınır mı, teravih namazı yatsı namazından önce mi, sonra mı kılınır?
Teravih namazı yatsı namazıyla birlikte kaç rekat? Teravih namazı kılmadan yatsı namazı kılınır mı, teravih namazı yatsı namazından önce mi, sonra mı kılınır? Teravih namazı, İslam dininde Ramazan ayında özellikle geceleri kılınan bir nafile namazdır. Teravih namazı, İslam dininin beş vakit farz namazlarına ek olarak kılınan nafile bir ibadettir. Teravih namazı, yatsı namazından sonra kılınır ve genellikle 20 rekat olarak kılınır. Bu namazın kılınması Ramazan ayının gelenekselleri arasında yer alır. Topluluklar halinde camilerde kılınır. Teravih namazı, Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların edilmesiyle gerçekleştirilir. Peki, Teravih namazı yatsı namazıyla birlikte kaç rekat? Teravih namazı kılmadan yatsı namazı kılınır mı, teravih namazı yatsı namazından önce mi, sonra mı kılınır?
22.03.2023 Ramazan Haberleri
Teravih namazı evde yalnız kılınır mı? Evde teravih namazı kılınır mı, en az kişiyle kılınır?
Teravih namazı evde yalnız kılınır mı? Evde teravih namazı kılınır mı, en az kişiyle kılınır? Teravih kavramı terviha kelimesinin çoğulu olarak belirtilmektedir. Terviha kavramı ise anlam olarak dinlendirmek, rahatlatmak, gevşetmek anlamlarına gelmektedir. Teravih kelimesi de bu anlamlardan yola çıkarak dini bir anlam kazanmaktadır. Nafile bir ibadet olan teravih namazı İslam alemi peygamberi Hz. Muhammed(sav) zamanından beri kılınan bir namaz ibadeti olmaktadır. Tek başına ve cemaatle de kılınan teravih namazı Müslümanlar bakımından faziletleri fazla olan bir ibadet olarak belirtilmektedir.
21.03.2023 Dini Bilgiler
Teheccüd namazı kılınışı nasıldır? Teheccüd (Gece) namazı saati var mı? Teheccüd namazı duaları ve sureleri
Teheccüd namazı kılınışı nasıldır? Teheccüd (Gece) namazı saati var mı? Teheccüd namazı duaları ve sureleri Teheccüd namazı fazileti büyük bir namazdır. Nafile bir namaz olan teheccüd namazı gece vakti kılınır. Yatsı namazı kılındıktan sonra gecenin bir vakti uyanıp kılınması gerekir. Uyuyup teheccüd namazı için uyanmak efdaldir. Teheccüd namazının rekat sayısı ise çift sayı olarak kılınması tavsiye edilmiştir. Peki teheccüd namazı nasıl ve ne zaman kılınır? Teheccüd namazı için özel bir saat var mıdır? İşte detaylar...
26.01.2023 Gündem
96 yaşındaki kadına işkence! Yüzünü başörtüsü ile kapatıp ellerini bağladılar
96 yaşındaki kadına işkence! Yüzünü başörtüsü ile kapatıp ellerini bağladılar Afyonkarahisar’da yalnız yaşayan 96 yaşındaki kadının evine giren 3 kişi, yaşlı kadının yüzünü başörtüsü ile kapatıp ellerinden yattığı karyolasına bağlayıp ardından evdeki 2 cumhuriyet altını ile 900 TL parasını alıp kaçtı. Yaşlı kadın bağlandığı yerden kendi imkanları ile kurtulup, sürünerek evinin bahçesine çıkıp bağırarak komşularından yardım isteyerek kurtuldu.
19.01.2023 Yaşam
Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı!
Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı! Beş vakit namaz içerisinde yatsı namazı vaktinde kılınan vitr namazı içerisinde okunan Kunut Duaları kıtlık, salgın hastalık, düşman saldırısı gibi umumi felaket zamanlarında da sıklıkla okunan dualar arasında yer almaktadır. Peki, Kunut duaları nasıl okunur? Kunut duaları okunuşu ve anlamı!
10.10.2022 Dini Bilgiler
Son teravih namazı ne zaman kılınacak 2022, son teravih ne zaman bitiyor? Son teravih namazı sevabı ve son teravih namazı kılmak…
Son teravih namazı ne zaman kılınacak 2022, son teravih ne zaman bitiyor? Son teravih namazı sevabı ve son teravih namazı kılmak… Son teravih namazının ne zaman kılınacağı netleşti. Ramazan ayı içerisinde yatsı namazı ile beraber son kılınan teravih namazı için yapılan aramalar şimdiden başladı. Peki, Son teravih ne zaman kılınacak 2022, ne zaman bitiyor? Son teravih namazı nasıl kılınır, orucun son günü teravih namazı kılınır mı? Son teravih namazı sevabı…
28.04.2022 Dini Bilgiler
Miftah'ul Cennet duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Miftah'ul Cennet duası okumanın yararları ve faziletleri
Miftah'ul Cennet duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Miftah'ul Cennet duası okumanın yararları ve faziletleri Kuranı Kerimi baştan sonra bitiren insanlar Türkçe mealini de okuduktan sonra Kuran'da yer alan dualardan haberdar olur. Miftah'ul Cennet Duası da en güçlü ve en büyük dilek duası olarak bilinir. Sayısız hayra vesile olduğu söylenen bu duayı Hz. Muhammet de okumuştur. 
13.04.2022 Dini Bilgiler
Ramazanın 3. gecesi kılınacak namaz! Ramazan ayı 3. gece namazı nasıl kılınır, ramazanın 3. gün duası, ibadetleri ve zikirleri nedir?
Ramazanın 3. gecesi kılınacak namaz! Ramazan ayı 3. gece namazı nasıl kılınır, ramazanın 3. gün duası, ibadetleri ve zikirleri nedir? Ramazan ayını ibadetlerle geçirmek isteyenler bu ayda hangi duaları okuyacaklarını, nasıl namaz kılacaklarını araştırıyor. Ramazan ayının 3. gününe girmemizle beraber “Ramazanın 3. gecesi kılınacak namaz ve duası” ile ilgili sorgulamalar arttı. Peki, Ramazan ayı 3. gece namazı nasıl kılınır, ramazanın 3. gün duası nedir? Ramazanın 3. gün ibadetleri ve zikirleri ile Ramazanın 3. gecesi kılınacak namaz…
4.04.2022 Ramazan Haberleri
Teravih Namazı vakti ne zamandır? Teravih namazı ne zamana kadar kılınır?
Teravih Namazı vakti ne zamandır? Teravih namazı ne zamana kadar kılınır? Ramazan ayı Müslümanların gündüzleri oruç tutarak geçirdikleri ve bu aya özgü olan bazı ibadetleri de yerine getirdikleri bir ay olarak belirtilmektedir. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği ay olarak ifade edilen Ramazan ayında yapılan ibadetlerin faziletleri ve sevapları daha fazla olmaktadır. Ramazan ayına özgü olan ibadetlerden biri de teravih namazı olarak bilinmektedir. Sadece bu ay içinde yapılan teravih namazının vakti yatsı namazı ile başlayıp sabah namazı vaktine kadar devam etmektedir.
30.03.2022 Dini Bilgiler
İlk teravih namazı 2022! Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman kılınacak 2022, saat kaçta, hangi gün? Teravih namazı hükmü!
İlk teravih namazı 2022! Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman kılınacak 2022, saat kaçta, hangi gün? Teravih namazı hükmü! İlk teravih namazı ne zaman kılınacak 2022, Ramazan ayının ilk teravih namazı saat kaçta kılınacak? Ramazan ayının yaklaşmasıyla vatandaşların teravih namazı ile ilgili araştırmaları arttı. İlk teravih namazının ne zaman kılacağını merak ediyor. Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namazı olan Teravih namazı ne zaman? İlk teravih namazı saat kaçta, hangi gün kılınacak?
28.03.2022 Dini Bilgiler
Miraç Kandili'nde camiler dolup taştı
Miraç Kandili'nde camiler dolup taştı Miraç Kandili’nde Kocaelili vatandaşlar camilere akın etti.
27.02.2022 Yaşam
Ramazan'da sahur vakti ezan okunurken su içilir mi? İftarda ezan okunurken oruç açılır mı?
Ramazan'da sahur vakti ezan okunurken su içilir mi? İftarda ezan okunurken oruç açılır mı? Ramazan ayı geldiği zaman sahurda ve iftarda merak edilen ortak soru ezan okunurken su içilip içilmeyeceğidir. Birçok kişi bu sorunun cevabını öğrenmek için internetten araştırma gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda ise Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl olduğu gibi, bu sene de orucu bozma durumları konusunda hatırlatmalar gerçekleştirdi.
1.04.2022 Ramazan
Yatsı namazı kılınışı - Yatsı namazı kaç rekat? Nasıl kılınır ve vakitleri
Yatsı namazı kılınışı - Yatsı namazı kaç rekat? Nasıl kılınır ve vakitleri Yatsı namazı, Müslümanlara farz kılınan namazlardan biridir.
1.04.2022 Yaşam
Teheccüd namazı nasıl kılınır? Hangi dualar okunur ve fazileti nedir?
Teheccüd namazı nasıl kılınır? Hangi dualar okunur ve fazileti nedir? İslam dininde namaz, Müslümanlara farz kılınmıştır. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları dışında isteyenler Allah rızası için namaz kılabilirler. Allah’tan niyaz ve muratta bulunmak isteyenler farz namazları ve kerahet vakitleri dışında namaz kılabilirler.
16.02.2022 Yaşam
Aksaray'da korkunç olay! Yatsı namazını kılmak için evden çıktı...
Aksaray'da korkunç olay! Yatsı namazını kılmak için evden çıktı... Aksaray'da, camiye gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan Mehmet Buğdaycı (71), otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.
17.11.2021 Yaşam
Cami çıkışı silahlı saldırı! Yatsı namazını kıldıktan sonra...
Cami çıkışı silahlı saldırı! Yatsı namazını kıldıktan sonra... Denizli'nin Honaz ilçesinde namazdan çıkarken cami avlusunda tabancayla vurulan kişi yaşamını yitirdi.
25.09.2021 Yaşam
Muharrem ayı ne zaman? Muharrem orucu ne zaman? Aşure günü ne zaman?
Muharrem ayı ne zaman? Muharrem orucu ne zaman? Aşure günü ne zaman? Her yıl heyecanla beklenen Muharrem ayı ve Aşure günü için gün sayılıyor. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı başlıyor. Haram kılınan, yasaklanan, kutsal olan anlamına gelen Muharrem ayı, savaşın haram kılındığı 4 aydan biridir. Peygamber efendimiz Muharrem ayı için "Allah'ın ayı" demiştir. Aşura günü de Muharrem ayı içerisinde yer alır ve dini açıdan pek çok fazileti de bulunur. Peki, Muharrem ayı ne zaman? Muharrem orucu ne zaman? Aşure günü ne zaman? Muharrem ayı hangi gün başlıyor? Muharrem ayı faziletleri, önemi ve ibadetleri neler? İşte Muharrem ayında yapılan uygulamalar ve 2021 Aşure günü tarihi!
6.08.2021 Gündem
Cami hoparlöründen okundu! Soruşturma başlatıldı
Cami hoparlöründen okundu! Soruşturma başlatıldı Manisa'nın Yunusemre ilçesi Mesir Camii hoparlöründen okunan kasidede geçen 'Oruç tutmayanın başın ağrısı' cümlesi sosyal medyada tepkilere neden olurken, Manisa Valiliği okunan kasideye ilişkin soruşturma başlattı.
10.05.2021 Gündem
Netanyahu'dan Kudüs'teki gerginliği artıracak  açıklama
Netanyahu'dan Kudüs'teki gerginliği artıracak açıklama İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Doğu Kudüs'te ramazan ayı başından bu yana devam eden gerginliği daha artıracak açıklamalarda bulundu.
9.05.2021 Dünya
MHP lideri Devlet Bahçeli'den önemli Kudüs açıklaması
MHP lideri Devlet Bahçeli'den önemli Kudüs açıklaması Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, dün İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yapmış olduğu saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli "İsrail terör devletidir, şiddeti politik enstrüman olarak kullanmaktadır. Diğer yanda Batı Şeria’da sürekli kamçılanan Yahudi yerleşimci terörü mazlumları evinden barkından çıkarmaktadır" dedi.
8.05.2021 Siyaset
İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya girerek cemaate saldırdı
İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya girerek cemaate saldırdı İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cemaate saldırdı. Mescid-i Aksa, Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah mahallesinde Filistinlilere yönelik saldırılarda 163 kişinin yaralandığı bildirildi. 'Filistinlilerin yerlerinden edilmesinden derin endişe duyduğunu' açıklayan ABD'den, tansiyonun düşürülmesi çağrısı geldi. Öte yandan AA editörü de İsrail polisinin kullandığı plastik mermiyle bacağından yaralandı.
7.05.2021 Dünya
İftar ile ilgili Diyanet'ten flaş açıklama!
İftar ile ilgili Diyanet'ten flaş açıklama! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ramazanı evde geçireceklere tavsiyelerde bulundu. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de kalabalık iftar sofralarının kurulamayacağını, sahur ve iftarların evlerde ailelerle yapılacağını aktaran Erbaş dikkat çeken mesajlar verdi.
13.04.2021 Gündem
Teravih namazı saat kaçta 2021? Teravih namazı saat kaçta başlıyor?
Teravih namazı saat kaçta 2021? Teravih namazı saat kaçta başlıyor? İslam aleminin kutsal ayı Ramazan'ın başlamasıyla yılın ilk teravih namazı bugün başlıyor. 11 Ayın Sultanı Ramazan'ı karşılamaya hazırlanan milyonlar bugün ramazanın ilk teravih namazını eda edecek. Müslümanlar, evlerinde haile üyeleriyle yılın ilk teravih namazını kılacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kovid-19 tedbirleri kapsamında, ramazanda teravih namazının camilerde değil evlerde kılınmasının uygun olduğuna karar verildiğini bildirmişti. Peki, Teravih namazı saat kaçta 2021? Teravih namazı saat kaçta başlıyor? Bugün Teravih namazı kaça kadar kılınabilecek? İşte teravih namazının detayları...
12.04.2021 Ramazan
Kastamonu, Sinop, Samsun Ramazan imsakiyesi 2021 | Kastamonu, Sinop, Samsun’da ilk oruç saat kaçta tutulacak?
Kastamonu, Sinop, Samsun Ramazan imsakiyesi 2021 | Kastamonu, Sinop, Samsun’da ilk oruç saat kaçta tutulacak? Mübarek Ramazan-ı Şerif geldi. '11 Ayın Sultanı' Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecekler arama motorları üzerinden illerindeki imsakiyeleri araştırıyor. Peki, Kastamonu, Sinop ve Samsun imsakiyesine göre ilk sahur vakti saat kaçta? İşte Kastamonu, Sinop, Samsun Ramazan imsakiyesi 2021…
12.04.2021 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Yatsı Namazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yatsı namazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.