Ukrayna Savaş

Ukrayna Savaş

Son dakika ukrayna savaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ukrayna savaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ukrayna savaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ukrayna Savaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ukrayna savaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.878 ukrayna savaş haberi bulunmuştur. Tüm ukrayna savaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
TRT belgeseli Emmy Ödülleri’nde finale kaldı
TRT belgeseli Emmy Ödülleri’nde finale kaldı TRT World tarafından hazırlanan ödüllü belgesel serisi "Off the Grid"in Ukrayna’da çektiği “Ukraine Wartime Diaries” (Ukrayna Savaş Günlükleri) bölümü, Emmy Ödülleri’nde finale kaldı.
25.09.2023 Vitrin
Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu
Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu Ülkesinin doğusunda Ruslarla çatışan Ukrayna savaş dehşetini Rusya topraklarına taşıyor. Moskova'ya yapılan İHA saldırılarından sonra Karadeniz'deki Rus limanı Novorossiysk patlamalarla sarsıldı. Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Novorossiysk Limanı’na insansız deniz araçlarıyla saldırı gerçekleştirildiğini duyurarak liman yakınlarındaki Olenegorsky Gornyak adlı Rus savaş gemisinin vurulduğunu açıkladı. Emekli Jandarma Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer, CNN Türk'te İDA'ların özelliklerini ve neden saldırıda başarılı olduğunu anlattı.
4.08.2023 Dünya
Macaristan, AB'nin Ukrayna'ya yönelik 18 milyar euroluk destek paketini veto etti
Macaristan, AB'nin Ukrayna'ya yönelik 18 milyar euroluk destek paketini veto etti Macaristan, Avrupa Birliği'nin (AB) gelecek sene Ukrayna’ya 18 milyar euroluk mali yardımını içeren destek paketini veto etti.
6.12.2022 Dünya
Stoltenberg: NATO'nun nükleer silah kullanmak zorunda kalabileceği koşullar son derece uzak
Stoltenberg: NATO'nun nükleer silah kullanmak zorunda kalabileceği koşullar son derece uzak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, “NATO'nun nükleer silah kullanmak zorunda kalabileceği koşullar son derece uzak” ifadelerini kullanarak, “Rusya, nükleer bir savaşın kazanılamayacağını ve asla savaşılmaması gerektiğini biliyor” dedi.
13.10.2022 Dünya
Türkiye öncü rol üstlenmişti! BM'den dünyayı sevindiren flaş açıklama
Türkiye öncü rol üstlenmişti! BM'den dünyayı sevindiren flaş açıklama Birleşmiş Milletler (BM) ve Ukrayna yetkilileri, Ukrayna'daki tahılın ilk sevkiyatının birkaç gün içinde Karadeniz limanlarından hareket edebileceğini söyledi. Tahıl sevkiyatının ilk olarak Chornomorsk Limanı’ndan yapılması planlanıyor.
25.07.2022 Dünya
Rusya tahııl krizindeki sorumluluğunu önce itiraf etti sonra reddetti!
Rusya tahııl krizindeki sorumluluğunu önce itiraf etti sonra reddetti! Tahıl koridoru anlaşmasından hemen sonra Ukrayna’nın Odessa şehrini vuran Rusya’dan üst üste çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Afrika ziyaretinde yaptığı açıklamalarla şaşkınlık yaratırken yeni bir döneme başladıklarını açıkladı ve bu dönemi tanımlayan sözler kullandı…
25.07.2022 Dünya
Dünyanın gözü tahıl koridorunda! Zelenski'den son dakika Türkiye açıklaması...
Dünyanın gözü tahıl koridorunda! Zelenski'den son dakika Türkiye açıklaması... Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken dünyanın gözü kritik bölgede. Ülkedeki savaş can almaya devam ederken Ukrayna lideri Zelenski'den dikkat çeken bir açıklama geldi.
5.07.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşında kritik gelişme! Yılan Adası vuruldu! Dünya gündemine oturdu! İşte o anlar...
Ukrayna - Rusya savaşında kritik gelişme! Yılan Adası vuruldu! Dünya gündemine oturdu! İşte o anlar... Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken, Kiev'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna savaşın ilk günlerinden beri gündemde olan Yılan Adası'na saldırı düzenledi. Ülke basını bu gelişmeyi 'Yılan Adası'nın intikamı alındı' şeklinde yorumlarken saldırıya ait görüntüler ortaya çıktı. İşte dünya gündemine oturan o anlar...
8.05.2022 Dünya
Rusya'da büyük şok! Sır gibi saklanan bilgileri Ukrayna gizli servisi yayınladı...
Rusya'da büyük şok! Sır gibi saklanan bilgileri Ukrayna gizli servisi yayınladı... Ukrayna'da Rus işgali devam ederken savaşın diğer ülkelere yayılma ihtimali güçleniyor. Moldova’ya olası bir Rus müdahalesinin, NATO üyesi Romanya’yı da Rusya ile karşı karşıya getireceği belirtilirken, Transdinyester konusunun ‘domino etkisi’ yaratabileceği ifade ediliyor. Ukrayna gizli servisi telefon dinlemeleri ile savaşta ölen Rus askerlerinin sayısına ulaştığını duyurdu. Dinlemeye takılan Rus askerlerin kimlikleri ise açıklanmadı.Bucha’da suç işlediği iddia edilen Rus askerlerinin kimliklerinin belirlendiği bildirildi. Rus ordusu Kiev’i füzelerle vurdu. ABD Başkanı Biden, Kongre’den Ukrayna için 33 milyar dolarlık ek finansman talep etti. Zelenskiy, BM Genel Sekreteri Guterres ile Kiev’de görüştü.
29.04.2022 Dünya
Enflasyon, akaryakıt fiyatları, gıda fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu
Enflasyon, akaryakıt fiyatları, gıda fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli’nin önceliklerinden biri olan enflasyon ile mücadele kapsamında çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, “Bu kapsamda, Kur Korumalı Mevduat gibi yenilikçi ve kapsamlı metotları devreye aldık. Böylece, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yüzde 56’sı dövizden dönüşmek üzere 557 milyar lira birikmiştir” dedi. Et, pirinç, un, yağ gibi hayvansal ve bitkisel ürünlerde gerektiğinde ihracat sınırlaması getirilmesine yönelik olarak Tarım ve Orman Bakanlığına yetki verildiği bilgisini paylaşan Nebati, “Kırmızı mercimek, fasulye ve zeytinyağında ihracat kısıtlamasına 2022 yılının Şubat ayı sonunda başlanmıştır. 8 Mart itibarıyla, ayçiçek yağı, soya yağı, ayçiçeği tohumu, aspir, pamuk tohumu yağları, rep, kolza ve hardal yağı, mısır yağı ve margarin ihracatı durdurulmuştur. İlgili Bakanlıklarla da koordineli çalışılarak piyasalar sürekli takip edilmektedir” diye konuştu.
15.03.2022 Ekonomi
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu!
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 13. gün... Kritik bölgede Rus ordusunun bombardımanı sürerken Ukrayna ordusu ve halkının direnişi de sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya'nın önemli bir generalinin Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın tahliyelere engel olduğunu iddia ederek, "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor." dedi.
8.03.2022 Dünya
Rus ordusunun Ukrayna'ya saldırıları devam ediyor!
Rus ordusunun Ukrayna'ya saldırıları devam ediyor! Rus ordusunun Ukrayna’nın iki kritik şehri Harkov ve Mıkolayiv'e saldırıları devam ediyor.
7.03.2022 Dünya
Ukrayna'da 150 yıllık tarihi kilisede büyük hasar!
Ukrayna'da 150 yıllık tarihi kilisede büyük hasar! Dünyanın gözü Rusya'nın işgal girişimi başlattığı Ukrayna'da. Peş peşe kritik haberler gelmeye devam ederken şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede bulunan tarihi bir kilise büyük hasar gördü.
7.03.2022 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'ndan Mali'ye taziye mesajı!
Dışişleri Bakanlığı'ndan Mali'ye taziye mesajı! Dışişleri Bakanlığı, Mali’de düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
7.03.2022 Siyaset
Ukrayna İçişleri Bakanlığı: Irpin’den 2 bin kişi tahliye edildi
Ukrayna İçişleri Bakanlığı: Irpin’den 2 bin kişi tahliye edildi Ukrayna İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada Irpin’den 200’ü çocuk yaklaşık 2 bin kişinin tahliye edildiğini duyurdu.
7.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında flaş gelişme! Tümgeneral Viktor Gulevich'in istifası orduyu sarstı...
Rusya-Ukrayna savaşında flaş gelişme! Tümgeneral Viktor Gulevich'in istifası orduyu sarstı... Rus ordusu Ukrayna topraklarından ilerlerken cephe hattının iki tarafından da flaş son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya’nın bu savaştaki tek ve en büyük destekçisi Belarus ise bir istifa haberiyle çalkalanıyor.
7.03.2022 Dünya
Pasha Lee Rus ordusu ile girdiği çatışmada öldü!
Pasha Lee Rus ordusu ile girdiği çatışmada öldü! Gönüllü olarak Ukrayna ordusuna katılan 33 yaşındaki Ukraynalı aktör Pasha Lee, Rus ordusu ile girdiği çatışmada hayatını kaybetti. Lee ülkesinde Hobbit ve Aslan Kral gibi Hollywood filmleri için yaptığı dublajlarla tanınıyordu.
7.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında biyolojik silah iddiası! ABD devreye girdi
Rusya-Ukrayna savaşında biyolojik silah iddiası! ABD devreye girdi Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusu tarafından Ukrayna’ya ait hava unsurlarının neredeyse tamamının imha edildiğini açıklarken, Ukrayna'da ABD fonlarıyla biyolojik silah geliştirildiğini iddia etti.
6.03.2022 Dünya
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar Ukrayna - Rusya savaşı 8'inci gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. İki ülke heyetleri ikinci tur müzakereler için Brest'te bir araya gelmişti. Bölgeden gelen son dakika haberine göre; toplantı sonra erdi. İkinci toplantıdan çıkan somut sonuç iki tarafın da insani koridor etrafında geçici ateşkes üzerinde uzlaşıya varması oldu. Bu gelişmelerden hemen önce Ukrayna lideri Zelenski ve Putin peş peşe açıklamalar yaptı. Zelenski, "Putin'in endişelerinin farkındayım, konuşmak zorundayız" mesajı verdi. Putin ise söyleminde bir değişime gitmedi ve "Nazilerle savaşıyoruz" dedi. Öte yandan İkinci tur görüşmelerin ardından Rus heyetinden de bir açıklama geldi. Başmüzakereci Vladimir Medinski, "Ciddi ilerleme sağlandığını düşünüyoruz" derken, sivillerin tahliyesi için oluşturulacak insani koridor etrafından muhtemel ateşkeste anlaşma sağlandığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.03.2022 Dünya
Slovakya’da Ukrayna’dan gelen çok sayıda kişi nedeniyle OHAL ilan edildi
Slovakya’da Ukrayna’dan gelen çok sayıda kişi nedeniyle OHAL ilan edildi Slovakya Hükümeti, Ukrayna’dan gelen çok sayıda kişi nedeniyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti. Slovakya Başbakanı Eduard Heger yaptığı açıklamada, “Aslında hiçbir şey değişmiyor, Slovakya olarak Covid-19 nedeniyle 2 yıldır OHAL durumundayız. Sadece şimdi Ukrayna'daki durumla bağlantılı hale gelecek. Bu karar, ülkemize gelen Ukraynalılara geçici sığınma statüsü verilebilmesi için gerekli bir durum. Ukraynalılar şimdilik 90 güne kadar Avrupa Birliği’nde bulunabilecekler." dedi.
26.02.2022 Dünya
Ukrayna’dan yola çıkan ilk kafile Türkiye'ye ulaştı! ‘Yolda tanklar yanıyordu'
Ukrayna’dan yola çıkan ilk kafile Türkiye'ye ulaştı! ‘Yolda tanklar yanıyordu' Rusya’nın askeri harekat düzenlediği Ukrayna’da mahsur kalan Türklerin, kara yolu ile Türkiye’ye getirilmelerine dün akşam başlandı. Ukrayna'da yaşayanlar, Dışişleri Bakanlığı'nın organizasyonu ve kendi imkanlarıyla Türkiye'ye ulaşmaya başladı. Kiev'den gelen iş insanı Bünyamin Görünüş, "Herkes çıkış için sınıra yönelmiş. Yolda tanklar yanıyordu. Türkiye'ye 22 saatte geldik" dedi. Öte yandan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ukrayna'dan tahliye olan Türk vatandaşlarına sınır kapılarında uygulanacak güncel prosedürleri paylaştı.
26.02.2022 Gündem
Rusya nereleri işgal etti, Ruslar Kiev’i aldı mı? Rusya Ukrayna savaş son durum!
Rusya nereleri işgal etti, Ruslar Kiev’i aldı mı? Rusya Ukrayna savaş son durum! Rusya Ukrayna savaşında son durum sorgulanıyor, “Rusya nereleri işgal etti?” soruna yanıt aranıyor. Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın 3'üncü gününde de bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Kiev'de Ukrayna güçleri büyük direniş gösterirken, ABD, Zelensky'e ülkeden çıkarmayı teklif etti ancak Ukrayna lideri reddetti. Ukrayna lideri, sosyal medyadan "Ülkeden ayrılmadım, Kiev'deyim, silah bırakmayacağız" videosu paylaştı. Ukrayna’nın direnişi devam ederken, Rusya’nın kaç şehri işgal ettiği merak ediliyor. Peki, Ukrayna hangi şehirlere girdi?
26.02.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyanın korktuğu oldu, Rusya Ukrayna'ya saldırdı. Dün başlayan savaş ile ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor. Ukrayna ordusu direniyor ama Rus ordusu Kiev bölgesine kadar ilerledi. Çok yoğun çatışmalar yaşanıyor. Rus ordusu uçaklarla ve füzelerle vuruyor. Ukrayna'da yaşananlarla ilgili ABD, NATO ve Batılı devletlerden Rusya'ya karşı art arda yaptırım kararları alınmaya başladı. Ukrayna'da halk daha güvenli bölgelere kaçıyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuluyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev güne ağır bombardıman saldırılarıyla uyandı. Ukrayna lideri Vladimir Zelenski ise acı tabloyu paylaşarak ilk günde hayatını kaybeden insanların sayısını açıkladı. İşte dakika dakika Rusya Ukrayna savaşında yaşananlar...
25.02.2022 Dünya
Ukrayna’ya ait savaş uçağı Romanya’ya iniş yaptı
Ukrayna’ya ait savaş uçağı Romanya’ya iniş yaptı Romanya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya ait Su-27 savaş uçağının Romanya’ya iniş yaptığını açıkladı.
24.02.2022 Dünya
Ukrayna'daki ayrılıkçı Luhansk yönetimi: Ukrayna'ya ait 2 adet Su-24 savaş uçağını düşürdük
Ukrayna'daki ayrılıkçı Luhansk yönetimi: Ukrayna'ya ait 2 adet Su-24 savaş uçağını düşürdük Ukrayna'daki Rus yanlısı Luhansk yönetimi, 2 adet Ukrayna savaş uçağı düşürdüklerini ve 2 kentin Luhansk tarafından alındığını duyurdu.
24.02.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ukrayna Savaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ukrayna savaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.