Sünnet

Sünnet

Son dakika sünnet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sünnet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sünnet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sünnet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sünnet gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.273 sünnet haberi bulunmuştur. Tüm sünnet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Arefe günü (yarın) teravih var mı? Arefe gün teravih namazı kılınır mı?
Arefe günü (yarın) teravih var mı? Arefe gün teravih namazı kılınır mı? Ramazan ayıyla birlikte kılınmaya başlanan teravih namazının arefe gününde kılınıp kılıınmayacağı merakla araştırılmaya başlandı. Son teravih namazını kılacak olan müslümanlar için bu bilgi merak ediliyor. 8 Nisan Salı günü son teravih namazı kılınacak. Peki arefe günü teravih namazı kılınacak mı?
8.04.2024 Gündem
Bayram namazında kaç tekbir vardır (kaç tekbir getirilir)? Bayram namazında tekbir nasıl getirilir, bayram namazı kılarken kaç tekbir alınır?
Bayram namazında kaç tekbir vardır (kaç tekbir getirilir)? Bayram namazında tekbir nasıl getirilir, bayram namazı kılarken kaç tekbir alınır? Bayram namazı Hanefî mezhebinde, cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Şâfiî ve Mâlikîler'e göre müekked sünnet, Hanbelîler'e göre ise farz-ı kifâyedir. Ramazanı uğurlamaya sayılı günler kala, bayramı karşılayacak vatandaşlar bayram namazına dair detayları sorgulamaya başladı. Bayram namazına dair merak edilen detaylardan biri ise bayram namazında kaç tekbir getirildiği oldu. Peki, Bayram namazında kaç tekbir vardır? Tekbir bayram namazında kaç defa getirilir, İmam Fatiha Ve Zammı Sûreyi içinden mi okunur?
4.04.2024 Yaşam
Anne sütü, sünnet derisi yetmedi, yüzünü gerdirdi! Selen Görgüzel bandajlı halini paylaştı
Anne sütü, sünnet derisi yetmedi, yüzünü gerdirdi! Selen Görgüzel bandajlı halini paylaştı Selen Görgüzel yüzünü gerdirdi! Dinç kalmak için anne sütü içtiğini, yüzüne erkek spermi sürdüğünü açıklayan Selen Görgüzel, estetik oldu. Yüzünü gerdiren güzel şarkıcı, son halini Instagram hesabından gösterdi.
22.03.2024 Magazin
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur?
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur? Sela ne zaman, saat kaçta okunur? Sorusunun yanıtı bir Cuma günü daha gündem oldu. Cuma namazına katılmak için hazırlıklarını tamamlayan Müslümanlar, ibadetlerini yerine getirmek için heyecanla minarelerden yükselen ezanı bekliyor. Ezanın ardından minarelerden yükselen salavatlar, Hz. Muhammed (sas) ve diğer peygamberler için yapılan dualarla dolu olacak.
15.03.2024 Gündem
Sahurda süt içmek susatır mı? Sahurda hurma ve süt sünnet mi? Peygamber Efendimiz sahurda ne yerdi?
Sahurda süt içmek susatır mı? Sahurda hurma ve süt sünnet mi? Peygamber Efendimiz sahurda ne yerdi? Ramazan dönemini en sağlıklı şekilde geçirmek için ve gün boyu acıkıp susamamak için protein değeri yüksek olan sütün içilip içilmediğini araştırıyor. Uzmanlar, sağlıklı bir yaşam için sahurun önemini vurgulayarak, oruç tutanların bu öğünü atlamamasını tavsiye ediyor. Peki, Peygamber efendimiz sahurda ne yerdi? Sahurda hurma süt sünnet mi, sahurda hurma tok tutar mı? Sahurda süt içmek susatır mı?
12.03.2024 Dini Bilgiler
Özel hastanede yanlış sünnet bebeğin hayatını kararttı! "Hastane doktoru işten çıkardı"
Özel hastanede yanlış sünnet bebeğin hayatını kararttı! "Hastane doktoru işten çıkardı" Adana'da yanlış sünnet edildiği için ameliyat edilen ve yine hatalı ameliyat yapılan minik çocuğun hayatı karardı. İki kez yanlış ameliyat yapan doktorun ise aileye, "Ben elimden geleni yaptım" savunmasında bulunduğu iddia edildi.
5.03.2024 Adana
Miraç kandilinde süt ne zaman içilir? Miraç kandilinde neden süt içilir, kandilde süt içmek sünnet mi, miraç kandilinde süt saat kaçta içilir? Miraç gecesi süt içmenin fazileti
Miraç kandilinde süt ne zaman içilir? Miraç kandilinde neden süt içilir, kandilde süt içmek sünnet mi, miraç kandilinde süt saat kaçta içilir? Miraç gecesi süt içmenin fazileti Miraç Kandili'nde süt içmek sünnettir. İslam peygamberi Hz. Muhammed göğe yükselişini anlatan Miraç gecesi, Peygamber Efendimiz 5 vakit namaz kılmıştır ve sütü tercih etmişti. Miraç kandili bugün idrak edilirken bu gece ne zaman süt içileceği sorgulanmaya başlandı. Peki, Miraç kandilinde süt ne zaman, Miraç gecesi süt saat kaçta içilir? Miraç gecesi neden süt içilir, miraç gecesi süt içerken okunacak dua hangisi?
6.02.2024 Gündem
(Miraç Kandilinde süte okunacak dualar) Bu gece süte okunacak dualar neler, miraç gecesi süte hangi dualar okunur, miraç gecesi süt içmek sünnet mi?
(Miraç Kandilinde süte okunacak dualar) Bu gece süte okunacak dualar neler, miraç gecesi süte hangi dualar okunur, miraç gecesi süt içmek sünnet mi? Recep ayının 27. gecesine denk gelen Miraç Kandili, bu sene 6 Şubat Salı günü idrak ediliyor. Hz. Muhammed (S.A.V) Yüce Allah'ın huzuruna kabul edilmek üzere göğe çıktığı Miraç gecesi süt içmek ile ilgili detaylar sorgulanmaya başlandı. Peki, Bu gece süte okunacak dualar neler, miraç gecesi süte hangi dualar okunur, miraç gecesi süt içmek sünnet mi? İşte Miraç Kandilinde süte okunacak dualar…
6.02.2024 Gündem
Süleyman Çelebi Kimdir, Eserleri Nelerdir? Süleyman Çelebi'nin Özellikleri Nelerdir?
Süleyman Çelebi Kimdir, Eserleri Nelerdir? Süleyman Çelebi'nin Özellikleri Nelerdir? Süleyman Çelebi, Osmanlı dönemi alimleri arasında gösterilmektedir. Orhan Gazi döneminde doğmuş olan Süleyman Çelebi'nin hayatı hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Kimi kaynaklara göre Şeyh Mahmud Efendi'nin torunu olmaktadır. 1346-1351 tarihleri arasında doğmuş olan Süleyman Çelebi'nin ölüm tarihi 1422 olarak bilinmektedir. Gençliğinde Bursa'da iyi bir eğitim aldığı düşünülmektedir.
4.02.2024 Gündem
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir? Vehhabi ve Vehhabilik terimleri zaman zaman gündeme geliyor. 18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Peki, Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
1.02.2024 Gündem
Fatih Camii imamını bıçaklayan şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı! İşte istenen ceza
Fatih Camii imamını bıçaklayan şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı! İşte istenen ceza Fatih Camii'nde slogan atarak imam Galip Usta ile Bilal Erdem'i bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan Ömer Salgın hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüpheli Ömer Salgın hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Kasten yaralama" suçlarından toplam 34 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açtı.
25.01.2024 Gündem
Ba's Nedir? İslam'da Ba's Ne Anlama Gelir?
Ba's Nedir? İslam'da Ba's Ne Anlama Gelir? Türkçe diline Arapçadan geçiş yapan Ba's kelimesi çok fazla anlama gelmektedir. Aynı zamanda ilk anlamı da diriltmek ya da uyandırmaktır. Bunun yanında Ba's peygamber olarak göndermek ve de uyarmak anlamına da gelmektedir. İslam dininde çok önemli bir yere sahip olan Ba's ahiret inanç merkezinde yer almaktadır.
22.01.2024 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun diye dua ediyoruz" dedi.
19.01.2024 Gündem
Vücuduna ‘sünnet derisi’ enjekte ettirmişti! Seda Sayan sessizliğini bozdu
Vücuduna ‘sünnet derisi’ enjekte ettirmişti! Seda Sayan sessizliğini bozdu Estetik operasyonlarıyla sık sık magazin gündemine gelen Seda Sayan gençleşmek uğruna en son yüzüne ve göğsüne sünnet derisinden sıvı enjekte ettirmişti. İşlemden memnun kaldığı için Seda Sayan uygulamayı geçtiğimiz hafta tekrarlamıştı. Çok konuşulan operasyonun ardından Seda Sayan kendisine gelen yorumlara yanıt verdi.
13.01.2024 Magazin
Seda Sayan vücuduna ikinci kez sünnet derisi enjekte ettirdi
Seda Sayan vücuduna ikinci kez sünnet derisi enjekte ettirdi Estetik operasyonlarıyla sık sık gündeme gelen Seda Sayan gençleşmek uğruna geçtiğimiz aylarda yüzüne ve göğsüne sünnet derisinden sıvı enjekte ettirmişti. İşlemden memnun kalan Seda Sayan uygulamayı tekrar yaptırdı.
6.01.2024 Magazin
Cinsel fonksiyon bozukluklarına neden oluyor, ameliyat şart! Uzmanından peygamber sünneti uyarısı
Cinsel fonksiyon bozukluklarına neden oluyor, ameliyat şart! Uzmanından peygamber sünneti uyarısı Toplumda "Peygamber sünneti" veya "yarım sünnet" olarak adlandırıldığından sıklıkla hafife alınan ve bir hastalık olarak görülmeyen hipospadias, doğrudan çocukların cinsel işlevi ve üreme yeteneğini hedef alır. Modern tıbbın sunduğu çözümlerle, çocuklara normal bir cinsel fonksiyon ve üreme yeteneği kazandırmak ise mümkün. Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Sılay hastalığı “tedavi gerektiren bir anormalliktir” olarak tanımlıyor ve hastalığın uzun vadeli etkileri olabileceğine karşı aileleri uyarıyor.
24.12.2023 Sağlık
Yaşar İpek'in Dilan Polat itirafı gündem oldu!
Yaşar İpek'in Dilan Polat itirafı gündem oldu! Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla haklarında soruşturma açılan Dilan-Engin Polat çifti tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çift ile ilgili iddiaların ise ardı arkası kesilmiyor. Şarkıcı Yaşar İpek, katıldığı programda, Dilan Polat hakkında dikkat çeken bir itirafta bulundu. İpek, "Dilan Polat beni oğlunun sünnet düğününe çıkarmak istedi!" dedi.
5.12.2023 Magazin
Seda Sayan güzellik için bunu da yaptı! Duyanlar inanamıyor
Seda Sayan güzellik için bunu da yaptı! Duyanlar inanamıyor Yaptırdığı estetik operasyonlarla sık sık magazin gündeminde yer alan Seda Sayan ünlü isimlerin başını çekiyor. Şimdi ise Seda Sayan yeni işlem yaptırdı.
23.11.2023 Magazin
Mevlid Kandili ne zaman 2023, hangi gün ve tarihte? Mevlid Kandili nedir, Mevlid Kandili 2023 orucu ne zaman tutulur?
Mevlid Kandili ne zaman 2023, hangi gün ve tarihte? Mevlid Kandili nedir, Mevlid Kandili 2023 orucu ne zaman tutulur? Mevlid Kandili'nin tarihi, tüm İslam topluluğu tarafından sorgulanıyor. İslam takvimine göre Mevlid Kandili, Rebiülevvel ayının 12. gecesinde kutlanır. Mevlid Kandili'nde bu yıl da milyonlarca Müslüman vatandaş ellerini Allah'a açıp dua edecek ve ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili ne zaman 2023 (Diyanet)? Mevlid Dandili nedir, Mevlid Kandili 2023 orucu ne zaman tutulur, 2023 Mevlid Kandili hangi tarihte?
25.09.2023 Gündem
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar SGK resmen açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nca, muayene ücretleri, tedavi işlemleri ve sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzeme bedellerinde artış yapıldı.
25.08.2023 Ekonomi
Sünnet derisi, ayı kanı, şimdi de anne sütü! Selen Görgüzel anne sütü içmeye başladı!
Sünnet derisi, ayı kanı, şimdi de anne sütü! Selen Görgüzel anne sütü içmeye başladı! Hamdi Alkan ile evliliklerini noktalayan Selen Görgüzel ayrılıkları sonrasında gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde sünnet derisi ve ayı kanıyla güzelleştiğin söyleyen Görgüzel, bu kez elinde anne sütüyle Nişantaşı'nda görüntülendi. Dinç olmak için yeni doğum yapan arkadaşından süt sağarak içtiğini belirtti.
19.08.2023 Magazin
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakkında toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Son duruşmada Özkiraz için tahliye kararı çıkarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Gerçek bir doktor olmak için YSK’ye giren Ayşe Özkiraz’ın aldığı puan ortaya çıktı
25.07.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Böyle bir kötülüğü tarihte hiç görmemiştik
Bakan Özhaseki: Böyle bir kötülüğü tarihte hiç görmemiştik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Böyle bir vahşeti ve kötülüğü gerçekten tarihte hiç görmemiştik. Bizim bu kalemiz nice kötü günler görmüştür. Ama ne yazık ki üzülerek söylüyorum böyle bir kötü günü içimizden çıkarak 'Müslüman'ız, sizdeniz, çocuklarınıza hizmet ediyoruz' diyerek ortaya çıkıp o şirin yüzüyle herkese sempati dağıtanlar yaptılar" dedi.
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz sela ne zaman okunacak 2023, 15 Temmuz gecesi sela kaçta okunacak? Bu akşam sela okunacak mı?
15 Temmuz sela ne zaman okunacak 2023, 15 Temmuz gecesi sela kaçta okunacak? Bu akşam sela okunacak mı? 15 Temmuz sela saat kaçta okunuyor, 15 Temmuz gece sela ne zaman okunacak? 15 Temmuz sela saati için araştırmalar hızlandı. Bugün sela okunacak mı? sorusunun yanıtı da araştırılan konulardan biri oldu. Diyanet İşleri Başkanlığının 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde Türkiye genelindeki tüm cami ve Kur'an kurslarında hatm-i şerifler okunarak, duaları 15 Temmuz'da icra edilecek.
15.07.2023 Gündem
Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat, bayram namazı farz mı, sünnet mi, vacip mi? İşte bayram namazı kılınışı…
Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat, bayram namazı farz mı, sünnet mi, vacip mi? İşte bayram namazı kılınışı… Kurban Bayramı namazı nasıl kılınır? İl il bayram namazı saatleri Diyanet tarafından açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, illerdeki bayram namazı saatleri belli olunca, bayram namazının nasıl kılındığı ve kaç rekat olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Bayram namazı nasıl kılınır, kaç rekat, bayram namazı farz mı, sünnet mi, vacip mi? İşte bayram namazı kılınışı…
27.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sünnet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sünnet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.