Sputnik

Sputnik

Son dakika sputnik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sputnik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sputnik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sputnik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sputnik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.476 sputnik haberi bulunmuştur. Tüm sputnik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan Arap medyasında manşet! Tarihi ziyareti yakından izleyecek ülkeleri açıkladılar
Erdoğan Arap medyasında manşet! Tarihi ziyareti yakından izleyecek ülkeleri açıkladılar 'Doğu Akdeniz'den Etiyopya'ya kadar Türkiye lideri Erdoğan ve Sisi bölgesel eksen oluşturabilir mi?' sorusu soruldu, Kahire seyahatinin odak noktası başlıklara taşındı. BBC ise, ziyaretin hangi ülkeler tarafından yakın izleneceğini yazdı.
13.02.2024 Dünya
Dünyada dengeler değişiyor! Çok konuşulacak para raporu
Dünyada dengeler değişiyor! Çok konuşulacak para raporu Geçen yıl Şubat ayında Rusya'yı ağdan çıkararak çarpıcı bir karara imza atan SWIFT'in son raporunda hamlenin sonuçları görüldü. Euro'nun uluslararası ödemelerde kullanımı 3 yılın en düşük seviyesine inerken Çin para birimi ise son ayların zirvesine çıktı.
18.05.2023 Ekonomi
Skandal dünyada ses getirdi: 'Türkiye çılgına döndü' İsveç'e sınırsız bloke!
Skandal dünyada ses getirdi: 'Türkiye çılgına döndü' İsveç'e sınırsız bloke! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketinin Stockholm belediye binası önünde terör yandaşları tarafından asılması, Türkiye-İsveç hattında gerilimi alevlendirdi. Dünya medyası 'Türkiye İsveç'i azarladı' başlıkları attı, yerel basında ise çalkantıya yol açan skandal videonun İsveç'te fark edilmeden önce Türkiye'de gündem olduğu yazıldı.
13.01.2023 Gündem
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi!
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi! Avrupa Birliği, G7 ülkeleri ve Avustralya, Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması konusunda uzlaştı. Pazartesi itibarıyla Rus petrolüne karşı 60 dolar tavan fiyat uygulanacak.
4.12.2022 Dünya
Putin'den Ukrayna'ya saldırı açıklaması!
Putin'den Ukrayna'ya saldırı açıklaması! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının Kırım Köprüsü'ne saldırı da dahil olmak üzere 'terörist' eylemine yanıt olarak yapıldığını söyledi. Öte yandan Putin, "Ukrayna güçleri, Türk Akım doğal gaz boru hattını havaya uçurmayı denedi" dedi.
10.10.2022 Dünya
OPEC kararını verdi! Petrol fiyatları fırlayabilir
OPEC kararını verdi! Petrol fiyatları fırlayabilir OPEC ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu petrol üreticileri örgütü OPEC+, günlük petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı aldı. Bu kararla birlikte dünya petrol fiyatlarının etkilenmesi bekleniyor.
5.10.2022 Ekonomi
Bitcoin'deki tarihi düşüş sonrası kripto paralarda deprem! Dev borsa iflas başvurusu yaptı
Bitcoin'deki tarihi düşüş sonrası kripto paralarda deprem! Dev borsa iflas başvurusu yaptı Kripto paralarda son dakika gelişmesi. Bitcoin'deki tarihi düşüş deprem etkisi yarattı. Kripto para yatırımcıları endişeli. Dev kripto para borsası Voyager Digital, iflas başvurusu yaptığını açıkladı. İşte son dakika haberinin tüm detayları...
6.07.2022 Ekonomi
Ukrayna son dakika duyurdu: Rusya kenti tamamen işgal etti
Ukrayna son dakika duyurdu: Rusya kenti tamamen işgal etti Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı çerçevesinde, Donbas bölgesindeki kısmi ilerleyişi de sürüyor. Özellikle Rusların, Severodonetsk’te büyük oranda kontrolü sağlaması nedeniyle, Ukrayna güçlerine, bu kentten çıkma emri verildiği ifade ediliyor.
25.06.2022 Dünya
Rusya'dan Ukrayna'ya uyarı! AB buna çok kızacak
Rusya'dan Ukrayna'ya uyarı! AB buna çok kızacak Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili flaş gelişme. Rusya eski devlet başkanı Dmitriy Medvedev, Ukrayna'nın AB üyeliğiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Medvedev, "Ukrayna üye olana kadar Avrupa Birliği haritadan silinebilir" dedi.
19.06.2022 Dünya
Donbas için bir açıklama daha! 'Durum son derece zor'
Donbas için bir açıklama daha! 'Durum son derece zor' Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken hem Moskova hem de Kiev'den Donbas bölgesindeki son duruma yönelik peş peşe açıklamalar geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Savunma Yönetimi Ulusal Merkezi Başkanı Tümgeneral Mihail Mizintsev, Rus ordusunun geçtiğimiz gün Donetsk ve Lugansk bölgelerinde mahsur kalan, 2 bin 282'si çocuk olmak üzere 18 bin 873 Ukraynalıyı tahliye ederek güvenli bölgelere yerleştirdiğini duyurdu. Ukrayna lideri Zelenski ise 'Donbas'taki durum son derece zor' dedi ve savaşın son derece kanlı olacağının altını çizdi.
22.05.2022 Dünya
Almanya'dan otomotiv devine son dakika yasak kararı!
Almanya'dan otomotiv devine son dakika yasak kararı! Almanya, internet bağlantısı özelliği olan Ford otomobillerine ülke çapında satış ve üretim yasağı getirdi.
21.05.2022 Dünya
Rusya harekete geçti! Flaş Ruble hamlesi
Rusya harekete geçti! Flaş Ruble hamlesi Putin'in 'Ruble ile ödeme şartı' sonrası Avrupa Birliği ve Rusya arasında yeni bir enerji krizi ortaya çıktı. Rusya'nın doğal gaz ödemelerinde rubleye geçme talebinin yankıları devam ederken, Moskova'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iki ülkeye Rus doğalgazı şimdiden ruble ile satılıyor...
25.04.2022 Dünya
84 yıldır aynı iş yerinde çalışarak rekora imza attı! 'Sırf çalıştığını söylemek için bir iş yapılmaz'
84 yıldır aynı iş yerinde çalışarak rekora imza attı! 'Sırf çalıştığını söylemek için bir iş yapılmaz' Brezilya'da 100 yaşındaki bir adam, aynı şirkette en uzun süre çalışan insan unvanına erişerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Aynı şirkette 84 yıl çalışarak rekora imza atan Walter Orthmann, gençlere tavsiyelerde de bulundu.
22.04.2022 Dünya
Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi
Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi Türkiye Rusya-Ukrayna krizinin çözümü için en kritik arabulucu olmayı sürdürüyor... Ukrayna'da gözaltına alınan Muhalefet Platformu - Yaşam İçin Partisi'nin lideri Viktor Medvedçuk'un eşi Oksana Marçenko, muhalif siyasetçinin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.
13.04.2022 Gündem
Rusya'ya yeni yaptırımlar geliyor! Bugün yürürlüğe girebilir
Rusya'ya yeni yaptırımlar geliyor! Bugün yürürlüğe girebilir Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Rusya'ya yönelik yeni Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarının bugün yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.
13.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti!
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti! Rusya-Ukrayna savaşının 18'inci gününde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçleri bugün Lviv kentini hedef aldı. Ülkenin batısında yer alan ve çatışmaların yoğun yaşandığı sivillerin akın ettiği kent Rus füzelerinin hedefi oldu. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan Lviv'in yanı sıra Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendi. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti.
13.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu!
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 13. gün... Kritik bölgede Rus ordusunun bombardımanı sürerken Ukrayna ordusu ve halkının direnişi de sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya'nın önemli bir generalinin Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın tahliyelere engel olduğunu iddia ederek, "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor." dedi.
8.03.2022 Dünya
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri...  Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri... Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi Tüm dünyanın endişe içinde takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşında 11. güne girildi. Çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaştı. Çatışmaların şehir şehrin girişine kadar dayandığı belirtiliyor. Başkentin girişlerine beton ve çelik bloklar kuruldu. Zelenski, Rus roketlerinin Vinnytsia bölgesindeki havaalanının tamamen yok ettiğini söyledi.
6.03.2022 Dünya
Rusya’dan son dakika Facebook ve Twitter kararı! Tamamen yasaklandı
Rusya’dan son dakika Facebook ve Twitter kararı! Tamamen yasaklandı Ukrayna'yı işgali sebebiyle sosyal medya devlerinin yaptırım kararı aldığı Rusya da şirketlere misilleme yapıyor. Rusya'da, sosyal medya sitesi Twitter ve Facebook'a erişim yasaklandı.
4.03.2022 Dünya
Rusya'dan Ukrayna'ya peş peşe bomba! Kritik noktalar vuruldu, ilk kez açıkladılar...
Rusya'dan Ukrayna'ya peş peşe bomba! Kritik noktalar vuruldu, ilk kez açıkladılar... Ukrayna - Rusya savaşının 7'nci gününden son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Rusya-Ukrayna müzakerelerinde Rus heyetine başkanlık eden Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, Ukrayna heyetinin Kiev'den yola çıktığını ve toplantı yerine yarın sabah varacağını belirtti. Kiev Belediye Başkanı "Rus birlikleri başkent Kiev'e daha yakın" açıklamasında bulunurken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Putin'i "savaş suçlusu" olarak tanımlayarak BM'ye çağrıda bulundu. Harkiv bir kez daha füzelerin hedefi oldu. Ukrayna savaşın başından beri 2 bin sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Rus annelere çağrı yapan Ukrayna, esir askerlerin annelerinin Kiev'e gelmeleri durumunda serbest bırakılacaklarını duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Zelenski'nin güvenlik garantileri isteğine ilişkin görüşmeye hazır olduklarını söyledi. Öte yandan Rusya Ukrayna işgali sırasında ne kadar kayıp verdiğini ilk kez açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.03.2022 Dünya
Rusya Devlet Başkanı Putin köşeye sıkıştı! Dünya devi şirketlerden kritik karar...
Rusya Devlet Başkanı Putin köşeye sıkıştı! Dünya devi şirketlerden kritik karar... Ukrayna'yı işgal ederek tüm dünyanın tepkisini çeken Rusya için yaptırım kararları peş peşe alınmaya devam ediyor. Dünya devi şirketler Rusya'ya karşı aldıkları kararları açıkladı.
2.03.2022 Dünya
Rusya Ukrayna savaşında kaç kişi öldü, kaç yaralı var? Rusya Ukrayna savaşı 5. gününde!
Rusya Ukrayna savaşında kaç kişi öldü, kaç yaralı var? Rusya Ukrayna savaşı 5. gününde! Rusya Ukrayna savaşında kaç kişi öldü, kaç yaralı var? RUSYA'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın bugün 5. günü. Ukrayna'nın şehirlerinde bomba sesleri devam ederken, Ukrayna lideri Zelenski'den açıklama  geldi. Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyashko da Rus saldırılarının 16 çocuğun hayatına mal olduğunu duyurdu.
28.02.2022 Dünya
AB'den Rusya'ya bir darbe daha! Böylesi ilk kez olacak, Putin'e büyük şok
AB'den Rusya'ya bir darbe daha! Böylesi ilk kez olacak, Putin'e büyük şok Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Rusyaya uygulanacak yeni yaptırımları açıkladı. AB tarihinde ilk kez saldırı altındaki bir ülkeye silah ve diğer teçhizat satın alınmasını ve teslimatını finanse edeceği belirtildi. Rusya Merkez Bankasının işlemleri yasaklandı ve varlıkları donduruldu.  
27.02.2022 Dünya
Rusya nereleri işgal etti, Ruslar Kiev’i aldı mı? Rusya Ukrayna savaş son durum!
Rusya nereleri işgal etti, Ruslar Kiev’i aldı mı? Rusya Ukrayna savaş son durum! Rusya Ukrayna savaşında son durum sorgulanıyor, “Rusya nereleri işgal etti?” soruna yanıt aranıyor. Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın 3'üncü gününde de bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Kiev'de Ukrayna güçleri büyük direniş gösterirken, ABD, Zelensky'e ülkeden çıkarmayı teklif etti ancak Ukrayna lideri reddetti. Ukrayna lideri, sosyal medyadan "Ülkeden ayrılmadım, Kiev'deyim, silah bırakmayacağız" videosu paylaştı. Ukrayna’nın direnişi devam ederken, Rusya’nın kaç şehri işgal ettiği merak ediliyor. Peki, Ukrayna hangi şehirlere girdi?
26.02.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyanın korktuğu oldu, Rusya Ukrayna'ya saldırdı. Dün başlayan savaş ile ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor. Ukrayna ordusu direniyor ama Rus ordusu Kiev bölgesine kadar ilerledi. Çok yoğun çatışmalar yaşanıyor. Rus ordusu uçaklarla ve füzelerle vuruyor. Ukrayna'da yaşananlarla ilgili ABD, NATO ve Batılı devletlerden Rusya'ya karşı art arda yaptırım kararları alınmaya başladı. Ukrayna'da halk daha güvenli bölgelere kaçıyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuluyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev güne ağır bombardıman saldırılarıyla uyandı. Ukrayna lideri Vladimir Zelenski ise acı tabloyu paylaşarak ilk günde hayatını kaybeden insanların sayısını açıkladı. İşte dakika dakika Rusya Ukrayna savaşında yaşananlar...
25.02.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sputnik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sputnik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.