Sason

Sason

Son dakika sason haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sason ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sason haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sason

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sason gelişmeleri de dahil olmak üzere 270 sason haberi bulunmuştur. Tüm sason haberleri aşağıda listelenmiştir.
7 ilde terör örgütüne operasyon; çok sayıda silah ele geçirildi
7 ilde terör örgütüne operasyon; çok sayıda silah ele geçirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teröristlerin kırsalda eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik 7 ilde gerçekleştirilen 'Kahramanlar-47' operasyonlarında; 28 barınma alanının imha edildiğini ve çok sayıda roketatar, el bombası ile 159 kilo patlayıcı madde ele geçirildiğini açıkladı.
29.01.2024 Gündem
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor Batman’da 3 bin rakımlı Mereto Dağı'nın eteklerinde tamamen doğal şekilde üretilen Sason balı yurt dışından ve yurt içinden 2 bin 500 liraya kadar alıcı buluyor.
10.10.2023 Yaşam
312 yerleşim yerine ulaşım yok! Validen açıklama geldi
312 yerleşim yerine ulaşım yok! Validen açıklama geldi Batman'da etkili olan kar yağışıyla 5 ilçede 133 köy ile 179 mezranın yolu kapandı. Sason ilçesi Kaşyayla köyü Uluağaç mezrası yoluna düşen tonlarca ağırlıktaki kaya, ekiplerin çalışmasıyla yoldan kaldırıldı.
5.02.2023 Yaşam
Batman'da, 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesinde 1850 konutun kurası çekildi
Batman'da, 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesinde 1850 konutun kurası çekildi Batman'da TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında bin 850 konut için kura çekimi yapıldı.
9.11.2022 Gündem
Pençe-Kilit bölgesinde 1 asker şehit oldu
Pençe-Kilit bölgesinde 1 asker şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle sağlanan temasta yaralanan Piyade Uzman Çavuş Faim Bozkurt'un tüm müdahaleye rağmen hastanede şehit olduğunu duyurdu.
27.10.2022 Gündem
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Paraya para demiyor! Ağaç kovuğundan çıkarıyor, kilosu 1500 lira
Paraya para demiyor! Ağaç kovuğundan çıkarıyor, kilosu 1500 lira Batman'ın Sason ilçesinde 40 yıldır arı besiciliği yaparak geçimini sağlayan Cuma Barın, ağaç kovuklarından çıkardığı birçok hastalığa şifa olduğu belirtilen ağaç balının kilosunu bin 500 liradan satıyor.
30.08.2022 Ekonomi
Bahçede 8 lira, tezgahta 30 lira
Bahçede 8 lira, tezgahta 30 lira Batman’da yetiştiricinin tarlada 8 liraya sattığı çilek, market ve manavlarda 30 TL’den satışa sunuluyor. Fiyat arasındaki uçurumdan olumsuz etkilendiklerini belirten çilek üreticileri, bu uçurumun azaltılmasını istiyor.
25.07.2022 Ekonomi
Bir ayda 1 milyon TL gelir elde ettiler! Devlet desteği de var, kilosu 180 TL, kısa sürede iyi kazanç sağlıyor...
Bir ayda 1 milyon TL gelir elde ettiler! Devlet desteği de var, kilosu 180 TL, kısa sürede iyi kazanç sağlıyor... Bir ayda 1 milyon TL kazanç sağladılar. Devlet desteği de bulunuyor. Kısa sürede iyi bir gelir elde ediliyor. Batman'ın Sason ilçesinde yüzlerce ailenin geçim kaynağı haline gelen ipek böceklerinin koza örme işlemini tamamlamasıyla koza hasadı yapıldı. Bir aylık besim süresinde 6 ton koza elde eden besiciler, 1 milyon TL kazanç sağladı.
21.07.2022 Ekonomi
Devlet desteği kazandırdı! 4 aile başladı şimdi 4 bin 900 ton üretiliyor!
Devlet desteği kazandırdı! 4 aile başladı şimdi 4 bin 900 ton üretiliyor! Batman'ın Sason ilçesinde 2007 yılında tütüne alternatif olarak devlet desteğiyle 4 aile tarafından üretilmeye başlanan ve geçen yıl coğrafi işaret belgesi alan 'Sason Çileği'nde üretim yapan aile sayısı 400'e ulaştı. Kaymakam Murat Mete, ilçe genelinde 4 bin 900 ton rekolteye ulaşıldığını belirterek, "Çileğimiz tadıyla, lezzetiyle ve diğer çilek ürünlerine nazaran uzun ömürlü oluşuyla gerçek manada farkını ortaya koymuş ve bunu tescillemiştir. Şu anda çiftçilerimiz tarafından toplamda 1400 dekarlık alanda çilek tarımı yapılmaktadır. Devlet olarak gayemiz bu rakamı çok daha ileriye taşımaktır" dedi.
8.06.2022 Ekonomi
Bu meslek 40 günde 20 bin lira kazandırıyor! Devlet desteği de var...
Bu meslek 40 günde 20 bin lira kazandırıyor! Devlet desteği de var... 40 gün içinde 20 bin lira kazanç sağlıyorlar. Devlet desteği de var. Unutulmaya yüz tutan ata mesleklerinden ipek böceği besiciliği Batman'ın Sason ilçesinde, koza çiftliklerinde yeniden hayat bulmaya başladı. İpek böceği yetiştiriciliğinin aileleri için yeni bir gelir kapısı oluşturduğunu ifade eden Sezer Çetinkaya, "Güzel bir getirisi var. Bu yılki gelir hasılatı olarak 200 kilo bir ürün elde etmeyi hedefliyoruz. Kilogram fiyatı 130 ile 150 lira arasında satışa sunuyoruz. Ayrıca devletimiz de destek sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.
30.05.2022 Ekonomi
Paraya para demiyorlar! Kilosu 1.000 lira, 'yok satıyor, her derde deva...'
Paraya para demiyorlar! Kilosu 1.000 lira, 'yok satıyor, her derde deva...' Yüksek dağlarda yetişiyor, iyi gelmediği hastalık çok az! Kilosu bin lira, herkes toplayabiliyor, bulanlar paraya para demiyor. Ağız ve bademcik iltihaplarına iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Birçok farklı hastalığa şifa niyetine kullanılıyor, böbreklerdeki kum ve taş oluşumunu engellemeye yardımcı oluyor. İdrar ve balgam söktürücü özelliğe sahip, aşırı tüketmek bazı organlarda istenmeyen küçük yan etkilere eden oluyor. Özellikle yaz aylarında Batmanlı halkın önemli geçim kaynağı haline geliyor...
24.05.2022 Ekonomi
Kilosu 1000 TL, resmen yok satıyor! Birçok hastalığa iyi geliyor, yetişmesi 1 ay sürüyor...
Kilosu 1000 TL, resmen yok satıyor! Birçok hastalığa iyi geliyor, yetişmesi 1 ay sürüyor... Kilosu 1000 liradan satılıyor. Adeta yok satılıyor. Yetişmesi yaklaşık 1 ay sürüyor. Birçok hastalığa iyi geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, böbrekleri temizliyor, idrar ve balgam söktürücü özelliğe sahip. Özellikle kaya tuzuyla dövülerek ufaltılıp yemeklerde baharat olarak da tüketiliyor.
25.04.2022 Yaşam
Kimteks poliüretan halka arz ne zaman? Kimteks halka arz eşit mi oransal mı, hangi bankalar? İşte hisse kodu ve fiyatı…
Kimteks poliüretan halka arz ne zaman? Kimteks halka arz eşit mi oransal mı, hangi bankalar? İşte hisse kodu ve fiyatı… SPK, Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş., BMS Birleşik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve İmaş Makine Sanayi A.Ş.'nin halka arzlarını onayladı. Peki, Kimteks poliüretan halka arz ne zaman? Kimteks halka arz eşit mi oransal mı, hangi bankalar? İşte hisse kodu ve fiyatı…
15.04.2022 Ekonomi
O illerimizde kar nedeniyle okullar tatil edildi!
O illerimizde kar nedeniyle okullar tatil edildi! Kar yağışının etkisini göstermeye devam ettiği illerimizde okullar tatil edildi. İşte kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği illerimiz...
14.03.2022 Gündem
Hangi illerde okullar tatil? 19 Ocak 2022 kar tatili olan iller!
Hangi illerde okullar tatil? 19 Ocak 2022 kar tatili olan iller! Türkiye’de etkili olan kar, bazı illerde eğitimin aksamasına neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrası yurdun bazı illerinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Adıyaman, Bilecik, Kütahya, Kırşehir, Uşak, Adana gibi kentler başta olmak üzere Türkiye’de birçok kentte okullar tatil edildi. İşte okulları tatil olan iller...
19.01.2022 Eğitim
Leonardo DiCaprio'dan Türkiye paylaşımı! 47 yıl aradan sonra Batman'da...
Leonardo DiCaprio'dan Türkiye paylaşımı! 47 yıl aradan sonra Batman'da... Hollywood'un dünyaca yıldızı Leonardo DiCaprio çevre ve iklim konusunda yaptığı bağışlarla biliniyor. 7 dilde yayın yapan Mongabay gazetesinin, dünyanın en çok aranan 10 balık türünden biri olduğu belirtilen 'Batman Bantlı Çöpçü Balığı’nın (Paraschistura chrysicristinae) 47 yıl aradan sonra Batman’ın Sason Çayı'nda görüldüğü haberini takipçileriyle paylaştı.
7.01.2022 Yaşam
En son 47 yıl önce görülmüştü! O ilde ortaya çıktı, araştırmalar başladı
En son 47 yıl önce görülmüştü! O ilde ortaya çıktı, araştırmalar başladı Batman’ın Sason ilçesinde nesli tükendiği düşünülen ‘Bantlı Çöpçü Balığı’ görüldü. Yaklaşık 47 yıldır neslinin yok olduğu düşünülen balık türü Sason çayında bulundu. Araştırmacılar türü araştırmak için harekete geçti.
22.12.2021 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batman'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "500 yataklı hastanemizin de ihale süreci başladı. Batman'da 3 millet bahçesi projemiz var. Tarihi Hasankeyf ilçemizde Millet Bahçesi'nin çalışması sürüyor." dedi.
6.11.2021 Siyaset
Sason'da 2 öğrencinin öldüğü kaza sonrası 4 öğretmen açığa alındı
Sason'da 2 öğrencinin öldüğü kaza sonrası 4 öğretmen açığa alındı Batman'ın Sason ilçesinde, öğrenciler ile tekstil işçilerinin taşındığı minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu öğrenci Yasemin (16) ve Selim Barlık (18) kardeşlerin yaşamını yitirdiği, 24 kişinin de yaralandığı kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 2'si müdür 4 öğretmen açığı alındı.
12.03.2021 Gündem
Batman'da öğrenci servisi devrildi! Ölü ve yaralılar var
Batman'da öğrenci servisi devrildi! Ölü ve yaralılar var Batman'ın Sason ilçesinde öğrenci servisinin devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 öğrenci öldü, 27 kişi yaralandı.
10.03.2021 Gündem
Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan hayatını kaybetti
Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan hayatını kaybetti Batman'ın Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan (54), kanser tedavisi gördüğü hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
4.02.2021 Gündem
Batman'da 810 yatak kapasiteli hastane hizmet için gün sayıyor
Batman'da 810 yatak kapasiteli hastane hizmet için gün sayıyor Sağlık Bakanlığınca Batman'da 90 bin metrekare alanda yapımı tamamlanan 810 yatak kapasiteli Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış için gün sayıyor.
12.12.2020 Sağlık
AK Parti eski Milletvekili M. İhsan Arslan disiplin kuruluna sevk edildi
AK Parti eski Milletvekili M. İhsan Arslan disiplin kuruluna sevk edildi AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, 22. ve 23. dönem Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan'ı, Disiplin Kuruluna sevk etti.
24.11.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Sason ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sason haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.