Samandağ

Samandağ

Son dakika samandağ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan samandağ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını samandağ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Samandağ

haberleri sayfasında son dakika yaşanan samandağ gelişmeleri de dahil olmak üzere 367 samandağ haberi bulunmuştur. Tüm samandağ haberleri aşağıda listelenmiştir.
RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir
RTÜK Başkanı Şahin, 23 Nisan’ı Hataylı depremzede çocuklarla kutladı; Çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir araya geldiği depremzede çocuklara hediye verip, sohbet etti. Şahin, “RTÜK olarak, çocuklar bizim kırmızı çizgimizdir. Sizlerin neşesi ve mutluluğu, umut dolu olması toplumun geleceği için büyük önem taşır” diye konuştu.
23.04.2024 Gündem
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Hatay yerel seçim sonuçları: 31 Mart Mahalli İdareler seçim sonuçları açıklandı mı? Hatay'da hangi aday yüzde kaç oy aldı? Hatay belediyesi hangi partiye geçti?
Hatay yerel seçim sonuçları: 31 Mart Mahalli İdareler seçim sonuçları açıklandı mı? Hatay'da hangi aday yüzde kaç oy aldı? Hatay belediyesi hangi partiye geçti? Hatay yerel seçim sonuçları 2024: Türkiye 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için sandık başına gitti. Milyonlarca seçmenin oy kullandığı yerel seçimler 81 ilde devam etti. YSK'nın seçim takvimi işledi ve partilar adaylarıyla birlikte belediye başkanlıkları için yarıştı. Deprem bölgesi seçim sonuçları da vatandaşlar tarafından merakla takip edildi. Özellikle kızgın bir yarışınn hakim olduğu Hatay'da hangi aday yüzde kaç oy aldı? Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığı hangi partiye geçti? İşte 2024 Hatay yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Hatay Samandağ Belediye Başkanı kim oldu, hangi parti kazandı? 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Samandağ AK Parti, CHP, İYİ Parti, Zafer Partisi oy oranları...
Hatay Samandağ Belediye Başkanı kim oldu, hangi parti kazandı? 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Samandağ AK Parti, CHP, İYİ Parti, Zafer Partisi oy oranları... 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları secim.gazetevatan.com adresinden takip ediliyor. Hatay Samandağ Belediye Başkanlığını kazanan isim ve parti de seçim gecesi merak edilen başlıklardan oldu. AK Parti'den Seyit Ali Aslan, CHP'den Süleyman Bedir Abacı, İYİ Parti'den Elanur Gülşan, Zafer Partisi'nden Suphi Yıldız gibi adayların yarıştığı Samandağ Belediye Başkanlığını kim kazandı? İşte Samandağ'da partilerin aldıkları oy oranları...
21.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Över: Ölüdeniz Fayı Hatay'dan geçmiyor, kentte büyük bir deprem beklemiyoruz
Prof. Dr. Över: Ölüdeniz Fayı Hatay'dan geçmiyor, kentte büyük bir deprem beklemiyoruz İskenderun Teknik Üniversitesi'nden (İSTE) Prof. Dr. Semir Över, "Ölüdeniz Fayı, 1000 kilometrelik bir fay. Antakya'nın güneyinden, Suriye, Lübnan, İsrail ve Akabe Körfezi'ne kadar uzanan bir fay. Dolayısıyla Hatay'da kırılmış olan alanlardan Ölüdeniz Fayı geçmediği için bizim geliştirdiğimizi modele göre, orada büyük bir deprem beklemiyoruz. Bizim modele göre; Ölüdeniz Fayı, Antakya'nın ya da Hatay'ın içerisine girmiyor" dedi.
10.03.2024 Gündem
Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem!
Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem! Hatay'ın Samandağ ilçesinde saat 10.15 sıralarında bir deprem meydana geldi.
5.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CNN Türk'te Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki deprem bölgesindeki çalışmalara değinirken, kentsel dönüşümün önemini vurguladı. Bakan Özhaseki, "Fay hatları üzerinde yapılaşma olmayacak. Dere yatakları imara açılmayacak. Sıvılaşmanın olduğu zeminlerde yapılaşmaya izin verilmeyecek. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak" dedi.
6.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Hatay'ın ilçe adayları belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Hatay'ın ilçe adayları belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.
3.02.2024 Gündem
Hatay'da 4.2 büyüklüğünde deprem
Hatay'da 4.2 büyüklüğünde deprem Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
10.01.2024 Gündem
10 Ocak Hatay Deprem: Hatay'da son deprem ne zaman oldu? 22:38 Samandağ depremi kaç büyüklüğünde?
10 Ocak Hatay Deprem: Hatay'da son deprem ne zaman oldu? 22:38 Samandağ depremi kaç büyüklüğünde? Hatay'ın Samandağ ilçesinde 10 Ocak 2024 Çarşamba akşamı saat 22:38'de deprem oldu. Çevre illerden de hissedilen deprem korku dolu anlara sebep oldu. Peki Hatay son deprem ne zaman oldu? 10 Ocak Hatay'da deprem mi oldu? Kaç büyüklüğünde? İşte detaylar...
10.01.2024 Gündem
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker, Hatay'ın İskenderun ilçesinde balon balığı tüketimi sonucu hastanelik olan 7 kişilik ailenin, Akdeniz'in en zehirlisi olanı benekli balon balığını yediklerini söyledi.
5.01.2024 Gündem
“Gönül Bağı” ilk mezunlarını verdi
“Gönül Bağı” ilk mezunlarını verdi Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlatılan Gönül Bağı Projeleri kapsamında Turkcell Akademi’nin eğitimlerini tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi.
12.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin en uzun kumsalında 200 tür ortaya çıktı: Başka yerde görme şansınız yok!
Türkiye'nin en uzun kumsalında 200 tür ortaya çıktı: Başka yerde görme şansınız yok! Türkiye'nin en uzun sahili olan Hatay'ın Samandağ ilçesinde 14 kilometrelik kumsalda 200 tür bitki yetişiyor.
15.11.2023 Gündem
Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi Hatay'ın Samandağ ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
4.10.2023 Gündem
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem AFAD'dan alınan bilgiye göre Hatay'ın Samandağ ilçesi açıklarında Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
7.08.2023 Gündem
Malatya Pütürge'de saat 07.56'da 4,3'lük deprem meydana geldi
Malatya Pütürge'de saat 07.56'da 4,3'lük deprem meydana geldi AFAD verilerine göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 7.56'da 4.3 büyüklüğünde ve yerin 7.04 km derinliğinde deprem meydana geldi. Saat 07.15'te de Hatay'da merkez üssü Samandağ olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.
3.08.2023 Vatan TV
Hatay ve Muğla'nın ardından Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem!
Hatay ve Muğla'nın ardından Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem! AFAD verilerine göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 7.56'da 4.3 büyüklüğünde ve yerin 7.04 km derinliğinde deprem meydana geldi. Saat 07.15'te de Hatay'da merkez üssü Samandağ olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.
3.08.2023 Gündem
Hatay'da 3.9 büyüklüğünde deprem
Hatay'da 3.9 büyüklüğünde deprem Hatay'da merkez üssü Samandağ olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi.
3.08.2023 Gündem
Hatay'da ‘Süper Ay’ görsel şölen yarattı
Hatay'da ‘Süper Ay’ görsel şölen yarattı Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği 'Süper Ay', Hatay'da görüntülendi.
31.07.2023 Gündem
'Yerinde Dönüşüm' projesine başvurular yarın başlıyor! Bakan Özhaseki duyurdu
'Yerinde Dönüşüm' projesine başvurular yarın başlıyor! Bakan Özhaseki duyurdu “Yerinde Dönüşüm" projesi kapsamında deprem bölgesinde hizmet verecek olan Yapım ve Dönüşüm Ofisleri 17 Temmuz’da açılıyor.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yerinde Dönüşüm ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı 22 yerde açtığımız Yapım ve Dönüşüm Ofislerimize bekliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız Yerinde Dönüşüm projemize e-Devlet üzerinden başvurabilir ve ALO 181'den projemiz hakkında bilgi alabilirler.” dedi.
16.07.2023 Gündem
Deprem bölgesinde yeni dönem başlıyor! 500 bin TL hibe, 500 bin TL kredi desteği
Deprem bölgesinde yeni dönem başlıyor! 500 bin TL hibe, 500 bin TL kredi desteği Deprem bölgesinin ihya ve inşasında yeni bir dönem başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 17 Temmuz’da başlatacağı ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle 11 şehri yeniden ayağa kaldırıyor.
14.07.2023 Ekonomi
Faizsiz kredi ve hibe desteği geliyor! Depremzede vatandaşlar yararlanacak
Faizsiz kredi ve hibe desteği geliyor! Depremzede vatandaşlar yararlanacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin açtığı yaraların hızlı bir şekilde sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için hayata geçirecekleri ‘Yerinde Dönüşüm Projesi’nin detaylarını açıkladı. Bakan Özhaseki, bin yılın felaketinin etkilediği deprem bölgesinde başlatılacak proje doğrultusunda ev ve iş yerlerini kendileri yapacak olan depremzedelere, konutlar için 500 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi, işyerleri için ise 250 bin lira hibe ve 500 bin lira da kredi desteği verileceğini belirtti.
7.07.2023 Gündem
Depremde bacaklarını kaybetti, dalıştan vazgeçmedi: 'Daha nitelikli bir protez istiyorum'
Depremde bacaklarını kaybetti, dalıştan vazgeçmedi: 'Daha nitelikli bir protez istiyorum' Kahramanmaraş merkezli depremde iki bacağını da kaybeden Abdurrahman Aydın (18), depremden önce başladığı tüplü dalıştan vazgeçmedi. Depremde annesi Betül Günyaşar'ı da (40) kaybeden Aydın, fırsat buldukça dalış yapmaya devam ederek, yaşadığı travmayı atlatmaya çalışıyor. Aydın, hedefinin daha nitelikli protez bacaklara sahip olduktan sonra hayallerinin peşinden gitmek olduğunu söyledi.
9.06.2023 Yaşam
Türk balıkçılara silahlı saldırı; 2 yaralı
Türk balıkçılara silahlı saldırı; 2 yaralı Adana'nın Karataş ilçesinden denize açılan balıkçılara, açık denizde Suriyelilere ait olduğu iddia edilen tekneden ateş açıldı. Saldırıda balıkçılar Behzat Genç ile Mahmut Erol yaralandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yaralı balıkçıları Hatay'ın Samandağ ilçesine getirildi.
28.05.2023 Gündem
Nisanda yağışlar yüzde 254 arttı, kuraklık haritası yeşile döndü
Nisanda yağışlar yüzde 254 arttı, kuraklık haritası yeşile döndü Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yağışlar, nisan ayında geçen yıla göre yüzde 254, son 30 yıllık normaline göre de yüzde 51 artış gösterdi. En fazla artış, yüzde 82 ile Marmara ve Karadeniz'de gerçekleşti; Karadeniz son 63 yılın rekorunu kırdı. Siyah ve kahverengi ağırlıklı kuraklık haritası da yeşil ve mavi tonlara döndü.
25.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Samandağ ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki samandağ haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.