Proje

Proje

Son dakika proje haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan proje ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını proje haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Proje

haberleri sayfasında son dakika yaşanan proje gelişmeleri de dahil olmak üzere 27.971 proje haberi bulunmuştur. Tüm proje haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gaziantep'te depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu
Gaziantep'te depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurduGaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Huzurlu Yaylası'ndaki köylerinde devlet desteğiyle çilek bahçesi kuran depremzede kadınlar, hem üretiyor hem de afetin etkisinden uzaklaşmaya çalışıyor.
26.07.2024Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Bırakın katliamı durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı, kongresinde ağırlayan bu caniye kürsü veren, bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, çağımızın Hitlerini baş tacı ederken zerre miskal utanmıyor” dedi.
26.07.2024Gündem
Gaziantep'te öğrenciyken geliştirdiler! 6 ayda 132 bin dolar kazanç
Gaziantep'te öğrenciyken geliştirdiler! 6 ayda 132 bin dolar kazançGaziantep'te, yapay zekayla granit ve doğal taş kesimindeki kaybı ortadan kaldıracak proje geliştiren iki genç arkadaş, TÜBİTAK desteğiyle kendi şirketlerini kurdu.
26.07.2024Gaziantep
Türk denizciliğinde uluslararası başarı! Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Boğazı'nda 39 bin gemi, 416 milyon ton yük taşındı
Türk denizciliğinde uluslararası başarı! Bakan Uraloğlu açıkladı: İstanbul Boğazı'nda 39 bin gemi, 416 milyon ton yük taşındıİstanbul Boğazı’nda yönetilen yoğun gemi trafiğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, Çanakkale Boğazı’nda 2023 yılında 44 bin 892 gemi hareketiyle taşınan 550 milyon ton yükün185 milyon tonunun tehlikeli yük kapsamında olduğunu belirterek, “İstanbul Boğazı’nda 2023’te 39 bin gemi hareketiyle toplam 416 milyon ton yük taşındı ve bu yüklerin yaklaşık 165 Milyon tonu petrol dâhil olmak üzere tehlikeli yükler kapsamındaydı.” dedi.
26.07.2024Ekonomi
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
Vali Köşger: Adana’dan dünyaya yeni bir kapı açılacak
Vali Köşger: Adana’dan dünyaya yeni bir kapı açılacakAdana Valisi Yavuz Selim Köşger, Doğu Akdeniz Konteyner Limanı projesi için, "Bu proje Adana'nın konumunu bir kere daha uluslararası alanda üst seviyelere getirecek. Dünya ticaretine alternatif bir rota olacak" dedi.
25.07.2024Adana
Dünya ticaretinde Adana'yı öne çıkaracak proje onaylandı! Sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacak
Dünya ticaretinde Adana'yı öne çıkaracak proje onaylandı! Sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacakAdana'yı Türkiye'nin yatırım merkezlerinden biri haline getirecek olan Adana Ana Konteyner Limanı'nın tahsisine onay verildi. Yeni Sanayi Kampüsü ve Adana Ana Konteyner Limanı ile birlikte bölgenin ekonomik gücünde çok önemli değişiklikler olacak. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç konuyla ilgili bilgi vererek önemli açıklamalarda bulundu.
25.07.2024Adana
“ADASO Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına dahil oldu”
“ADASO Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına dahil oldu”Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Avrupa Birliği (AB) çapındaki 151 merkezden oluşan Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına Türkiye'den 5 konsorsiyumun dahil olmaya hak kazandığını belirterek, “Adana Sanayi Odası olarak ADİM ağına dahil olmayı hak kazandık” dedi.
24.07.2024Adana
Türkiye'nin güncel deprem haritası 2025 yılı sonunda hazır: 6 Şubat depreminin merkez üssünde tespit edildi! Yeni fay hattını uzman isimler duyurdu
Türkiye'nin güncel deprem haritası 2025 yılı sonunda hazır: 6 Şubat depreminin merkez üssünde tespit edildi! Yeni fay hattını uzman isimler duyurdu"Türkiye Deprem Tehlike Haritası"nı güncelleme çalışmaları kapsamında Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu kuruldu. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, proje kapsamında Narlı fayı üzerinde başlattıkları çalışmada şu ana kadar 2 hendek açtıklarını belirterek "Depremle birlikte fayın hareketinin nasıl olduğunu görebiliyoruz. Bu harekete baktığımızda buradaki hareketin Narlı fayının hareketiyle çok fazla uyuşmadığını saptamış durumdayız. Yani farklı bir fay türü niteliğinde bir hareket gerçekleşmiş burada." dedi.
23.07.2024Gündem
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye genelinde hibe alarak desteklenmeye hak kazanan 45 projeden biri olan “KÜÇÜKÇEKMECE BİLİMİN İZİNDE ŞENLENİYOR!” projesi yaklaşık 50 bin kişilik katılımla 26-27-28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece ilçesi Fevzi Çakmak Etkinlik Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kurumu olarak Küçükçekmece’de ilk kez düzenleyeceği bilimsel etkinliklerin hazırlıkları, TÜBİTAK Projeleri İlçe Koordinatörü ve Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Uzman Leyla ARATTAN koordinasyonunda farklı kademe ve farklı okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarışmalarda tecrübe kazanmış, proje eğitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli öğretmenlerden oluşan uzman bir ekiple son hızla sürdürülmektedir.
23.07.2024Gündem
Fırat’ın suyu Gaziantep sanayisi ile buluşuyor! Projenin bitiş tarihi belli oldu
Fırat’ın suyu Gaziantep sanayisi ile buluşuyor! Projenin bitiş tarihi belli olduGaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSB) iş birliğinde inşası devam eden Fırat-OSB Su İsale Hattı ile Fırat Nehri’nin bereketli suyu sanayi bölgesine ulaştırılarak üretimde su sıkıntısı çözülecek. Proje, 2024 yılının sonunda tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.
23.07.2024Gaziantep
Gaziantep'te ödüllü çevre dostu yeşil projenin etkileri sürüyor
Gaziantep'te ödüllü çevre dostu yeşil projenin etkileri sürüyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesinde hizmete açılan Biyogaz Enerji Santrali’nde atıklar geri kazandırılarak, milli ekonomiye katma değer sağlanıyor, zararlı çevresel etkiler ortadan kaldırıyor.
22.07.2024Gaziantep
Bakan Uraloğlu açıkladı: Yunanistan ve Türkiye arasındaki ikinci köprü için çalışmalar hızlandı!
Bakan Uraloğlu açıkladı: Yunanistan ve Türkiye arasındaki ikinci köprü için çalışmalar hızlandı!Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İpsala ve Kipi sınır kapıları arasına yapılacak ikinci sınır geçiş köprüsü hakkında açıklamalarda bulunarak, proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve 2024 yılı içerisinde tamamlanmasının ardından yapım ihalesine çıkılacağını söyledi. Meriç Nehri üzerine inşa edilecek köprü ile Türkiye’nin, Selanik – Sofya – Berlin güzergahındaki fonksiyonel bağlantısının güçleneceğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, köprünün 4 şeritli, 841 metre uzunluğunda ve ekstradoz köprü olacak şekilde tasarlandığını bildirdi.
22.07.2024Gündem
Fırat’ın suyu Gaziantep sanayisi ile buluşuyor! Hizmet vermeye başlayacak
Fırat’ın suyu Gaziantep sanayisi ile buluşuyor! Hizmet vermeye başlayacakGaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSB) iş birliğinde inşası devam eden Fırat-OSB Su İsale Hattı ile Fırat Nehri’nin bereketli suyu sanayi bölgesine ulaştırılarak üretimde su sıkıntısı çözülecek. Proje, 2024 yılının sonunda tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.
21.07.2024Gaziantep
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hat uzunluğunu 7 bin 142 kilometreye yükselttik
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hat uzunluğunu 7 bin 142 kilometreye yükselttikUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 21 yılda mevcut demiryolu hatlarının elektrikli hale getirilmesi kapsamında yapılan çalışmalarla, 2002 yılında 2 bin 122 kilometre olan elektrikli hat uzunluğunu yüzde 237 oranında arttırarak 7 bin 142 kilometreye yükselttiklerini söyledi.
21.07.2024Gündem
Sabancı Merkez Cami
Sabancı Merkez CamiAdana'nın Reşatbey Semti'nde, Merkez Park'ın güneyinde ve Seyhan Nehri'nin batı kıyısında yer alan cami, 1998 yılında hizmete açılmıştır...
20.07.2024Adana
Milliyet Arkeoloji dergisinin son durağı Teos Antik Kenti
Milliyet Arkeoloji dergisinin son durağı Teos Antik KentiMilliyet Arkeoloji dergisi, 21 Temmuz Pazar günü yayımlanacak 39. sayısında Teos Antik Kenti’ni mercek altına alıyor. Dergide ayrıca 13 yıl süren restorasyonun ardından bir müzeyle birlikte ziyarete açılan Çinili Hamam, Antik Dönem olimpiyatları ve stadyumların evrimi de inceleniyor.
20.07.2024Yaşam
Gaziantep'te seralara kadın eli değdi: 14 kadın eğitim aldıkları serada üretime başladı
Gaziantep'te seralara kadın eli değdi: 14 kadın eğitim aldıkları serada üretime başladıGaziantep’in Yavuzeli ilçesinde hayata geçirilen proje sayesinde 14 ev kadını eğitim aldıkları serada üretime başladı.
20.07.2024Gaziantep
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yazılım kaosuyla ilgili detayları anlattı: Global bir problem olduğunu gördük
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yazılım kaosuyla ilgili detayları anlattı: Global bir problem olduğunu gördükUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV'de gündeme dair merak edilen konuları cevapladı. Dünya genelindeki yazılım sistemlerinde yaşanan arıza ile ilgili Bakan Uraloğlu "Tam normale dönmedi ama hayatı kilitleyen noktada değil" dedi.
19.07.2024Gündem
TOKİ müjdesi! Adana Pozantı’ya ucuz konut yapımı için tarih belli oldu
TOKİ müjdesi! Adana Pozantı’ya ucuz konut yapımı için tarih belli olduEv sahibi olmak isteyenlere güzel haber Adana Pozantı'dan geldi. Belediye Başkanı Ali Avan TOKİ projesi ile ilgili detayları aktardı. Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile görüşen Başkan Avan iki hafta içerisinde proje ile ile ayrıntılarının açıklanacağını bildirdi.
19.07.2024Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıldız Sarayı önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıldız Sarayı önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsizİstanbul’daki Yıldız Sarayı’nda 6 yıl süren restorasyon tamamlandı. Sarayda bugün açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla birlikte İstanbul'umuzun tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin daha da artacağına inanıyorum." dedi.
19.07.2024Gündem
Dünya devi Ar-Ge merkezini Türkiye’ye kurdu! Türkiye’nin dijital dönüşüm hedeflerine katkıda bulunulacak
Dünya devi Ar-Ge merkezini Türkiye’ye kurdu! Türkiye’nin dijital dönüşüm hedeflerine katkıda bulunulacakDünyanın önde gelen seyahat yazılımları geliştiricisi Amadeus’un İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi açıldı. Dijital teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacak yatırımla, özellikle seyahat teknolojileri alanında yeni fikir ve girişimlerin Türkiye’de gelişip ölçeklenmesinin önü açılacak. Yaklaşık 500 yazılım geliştiricinin çalışacağı merkez; yıl sonuna kadar Nice ve Bengaluru Ar-Ge merkezlerinin ardından dünyanın üçüncü büyük Ar-Ge noktası olacak.
19.07.2024Ekonomi
Fiyatlar tarladan pazara değişmiyor! Gaziantep Şahinbey'in büyük başarısı
Fiyatlar tarladan pazara değişmiyor! Gaziantep Şahinbey'in büyük başarısıGaziantep Şahinbey Belediyesi'nden dikkat çeken proje! Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere dağıtılan fideler, ilk meyvelerini verdi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerle birlikte Mucahirosman Mahallesi'ndeki tarlada ilk hasadı toplarken, ürünlerin fiyatı tarladan pazara değişmiyor.
19.07.2024Gaziantep
Bakan Uraloğlu: Türksat 6A, Türkiye'nin ürettiği en yüksek değere sahip teknoloji projelerinden biri
Bakan Uraloğlu: Türksat 6A, Türkiye'nin ürettiği en yüksek değere sahip teknoloji projelerinden biriUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uzaya fırlatılan Türksat 6A uydusu için, “Türkiye'nin ürettiği en yüksek değere sahip teknoloji projelerinden biri Türksat 6A'dır” dedi.
18.07.2024Ekonomi
Gaziantep'te imzalar atıldı! 2 yıl içerisinde tamamlanacak
Gaziantep'te imzalar atıldı! 2 yıl içerisinde tamamlanacakGaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) arasında imzalanan protokolle, sanayiden çıkan atıksuların arıtılacağı yeni Gaziantep OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi, şehre kazandırılacak.
18.07.2024Gaziantep

Benzer Haber Etiketleri

Proje ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki proje haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.