Odtü

Odtü

Son dakika ODTÜ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ODTÜ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ODTÜ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Odtü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan odtü gelişmeleri de dahil olmak üzere 968 odtü haberi bulunmuştur. Tüm odtü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deprem uyarısı Prof. Dr. Görür'den geldi: Bu işi halletmemiz lazım, aksi halde tarihin çöplüğüne gideriz
Deprem uyarısı Prof. Dr. Görür'den geldi: Bu işi halletmemiz lazım, aksi halde tarihin çöplüğüne gideriz Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem dirençli yerler, bugünkü bilimle, teknoloji ile yapılabilir. Bunu yapabilecek her şeyimiz var. Olmayan, siyasetin iradesidir, halkın gözetim ve denetim görevidir. Eğer insanlarımız talep etmezse, siyaseti zorlamazsa siyasetçi bu işe girmez. Biz de her depremde binlerce insanımızı toprağa veririz. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne atılır, gideriz."
11.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2'nci pisti açılıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2'nci pisti açılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistinin, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılacağını duyurdu
22.12.2023 Ekonomi
YÖK'ten bahar dönemi açıklaması: Sınavlar 1 Haziran'dan sonra yapılacak
YÖK'ten bahar dönemi açıklaması: Sınavlar 1 Haziran'dan sonra yapılacak YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, üniversitelerde bahar dönemi sınavlarının 1 Haziran'dan sonra yapılmasına karar verildi.
18.05.2023 Eğitim
ODTÜ’lü öğrencilerden Kristal Ağaç Ödülleri’nde onur ödülü
ODTÜ’lü öğrencilerden Kristal Ağaç Ödülleri’nde onur ödülü Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Genç Girişimciler Topluluğu; öğrencilere gelecekleri için iham ve rol model olacak kişi ve kuruluşları ortaya çıkarmak amacıyla her sene düzenlediği Kristal Ağaç Ödülleri’nde bu yıl Mitsubishi Electric Türkiye’yi “Genç Yeteneklere Değer Veren En İyi İnsan Kaynakları Uygulamaları” onur ödülüne layık gördü.
10.05.2023 Vitrin
Depremi bahane edip, kira fiyatını yüzde 250 artırdı! İhtarname ile öğrendi
Depremi bahane edip, kira fiyatını yüzde 250 artırdı! İhtarname ile öğrendi Manisa’da 25 yıllık İngilizce öğretmeni olan Ali Özen 8 yıldır oturduğu dairenin 2 bin lira olan kirasının ev sahibi tarafından 7 bin TL’ye yükseltildiğini kendisine Noter aracılığıyla çekilen ihtarname ile öğrendi. Aldığı ihtarname karşısında neye uğradığını şaşıran Özen, ev sahiplerinin şimdi de depremi bahane ederek fiyat artışları yapmasına artık birilerinin dur demesi gerektiğini söyledi.
31.03.2023 Yaşam
İstanbul'da olası 7.5 büyüklüğünde deprem! İki üniversiteden yeni tsunami senaryosu...
İstanbul'da olası 7.5 büyüklüğünde deprem! İki üniversiteden yeni tsunami senaryosu... İstanbul için beklenen büyük deprem için hazırlıklar devam ederken çarpıcı açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Mega kentte olası bir depremin 7'nin üzerine gerçekleşebilmesi halinde 'çökme' ile gerçekleşecek tsunami senaryosu hazırlandı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan senaryoya göre, denizde 120 kilometre uzunluğunda, 20 kilometre eninde yaklaşık 3 metrelik çökme olacak.
30.03.2023 Gündem
Meral Akşener'in eşi kimdir, yaşıyor mu? Meral Akşener evli mi, Tuncer Akşener kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne?
Meral Akşener'in eşi kimdir, yaşıyor mu? Meral Akşener evli mi, Tuncer Akşener kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi. Akşener, adaylık için ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunurken, masadan ayrıldığını dile getirdi. Söz konusu açıklamaların ardından Meral Akşener’in hayatıyla ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, Meral Akşener'in eşi kimdir, yaşıyor mu? Meral Akşener evli mi, Tuncer Akşener kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne?
4.03.2023 Gündem
Karbon fiber yöntemi her binada kullanılır mı? Uzman isim açıkladı
Karbon fiber yöntemi her binada kullanılır mı? Uzman isim açıkladı 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yönteminin bir binayı kurtarması sonrası İstanbul'daki binalarda bu yöntemin uygulanıp uygulanamayacağı merak konusu oldu. Uzman isim konuyla ilgili detayları aktardı.
26.02.2023 Gündem
Adıyaman’daki depremde cam binanın camı bile kırılmadı! Sırrını mimarlar açıkladı
Adıyaman’daki depremde cam binanın camı bile kırılmadı! Sırrını mimarlar açıkladı Adıyaman’da tuzla buz olan bir otel ve belediyenin yakınındaki cam giydirmeli, şehrin ilk akıllı binası Kommagene Kültür Merkezi’nin camları bile kırılmadı. Cam bina iki büyük depreme nasıl dayandığını mimar ve denetmenler cevapladı.
13.02.2023 Gündem
Ölüdeniz Fayı'nda stres artışı uyarısı: Halkımızın dikkatli olması lazım
Ölüdeniz Fayı'nda stres artışı uyarısı: Halkımızın dikkatli olması lazım Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Arda Özacar, Kahramanmaraş'ta Doğu Anadolu Fayı'nda meydana gelen depremin, yapılan çalışmalarda komşu faylardaki stres seviyesini artırdığını söyledi. Doç. Dr. Özacar, "Hem tetiklenen Savrun-Sürgü hattında hem de güneyde 1408 yılında kırılmış olan Hatay'dan geçen Ölüdeniz Fayı'nda potansiyel olarak bir stres artışına neden olması kuvvetle muhtemel. Halkımız bu anlamda dikkatli olması lazım" dedi.
9.02.2023 Gündem
Ünlü oyuncu paylaştı: Sağ kulağımın büyüklüğü öğretmenlerimin eseri...
Ünlü oyuncu paylaştı: Sağ kulağımın büyüklüğü öğretmenlerimin eseri... Ünlü oyuncu okul yıllarına ait bir fotoğrafı paylaştı. Altına esprili bir yorum yapan oyuncu çocukluk yıllarında yaşadığı anıları anlattı.
20.02.2023 Magazin
Kirlilik her yere ulaştı! Türk bilim insanları korkutan gerçeği açıkladı
Kirlilik her yere ulaştı! Türk bilim insanları korkutan gerçeği açıkladı Türkiye’nin bilim üssü kurma projesi kapsamında Antarktika kıtasına giden bilim insanları, Robert Adası’ndaki 3 lagün ve buzul göle dalarak örnekler topladı. Tortu örneklerinin Türkiye’de yapılan incelemelerinde 'fiber' ve 'parça' tipte mikroplastik bulunduğu tespit edildi. Araştırma sonrası açıklama yapan bilim insanları korkutan insanlık için korkutan haberi verdi.
2.12.2022 Dünya
Bakan Varank: Dergimiz alanında referans kaynak olacak
Bakan Varank: Dergimiz alanında referans kaynak olacak Bölgesel kalkınma politikalarına akademik bir bakış getirecek Bölgesel Kalkınma Dergisi, gün sayıyor. Ocak ayında yayın hayatına başlayacak hakemli dergide Türkçe ve İngilizce makaleler yayımlanacak. Derginin tanıtımı amacıyla ODTÜ’de bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Dergimiz, bölgesel kalkınma alanında çalışan ya da çalışmayı düşünen araştırmacılarımız için adeta bir referans kaynak olarak hizmet edecek.” dedi.
20.10.2022 Ekonomi
Uçan arabalar için yapay zeka projesi! İniş, kalkış ve uçuşları düzenleyecek
Uçan arabalar için yapay zeka projesi! İniş, kalkış ve uçuşları düzenleyecek ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Şevval Belkıs Dikkaya ve Gamze Çelik, gelecekte yaygınlaşması öngörülen uçan arabaların iniş, kalkış ve uçuş anlarında kimseye zarar vermemesi için yerdeki insanları ve araçları yapay zeka teknolojisi ile tespit eden sistem geliştirdi. Dikkaya ve Çelik, proje ile Teknofest'te 1'inci oldu.
16.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Bayram Ali Ersoy kimdir? ÖSYM Başkanı kim oldu? İşte Bayram Ali Ersoy geçmişi ve kariyeri...
Bayram Ali Ersoy kimdir? ÖSYM Başkanı kim oldu? İşte Bayram Ali Ersoy geçmişi ve kariyeri... Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'na Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. Prof. Dr. Ersoy'un kim olduğu merak edilmeye başlandı. İşte Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un geçmişi ve kariyeri...
3.08.2022 Gündem
Üniversite için nerelerden burs alınır? İşte üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıflar!
Üniversite için nerelerden burs alınır? İşte üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıflar! YKS tercihlerinin bitmesine kısa bir süre kaldı. Bazı adaylar eğitim görmek istedikleri üniversite ve bölümleri tercih işlemlerini tamamlarken kimi de üniversitelerin olanakları ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Süreç daralırken hala tercih işlemini tamamlamayan pek çok aday da bulunuyor. Bu yıl çok sayıda kurum ve kuruluş tercih işlemlerini yapacak adaylar için burs programını açıkladı. Bunların başında özel üniversiteler geliyor. Bazı ayrıcalıklı bölümlerde de YÖK burs desteği sağlıyor. Aynı zamanda önemli marka ve kurumların vakıfları da burs programlarını ve şartlarını açıkladı. Tercih sürecinde henüz bölümünüze karar vermediyseniz “Hangi kurumlardan burs alabilirim? Üniversite için nerelerden burs alabilirim?” diyorsanız sizin için üniversite öğrencilerine burs veren kurum, kuruluş ve vakıfların listesini hazırladık. İşte üniversite eğitiminiz boyunca burs alabileceğiniz yerler…
2.08.2022 Eğitim
YKS tercihleri başladı, üniversiteler şartları açıkladı! 15 bin lira burs...
YKS tercihleri başladı, üniversiteler şartları açıkladı! 15 bin lira burs... ÖSYM YKS sonuçlarını açıkladı, TYT ve AYT’den tercih heyecanı başladı. Üniversiteler burs imkanları tek tek duyurdu. Savunma sanayisi ve tarım teknolojileri üzerinde ihtisaslaşan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencilerine sağladığı iş imkanlarının yası sıra başarılı öğrencilere sağladığı yüksek burslarla da dikkatleri üzerine çekti.
1.08.2022 Eğitim
ODTÜ Rektörlüğü, mezuniyet törenlerinin iptal edildiğini açıkladı
ODTÜ Rektörlüğü, mezuniyet törenlerinin iptal edildiğini açıkladı Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) yapılan açıklamada, bu yılki mezuniyet törenlerinin 'güvenlik' gerekçesiyle iptal edildiği duyuruldu.
7.07.2022 Eğitim
YKS'de Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil sınavı sona erdi! Öğrencilerden yorumlar...
YKS'de Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil sınavı sona erdi! Öğrencilerden yorumlar... YKS maratonunda ikinci gün Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ile devam ediyor. AYT, saat 10:15’te başladı ancak sınav merkezlerinin kapısı 10.00’da kapandı. Sınava 10.00’dan sonra gelen adaylar içeri alınmadı. AYT ve YDT ile ilgili tüm gelişmeleri dakika dakika aktarmaya devam ediyoruz. Sınav öncesini, sınavı ve sınav sonrasını Beyazıt Şenbük İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi İletişim Fakültesi’nde, Melike Çalkap ise İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde izliyor.
19.06.2022 Gündem
YSK öncesi binlerce öğrenciyi TYT ve AYT heyecanı sardı! İşte şampiyonlardan sınav taktikleri...
YSK öncesi binlerce öğrenciyi TYT ve AYT heyecanı sardı! İşte şampiyonlardan sınav taktikleri... YSK öncesi son dakika açıklaması! Binlerce öğrenciyi TYT ve AYT heyecanı sararken geçmiş yılların şampiyonlarından çok önemli tavsiyeler geldi. YKS şampiyonlarının taktikleri ise birbirinden farklı. Kimi son haftayı dinlenmeye ayırırken kimi ders çalışmaya devam ettiğini söylüyor. Sınavda zamanı doğru kullanmak için hepsinin ortak önerisi turlama tekniği. İşte yaşayanlardan YSK tavsiyeleri...
15.06.2022 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar duyurdu: 100 milyon liralık kaynak tesis edilecek
YÖK Başkanı Özvar duyurdu: 100 milyon liralık kaynak tesis edilecek Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 20 araştırma üniversitesine 100 milyon liralık kaynak tesis edileceğini açıkladı. Özvar, "Destek programı kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından üniversitelerimizin Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) bütçelerine kaynak aktarımı yapılacak ve bu kaynak, üniversitelerin yönetmeliği kapsamında kullanılacaktır" dedi.
6.06.2022 Eğitim
Balık severlere kötü haber! Yemeyi uyarısı geldi
Balık severlere kötü haber! Yemeyi uyarısı geldi ‘Acilen kimyasal gübre, ilaçtan kurtulmamız lazım, yoksa müsilaj bitmeyecek’ diyen TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, müsilajdan kurtulmanın Marmara’yı kurtarma anlamına gelmediğini söyledi ve ekledi: ‘Orada hâlâ aradığımız yaşam yok. Özellikle Boğaz bölgelerinde balıkçılık yapılmamalı’
3.05.2022 Yaşam
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi: Böyle bir kavgada kaybeder
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi: Böyle bir kavgada kaybeder MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 dakikalık grup toplantısı konuşmasının çok sert olduğunu söyleyerek, "Helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin anlamı yok. Şu an Türkiye'de helalleşme ile başlayan, kavgalaşmayla yola devam etmek istiyor. Ve Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir kavgada kaybeder. Çünkü kavga tecrübesi yok. Ama bizde 53 yıllık kavga tecrübesi var" dedi.
28.04.2022 Siyaset
Nilüfer Narlı kimdir? Sosyolog Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı’nın hayatı hakkında merak edilenler!
Nilüfer Narlı kimdir? Sosyolog Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı’nın hayatı hakkında merak edilenler! Sosyolog Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara yarım milyon nakit para ve yüklü miktarda ziynet eşyasını kaptırdı. Dolandırıcıların, Narlı'nın kendilerini tanıması için 'Barış- Pınar' şeklinde parola oluşturdukları öğrenildi. Söz konusu olayın ardından Nilüfer Narlı hakkındaki aramalar arttı. Peki, Nilüfer Narlı kimdir, kaç yaşında?
17.02.2022 Gündem
Togg CEO'su Gürcan Karakaş kimdir? Gürcan Karakaş nereli, kaç yaşında, nerelerde çalıştı?
Togg CEO'su Gürcan Karakaş kimdir? Gürcan Karakaş nereli, kaç yaşında, nerelerde çalıştı? Türkiye'nin yerli otomobili Togg, ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Consumer Electronic Show (CES) fuarında ilk kez dünyanın beğenisine sunuldu. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş yaptığı sunum sonrası duygu ve düşüncelerini aktarırken gözyaşlarına mani olamaması sonrası Gürcan Karakaş hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Gürcan Karakaş kimdir, nereli? Togg'un CEO'su Gürcan Karakaş kaç yaşında, evli mi? İşte Togg CEO'su Gürcan Karakaş hakkında merak edilenler…
6.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Odtü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki odtü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.