Mesleki Eğitim

Mesleki Eğitim

Son dakika mesleki eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mesleki eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mesleki eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesleki Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesleki eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.994 mesleki eğitim haberi bulunmuştur. Tüm mesleki eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, seçimler sonrası açıklama yaptı
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, seçimler sonrası açıklama yaptı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası basın açıklaması yaptı. Hisarcıklıoğlu,"4 yıllık seçimsiz bir dönem ülkemiz için önemli bir fırsattır. Ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Tüm gücümüzle enflasyonla mücadeleye odaklanmalıyız" dedi.
1.04.2024 Gündem
Deprem bölgesinde istihdama destek
Deprem bölgesinde istihdama destek 6 Şubat depremlerinin ardından Turkcell tarafından başlatılan ‘Gönül Bağı Projeleri’ kapsamında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Global Bilgi Çağrı ve Mesleki Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Bugüne kadar depremden etkilenen 855 kişiyi istihdam eden şirket, proje kapsamında 7 bin kişiye de eğitim verdiğini açıkladı.
16.03.2024 Ekonomi
Bakan Kacır, Ramazan pidesi yaptı
Bakan Kacır, Ramazan pidesi yaptı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Projesi (SOGEP) kapsamında, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle faaliyetlerini sürdüren “Gastro-Akademi Eğitim Mutfağı’nda kolları sıvadı, Ramazan pidesi hazırladı.
15.03.2024 Gündem
Kadın Akademisi açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın temeli atıldı! "Turist sayımız artıyor"
Kadın Akademisi açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın temeli atıldı! "Turist sayımız artıyor" Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadınların mesleki eğitim ve psiko-sosyal destek alacağı Kadın Akademisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak Kent Meydanı'nda, içerisinde ofisler ve dükkanların yer alacağı 5. Etap binasının temeli de atıldı. Açılış ve temel atma programının coşkusu, Kolpa müzik grubunun şarkılarıyla arttı. Adanalılar hem hizmetin sevincini yaşadı hem de konserle eğlendi.
10.03.2024 Adana
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı?
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı devam ederken Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. MEB yönetici atama yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından ortaöğretim kurumları yönetmeliği için araştırmalar hızlandı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
MEB harekete geçti! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan meslek edindirme kursları hamlesi
MEB harekete geçti! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan meslek edindirme kursları hamlesi Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu. Yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024-2028 Stratejik Planı’nda meslek edindirme kurslarına ilişkin önemli bir hedef koydu.
7.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek istiyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek istiyorlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizi ayakta tutan tarihi ve beşeri kültürel değerler tahrip edilmek isteniyor. Burada gayeleri milletin mayasını bozmak, sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek istiyorlar." dedi.
1.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 bini hemşire, toplam 35 bin sağlık çalışanı alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 bini hemşire, toplam 35 bin sağlık çalışanı alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personelini daha kamuya alıyoruz" dedi.
27.01.2024 Gündem
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üretim yapan firmalara sundukları destekleri artıracaklarını söyledi. Bakan Kacır, “Türkiye ekonomisinin geleceğini, Ar-Ge, inovasyon ve ihracat belirleyecek. Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda destek limitlerimizi yeniden belirliyoruz. Bu hafta, KOSGEB İcra Komitesi'ni topluyoruz. Destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz” dedi.
27.01.2024 Ekonomi
Bakan Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti: Mesleği bilen gençler yetiştiriyoruz
Bakan Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti: Mesleği bilen gençler yetiştiriyoruz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Bakan Tekin, "Biz mesleki eğitimi revize edecek ve sektörün ihtiyaçlarını, Türkiye'deki bu anlamda nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabilecek bir program hayata geçirmek istiyoruz. Bugün de burada bunun güzel örneklerinden bir tanesini gördük" dedi.
1.12.2023 Gündem
Sınıfta öğretmenden rezalet: Hocam dedikçe vuracağım
Sınıfta öğretmenden rezalet: Hocam dedikçe vuracağım Beylikdüzü’nde bir lise öğrencisi sınıfta gürültü yaptığı gerekçesiyle edebiyat öğretmeni tarafından kitapla dövüldü. Öğrenci dayak esnasında “hocam” diye bağırırken, öğretmeni ise “hocam dedikçe vuracağım” demesi şoke etti. Olay sınıfta bulunan öğrencinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Öğretmen hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
8.11.2023 Yaşam
MEB harekete geçti! Öğretmenlere prim düzenlemesi geliyor
MEB harekete geçti! Öğretmenlere prim düzenlemesi geliyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Öğretmenlere SGK prim düzenlemesi geliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Bakanlar Kurulu nezdinde gündeme getirdim. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz, inşallah çözeceğiz" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...
31.10.2023 Çalışan Hakları
Lise öğrencilerinden Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için ‘kuruluş numarası rekoru’
Lise öğrencilerinden Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için ‘kuruluş numarası rekoru’  Silivri Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 600 öğrenci, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel yaptıkları koreografiyle ‘En Çok Çocukla Kuruluş Günü Numarası Oluşturma Rekoru’nu kırdı. Dünya Çocuk Rekorları hakem heyetinden Uğur Demircan, “En az 100 çocukla kırılması gereken bu rekoru biz tam 600 çocukla kırmayı başardık. Bu rekoru dünya kuruluş numarası oluşturma rekoru olarak tescillemiş bulunuyoruz" dedi. 
27.10.2023 Gündem
Ev hanımlarının emeklilik hayalleri gerçek oluyor! Bakan Işıkhan tarih verdi
Ev hanımlarının emeklilik hayalleri gerçek oluyor! Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomi gündemini değerlendirdi. Bakan Işıkhan "Çalışmalarımıza başladık, 5 yıllık dönem içinde bunu hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek" ifadelerini kullandı.
10.10.2023 Ekonomi
İşsizlik maaşı ile flaş detay! En yüksek 10 bin 650 lira ödeniyor
İşsizlik maaşı ile flaş detay! En yüksek 10 bin 650 lira ödeniyor İşsiz kalanlara işsizlik ödeneğiyle beraber, mesleki eğitim kapsamında harçlık, kreş yardımı, toplum yararına programda öncelik, ücretsiz sağlık ve danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu yıl için en düşük işsizlik ödeneği 5 bin 325 lira, en yüksek de 10 bin 650 lira ödeniyor. İş Kanunu kapsamında geçerli bir neden olmadan işten çıkarılanlar İŞKUR aracılığıyla en az 6 ay, en fazla 10 ay boyunca işsizlik ödeneğinden yararlanabiliyor.
2.10.2023 Çalışma Hayatı
Maaş ve prim devletten! Herkesi kapsıyor, detaylar belli oldu
Maaş ve prim devletten! Herkesi kapsıyor, detaylar belli oldu Orta Vadeli Program’da istihdamı artıracak adımlar da paylaşıldı. Bunlar içinde en dikkat çekeni mesleki eğitim oldu. Uzun süredir birçok işkolunda yaşanan ara elaman sorununun mesleki eğitimle çözümü planlanıyor. İşte nitelikli ara eleman ihtiyacının sağlanmasına yönelik yol haritası...
13.09.2023 Ekonomi
Açık liseye geçiş kaldırıldı mı? Açık lise geçiş şartları 2024 ve tarihleri: Açık liseye kimler geçebilir, açık liseye geçiş neden kaldırıldı?
Açık liseye geçiş kaldırıldı mı? Açık lise geçiş şartları 2024 ve tarihleri: Açık liseye kimler geçebilir, açık liseye geçiş neden kaldırıldı? Açık liseye geçişlerin zorlaşacağı geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar sonrası, açık lise değerlendirmesini de içinde barındıran yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı. Peki, Açık liseye geçiş kaldırıldı mı? Açık lise geçiş şartları 2024 ve tarihleri: Açık liseye kimler geçebilir, açık liseye geçiş neden kaldırıldı?
11.09.2023 Eğitim
Resmi Gazete'de yayımlandı! Yazılı sınavlar kalktı
Resmi Gazete'de yayımlandı! Yazılı sınavlar kalktı Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ölçme değerlendirme ile ilgili esasları düzenleyen yönetmeliğe göre, okullarda sınav haftası uygulaması yapılacak. Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı, öğretim yılı başında ilan edilecek.
9.09.2023 Eğitim
Enflasyonun düşürülmesi için yeni plan! Bakanlıklar harekete geçti
Enflasyonun düşürülmesi için yeni plan! Bakanlıklar harekete geçti Enflasyonun tek haneye düşürülmesi için yeni plan devreye alınacak. Eylülde açıklanması beklenen Orta Vadeli Program’da öncelikli hedef, enflasyonun tek haneye düşürülmesi olacak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda tasarruf özelinde yapılan çalışmalara göre ise mesleki eğitim merkezlerindeki bazı projelerin birleştirilmesiyle 20 milyar lira tasarruf sağlanması bekleniyor.
31.07.2023 Ekonomi
İstanbul Valisi Gül: Her kurumumuzun birinci önceliğinin deprem olması gerekiyor
İstanbul Valisi Gül: Her kurumumuzun birinci önceliğinin deprem olması gerekiyor İstanbul İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, İstanbul Valisi Davut Gül Başkanlığında yapıldı. 2023 yılının ikinci toplantısında yatırımlar ve kurumlar arasındaki koordinasyon planlaması ele alındı. Vali Davut Gül, "Her kurumumuzun birinci önceliğinin deprem olması gerekiyor ve her kurumumuzun fiziki yapıları başta olmak üzere kurumsal kapasitelerini bu anlamda yükseltmesi gerekiyor. Bizim deprem olduktan sonra yaraların sarılmasına değil koruyucu önleyici tedbirleri alarak riski azaltarak bu süreci yönetmemiz gerekiyor. Başta belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere her bir kurumun birinci önceliğinin deprem olmasını istirham ediyoruz" diye konuştu.
27.07.2023 Gündem
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Beştepe'de gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi.
26.07.2023 Ekonomi
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitim merkezlerinde okul birincilerinin belirlenmesi için düzenleme yaptı.
27.06.2023 Eğitim
Yasa onaylandı: Almanya daha kolay göçmen alacak
Yasa onaylandı: Almanya daha kolay göçmen alacak İş gücü açığı yaşayan Almanya’da yabancıların ülkeye gelişini kolaylaştıracak düzenleme meclisten geçti.
24.06.2023 Gündem
İŞKUR duyurdu, 150 bin TL’ye kadar hibe verilecek! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor
İŞKUR duyurdu, 150 bin TL’ye kadar hibe verilecek! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor. 150 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. İŞKUR tarafından; engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve iş yerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceği duyuruldu.
2.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mesleki Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesleki eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.