Romatizma

Romatizma

Son dakika romatizma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan romatizma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını romatizma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Romatizma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan romatizma gelişmeleri de dahil olmak üzere 413 romatizma haberi bulunmuştur. Tüm romatizma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Turkuaz Taşı Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının En Bilinen Faydaları...
Turkuaz Taşı Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının En Bilinen Faydaları... Turkuaz taşı ismini Fransızca pierre turkuaz ifadesinden almaktadır. En değerli taşlardan biri olan turkuaz taşı yeryüzünün yeşil rengini, gökyüzünün de mavi rengini barındırmaktadır.
13.01.2024 Yaşam
Labradorit Taşı Özellikleri Nelerdir? Labradorit Taşının En Bilinen Faydaları...
Labradorit Taşı Özellikleri Nelerdir? Labradorit Taşının En Bilinen Faydaları... Labradorit taşı adını Kanada'daki Labrador sahillerinden almıştır. Güzelliği ve parlaklığı ile göz kamaştıran bu taş magmatik kayaçların içinde meydana gelmiştir.
3.01.2024 Gündem
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm...
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm... Kireçlenmelere karşı etkili, kronik yorgunluğu bitiriyor. Bel ve boyun fıtığı, romatizma, epilepsi, uyku sorununa iyi geliyor, antidepresan ve ağrı kesici özelliği bulunuyor. Karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında etkili, kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için çok faydalı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, her derde deva kürün tarifini verdi...
10.09.2023 Sağlık
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir?
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir? Hardal otu ülkemizde çok sık kullanılan bir bitkidir. Kullanan kişilere de çok fayda sağlamaktadır. Şifalı bir bitki olarak da biliniyor. Değerli bir bitki olan hardal otu, Akdeniz ikliminde yetişmektedir. 
14.07.2023 Sağlık
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir?
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir? Çalılıklarda, ormanlık alanlarda ve yol kenarlarında bulunan dulavratotu, çoğumuz kırsalda yürürken veya araziye giderken giysilerimize yapışan kahverengi, yapışkan tohum başları olan bitkiler olarak bilinmektedir.
11.07.2023 Sağlık
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir?
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir? Kedi otu, sakinleştirici olarak kullanılan bir bitkidir. Uykusuzluğa ve strese de iyi gelir.
10.07.2023 Sağlık
Kepkesen Otu Nedir? Kepkesen Otu Faydaları Nelerdir?
Kepkesen Otu Nedir? Kepkesen Otu Faydaları Nelerdir? Batı da ve Güney Asya’ya ait olan bir bitki türü olmaktadır. Ökse otu dünya genelinde en fazla Türkiye'de Anadolu coğrafyasında ve Balkanlarda yetişen bir bitki olmaktadır. Dört mevsim hiç bir şekilde yapraklarını dökmeyen bir bitki türüdür. Birçok hastalığa faydası bulunmaktadır. Oldukça etkili ve tıpta kullanılan faydalı bir bitki olmaktadır. 
10.07.2023 Sağlık
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir?
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir? Kırkkilit otu, silisik asit, flavonoidler, potasyum gibi mineraller, saponinler, eser miktarda alkaloidler ve C vitamini dahil olmak üzere organik asitler içermektedir. Kırkkilit otunun böbrek ve mesane rahatsızlıklarını tedavi ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda dokuları iyileştirme özelliğinden dolayı uzun bir süre tüberküloz tedavisinde kullanılmıştır.
10.07.2023 Sağlık
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bitkisel yağlar genellikle sağlık için gerekli faydaları sağlamaktadır. Sarı kantaron yağı da yaraları iyileştirmesi beklenen ve en çok kullanılan yağlar arasında gösterilmektedir. 
23.06.2023 Sağlık
Sirim Otu Nedir? Sirim Otu Faydaları Nelerdir?
Sirim Otu Nedir? Sirim Otu Faydaları Nelerdir? C vitamini açısından zengin olan sirim otu daha çok bahar ve yaz aylarında tüketilir. Kokusu soğan ve sarımsak gibi olsa da görüntüsü oldukça güzeldir. 
22.06.2023 Sağlık
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir?
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir? Yoğurt otu bilimsel adı ile galium aparine olarak da bilinen bir bitkidir. Halk arasındaki isimleri içinde çoban süzgeci ve yapışkan otu isimleri vardır.
17.06.2023 Sağlık
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
Tuzla'da mide botoksu sonrası ölüm!  2 doktor gözaltına alındı, Bakan Koca'dan flaş açıklama geldi
Tuzla'da mide botoksu sonrası ölüm! 2 doktor gözaltına alındı, Bakan Koca'dan flaş açıklama geldi Mide botoksu ameliyatı yaptırdıktan sonra fenalaşan 31 hastadan biri dün hayatını kaybetti. Tuzla'daki hastanede inceleme yapılırken 2 doktor gözaltına alındı. Konuyla ilgili Bakan Koca'dan son dakika açıklaması geldi.
24.03.2023 Yaşam
İnternetten ev kiralarken dikkat! Akılalmaz tuzak ortaya çıktı
İnternetten ev kiralarken dikkat! Akılalmaz tuzak ortaya çıktı Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı! Bu kez ev kiralamak isteyenleri tuzağa düşürdüler. İnternet sitesi üzerinden kiralık ev ilanı veren 3 şahıs, aynı evi farklı müşterilere kiraladıktan sonra ortadan kayboldu. Ortaya attıkları yalanla müşterileri günlerce oyalayan fırsatçıların, oyunu mağdurlar tarafından böyle fark edildi.
24.03.2023 Yaşam
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
24.03.2023 Sağlık
Eşini öldürmeden saatler önce, çocuklarını kuzenine bırakmış
Eşini öldürmeden saatler önce, çocuklarını kuzenine bırakmış   Adana'da kendisini aldattığını düşündüğü eşi Sultan Sarıboğa’yı (40), boğazını keserek öldüren Kasım Sarıboğa (42), yakalanıp, tutuklandı. Şüphelinin, cinayetten saatler önce 2 çocuğunu kuzenine bıraktığı, diğer çocuğunun ise okulda olduğu ortaya çıktı.
24.03.2023 Yaşam
Kemik ağrısı, romatizma dahil birçok hastalığa iyi geliyor! 35 liradan satılıyor
Kemik ağrısı, romatizma dahil birçok hastalığa iyi geliyor! 35 liradan satılıyor Aydın dağlarında bahar mevsiminde doğada kendiliğinden çıkıyor. Halk arasında acı ot diye de bilinen sarmaşık ve kedirgen bu yıl yağışların yetersiz olması sebebiyle az yetişirken bağı 35 TL'den pazar tezgahlarında yerini aldı. Kemik ağrılarından romatizmaya kadar birçok hastalığa da iyi geliyor.
24.03.2023 Yaşam
Cansever'den itiraf gibi açıklama! '3-4 sene hiçbir şey yapmadım'
Cansever'den itiraf gibi açıklama! '3-4 sene hiçbir şey yapmadım' Sesi ve şarkılarıyla yıllardır tanınan şarkıcı Cansever, bir televizyon programına konuk oldu. Cansever, programın ilerleyen dakikalarında yaşadığı sağlık sorunundan bahsetti.
11.12.2022 Magazin
“Romatizmayı kontrol altına alabiliyoruz”
“Romatizmayı kontrol altına alabiliyoruz” Türkiye’de her 100 kişiden 1’inde görülen romatoid artrit yani halk arasında bilinen adıyla romatizma ile ilgili bilgi veren Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Seval Pehlevan, “Romatoid artritli hastalar multidisipliner ve farklı tedavi yaklaşımları sayesinde romatizmayı başarılı bir şekilde kontrol altına alabiliyoruz” dedi.
11.10.2022 Sağlık
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler...
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler... Fizik tedavi gören hastaların iyileşme sürecini hızlandırıyor, kemik ve kas sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Toksinlerin vücutta atılmasını sağlıyor, pürüzsüz bir cilt elde edilmesine yardımcı oluyor. Ödem atma konusunda destek sağlıyor, kısırlık olmak üzere farklı cinsel rahatsızlıkların tedavisinde çok etkili. İçenlerde idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştiriyor, böbrek taşı ve kum oluşumlarının kısa sürede vücuttan atılabilmesini sağlıyor. Kireçlenme, romatizma ve iltihaplı romatizmal hastalıklarda kısa sürelerde iyileştiriyor, kadın hastalıklarının belli bir kısmının tedavisinde ek destek sağlıyor. İşte mucize suyun saymakla bitmeyen diğer faydaları...
13.08.2022 Sağlık
Serdar Ortaç'tan bomba açıklamalar! "'50’den sonra insanın egzaması olur, aşkı değil'"
Serdar Ortaç'tan bomba açıklamalar! "'50’den sonra insanın egzaması olur, aşkı değil'" Pop müziğin sevilen ismi Serdar Ortaç, gazetecilere samimi açıklamalarda bulundu. Hayatında kimse olmadığını söyleyen sanatçı, "Aşk umurumda değil, 50 yaşından sonra aşk değil, ancak romatizma olur" dedi.
9.07.2022 Magazin
Tansiyon ve kolesterol düşürüyor, yedikçe ömrü uzatıyor! Hastalıklara karşı savaşçı, antioksidan zengini! A, C, B1, B2, B6 ve K vitaminleri...
Tansiyon ve kolesterol düşürüyor, yedikçe ömrü uzatıyor! Hastalıklara karşı savaşçı, antioksidan zengini! A, C, B1, B2, B6 ve K vitaminleri... Yedikçe ömrü uzatıyor, vitamin ve mineral yoğunluğunun yanı sıra toksinleri atan yapısı sayesinde birçok hastalıkta tedavi edici özelliği bulunuyor. Karaciğer dostu olarak bilinen bu besinin yaprakları da oldukça faydalı, mide ve sindirim sistemini temizliyor. Kalp hastalıkları, romatizma, gut, safra kesesi rahatsızlıklarında oldukça etkili, içerisinde bol miktarda A, C ve B vitaminlerinin yanı sıra demir, potasyum ve fosfor gibi mineralleri de bulunduruyor. Kemik sağlığından kas-iskelet sistemine kadar oldukça destekleyici, B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından oldukça zengin. Diş çürümelerine karşı koruyucu, cilt ve göz sağlığını koruyor. Antioksidan kaynağı ve serbest radikallere karşı savaşçı olan bu besin, kan sulandırıcı etkisi sayesinde pıhtılaşmayı engelleyerek kalp damar sağlığını güçlendiriyor. Tansiyon ve kolesterol düşürüyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
13.05.2022 Sağlık
Kan şekerini dengeliyor, yaşlanmayı geciktiriyor, sigarayı bıraktırıyor! Demir, magnezyum, kalsiyum...
Kan şekerini dengeliyor, yaşlanmayı geciktiriyor, sigarayı bıraktırıyor! Demir, magnezyum, kalsiyum... Demir, magnezyum, kalsiyum açısından çok zengin, sigarayı bıraktırıyor. Sindirim sistemini rahatlatıyor, iştah artırıyor, kan dolaşımını hızlandırıyor. Kan basıncını dengeliyor, romatizma, kas ağrıları ve kemik ağrılarına yarar sağlıyor. Böbrek ve mesane taşlarına karşı da kullanılıyor, strese karşı iyi geliyor, damar sağlığını koruyor, kan şekerini dengeliyor, yaşlanma etkilerini azaltıyor, uykusuzluğa iyi gelerek uyku düzeni sağlıyor. İşte Prof. Dr. Canan Karatay’ın şiddetle tavsiye ettiği besinin faydaları...
2.05.2022 Sağlık
Kalp ve damar sağlığını koruyor, cesaret verici etkiye sahip! Hem pazarda hem de eczanede satılıyor...
Kalp ve damar sağlığını koruyor, cesaret verici etkiye sahip! Hem pazarda hem de eczanede satılıyor... Olumsuz düşünceyi, siniri, gerginliği ve depresyonu azaltıyor, balgam söktürücü özelliği ile öksürüğe iyi geliyor. Romatizmaya şifa, böbrek üstü bezlerini uyararak cesaret verici etki yaratıyor. İçeriğindeki potasyum sayesinde kalp ve damar sağlığını koruyor ve tansiyonu dengeliyor. Regl ağrılarına iyi geliyor, tohumlarından elde edilen yağ sayesinde sivilce lekeleri, çatlaklar, yaralar gibi cilt problemlerinin giderilmesinde fayda sağlıyor. İdrar söktürücü özelliği bulunuyor, ödem atıcı etki sağlıyor.
27.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Romatizma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki romatizma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.