Gazete Vatan Logo

Turkuaz Taşı Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının En Bilinen Faydaları...

Turkuaz taşı ismini Fransızca pierre turkuaz ifadesinden almaktadır. En değerli taşlardan biri olan turkuaz taşı yeryüzünün yeşil rengini, gökyüzünün de mavi rengini barındırmaktadır.

Turkuaz Taşı Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının En Bilinen Faydaları...

Fosfat mineral grubunun bir taşı olan turkuaz taşı barışın sembolü olarak kabul edilir. Yapısında bol bir şekilde alüminyum fosfat ve bakır bulunduran turkuaz taşının ağırlığı ortalama 2,75 olarak bilinir. Yeşilden maviye kadar birçok tona sahip olan turkuaz taşı yeşilini krom ya da demirden alır. Mavi rengi ise bakır mineralinden gelir ve ikisinin birleşimi ile turkuaz taşı ortaya çıkar. 

Turkuaz Taşının En Bilinen Faydaları...

Turkuaz taşının vücudu kuvvetlendirdiği ve kalp rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir. Tansiyonu düzenlediği düşünülen turkuaz taşı eğer bileklik, kemer tokası ya da yüzük olarak kullanılırsa sindirime de iyi gelir. Ayrıca turkuaz taşının faydaları arasında migren ve baş ağrısına da iyi geldiği vardır.

Kemik erimesi riskini azaltan turkuaz taşı romatizma tedavisinde etkilidir ve ciğerler için de birçok faydası bulunur. Solunum problemlerinin önüne geçen turkuaz taşı öksürüğü hafifletir ve kan dolaşımını da düzenler. Zindelik verdiği için cildi gençleştirdiği ve bağışıklık sistemini de güçlendirdiği bilinmektedir.

Haberin Devamı

Turkuaz Taşı Renk Değiştirir mi?

Turkuaz taşının renk değiştirdiği bilinmektedir. Turkuaz taşı eğer güneş ışığına maruz kalırsa ya da fazla ısı alırsa renk değişikliğine uğrar ve yeşil renge döner. Bazı kişiler tarafından havlit taşının boyanarak turkuaz taşı olarak satıldığı bilinir. Bu durumda taş kullandıkça üzerindeki boya atar ve renginde de değişiklik olur.

Kimi zaman da Turkuaz taşının üzerindeki altınımsı ya da beyaz damarlar boya ile kapatılır. Sonrasında taşın üzerine mum veya yağ ile kaplama yapılır. Bu durumda da turkuaz taşı zaman içinde renk değiştirir. Böyle bir işlem uygulanıp uygulanmadığını çakı ya da bıçak benzeri bir metal ile taşı kazıyarak anlamı mümkündür. Eğer taşın yüzeyi yumuşak olursa ve damarları kolaylıkla kazanırsa turkuaz taşı sahte demektir.

Turkuaz Taşı Hangi Burç?

Bütün burçlar istediği doğal taşı takabilir ve faydalarından da yararlanabilir. Fakat bu bir enerji meselesi olduğundan her taşın enerjisinin uyduğu doğal taşlar farklı olur. Burçlara göre doğal taşları kullanmak etkilerini daha hızlı görmek açısından önemlidir.

Haberin Devamı

Turkuaz taşı yay, balık ve akrep burçlarının taşıdır. Eğer sizin de burcunuz bu üç burçtan biriyse Turkuaz taşı kullanmanız önerilir. Bu sayede etkilerinden daha iyi yararlanırsınız ve faydalarını da daha hızlı görürsünüz.