Reçete

Reçete

Son dakika REÇETE haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan REÇETE ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını REÇETE haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Reçete

haberleri sayfasında son dakika yaşanan reçete gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.097 reçete haberi bulunmuştur. Tüm reçete haberleri aşağıda listelenmiştir.
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır?
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? Dünyada her gün 7 kadından biri rahim ağzı kanserine yakalanıyor, her gün 3 kadın ise hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 2 bin kadın bu kanser türüyle tanışıyor. Oysa rahim ağzı kanseri, aşı ile önlenebilir tek kanser türü. Cinsel yolla bulaşan Human Papiloma Virüsün (HPV) neden olduğu rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısı yapılması gerekiyor. Pek çok kişinin sağlık hizmetlerine, taramalara ve maliyeti yüksek olan HPV aşılarına ulaşımı oldukça zordu. HPV aşısının ücretsiz olması yönünde yapılan çağrılar sonuç verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesinin görüşmelerinde HPV aşısının bakanlık tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Yerli HPV testlerinin kullanılacağını belirten Koca, TÜSEB'i görevlendirlerini duyurdu. HPV aşısı ile ilgili gelimeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, belirtileri ve aşı ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, HPV nedir, belirtileri ne? HPV aşısı nedir? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? HPV aşısı ücretsiz mi? İşte detaylar…
25.07.2024Sağlık
Gaziantep Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın açılışı yapıldı! "Biz hedefleri olan bir şehiriz"
Gaziantep Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın açılışı yapıldı! "Biz hedefleri olan bir şehiriz"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde sağlık turizmi alanında önemli adımların atılması amacıyla düzenlenen Gaziantep Sağlık Turizmi Çalıştayı'nın açılışı yapıldı.
26.07.2024Gaziantep
Gözleri dürbün gibi yapan soğuk kür; Lokman Hekim'in tarifine İbn-i Sina da reçete veriyor! Zeytinyağı ekleyince sonuç gösteriyor
Gözleri dürbün gibi yapan soğuk kür; Lokman Hekim'in tarifine İbn-i Sina da reçete veriyor! Zeytinyağı ekleyince sonuç gösteriyorLokman Hekim ve İbn-i Sina gibi bilim insanları gözleri dürbün gibi keskinleştiren soğuk kürlerini yüzyıllar öncesinden veriyor. Göz sağlığına iyi gelen kürü deneyen pişman olmuyor.
11.07.2024Yaşam
Hastalara yazdıkları her reçeteye emoji gönderdiler! Doktorların oyunu ortaya çıktı
Hastalara yazdıkları her reçeteye emoji gönderdiler! Doktorların oyunu ortaya çıktıBolu’da İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorlarının ilaç mümessilleri ile ortak çalışarak hastaya uygulanan ilaçtan gelen kazancın yarısını aldıkları iddiasıyla 4 doktor hakkında soruşturma başlatıldı. Bazı doktorların hastalara verdikleri her bir ilacın kupürü için ilaç mümessiline WhatsApp aracılığıyla kuğu emojisi gönderdiklerine ilişkin kayıtlar soruşturma dosyasına girdi.
25.06.2024Gündem
Polis memuru Hakan Telli'yi şehit etmişlerdi! 'Anucur' çetesine operasyon: Evden cephanelik çıktı
Polis memuru Hakan Telli'yi şehit etmişlerdi! 'Anucur' çetesine operasyon: Evden cephanelik çıktıİstanbul Kağıthane’de geçen yıl evlerine yapılan baskında polis memuru Hakan Telli’yi şehit eden “Anucur” çetesine eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyon kameralara yansırken, evde yapılan aramada otomatik silah, balistik yelek, kar maskeleri ve uyuşturucular ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.
22.06.2024Gündem
SGK resmen duyurdu! Liste güncellendi, hastaneye gitmeden de alınabilecek
SGK resmen duyurdu! Liste güncellendi, hastaneye gitmeden de alınabilecekSosyal Güvenlik Kurumu(SGK) listeyi güncelledi. Bakan Işıkhan duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısını 1858'e çıkardıklarını ve hangi ilaçların bu kapsamda olduğuna ilişkin vatandaşlara bilgilendirme mesajları göndereceklerini bildirdi.
13.06.2024Gündem
İstanbul'daki kan donduran olayda çarpıcı gelişme! Nihat Salih cinayetinde “kırmızı reçete” detayı!
İstanbul'daki kan donduran olayda çarpıcı gelişme! Nihat Salih cinayetinde “kırmızı reçete” detayı!İstanbul'da, çöp konteynerinde parçalara ayrılmış olarak cesedi bulunan 79 yaşındaki Nihat Salih cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. Pendik'te cinayet suçlamasıyla tutuklanan Bilal D., Nihat Salih'i, öldürülmeden hemen önce o ilaçlardan aldığı itiraf etti.
2.06.2024Gündem
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenecek! Yeni dönem bugün başladı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenecek! Yeni dönem bugün başladıTürkiye'de sağlık hizmetlerine yeni bir dönem başlıyor. Yürürlüğe giren yeni uygulama ile vatandaşlar artık hastaneye gitmeden uzaktan muayene olabilecek. E-nabız üzerinden yapılacak muayene sonrası doktorlar da e-reçete üzerinden ilaç yazabilecek. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) değişikliği ile uzman hekimler tarafından uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin geri ödeme listesine alındığını bildirdi.
22.05.2024Gündem
SGK tarafından karşılanacak! Uzaktan muayene dönemi bugün başladı, E-nabız üzerinden yapılacak
SGK tarafından karşılanacak! Uzaktan muayene dönemi bugün başladı, E-nabız üzerinden yapılacakTürkiye'de sağlık hizmetlerine yeni bir dönem başlıyor. Yürürlüğe giren yeni uygulama ile vatandaşlar artık hastaneye gitmeden uzaktan muayene olabilecek. E-nabız üzerinden yapılacak muayene sonrası doktorlar da e-reçete üzerinden ilaç yazabilecek.
22.05.2024Gündem
İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar! Artık aile hekimleri yazacak
İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar! Artık aile hekimleri yazacakÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimlerince yazılabileceğini duyurdu.
17.05.2024Gündem
ONAYLI RANDEVU NEDİR? Onaylı randevu sistemi nasıl olacak, MHRS yeni randevu sistemi ne zaman değişecek?
ONAYLI RANDEVU NEDİR? Onaylı randevu sistemi nasıl olacak, MHRS yeni randevu sistemi ne zaman değişecek?Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelinmeyen randevular sebebiyle yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla MHRS randevu sisteminin değiştiğini duyurdu. Randevu kapasitesinin yüzde 30'unun gelinmeyen randevular sebebiyle kullanılamadığını hatırlayan Bakan Koca, onaylı randevu dönemine geçildiğini söyledi. Peki, onaylı randevu sistemi nedir? MHRS randevu ne zaman değişecek? Yeni randevu sistemi olan onaylı randevu nasıl olacak?
10.05.2024Yaşam
Bakan Koca açıkladı! MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi Pazartesi başlıyor
Bakan Koca açıkladı! MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi Pazartesi başlıyorSağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı"nın ardından basın açıklaması yapıyor. Bakan Koca, konuşmasında MHRS'de yeni dönemi açıkladı. Koca, "Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor" dedi.
9.05.2024Gündem
Psikiyatri uzmanının yazdığı reçeteyle uyuşturucu ticareti yaptılar! Operasyonla klinik mühürlendi
Psikiyatri uzmanının yazdığı reçeteyle uyuşturucu ticareti yaptılar! Operasyonla klinik mühürlendiKonya'da polisin psikiyatri uzmanı doktor Ferit Karaduman'ın özel kliniğinde para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçete ettiği bilgisi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında düzenlediği operasyonla yakalandı. Yapılan operasyonda 51 kişi gözaltına alındı, 35 şüphelinin ise tutuklandığı açıklandı.
3.05.2024Vatan TV
Psikiyatri uzmanının yazdığı reçeteyle uyuşturucu ticareti yaptılar! Operasyonla klinik mühürlendi
Psikiyatri uzmanının yazdığı reçeteyle uyuşturucu ticareti yaptılar! Operasyonla klinik mühürlendiKonya'da polisin psikiyatri uzmanı doktor Ferit Karaduman'ın özel kliniğinde para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçete ettiği bilgisi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında düzenlediği operasyonla yakalandı. Yapılan operasyonda 51 kişi gözaltına alındı, 35 şüphelinin ise tutuklandığı açıklandı.
3.05.2024Gündem
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyükDünyanın önde gelen perakende liderlerini bir araya getiren The Retail Summit 23-24 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında Körfez pazarını mercek altına alan panelde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, bölgede Türk ürünlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi olduğunu söyledi.
26.04.2024Ekonomi
Vertigo Nasıl Geçer? Vertigo Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Vertigo Nasıl Geçer? Vertigo Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Vertigo, genellikle baş dönmesi olarak tanımlanan bir hareket ya da dönme hissidir. Baş dönmesi ile aynı şey değildir. Vertigolu kişiler, gerçekten dönüyormuş ya da hareket ediyormuş gibi veya dünya etraflarında dönüyormuş gibi hissederler.
17.01.2024Sağlık
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indiDiplomayı kiralayarak gelir elde etmek birçok meslek grubunda görülüyor. Özellikle işyeri açmak için diplomaya veya usta belgesine sahip olma zorunluluğu olan sektörlerde ‘kiralık diplomalar’ fırsat haline geldi. Önceden üniversite için görülen bu durum artık liselere kadar indi. Verilen ilanlarda kiralık diploma fiyatları 800 lira ila 57 bin lira arasında değişiyor. Meslek odaları, “Diploma kiralama son dönemde arttı” uyarısında bulundu.
16.01.2024Gündem
Kaza yapan otomobilin hız göstergesi 240 kilometrede takılı kaldı! Ölen olmadı
Kaza yapan otomobilin hız göstergesi 240 kilometrede takılı kaldı! Ölen olmadıMuş’ta, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüj, ağaç ve aydınlatma direğine çarpan otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası kullanılamaz hale gelen otomobilin hız göstergesinin 240 kilometrede takılı kaldığı görüldü.
9.01.2024Gündem
Aydın'da 'yeşil reçete' operasyonunda 8 tutuklama! Aralarında doktorda var
Aydın'da 'yeşil reçete' operasyonunda 8 tutuklama! Aralarında doktorda varAydın'ın Nazilli ilçesinde yeşil reçeteyle satılan ilaçları, usulsüz reçete ve rapor düzenleyip, piyasaya sürdükleri gerekçesiyle gözaltına alınan 10 şüpheliden 8'i tutuklandı.
9.01.2024Gündem
Yeşil reçete' operasyonunda 10 şüpheli adliyede! Aralarında doktorda var
Yeşil reçete' operasyonunda 10 şüpheli adliyede! Aralarında doktorda varAydın'ın Nazilli ilçesinde, yeşil reçeteyle satılan ilaçları, usulsüz reçete ve rapor düzenleyip, piyasaya sürdükleri gerekçesiyle gözaltına alınan doktor, hastane çalışanı, eczacı kalfalarının da aralarında olduğu 10 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
8.01.2024Gündem
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Egzama Nasıl Geçer? Egzama Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Egzama, deriyi kurutan, kaşındıran ve kabaran bir deri rahatsızlığıdır. Birçok farklı sebepten dolayı meydana gelebilir. Aynı zamanda da el, yüz veya saç gibi bölgelerde oluşabilir. Egzama hem ilaçlarla hem de bitkisel yöntemlerle geçirilebilecek bir rahatsızlıktır.
1.01.2024Sağlık
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor” Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.  
21.12.2023Yaşam
Sahte diş doktoru skandalı! Hastaya kızdı dişlerini çekti ilaç yazdı, şok eden olay
Sahte diş doktoru skandalı! Hastaya kızdı dişlerini çekti ilaç yazdı, şok eden olayAğrısı nedeniyle dişçiye giden Hakan Yıldırım’ın 4 dişi çekildi. Dişleri, klinikte çalışan temizlikçi Cemal Şenaslan’ın çektiğini ortaya çıktı. Açılan davada Şenaslan, ‘diploması olmadığı halde diş hekimliğine ilişkin hasta tedavi etme’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
27.11.2023Gündem
Yan etkileri çok fazla! Uzman isim uyardı: Hekim reçetesi olmadıkça kullanmayın
Yan etkileri çok fazla! Uzman isim uyardı: Hekim reçetesi olmadıkça kullanmayınTürkiye’nin yüzde 35 oranıyla antibiyotik direncinin en yüksek olduğu ülkeler arasında yer aldığına dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Meltem Hüner, önlem alınmazsa basit enfeksiyonların bile ölüme sebep olabileceğini söyledi. Dr. Hüner “Antibiyotik yalnızca hekim tarafından reçete edildiğinde kullanılmalıdır” dedi.
18.11.2023Yaşam
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileri
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileriGrip nedeniyle hastaneye giden 42 yaşındaki Kristin Fox teşhis konulduktan 24 saat sonra komaya girdi. Kol ve bacaklarını kaybederek komadan uyanan kadının rahatsızlığına gizli katilin neden olduğu ortaya çıktı.
16.11.2023Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Reçete ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki reçete haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.