Radyoaktif

Radyoaktif

Son dakika radyoaktif haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan radyoaktif ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını radyoaktif haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Radyoaktif

haberleri sayfasında son dakika yaşanan radyoaktif gelişmeleri de dahil olmak üzere 573 radyoaktif haberi bulunmuştur. Tüm radyoaktif haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı? Çernobil patlaması nerede oldu, Çernobil nerede, hangi ülkede?
Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı? Çernobil patlaması nerede oldu, Çernobil nerede, hangi ülkede? Çernobil nükleer faciası, 26 Nisan 1986'da Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana geldi. Bir reaktör kazası sonucu büyük miktarda radyoaktif malzeme atmosfere salındı ve çevre felaketine yol açtı. Facia, bölgedeki yüz binlerce insanın tahliye edilmesine, birçok insanın radyasyon maruziyeti nedeniyle sağlık sorunları yaşamasına ve geniş çapta çevre kirliliğine neden oldu. Olayın etkileri, bölgeyi uzun yıllar boyunca etkiledi ve çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan ciddi sonuçlar doğurdu. Peki, Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı?
14.02.2024 Gündem
Biber gazı taşımak yasak mı 2024? Biber gazı taşımanın cezası var mı, biber gazı silah sayılır mı, biber gazı taşımak kullanmak yasak mı?
Biber gazı taşımak yasak mı 2024? Biber gazı taşımanın cezası var mı, biber gazı silah sayılır mı, biber gazı taşımak kullanmak yasak mı? Bireysel olarak savunma araçlarından biri olan biber gazı taşımanın yasak olup olmadığı sorusu gündeme geldi. Peki, Biber gazı taşımak yasak mı? Biber gazı taşımanın cezası var mı, biber gazı silah sayılır mı? Biber gazı kullanmak yasal mı?
9.02.2024 Gündem
Yanıcı Madde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yanıcı Madde Seviyeleri Nelerdir?
Yanıcı Madde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yanıcı Madde Seviyeleri Nelerdir? Sarı ve kırmızı renklerin kullanıldığı virgül içerisinde ateş şeklinin bulunduğu sembol yanıcı madde işareti olarak ele alınır. Bu işaretler farklı biçimlerde kullanılacak alana bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Özellikle de yanıcı ve yakıcı maddeyi anlatabilmek için içerisinde ‘oksitleyici’ yazısı yer alır.
3.02.2024 Yaşam
Sar Değeri Nedir, Ne İşe Yarar? Sar Değerinin Yüksek Olmasının Zararları Nelerdir?
Sar Değeri Nedir, Ne İşe Yarar? Sar Değerinin Yüksek Olmasının Zararları Nelerdir? Sar açılımı Specific Absorption Rate olarak bilinmektedir. Türkçe karşılığı ise Özgül Soğurma Oranı olmaktadır. Sar değeri sahip olan cihazların insan vücuduna yaydığı radyasyon miktarını temsil etmektedir. Özellikle son birkaç yılda sar değeri ile ilgili pek çok araştırma yapılmaktadır. Sar değerine sahip cihazların kullanıcılara verdiği zararlar ise merak edilmektedir.
1.02.2024 Gündem
Ukrayna, barış formülünün 10 şartını açıkladı
Ukrayna, barış formülünün 10 şartını açıkladı Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin açıkladığı barış formülüne ilişkin 10 şartı tüm detaylarıyla paylaştı. Bu şartlar arasında enerji ve gıda güvenliği, Rusya’nın Ukrayna topraklarından çekilmesi, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün tanınması maddeleri yer aldı.
24.09.2023 Dünya
Dahi çocuğun trajik sonu! 15 yaşında icat ettiği nükleer reaktörle tüm mahalleyi radyasyona boğdu...
Dahi çocuğun trajik sonu! 15 yaşında icat ettiği nükleer reaktörle tüm mahalleyi radyasyona boğdu... ABD'nin dahi çocuğu henüz 15 yaşındayken annesinin arka bahçesinde nükleer reaktör icat eden izci çocuk tüm mahallesini radyasyona boğdu. David Charles Hahn'ın ilginç hikâyesi, trajik sona rağmen üzerinden yıllar geçse de merak konusu olmaya devam ediyor.
12.04.2023 Dünya
Kuzey Kore Lideri Kim emri verdi! Gizli silah ateşlendi, nükleer tsunami tehlikesi
Kuzey Kore Lideri Kim emri verdi! Gizli silah ateşlendi, nükleer tsunami tehlikesi Kore Yarımadası'nda gerginlik devam ediyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD ve Güney Kore'nin geçen hafta sona eren 11 günlük askeri tatbikatına yeni nükleer silahını deneyerek yanıt verdi. 'Haeil’ adlı yeni sualtı nükleer silahının, düşman deniz kuvvetlerini ve limanlarını yok etmek için sualtı patlaması yoluyla büyük bir radyoaktif tsunami oluşturabileceği belirtildi. İşte haberin detayları...
24.03.2023 Dünya
Kirli bomba ne demek, kirli bomba nedir?
Kirli bomba ne demek, kirli bomba nedir? Rusya, Ukrayna'nın "kirli bomba" kullanacağını iddiaları sonrası ABD, İngiltere ve Fransa'da askeri yetkililer ile temasa geçti. Peki, Kirli bomba ne demek, kirli bomba nedir?
27.10.2022 Dünya
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur?
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? İkinci en yaygın kanser türlerinden olan akciğer kanseri erken evlerde belirgin semptomlar göstermiyor. En önemli nedeninin sigara olarak gösterildiği akciğer kanserinde sigara içenlerin yakalanma riski içmeyenlere göre 23 kat fazla olduğu saptanmıştır. Peki, Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? Akciğer kanserinin ilk belirtisi nedir? Akciğer kanseri tedavisi nasıldır? İşte bilmeniz gerekenler…
15.10.2022 Sağlık
Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Çernobil faciasının benzeri yaşanır mı?
Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Çernobil faciasının benzeri yaşanır mı? Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise en büyük 9. nükleer santrali Zaporijya Nükleer Santrali'nde altı ünitesinin de enerji hattından koptuğunu duyuruldu. Reuters'a göre, santralden sorumlu devlet kurumu Energoatom, Ukrayna'da Rusya'nın elindeki Zaporizya Nükleer Santrali'ndeki operayonların tamamen durduğunu açıkladı. Peki, Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Çernobil faciasının benzeri yaşanır mı? Zaporijya Nükleer Santrali’nde acil durum ilan edildi mi? Zaporijya Nükleer Santrali’nde son durum ne? İşte detaylar…
11.09.2022 Dünya
AB’den Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı anti-radyasyon tableti
AB’den Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı anti-radyasyon tableti Avrupa Birliği (AB), Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çatışmaların ardından "önleyici bir güvenlik önlemi" olarak Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı 5 milyondan fazla anti-radyasyon tableti gönderileceğini açıkladı.
30.08.2022 Dünya
Nöroendokrin tümörlerde hedefe yönelik radyoaktif tedaviler nelerdir?
Nöroendokrin tümörlerde hedefe yönelik radyoaktif tedaviler nelerdir? Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Türkmen, nöroendokrin tümörlerde hedefe yönelik radyoaktif ilaç tedavisi seçenekleri hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
17.08.2022 Sağlık
Radyoembolizasyon nedir?
Radyoembolizasyon nedir? Girişimsel Radyoloji ve Girişimsel Onkoloji alanında çalışmaları olan Prof. Dr. Murat Cantaşdemir, karaciğer kanseri tedavisinde kullanılan radyoembolizasyon hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı: Radyoembolizasyon, radyoaktif madde (Y90) içeren milimetreden küçük mikron boyutlarındaki radyoaktif mikroküreler ile yapılır. Bu mikroküreler direkt olarak kanser dokusu içine, kanseri besleyen damarlar yoluyla enjekte edilir. Kanser dokusu içine yerleşen mikroküreler radyasyon yayarak kanser hücrelerinin ölmesini sağlar. TARE, SIRT ve mikroküre tedavisi olarak da anılır.
17.08.2022 Sağlık
Uzmanlar uyarıyor! Açıkta satılan ürünlere dikkat! Kansere neden oluyor!
Uzmanlar uyarıyor! Açıkta satılan ürünlere dikkat! Kansere neden oluyor! Sağlıklı olmak adına tüketilen bitki çayları, üretim ve saklama koşulları nedeniyle faydadan çok zarar verebiliyor. Bitki çaylarının özellikle kalitesi açısından dikkatle tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ekrem Sezik, “Açıkta satılan ürünler yerine kaliteli ve bilinen markaların poşet çayları tüketilmeli” diyor.
28.07.2022 Sağlık
Erciyes Üniversitesi en az ortaöğretim mezunu personel alacak! İşte personel alımı başvuru şartları!
Erciyes Üniversitesi en az ortaöğretim mezunu personel alacak! İşte personel alımı başvuru şartları! Erciyes Üniversitesi duyurdu! Üniversite birimlerinde istihdam edilmek üzere en az ortaöğretim mezunu 33 sözleşmeli personel alacak. İlana göre, hemşire, sağlık teknikeri, uçak bakım makinisti ve uçuş teknisyeni alacak. Peki, Erciyes Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Erciyes Üniversitesi personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
22.06.2022 Personel Alımı
Onlar da 4/1-a (SSK) kapsamında sigortalı sayılıyor! Yüz binlerce çalışanı kapsıyor, işveren için zorunlu...
Onlar da 4/1-a (SSK) kapsamında sigortalı sayılıyor! Yüz binlerce çalışanı kapsıyor, işveren için zorunlu... Her işte çalıştırılamazlar. Kurallar bulunuyor. Uyulmadığı takdirde işverene idari para cezaları uygulanıyor. Çocuk ve genç işçiler ile ilgili önemli detaylara dikkat çekildi. Çocuklar yalnızca hafif iş kategorisinde çalıştırılabilirken, genç işçiler de her işte çalıştırılamıyor. İşçi, çırak ve stajyerlerin sosyal güvenliği ve kendilerine yapılan sigortalarının emekliliğe ilişkin herhangi bir katkısı olup olmadığına dair detaylar da açıklandı. Çocuk ve genç işçiler hangi işlerde çalışabilir, hangi işlerde çalışamaz? İşverenin bu işçileri çalıştırırken yükümlü olduğu durumlar ne? İşte detaylar...
18.06.2022 Çalışan Hakları
Putin'in suikastçısı Dmitri Kovtun öldü! Covid-19 sonu oldu: 'İyi uykular sevgili dostum' diyerek duyurdular...
Putin'in suikastçısı Dmitri Kovtun öldü! Covid-19 sonu oldu: 'İyi uykular sevgili dostum' diyerek duyurdular... Rusya Devlet Başkanı Putin'in suikastçısı öldü. Rusya istihbaratı, zaman zaman yurt dışında gerçekleştirdiği suikastler ile gündeme geliyor. Özellikle muhalif Rus vatandaşlarını ve eski Rus istihbaratçıları hedef alan suikastler içinde en bilinenlerden biri Alexander Litvinenko suikastı. Bir dönem tartışmalar kopartan bu suikast yeni bir gelişme yüzünden tekrar gündemde.
6.06.2022 Dünya
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli? Alınan gıdalardaki iyot eksikliğinin veya emilimin bozulmasının guatra yol açabileceğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, guatrın önlenmesinde beslenmede iyotun dengeli alınması gerektiğini vurguladı. İyot eksikliği olan kişilerin karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi gıdalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Koca, “İyot eksikliğine iyi gelen deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdaları da tüketmelidir.” tavsiyesinde bulundu. Koca, guatrın belirtilerini boyunda şişlik ve boyunda kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutmada zorlanma ve takılma hissi, nefes almada güçlük ve öksürme, hırıltı sesi ve kolları yukarı kaldırınca başın dönmesi şeklinde sıraladı.
27.05.2022 Sağlık
Erken emeklilik imkanı! Yaş şartı geri çekiliyor, 5 yıl...
Erken emeklilik imkanı! Yaş şartı geri çekiliyor, 5 yıl... Çalışan milyonlarca kişi erken emekli olmanın yollarını araştırıyor. Erken emekli olmanın çeşitli yolları bulunuyor. Yasalarımızla borçlanarak erken emeklilik imkanı bulunuyor. Kadınlar için doğum borçlanması, erkek çalışanlar için ise askerlik borçlanması ile emeklilik tarihi öne çekilebiliyor. Ayrıca borçlanma yapılmadan da bazı meslek grupları için erken emekli olma imkanı tanınıyor. Yıpranma hakkı ile 5 yıla kadar erken emekli olmak mümkün.
17.05.2022 Emekli
NASA duyurdu! Güneş'teki patlama böyle görüntülendi
NASA duyurdu! Güneş'teki patlama böyle görüntülendi NASA, Güneş yüzeyinde geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli patlamayı görüntüledi. Kozmik olay, 2022'nin en şiddetli üçüncü Güneş patlaması oldu.
8.05.2022 Dünya
Erciyes Üniversitesi 138 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Erciyes Üniversitesi 138 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Erciyes Üniversitesi duyurdu! Sözleşmeli personel alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlana ilana göre, Erciyes Üniversitesi’ne büro personeli, destek personeli, sağlık personeli, laborant, sağlık teknikeri, tekniker, ve teknisyen kadrolarında sözleşmeli personel alınacak. Peki, Erciyes Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Erciyes Üniversitesi personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
26.04.2022 Personel Alımı
Bir ilde 1.5 tonluk 'kimyasal madde' paniği! Sokağa döküldü, girişler kapatıldı
Bir ilde 1.5 tonluk 'kimyasal madde' paniği! Sokağa döküldü, girişler kapatıldı Bursa’da 1,5 tonluk depolama tankından sızan kimyasal madde, sokağa döküldü. Çevreye yayılan keskin koku nedeniyle endişe yaşandı. Polis, sokağa girişleri kapatırken, AFAD'a bağlı KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) ekipleri ise çalışma başlattı.
29.03.2022 Yaşam
Ukrayna: Ruslar Çernobil laboratuvarını yok etti
Ukrayna: Ruslar Çernobil laboratuvarını yok etti Ukrayna Devlet Tahliye Bölgesi Yönetimi Ajansı, Rus birliklerinin önemli miktarda radyoaktif atık işleyen Merkezi Analitik Laboratuvarları'nı "yağmaladığını ve yok ettiğini" açıkladı.
23.03.2022 Dünya
Ankara Üniversitesi'nden meme kanserine yeni ilaç
Ankara Üniversitesi'nden meme kanserine yeni ilaç Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyofarmasötik Üretim Araştırma ve Geliştirme (RÜAG) Merkezince, meme kanserinin erken tanı ve teşhisi ile uygulanan tedavinin etkinliğini görmede kullanılacak ilaç geliştirildi. Prof. Dr. Nuriye Özlem Küçük, 'Floroestradiol F-18' isimli ilacı yakın zamanda Sağlık Bakanlığı'nın onayına sunacaklarını söyledi.
21.03.2022 Sağlık
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti!
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti! Rusya-Ukrayna savaşının 18'inci gününde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçleri bugün Lviv kentini hedef aldı. Ülkenin batısında yer alan ve çatışmaların yoğun yaşandığı sivillerin akın ettiği kent Rus füzelerinin hedefi oldu. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan Lviv'in yanı sıra Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendi. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti.
13.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Radyoaktif ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki radyoaktif haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.