Nükleer Santral

Nükleer Santral

Son dakika nükleer santral haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nükleer santral ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nükleer santral haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nükleer Santral

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nükleer santral gelişmeleri de dahil olmak üzere 920 nükleer santral haberi bulunmuştur. Tüm nükleer santral haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye ile ABD ilişkilerinde yeni dönem!
Türkiye ile ABD ilişkilerinde yeni dönem! Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden bir araya geldi. İsveç'in NATO'ya onayı sonrası olumlu bir havada geçen görüşme sonrası BBC'den iki ülkenin yeni dönemdeki belirleyici unsurlarına dair bir analiz geldi.
14.07.2023 Dünya
Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı! Bakan Bayraktar açıkladı
Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı! Bakan Bayraktar açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa sürede elektrik üretiminin başlanması ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınmasının planlandığını belirtti.
29.06.2023 Ekonomi
Dışişleri'nde Hakan Fidan dönemi! İşte masasındaki konular...
Dışişleri'nde Hakan Fidan dönemi! İşte masasındaki konular... Hakan Fidan MİT Başkanı olarak dahil olduğu dış politika konularını artık ‘en üst düzey diplomat’ sıfatıyla yönetecek. Peki yaklaşan zirvelerden devam eden müzakere süreçlerine yeni bakanı hangi başlıklar bekliyor?
5.06.2023 Gündem
Akkuyu NGS ile 70 yıllık hayal gerçekleşti! 'Nükleer enerji muazzam katkı sağlayacak'
Akkuyu NGS ile 70 yıllık hayal gerçekleşti! 'Nükleer enerji muazzam katkı sağlayacak' Türkiye'nin en büyük yatırımları arasında bulunan ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS için nükleer yakıt getirme töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Dünyanın izlediği tören sonrası nükleer enerjinin Türkiye'ye ne gibi faydalar sağlayacağı merak konusu oldu. MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, Türkiye'nin nükleer enerji hamleleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak konuyla ilgili merak edilen detayları aktardı.
2.05.2023 Ekonomi
Erdoğan, Ordu ve Giresun'da halka seslendi: Temmuzda yeni artışlarla çalışanlarımızı rahatlatacağız
Erdoğan, Ordu ve Giresun'da halka seslendi: Temmuzda yeni artışlarla çalışanlarımızı rahatlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında maaşlarda yeni artış olacağını söyleyen Erdoğan, hem enflasyon farkının hem refah payının dikkate alınarak artışlar yapılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "21 yıllık iktidarlık dönemimizde bizim önümüzü kesemedikleri için bu durumdan rahatsızlar. Hiç kusura bakmasınlar onları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Şimdi karşımıza bir garip masayla çıktılar." dedi.
4.05.2023 Gündem
Doğal gazda 1 ay faturasız dönem! 'Sıfır' yazacak, okuma yapılmışsa bedel iade edilecek
Doğal gazda 1 ay faturasız dönem! 'Sıfır' yazacak, okuma yapılmışsa bedel iade edilecek Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santralı alanında gazetecilere doğalgazda faturasız dönemin detaylarını anlattı. Enerjide yeni yatırımlarla yerli kaynakların payının giderek arttığını vurgulayan Dönmez, “Bunun en güzel örneği Karadeniz’de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğalgaz. Bu sayede abonelere fatura gidecek ama ödenecek tutar kısmında ‘sıfır’ yazacak” bilgisini verdi.
2.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere Akkuyu mesajı: Makûs talihi değiştirdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere Akkuyu mesajı: Makûs talihi değiştirdik Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne nükleer yakıt gelmesinin ardından gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz bizim göz bebeğimizsiniz, umudumuzsunuz. Sizi seviyoruz, size güveniyoruz, sizi aydınlık yarınlarımızın mimarları olarak görüyoruz." dedi.
28.04.2023 Gündem
Akkuyu NGS dünya gündeminde geniş yer buldu: Türkiye nükleer güç oluyor
Akkuyu NGS dünya gündeminde geniş yer buldu: Türkiye nükleer güç oluyor Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne taze yakıtın getirilmesi için düzenlenen tören tüm dünyada ilgi çekti. Uluslararası basın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözlerine geniş yer ayırırken CNN Yunanistan 'Türkiye nükleer güç oluyor' başlığını kullandı.
28.04.2023 Dünya
Nükleer santral olan ülkeler! Hangi ülkelerde, ne kadar nükleer santral var? Ülkelerin nükleer santral sayıları
Nükleer santral olan ülkeler! Hangi ülkelerde, ne kadar nükleer santral var? Ülkelerin nükleer santral sayıları Hangi ülkelerde nükleer santral var, nükleer santral olan ülkeler ne kadar? Ülkelerin nükleer santral sayıları Akkuyu Nükleer Santral’in devreye girmesiyle merak ediliyor. Akkuyu NGS İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapılırken Nükleer santral olan ülkeler de sorgulanmaya başlandı. İşte Ülkelerin nükleer santral sayıları...
27.04.2023 Ekonomi
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin açıklamasında, "Bu pilot bir projedir. Hem karşılıklı ekonomik çıkar içeriyor hem de iki ülke arasındaki çok yönlü partnerliğimizi geliştiriyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ülkemiz 60 senelik gecikmenin ardından nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali için bugün tarihi gün. Enerji üretiminde kullanılacak 'taze nükleer yakıt' tesise getirilecek. Böylece Akkuyu, nükleer santral statüsüne kavuşacak. Ardından üretim için test aşamasına geçilecek.
27.04.2023 Gündem
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez Akkuyu Nükleer Santrali'nden CNN Türk canlı yayına bağlanarak ilk yakıt teslimine dair detayları paylaştı. "Tesis büyük oranda tamamladı" diyen Bakan Dönmez, "İlk reaktör devreye alındıktan sonra üretmemiz gereken enerjinin 4'te 1'i üretilecek. Dünyada aynı anda 4 reaktör inşaatı devam eden bir proje yok" dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazı için geri sayım! 'Herkesi mutlu edecek bir müjde geliyor'
Karadeniz gazı için geri sayım! 'Herkesi mutlu edecek bir müjde geliyor' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Dönmez, "Yarın gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" dedi.
19.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde...
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor. Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı mayıs ayı itibariyle evlerde kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Nisan'da açıklayacak, gündemi değiştirecek" dedi.
8.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada söz sahibi ülkeler arasına giriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada söz sahibi ülkeler arasına giriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde açılan Bor Karbür Üretim Tesisi'nin dünyanın sayılı işletmelerinden biri olacağına dikkat çekerek, "Bu tesis sayesinde Türkiye sadece sahip olduğu bor madeninin katma değerini yükseltmek ile kalmıyor; aynı zamanda ülkemiz dünyanın en sert üçüncü malzemesinin üretiminde ve satışında önemli bir oyuncu haline gelecek" dedi.
19.03.2023 Gündem
Enerji tesisleri hedef alındı! Roket saldırısı sonucu son bağlantı da kesildi
Enerji tesisleri hedef alındı! Roket saldırısı sonucu son bağlantı da kesildi - Ukrayna’nın Zaporijya kentindeki nükleer santrale yapılan roket saldırısı sonucu, Ukrayna enerji sistemi ve nükleer santral arasındaki son bağlantı da kesildi. Ayrıca başkent Kiev başta olmak üzere birçok kentte enerji tesisleri hedef alındı.
9.03.2023 Dünya
Bakan Soylu paylaştı: O bölümü bilerek kestiler
Bakan Soylu paylaştı: O bölümü bilerek kestiler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bizim hazırlığımız İstanbul depremineydi” şeklindeki ifadelerinin sosyal medyada özellikle kesilerek yayıldığını söyledi.
19.02.2023 Gündem
İçişleri Bakanı Soylu: 82 bin bina yıkık ya da ağır hasarlı
İçişleri Bakanı Soylu: 82 bin bina yıkık ya da ağır hasarlı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, "Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşımızın hayatını kaybetti. Sadece arama kurtarma yapılan bina sayısı 20 binin üzerindedir. 82 bin bina da ağır hasar kodu konulmuştur. 10 ilde yaptığımız hasar tespitlerinde hemen hemen yarı orandayız. 82 bin bina hem yıkılmış hem ağır hasar olmuş hem de acil yıkılacak koduyla kodlanmıştır." dedi
17.02.2023 Gündem
Akkuyu NGS’den dikkat çeken güvenlik açıklaması geldi!
Akkuyu NGS’den dikkat çeken güvenlik açıklaması geldi! Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.4’lük depremlerin ardından Akkuyu Nükleer A.Ş.'den güvenlik açıklaması yapıldı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.4’lük depremler Kilis, Adana ve Hatay’ın yanı sıra Mersin çevresinde de hissedildi. Depremle birlikte akıllara gelen sorulardan biri de Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) fay hattına yakın mı, olası bir depremden etkilenir mi?
9.02.2023 Gündem
Türkiye'de yapıldı! Depremi önceden haber verecek
Türkiye'de yapıldı! Depremi önceden haber verecek İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, olası depremlerin yaratabileceği zararın en aza indirilmesi için hazırladıkları Deprem Erken Uyarı Sistemleri (DEUSİS) ile 5.5 ve üzeri büyüklükteki depremlerin 5 ila 30 saniye arasında önceden haber alınabileceğini söyledi. Prof. Dr. Sözbilir, "Bir alet geliştiriyoruz. Bu cihazla ilgili bir yazılım ve jeofonlarla bağlantılı olarak online sistem sayesinde deprem olduğu andan itibaren cihaz ilk sinyali alıp, ikinci yıkıcı sismik dalga gelmeden önce metro, doğal gaz, büyük ölçekli fabrika gibi kurumların elektriğini keserek, can kaybının en aza indirgenmesine katkı sağlayacak" dedi.
20.01.2023 Gündem
Türkiye-Suriye görüşmesi! Bakan Çavuşoğlu tarih verdi
Türkiye-Suriye görüşmesi! Bakan Çavuşoğlu tarih verdi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Suriye-Rusya arasında gerçekleştirilmesini beklenen üçlü görüşmeye ilişkin, "Şubat ayı başında görüşme olabilir" dedi.
12.01.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye rejimi ile istihbarat örgütleri aracılığı ile görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa terörle mücadele, siyasi süreç ve Suriyelilerin geri dönüşleri konusunda birlikte çalışmaya hazırız" dedi.
12.12.2022 Siyaset
Rusya, 70 füzeyle Ukrayna’yı hedef aldı
Rusya, 70 füzeyle Ukrayna’yı hedef aldı Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya tarafından Ukrayna topraklarına 70 füze fırlatıldığını açıkladı. Khmelnytskyi Nükleer Santrali ile Güney Ukrayna Nükleer Santrali’nin ise ulusal elektrik şebekesi ile bağlantılarının kesildiği bildirildi.
23.11.2022 Dünya
Zelenskiy, BM Güvenlik Konseyi'nden acil toplantı talep etti
Zelenskiy, BM Güvenlik Konseyi'nden acil toplantı talep etti Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik füze saldırılarının ardından Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nden acil toplantı talep ettiğini açıkladı.
23.11.2022 Dünya
Mahkeme kararını açıkladı! Adnan Oktar'a 8 bin 658 yıl hapis cezası
Mahkeme kararını açıkladı! Adnan Oktar'a 8 bin 658 yıl hapis cezası Adnan Oktar suç örgütüne yönelik bölge adliye mahkemesinin bozma kararının ardından yeniden görülen davada, mahkeme kararını açıkladı. Adnan Oktar 8 bin 658 yıl hapisle cezalandırıldı.
16.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nükleer Santral ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nükleer santral haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.