Nükleer

Nükleer

Son dakika NÜKLEER haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan NÜKLEER ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını NÜKLEER haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nükleer

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nükleer gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.526 nükleer haberi bulunmuştur. Tüm nükleer haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Ekonomi
Mühendislik bölümü taban puanları 2024: YÖK mühendislik sıralama belli mi?
Mühendislik bölümü taban puanları 2024: YÖK mühendislik sıralama belli mi?YKS sonuçları açıklandı. Artık üniversite adayları okumak istedikleri bölümlerin taban puanlarını ve sıralamalarını araştırmaya başladı. Bunlar arasında en çok ilgi gören mühendislik bölümü oldu. Peki YÖK mühendislik taban puanları 2024 belli oldu mu? YÖK Atlas mühendislik sıralama açıklandı mı?
16.07.2024Gündem
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi 45 bin varile yükseldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi 45 bin varile yükseldiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye petrolleri, bugün sadece Gabar'da Türkiye'nin en kaliteli petrolünü, 45 bin varil günlük üretime çıkarmış durumda. 2021 yılında yaptığımız bu keşif yine Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin karalardaki en büyük keşfidir. Şu anda 41 kuyudan 45 bin varil üretiyoruz. Hedefimiz 95 kuyuda, 100 bin varil üretime çıkabilmek" dedi.
13.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyızCumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de düzenlenen NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümü törenleri dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD'de ile yapılan F-16 savaş uçağı anlaşmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Bizim burada önceliğimiz F-16 talebimizin karşılanması. Parasal ilişkileri pek gündeme almak istemiyoruz. Çünkü biz F-35 üzerinden zaten ödememizi yaptık. Son görüşmede ABD Başkanı Biden “3-4 hafta içerisinde F-16 sorununu çözeceğim” dedi." ifadelerini kullandı. Suriye ile ilişkiler ve Esed ile görüşme konusunda da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişleri Bakanım şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Şu ana kadar bu süreç olumlu istikamette gelişti. Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak. Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları da atarız." diye konuştu. Terörle mücadeleye ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, "Irak ziyaretimizden sonra Irak yönetiminde ilk defa PKK ile mücadele konusunda sahada çok somut adımlar atıldığını gördük. Erbil yönetiminin iş birliği memnuniyet verici. Irak’ta Süleymaniye yönetimi ile Erbil yönetimi arasındaki gerilim de devam ediyor. Süleymaniye yönetimi PKK ile aralarına mesafe koymadıkça bizim Süleymaniye'ye karşı tavrımızda bir değişiklik olmayacak. Hava sahasına yönelik ambargo devam edecek." dedi
12.07.2024Gündem
NATO Sonuç Bildirgesi yayımlandı! 2026 zirvesi Türkiye'de olacak
NATO Sonuç Bildirgesi yayımlandı! 2026 zirvesi Türkiye'de olacakNATO Sonuç Bildirgesi'nde, 2025'te Hollanda'da gerçekleşecek zirvenin ardından bir sonraki zirvenin Türkiye'de yapılacağı duyuruldu.
10.07.2024Gündem
Bakan Bayraktar, Dünya Bankası ile enerji iş birliğini artırmayı hedeflediklerini bildirdi
Bakan Bayraktar, Dünya Bankası ile enerji iş birliğini artırmayı hedeflediklerini bildirdiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji dönüşümü ve temiz enerji konularında Dünya Bankası ile iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak projelerin artırılmasının hedeflendiğini bildirdi.
10.07.2024Ekonomi
İran'da cumhurbaşkanlığı seçimini Pezeşkiyan kazandı
İran'da cumhurbaşkanlığı seçimini Pezeşkiyan kazandıİran'da reformist Tebriz Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan, 14'üncü dönem cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oyların yüzde 53,7'sini alarak ülkenin 9'uncu Cumhurbaşkanı oldu.
6.07.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş daha yeni başladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlar hakkında konuşan Erdoğan, "Biz bu oyunları da, nasıl bozacağımızı da çok iyi biliriz. Alçakça bir hadise üzerinden kaos planlayanlara da, istismarlara da müsaade etmeyiz." dedi. Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir." ifadelerini kullandı. Ekonomi ile ilgili adımların olumlu sonuçlar verdiğini belirten Erdoğan, "Programımız çalışıyor. Enflasyonda düşüş daha yeni başladı. Hızlanarak devam edecek." mesajını verdi. Ayrıca Erdoğan, UEFA'nın Merih Demiral için başlattığı soruşturmaya yönelik gerekli adımların atıldığını ve cumartesi günü Hollanda maçına gitme kararı aldığını açıkladı.
5.07.2024Gündem
Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı Erdoğan-Putin zirvesinin perde arkasını anlattı
Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı Erdoğan-Putin zirvesinin perde arkasını anlattıDünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesindeydi. Peki çok merak edilen kritik zirvede neler konuşuldu? Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, Astana'daki görüşmenin perde arkasını anlattı.
3.07.2024Gündem
Astana'da kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Astana'da kritik zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı açıklamada "Nükleer enerji santralleriyle ilgili ciddi adımlar atacağız. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşmesinde, Türkiye'nin sınırlarının hemen ötesinde bir teröristan kurdurmamakta kararlı olduğunu ifade etti.
3.07.2024Gündem
TEKNOFEST’ten bir ilk! "Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması"
TEKNOFEST’ten bir ilk! "Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması"TEKNOFEST’ten bir ilk daha! Bu yıl ilk defa "Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması" düzenlenecek. Yeni nesil enerji teknolojileri alanında çalışmak isteyen tüm gençlerimiz davet edildi. İşte detaylar...
1.07.2024Ekonomi
İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı! Adayların vaatlerini sundu
İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı! Adayların vaatlerini sunduİran'da 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için oy verme işlemi bu sabah başladı. Seçimlerde reformist aday Mesud Pezeşkiyan, muhafazakar adaylar Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ve eski İçişleri Bakanı Mustafa Purmuhammedi yarışıyor. Yaklaşık 88 milyon nüfusa sahip ülkede, 62 milyon seçmen, 59 binden fazla merkezde kurulan sandıklarda oy kullanabilecek.
28.06.2024Dünya
Türkiye'den tepki gecikmedi! Bakan Fidan toplantıdan ayrıldı
Türkiye'den tepki gecikmedi! Bakan Fidan toplantıdan ayrıldı15-16 Haziran tarihlerinde İsviçre’de yapılan Ukrayna Barış Zirvesi sonunda kabul edilen ve kamuoyuyla paylaşılan Ortak Bildiri’ye Fener Rum Patrikhanesi’nin isminin de imzacı olarak eklenmesine Türkiye'den anında tepki geldi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Patrikhane’nin ismi, Zirve Ortak Bildirisine toplantının bitiminden günler sonra eklendi. Dışişleri Bakanlığı'nın konuya tepki göstermesi üzerine İsviçre ve Ukrayna makamları Patrikhane’nin isminin yer almadığı yeni bir liste yayınlamak zorunda kaldı. Bakan Fidan ise toplantıdan bir gün önce İsrail ve GKRY’nin de davet edildiği öğrenince Zirve’nin ana oturumunda konuştuktan hemen sonra toplantı salonundan ayrıldı.
26.06.2024Gündem
Bakan Fidan: YPG konusunda 2,5 ülkeyle sorunluyuz
Bakan Fidan: YPG konusunda 2,5 ülkeyle sorunluyuzDışişleri Bakanı Hakan Fidan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinin detaylarını açıkladı. Avrupa ve ABD'deki seçimlere dikkat çekti. İşte detaylar...
24.06.2024Gündem
Kayıp Malezya uçağı bulundu mu? Kayıp Malezya uçağı olayı nedir, ne zaman kayboldu, MH370 sefer sayılı kaybolan Malezya uçağına ne oldu, MH370 kaybolan uçak nerede?
Kayıp Malezya uçağı bulundu mu? Kayıp Malezya uçağı olayı nedir, ne zaman kayboldu, MH370 sefer sayılı kaybolan Malezya uçağına ne oldu, MH370 kaybolan uçak nerede?Havacılık tarihinin en büyük gizemi olarak anılan MH370 sefer sayılı uçağın kayboluşunun üstünden 10 yıl geçti. Sevdiklerini kaybedenlerse, hâlâ yaşadıklarını anlamlandırmaya çalışıyor. İngiliz bilim insanlarının araştırması sayesinde, 10 yıldır sırra kadem basan uçağın gizemini çözmeye yardımcı olabilecek bir umut ışığı ortaya çıktı. Peki, kayıp Malezya uçağı bulundu mu, Kayıp Malezya uçağı ne zaman kayboldu, MH370 sefer sayılı kaybolan Malezya uçağına ne oldu?
19.06.2024Dünya
Bakan Bayraktar, Uluslararası Ekonomi Forumu’nda konuştu
Bakan Bayraktar, Uluslararası Ekonomi Forumu’nda konuştuEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uluslararası Ekonomi Forumu’nun ‘Geleceğin Teknolojik Ekosistemi: İnsanların ve Gezegenin Yararına’ başlıklı panelinde konuştu.
7.06.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramı ikramiyelerimizi 10-14 Haziran tarihileri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Böylece tek kalemde emeklilerimize 42 bin TL tutarında ödeme yapacağız" dedi. Erdoğan yaptığı açıklamada Bayram tatili için alınan kararı açıkladı.
4.06.2024Gündem
Beyaz et üretim tesisinde zehirlenme; 19 işçi hastanelik oldu
Beyaz et üretim tesisinde zehirlenme; 19 işçi hastanelik olduBolu'da beyaz et üretim tesisinde amonyak gazından zehirlenen 19 işçi, hastaneye kaldırıldı.
2.06.2024Gündem
Bakan Kacır: TSE, 'Türk Malı' damgasının marka değerini güçlendirdi
Bakan Kacır: TSE, 'Türk Malı' damgasının marka değerini güçlendirdiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin en büyük laboratuvar hizmet altyapısına sahip Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) yetkinlikleri için güç çarpanı olacak Ankara Kalite Kampüsü'nün inşasının hızla tamamlanacağını belirterek, "Ulaşım, enerji, elektroteknik, yapı malzemeleri, kimya ve gıda gibi pek çok sektörün ihtiyaç duyduğu test altyapılarını bünyesinde barındıracak bu tesis ile sanayicilerimiz ileri düzeyde test ve sertifikasyon hizmetlerini güvenle alabilecek" dedi.
22.05.2024Ekonomi
Muhammed Muhbir (Mokhber) kimdir, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin yerine geçmesi beklenen Muhammed Muhbir Dezfuli kaç yaşında, nereli?
Muhammed Muhbir (Mokhber) kimdir, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin yerine geçmesi beklenen Muhammed Muhbir Dezfuli kaç yaşında, nereli?Cumhurbaşkanı Reisi'nin yerine geçmesi beklenen Muhammed Muhbir Dezfuli dünya gündemi tarafından yakından takip ediliyor. İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin yerine geçecek ismin kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Muhammed Muhbir kimdir, Muhammed Muhbir Dezfuli kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
20.05.2024Magazin
Adana'da lise öğrencileri, hayallerini gerçekleştirdi
Adana'da lise öğrencileri, hayallerini gerçekleştirdiDünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarını yöneten araştırma kuruluşu CERN’ün (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) düzenlediği yarışmada ödüle layık görülen Adana Fen Lisesi öğrencileri, Ankara Üniversitesi Araştırma Dekanlığınca gerçekleştirilen “CERN’ün 70. Yılında Türkiye-CERN İlişkileri ve Ankara Üniversitesinin Rolü” başlıklı panelde, alanında dünya çapında çalışmalar yürüten önemli bilim insanları ile buluşarak hayallerini gerçekleştirdi.
12.05.2024Adana
10 Mayıs ne günü, 10 Mayıs’ta ne var?
10 Mayıs ne günü, 10 Mayıs’ta ne var?10 Mayıs’ın tarihte önemi merak ediliyor. Vatandaşlar 10 Mayıs’ın özel bir anlamı olup olmadığını araştırıyor. Peki, 10 Mayıs ne günü, 10 Mayıs özel gün mü, 10 Mayıs’ta ne var?
9.05.2024Gündem
Akkuyu NGS'nı̇n 1’inci buhar kızdırıcı ünı̇te montajı tamamlandı!
Akkuyu NGS'nı̇n 1’inci buhar kızdırıcı ünı̇te montajı tamamlandı!Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci ünitesinin türbin dairesinde en modern teknolojiye sahip yatay buhar kızdırıcı-ayırıcıların montajı tamamlandı. Nükleer santraldeki buhar türbini tesisinin yardımcı sistemlerinin bir parçası olan ekipman, türbin rotor kanatlarını döndüren buharın sıcaklık ve nem parametrelerini ayarlamaya yaradığı belirtildi.
6.05.2024Gündem
Bakan Bayraktar açıkladı: LNG anlaşması için ABD'li şirket ile görüşüldü
Bakan Bayraktar açıkladı: LNG anlaşması için ABD'li şirket ile görüşüldüEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, LNG anlaşması için Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) enerji şirketi Exxon Mobil ile görüşüldüğünü açıkladı.
28.04.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağızHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Nükleer ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nükleer haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.