Teknofest

Teknofest

Son dakika teknofest haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan teknofest ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını teknofest haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Teknofest

haberleri sayfasında son dakika yaşanan teknofest gelişmeleri de dahil olmak üzere 854 teknofest haberi bulunmuştur. Tüm teknofest haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha başarıyla tamamladı
Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha başarıyla tamamladıBaykar'ın yerli ve milli olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, bir testi daha başarıyla tamamladı. Bayraktar TB3'ün 61. test uçuşunda "Orta İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testi" başarıyla gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...
18.07.2024Gündem
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor! Okul müdürü Ertoğan: Veliler okulları mutlaka görüp bilgi almalı
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor! Okul müdürü Ertoğan: Veliler okulları mutlaka görüp bilgi almalıDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, 17 Temmuz tarihine kadar yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Tercih döneminin bitmesine sayılı günler kala bu süreçte dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, “Lise öğrencinin geleceğiyle ilgili planlarının başladığı yerdir. Doğru lise seçimi çok önemli. Bu nedenle veliler okulları mutlaka görüp eğitim programıyla ilgili bilgi almalı” dedi.
12.07.2024Gündem
Adanalılar bu sene festivale ve eğlenceye doyacak! Yıl boyu sürecek etkinliklere geri sayım başladı
Adanalılar bu sene festivale ve eğlenceye doyacak! Yıl boyu sürecek etkinliklere geri sayım başladıZengin kültürü ve tarihi geçmişiyle Türkiye'nin en kalabalık büyük şehirleri arasında yer alan Adana, kent genelinde yıl boyu düzenlenen festival ve şenliklerle de adeta bir festivaller kenti olma yolunda adım adım ilerliyor.
12.07.2024Adana
Gaziantep Üniversitesi öğrencileri TEKNOFEST'te birincilik hedefliyor
Gaziantep Üniversitesi öğrencileri TEKNOFEST'te birincilik hedefliyorGeçtiğimiz yıl başta olmak üzere önceki yıllarda dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST yarışmalarında önemli başarılar elde Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, bu yıl birinciliği hedefliyor.
17.07.2024Gaziantep
TÜBİTAK Fen Lisesi geleceğin yıldızlarını bekliyor!
TÜBİTAK Fen Lisesi geleceğin yıldızlarını bekliyor!Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi için TÜBİTAK'ın bilim ve teknolojideki bilgi ve birikimi ile ortak protokol yaparak hayata geçirdiği 'TÜBİTAK Fen Lisesi' 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor.
2.07.2024Ekonomi
TEKNOFEST’ten bir ilk! "Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması"
TEKNOFEST’ten bir ilk! "Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması"TEKNOFEST’ten bir ilk daha! Bu yıl ilk defa "Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması" düzenlenecek. Yeni nesil enerji teknolojileri alanında çalışmak isteyen tüm gençlerimiz davet edildi. İşte detaylar...
1.07.2024Ekonomi
ATO'dan TEKNOFEST'e 1 milyon destek! 18 proje yararlanacak
ATO'dan TEKNOFEST'e 1 milyon destek! 18 proje yararlanacakAdana Ticaret Odası 2-5 Ekim 2024 tarihinde Adana’da yapılacak TEKNOFEST’te yarışacak Adanalı takımların projelerine 1 milyon liralık maddi destek vereceğini açıkladı.
1.07.2024Adana
İTÜ Vefa Takımı, ABD'de birinci oldu! Şampiyonlara tebrik geldi
İTÜ Vefa Takımı, ABD'de birinci oldu! Şampiyonlara tebrik geldiİTÜ Vefa Havacılık Takımı, 20 farklı ülkeden 152 ekibin yarıştığı "Spaceport America Cup'24" roket yarışmasında birincilik ödülünü aldı.
23.06.2024Ekonomi
Genç mühendisler bu yarışmada buluşuyor
Genç mühendisler bu yarışmada buluşuyorTEKNOFEST, genç mühendis adaylarının motivasyonlarını, hayal güçlerini ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek için TEKNOFEST Kuantum Hackathon Yarışması düzenliyor.
12.06.2024Yaşam
Türkiye'nin 2. uzay yolculuğu! Bakan Kacır açıkladı: Uzayda söz sahibi olacağız
Türkiye'nin 2. uzay yolculuğu! Bakan Kacır açıkladı: Uzayda söz sahibi olacağızSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
11.06.2024Gündem
Türkiye’nin e-ihracat şampiyonu belli oldu
Türkiye’nin e-ihracat şampiyonu belli olduTürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde, ‘e-ihracat’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi Trendyol ol-du. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
9.06.2024Ekonomi
TEKNOFEST Drone Şampiyonası başvuruları başladı
TEKNOFEST Drone Şampiyonası başvuruları başladıTEKNOFEST Drone Şampiyonası, 2024 başvurularını açtı. Şampiyonaya son başvuru tarihi 3 Temmuz 2024.
4.06.2024Yaşam
Adana'da üniversite öğrencileri TEKNOFEST'te şampiyonluk hedefliyor! Başarıyla tamamladı
Adana'da üniversite öğrencileri TEKNOFEST'te şampiyonluk hedefliyor! Başarıyla tamamladıAdana'da Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) öğrencileri, bu yıl Adana'da düzenlenecek olan TEKNOFES'te derece elde etmeyi hedefliyor.
3.06.2024Adana
Elon Musk Adana'da düzenlenecek TEKNOFEST'E geliyor
Elon Musk Adana'da düzenlenecek TEKNOFEST'E geliyorAdana Valisi Yavuz Selim Köşger, TEKNOFEST 2024'ün 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana'da yapılacağını, Elon Musk’ın Adana’ya gelmesini beklediklerini söyledi.
31.05.2024Adana
TEKNOFEST Akdeniz’in Tarihleri Açıklandı
TEKNOFEST Akdeniz’in Tarihleri AçıklandıDünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 7. yılında 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı ) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST’e tarihi ve zengin kültürel mirası, lezzetli mutfağı ve sıcakkanlı insanlarıyla Adana ev sahipliği yapacak.
29.05.2024Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün sembolüdür
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün sembolüdürCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda milli sporcuları ve gençleri kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan “19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun, teslimiyete karşı milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür” dedi.
19.05.2024Gündem
GAÜN öğrencileri geliştirdikleri projeleri liselilere anlattı! Stantta sergilediler
GAÜN öğrencileri geliştirdikleri projeleri liselilere anlattı! Stantta sergiledilerGaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, TEKNOFEST kapsamında geliştirdikleri projeleri, Bedreddin Ayni Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açtıkları stantla sergiledi.
20.05.2024Gaziantep
Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması başvuruları başladı
Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması başvuruları başladıBilişim Vadisi ve Türkiye Açık Kaynak Platformu yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması için başvurular başladı. Türkçe doğal dil işleme konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışmada katılımcılardan veri üretme, açık kaynak araçları kullanma, veri saatleri geliştirme ve işaretsiz verileri işaretli hale getirme gibi konularda çalışmalar yapması bekleniyor.
14.05.2024Yaşam
Bakan Kacır açıkladı! Togg'la ilgili yeni müjde
Bakan Kacır açıkladı! Togg'la ilgili yeni müjdeSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır yollardaki TOGG sayısını açıkladı ve yepyeni bir özelliğin geleceğini de duyurdu. İşte merak edilen detaylar...
13.05.2024Gündem
TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması için başvurular devam ediyor
TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması için başvurular devam ediyorTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında THY (Türk Hava Yolları) yürütücülüğünde düzenlenen TravelX Ideathon Yarışması için başvurular 30 Haziran tarihine kadar devam ediyor.
13.05.2024Yaşam
Bayraktar TB3 bir aşamayı daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 bir aşamayı daha başarıyla geçtiYerli ve milli Bayraktar TB3 31. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Baykar, resmi sosyal medyasından o uçuşu paylaştı. Paylaşımda toplam uçuşun 295 saat olduğu belirtildi. İşte detaylar...
25.04.2024Ekonomi
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladıBaykar tarafından geliştirilen yüksek teknoloji ürünü insansız sistemlerin testleri başarıyla devam ediyor. KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezinde sürdürülecek olan test süreci başladı.
16.04.2024Ekonomi
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktırGeçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktırGeçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayızBaykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Teknofest ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teknofest haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.