Nobel Ödüllü

Nobel Ödüllü

Son dakika Nobel ödüllü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Nobel ödüllü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Nobel ödüllü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nobel Ödüllü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nobel ödüllü gelişmeleri de dahil olmak üzere 639 nobel ödüllü haberi bulunmuştur. Tüm nobel ödüllü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar.
20.03.2024 Dünya
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar!
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar! Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar. ESCMID yaptığı açıklamada, "CRISPR-Cas gen düzenleme teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini göstererek tedavi umutlarını artırdı” dedi.
20.03.2024 Gündem
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapan, gastronominin Nobel ödüllü şefi Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği dağıttı.
6.02.2024 Gündem
Postmodernistler Ve Eserleri Nelerdir? Posmodernizm Temsilcileri Kimlerdir?
Postmodernistler Ve Eserleri Nelerdir? Posmodernizm Temsilcileri Kimlerdir? Postmodernizm 20. yüzyılın son çeyreğinde ortaya çıkan bir sanat akımıdır. Bu akım resimden romana, şiirden fotoğrafa kadar birçok sanat türünü kapsar. Postmodernist edebiyatta anlamdan ziyade kurgu ve anlatı ön plandadır.
1.02.2024 Gündem
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Albert Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni ispatlamak adına nanoteknoloji sistem geliştirdi. Prof. Dr. Yakuphanoğlu, geliştirdiği sistemle Einstein’ın ışığın hem parçacık hem de dalga davranışı gösterdiğine dair teorisini gözle görülür şekilde ispatladı.
28.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyor
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyor Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı kapsamında yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti keşif yaptı. Yurt dışında olan Orhan Pamuk, gelmezken tarafların avukatları ve bina sakinleri keşifte hazır bulundu. Pamuk'un avukatı Hikmet Güngör, "Bu yıkımın halen olmasındaki tek sebebi maalesef karşı tarafta Orhan Pamuk'un olması, Orhan Pamuk faktörü" dedi. Taray apartmanı babası tarafından yaptırılan Emrullah Çetin Taray ise "Binanın sağlamlığı yönünden söylenecek çok bir şey yok. Bugün de bilirkişi heyeti geldi ve binada herhangi bir çatlak vesaire hiçbir şey göremedi. 12 malikten 11'i olarak biz bu konuda tarafız. Orhan Pamuk'un 6 dairesi var ama bir malik olarak gözüküyor" diye konuştu.
18.11.2023 Gündem
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı...
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı... Eşine az rastlanır olay Tekirdağ'da yaşandı. Kapaklı ilçesinde yaşayan çift, boşanmak için Çerkezköy 2. Aile Mahkemesine başvurdu. G.A. isimli kadının eşi U.A.’dan boşanmak istemesi üzerine U.A. da evliliğin geçerli olmadığını belirtip, nikah merasimi sırasında orada olmadığını ve imzayı da kendisinin atmadığını belirterek evliliğin iptali davası açtı. Mahkeme, dosyaları inceleyerek, ‘evliliğin yokluğu’ hükmüne karar verdi.
1.11.2023 Gündem
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk komşularıyla mahkemelik oldu
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk komşularıyla mahkemelik oldu Cihangir'in ünlü binalarından Taray Apartmanı'nın riskli olduğunun tespit edilmesi sonrasında nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, komşusu olan diğer apartman sakinleriyle mahkemelik oldu. Komşuları yapının güçlendirilmesi için dava açarak yıkılmaması için ihtiyati tedbir kararı aldırdı. 18 daireli apartmanda 6 dairesi bulunan ünlü yazar ise ihtiyati tedbirin kaldırılarak binanın yıkımına karar verilmesini istedi. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılan Pamuk, "Binanın 5'te 2'sinin sahibiyim. Sağlamlaştırmaya karşıyım. Çoğunluğun sağlanması mümkün değildir. Apartmanın çürük olduğu sabittir. Tedbir kararı kaldırılsın" dedi. Yıkımın durdurulmasına yönelik tedbirin devamına karar veren mahkeme, Taray Apartmanı'nda keşif yapacak.
1.11.2023 Gündem
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmi
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılı kutlamaları, Efes Kültür Yolu Festivali ile aynı döneme denk gelince ortaya coşkulu bir sinerji çıktı. İzmir’in tarihi saat kulesinde kurulan ekrana, 29 Ekim akşam 19:23’te “Yüz Akıyla 100 Yıl” dijital sergisi yansıtıldı.
30.10.2023 Gündem
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti Süper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray derbi maçta sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 26 ve 82'nci dakikada Icardi kaydetti. Beşiktaş'ın mücadeledeki tek gol ise 69'uncu dakikada Chamberlain'den geldi.
21.10.2023 Galatasaray
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlıkta yapay zeka tartışmaları ufkumuzu açacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlıkta yapay zeka tartışmaları ufkumuzu açacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yapay zeka teknolojileri hayatımızın her alanını etkilemektedir. Sağlıkta yapay zeka teması altında yapılacak sunum ve tartışmaların hepimizin ufkunu açacağı muhakkaktır" dedi.
20.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'ye girerken 101 pare top atışı yapıldı. Törene 78 ülkeden üst düzey temsilci katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende açıklamalarda bulundu.
3.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini açıkladı. Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili ise, "Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Siyasi tartışma yok, bir şahsın YSK'ya hakareti var" dedi. Erdoğan buradaki konuşmasının ardından AK Parti Mardin İl Başkanlığı yeni binasının açılışını da gerçekleştirdi.
17.12.2022 Gündem
Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde Erdoğan'a çifte nişan verilecek
Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde Erdoğan'a çifte nişan verilecek Türklerin kültür ve bilim kenti Semerkant'ta 11 Kasım'da 9'uncusu düzenlenecek 'Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çifte nişan verilecek. Üye ülkeler, Türk dünyasına hizmetleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Türk Dünyası Ali Nişanı', Özbekistan da 'Milli Nişan' takdim edecek.
5.11.2022 Siyaset
Aziz Sancar'ın ağabeyi ve yengesi bir gün arayla hayatını kaybetti
Aziz Sancar'ın ağabeyi ve yengesi bir gün arayla hayatını kaybetti Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın yengesi Nezihe Sancar (90) ile ağabeyi emekli Tuğgeneral Kenan Sancar (90) bir gün arayla yaşamını yitirdi. Kenan Sancar, bir gün önce hayatını kaybeden eşi Nezihe Sancar'ın yanına defnedildi.
3.11.2022 Gündem
Aziz Sancar’dan beyin tümörün tedavisinde önemli keşif! Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne?
Aziz Sancar’dan beyin tümörün tedavisinde önemli keşif! Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? Aziz Sancar'dan beyin tümörü tedavisinde önemli keşif! Sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılacak. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar önemli bir çalışmaya imza attı. EdU adı verilen molekülün, sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılabileceği önemli bir araştırma PNAS isimli derginin ilk sayısında yayınlanacak. Peki, Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? İşte beyin tümörün tedavisi hakkında merak edilenler…
22.08.2022 Sağlık
Kansere Aziz Sancar bombası! Çığır açacak
Kansere Aziz Sancar bombası! Çığır açacak Nobel ödüllü biliminsanı Prof. Dr. Aziz Sancar, EdU adı verilen molekülün, sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılabileceğine dair bir çalışmaya imza attı.
22.08.2022 Gündem
TEKNOFEST Karadeniz’in açılışı yapıldı
TEKNOFEST Karadeniz’in açılışı yapıldı  TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin Ordu'daki açılışı yapıldı. 7 farklı dalda gerçekleştirilecek festival, 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. 
29.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: Uzaya gidecek vatandaşımız, gençlerimize rol model olacak
Bakan Varank: Uzaya gidecek vatandaşımız, gençlerimize rol model olacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Uzaya vatandaşını gönderen sayılı ülkeler arasında yerimizi almış olacağız. Cumhurbaşkanı'mız projeyi duyurduktan sonra oluşan ilgiden ziyadesiyle memnunum. Ben şartları sağlayan herkesi uzay yolculuğu için başvurmaya davet ediyorum. Uzaya gidecek vatandaşımız, yapacağı bilimsel çalışmaların yanında gençlerimize bir rol model de olacak" dedi.
3.06.2022 Ekonomi
Azerbaycan’da TEKNOFEST rüzgârı esti
Azerbaycan’da TEKNOFEST rüzgârı esti Ülkemizin gururu, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sona erdi.
30.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Azerbaycan'da TEKNOFEST rüzgarı! Erdoğan ve Aliyev kazanan takımlara ödüllerini verdi
Azerbaycan'da TEKNOFEST rüzgarı! Erdoğan ve Aliyev kazanan takımlara ödüllerini verdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te kazanan takımlara ödüllerini takdim etti.
28.05.2022 Gündem
Aziz Sancar'dan gençlere: Tutkuyla, gayretle çalışın
Aziz Sancar'dan gençlere: Tutkuyla, gayretle çalışın Azerbaycan'da yaşanan TEKNOFEST heyecanında Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar gençlere çağrıda bulundu.
28.05.2022 Bilim ve Teknoloji
En zeki burç hangisidir? İşte en zeki burçlar sıralaması!
En zeki burç hangisidir? İşte en zeki burçlar sıralaması! Dünyanın en zeki insanlarının birçok ortak özelliği vardır. Doğuştan zekidirler, kolayca fikir üretebilirler ve genellikle onları başarıya götüren güçlü bir iş ahlakına sahiptirler . Bu nitelikler, yeni icatlar yaratmalarına, işitsel veya görsel şaheserler yazmalarına veya dünyayı değiştiren şirketler kurmalarına yardımcı olabilir. Ama neden bazı insanların diğerlerinden daha zeki olduğunu hiç merak ettiniz mi? Astrolojinin bununla bir ilgisi olabilir. Peki, En zeki burç hangisidir? En zeki burçlar sıralaması…
25.04.2022 Astroloji
Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile görüştü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüştü.
8.04.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Nobel Ödüllü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nobel ödüllü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.