Orhan Pamuk

Orhan Pamuk

Son dakika orhan pamuk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan orhan pamuk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını orhan pamuk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Orhan Pamuk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan orhan pamuk gelişmeleri de dahil olmak üzere 913 orhan pamuk haberi bulunmuştur. Tüm orhan pamuk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Postmodernistler Ve Eserleri Nelerdir? Posmodernizm Temsilcileri Kimlerdir?
Postmodernistler Ve Eserleri Nelerdir? Posmodernizm Temsilcileri Kimlerdir? Postmodernizm 20. yüzyılın son çeyreğinde ortaya çıkan bir sanat akımıdır. Bu akım resimden romana, şiirden fotoğrafa kadar birçok sanat türünü kapsar. Postmodernist edebiyatta anlamdan ziyade kurgu ve anlatı ön plandadır.
1.02.2024 Gündem
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyor
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyor Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı kapsamında yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti keşif yaptı. Yurt dışında olan Orhan Pamuk, gelmezken tarafların avukatları ve bina sakinleri keşifte hazır bulundu. Pamuk'un avukatı Hikmet Güngör, "Bu yıkımın halen olmasındaki tek sebebi maalesef karşı tarafta Orhan Pamuk'un olması, Orhan Pamuk faktörü" dedi. Taray apartmanı babası tarafından yaptırılan Emrullah Çetin Taray ise "Binanın sağlamlığı yönünden söylenecek çok bir şey yok. Bugün de bilirkişi heyeti geldi ve binada herhangi bir çatlak vesaire hiçbir şey göremedi. 12 malikten 11'i olarak biz bu konuda tarafız. Orhan Pamuk'un 6 dairesi var ama bir malik olarak gözüküyor" diye konuştu.
18.11.2023 Gündem
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı...
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı... Eşine az rastlanır olay Tekirdağ'da yaşandı. Kapaklı ilçesinde yaşayan çift, boşanmak için Çerkezköy 2. Aile Mahkemesine başvurdu. G.A. isimli kadının eşi U.A.’dan boşanmak istemesi üzerine U.A. da evliliğin geçerli olmadığını belirtip, nikah merasimi sırasında orada olmadığını ve imzayı da kendisinin atmadığını belirterek evliliğin iptali davası açtı. Mahkeme, dosyaları inceleyerek, ‘evliliğin yokluğu’ hükmüne karar verdi.
1.11.2023 Gündem
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk komşularıyla mahkemelik oldu
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk komşularıyla mahkemelik oldu Cihangir'in ünlü binalarından Taray Apartmanı'nın riskli olduğunun tespit edilmesi sonrasında nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, komşusu olan diğer apartman sakinleriyle mahkemelik oldu. Komşuları yapının güçlendirilmesi için dava açarak yıkılmaması için ihtiyati tedbir kararı aldırdı. 18 daireli apartmanda 6 dairesi bulunan ünlü yazar ise ihtiyati tedbirin kaldırılarak binanın yıkımına karar verilmesini istedi. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılan Pamuk, "Binanın 5'te 2'sinin sahibiyim. Sağlamlaştırmaya karşıyım. Çoğunluğun sağlanması mümkün değildir. Apartmanın çürük olduğu sabittir. Tedbir kararı kaldırılsın" dedi. Yıkımın durdurulmasına yönelik tedbirin devamına karar veren mahkeme, Taray Apartmanı'nda keşif yapacak.
1.11.2023 Gündem
Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Geldiği ilk gün Elif'i kırmızı odaya çağırdı!
Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Geldiği ilk gün Elif'i kırmızı odaya çağırdı! Kısmetse Olur evinin yeni damat adaylarından Batuhan Boz hakkında araştırmalar devam ediyor. Kısmetse Olur Batuhan hem görüntüsü hem de tavırlarıyla dikkat çekiyor. Sosyal medyada da çok konuşulan Kısmetse Olur Batuhan kimdir, kaç yaşında? Batuhan Boz ne iş yapıyor? İşte detaylar...
2.02.2023 Televizyon
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle bir kez daha kapılarını açıyor.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da yapılacak festivalleri yaygınlaştıracaklarını belirtti. Ersoy, “Dünyada bu kadar geniş çapta yapılan ender kültür ve sanat etkinliklerinden biriyiz. Kültür sanat coşkumuzu bu beş şehrimizden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Festival kapsamında oluşturduğumuz kültür rotalarımızla şehirlerimizi özgün cazibe merkezlerine dönüştüreceğiz” dedi.
6.09.2022 Ekonomi
Orhan Pamuk ile Aslı Akyavaş evlendi
Orhan Pamuk ile Aslı Akyavaş evlendi Nobel Edebiyat Ödülü’nü Türkiye’den kazanan (2006) tek isim olan Orhan Pamuk, uzun yıllardır birlikte olduğu Aslı Akyavaş'la evlendi. Nikâh töreni aile içinde yapıldı.
6.04.2022 Magazin
Abdulrazak Gurnah Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi oldu
Abdulrazak Gurnah Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi oldu Nobel Komitesi, Nobel Edebiyat Ödülü’nü Zanzibarlı edebiyatçı Abdulrazak Gurnah’a verildiğini açıkladı. Gurnah’ın Nobel’i ‘kültürler ve kıtalar arasındaki körfezde sömürgeciliğin etkilerine ve mültecinin kaderine nüfuz etmesinden dolayı aldığı’ ifade edildi.
7.10.2021 Kültür Sanat
Yazar ve akademisyen Prof. Dr. Yıldız Ecevit hayatını kaybetti
Yazar ve akademisyen Prof. Dr. Yıldız Ecevit hayatını kaybetti Edebiyat üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan yazar ve akademisyen Prof. Dr. Yıldız Ecevit (75), Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayatını kaybetti.
23.06.2021 Kültür Sanat
Prof. Yıldız Ecevit hayatını kaybetti
Prof. Yıldız Ecevit hayatını kaybetti Türk edebiyatının en önemli akademisyenlerinden Prof. Yıldız Ecevit 75 yaşında vefat etti.
23.06.2021 Kültür Sanat
Orhan Pamuk: Psikolojik olarak zor durumdayım
Orhan Pamuk: Psikolojik olarak zor durumdayım Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, geçen çarşamba evinin bulunduğu Cihangir’de görüntülendi.
18.06.2021 Magazin
Orhan Pamuk'la ilişkisini anlattı! 'Benimle keyif yapıp, onunla geziyordu'
Orhan Pamuk'la ilişkisini anlattı! 'Benimle keyif yapıp, onunla geziyordu' Orhan Pamuk'un eski sevgilisi ressam Karolin Fişekçi, sosyal medya üzerinden ünlü yazarla ilişkisini anlattı. Önceki gün sosyal medya üzerinden yapılan bir yayına katılan Fişekçi, "Benimle keyif yapıp, Hint yazar Kiran Desai ile resmi davetlere gidiyordu" dedi.
6.02.2021 Magazin
Ferman Akgül kimdir, kaç yaşında ve nereli? Ferman Akgül'ün eşi Bettina Kuperman kimdir?
Ferman Akgül kimdir, kaç yaşında ve nereli? Ferman Akgül'ün eşi Bettina Kuperman kimdir? Türkiye'nin Kültür Hazineleri Sahnesinde Evde Bayram Konserleri'nin ikincisi Ferman Akgül ve Ethnic Band konseri ile Kapadokya'dan gerçekleştiriyor. Manga grubunun solisti Ferman Akgül'ün biyografisi merak ediliyor. Peki, Ferman Akgül kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Ferman Akgül hakkında merak edilenler...
13.06.2020 Gündem
Fahrettin Altun'dan 'Orhan Pamuk' açıklaması
Fahrettin Altun'dan 'Orhan Pamuk' açıklaması İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından "Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir." açıklamasında bulundu.
10.12.2019 Gündem
Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu
Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu 2018 Nobel Edebiyat Ödülü Polonyalı yazar Olga Tokarczuk'e, 2019 Nobel Edebiyat Ödülü Avusturyalı yazar Peter Handke'e verildi. Geçtiğimiz sene, İsveç Edebiyat Akademisi’nde yaşanan taciz skandalları nedeniyle edebiyat ödülü verilememişti.
10.10.2019 Dünya
Onur konuğu Türkiye olacak!
Onur konuğu Türkiye olacak! Gelecek yıl Gürcistan'da düzenlenecek 22. Tiflis Uluslararası Kitap Fuarı'nın onur konuğu Türkiye oldu. Yayımcılık sektöründe civar ülkelere etkisi her geçen yıl artan Türk yayımcılarında 2020 hazırlıkları şimdiden başladı.
22.07.2019 Kültür Sanat
"Çok ayıp oldu Beren Saat!"
"Çok ayıp oldu Beren Saat!" "Aile olarak her ne yaşadılarsa Beren Saat’in bunu cümle aleme ilan etmesi, milyonlarca kişinin diline düşürmesi ve insanlara onların en mahremini konuşma hakkını vermesi çok yanlış bir hamle oldu..."
5.06.2019 Magazin
Hrant Dink davasında yargılama devam ediyor
Hrant Dink davasında yargılama devam ediyor Hrant Dink davasında 7'si tutuklu 85 sanığın yargılanmasına devam edildi.
24.09.2018 Gündem
Rüya büyüdü
Rüya büyüdü Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, kızı Rüya ile birlikte yıllar sonra görüntülendi.
19.06.2018 Magazin
Ünlü kalemler kitaplarını nasıl yazıyor?
Ünlü kalemler kitaplarını nasıl yazıyor? Edebiyata yön veren yazarlar yazı yazarken neler yapıyor? Hangi alışkanlıkları yazmalarını daha rahat bir süreç haline getiriyor? Türk edebiyatına damga vuran romancılar olmazsa olmazlarını anlattı.
2.12.2017 Arşiv
Çizer gözüyle edebiyatçılar
Çizer gözüyle edebiyatçılar Türkiye’de rock müziğin yaygınlaşmasında öncü isimlerden biri olan Aptulika, edebiyatçı portrelerini 1-25 Kasım tarihleri arasında Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin Zülfü Livaneli Kültür Merkezi salonunda sergileyecek.
27.10.2017 Magazin
"Erdal Öz Edebiyat Ödülü"nü Cevat Çapan aldı
"Erdal Öz Edebiyat Ödülü"nü Cevat Çapan aldı Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak üzere, ailesi tarafından her yıl verilen "Erdal Öz Edebiyat Ödülü", şair yazar Cevat Çapan'a verildi.
29.09.2021 Gündem
Orhan Pamuk'a şeref doktorası!
Orhan Pamuk'a şeref doktorası! İtalya'nın en köklü sanat üniversitelerinden biri olan Milano'daki Accademia di Belle Arti di Brera, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'a şeref doktorası verecek.
17.01.2017 Kültür Sanat
Çöpte Dostoyevski bulan sahafın 24 bin takipçisi var
Çöpte Dostoyevski bulan sahafın 24 bin takipçisi var Beyoğlu’ndaki Lamelif Sahaf’ın sahibi Oktay Çetinkaya, 13 yaşından itibaren kaportacılık ve kağıt toplayıcılığı yaptı. Bir gün, çöpten Dostoyevski, Camus ve Kafka’nın eserlerini bulup okudu. Artık hayatı değişmişti...
2.12.2016 Arşiv
"Ruslar ve Türkler için kavga değil, dostluk zamanı"
"Ruslar ve Türkler için kavga değil, dostluk zamanı" Nobel ödüllü yazar Pamuk, Tolstoy adına verilen bir ödüle layık görülmekten dolayı şeref duyduğunu belirtti.
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Orhan Pamuk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orhan pamuk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.