Dava

Dava

Son dakika dava haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dava ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dava haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dava

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dava gelişmeleri de dahil olmak üzere 40.458 dava haberi bulunmuştur. Tüm dava haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seçil Erzan’ın tefecilikle suçladığı isimden şok ifade! 'Zararımın giderilmesini istiyorum'
Seçil Erzan’ın tefecilikle suçladığı isimden şok ifade! 'Zararımın giderilmesini istiyorum'“Tefecilikle” suçladığı Mojtaba Haghani hakkında şikayetçi olan Seçil Erzan soruşturma sonrasında sanık oldu. Erzan hakkında, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Haghani ifadesinde çarpıcı bir iddiada bulundu.
26.07.2024Gündem
Alman turiste VIP dolandırıcılık şoku! Şikayetine rağmen savcılıktan takipsizlik kararı
Alman turiste VIP dolandırıcılık şoku! Şikayetine rağmen savcılıktan takipsizlik kararıAlman turist Jurgen S., Denizli'de daha önce alışveriş yaptığı halı firmasından 'VIP müşteri' olarak aldığı ücretsiz seyahate katılıp, 40 bin euro değerinde 4 halı daha aldı ve 10 bin euro ödedi. Ülkesine dönen ve halıların gümrükte takıldığı söylenince kalan parayı da ödeyen; ancak halılar teslim edilmeyen Alman turist suç duyurusunda bulununca, firma 33 bin euro'yu geri ödedi. Savcılık da maddi zarar büyük ölçüde giderildiği gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.
26.07.2024Gündem
Eylem Tok'un iade süreci başladı! Aci ailesi CNN Türk'e konuştu: 'Dört gözle bekliyoruz, nasıl anneymiş tanıyacağız'
Eylem Tok'un iade süreci başladı! Aci ailesi CNN Türk'e konuştu: 'Dört gözle bekliyoruz, nasıl anneymiş tanıyacağız'Ehliyetsiz kullandığı lüks aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok‘un Türkiye'ye iade süreci ile ilgili olarak önemli bir gelişme yaşanmıştı. Oğuz Murat Aci'nin ailesi taslak metinde Eylem Tok için Türkiye’ye iade kararı ile ilgili CNN TÜRK'te konuştu. Anne Pervin Aci, 'Bizim gibileri hiçe saydılar ama hak yerini buldu. Onun şimdiki yüzünü görmek isterim. Ne annesi bu katil katil.' ifadelerini kullandı.
26.07.2024Gündem
AK Parti ile DEM Parti milletvekilleri arasında arbede!
AK Parti ile DEM Parti milletvekilleri arasında arbede!TBMM Genel Kurulu'nda, 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşmeleri sırasında AK Parti ile DEM Parti milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Gerginlik üzerine birleşime ara verildi.
24.07.2024Gündem
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacak
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
24.07.2024Gündem
Oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok hakkındaki iade davasında yeni gelişme! Hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
Oğlunu ABD’ye kaçıran Eylem Tok hakkındaki iade davasında yeni gelişme! Hakim karşısına çıkacağı tarih belli olduEhliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok‘un 11 Eylül’de yeniden hakim karşısına çıkacağı bildirildi.
24.07.2024Gündem
İsmini sosyal medyada görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor
İsmini sosyal medyada görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyorSosyal medya kullanımının yoğun şekilde artması, artık suçları oradan işlemeye doğru götürdü. Çalışanını işten çıkardıktan sonra ismini de yazıp bunu sosyal medyada paylaşan firma için kötü haber geldi ve şirket aleyhine tazminat cezası kararı verildi. Vatandaşların kişisel bilgilerinin sosyal medya platformlarında başkaları tarafından paylaşımı suç unsuru oluşturuyor. Peki böyle bir durumla karşılaşanlar nereye, ne kadar süre içinde şikayet edebilir? İşte detaylar...
24.07.2024Gündem
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Ekonomi
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktı
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktıMardin'de bir kız çocuğu dünyaya getiren eşi Vatfa Ecevit’i (25), hastaneden taburcu olduğu gün 17 bıçak darbesiyle öldüren ve 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan tutuklanan Mehmet Şiyar Ecevit (28), açılan davanın ilk duruşmasında “Olay günü eşimle tartıştım, sonra evden çıkıp uyuşturucu madde kullandım. Eve döndükten sonra tartışmaya devam ettik. Sonra kendimi kaybettim, pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.
23.07.2024Gündem
Ayasofya Kebir Cami-i Şerifi 4 yılda 25 milyon kişi ziyaret etti
Ayasofya Kebir Cami-i Şerifi 4 yılda 25 milyon kişi ziyaret ettiYerli ve yabancı turistler için çekim alanı olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, ibadete açılmasının üzerinden geçen 4 yılda yaklaşık 25 milyon ziyaretçiyi ağırladı. İstanbul Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu, 'Herkesin ilgisini çeken önemli tarihi mekanlardan bir tanesi. Ayasofya Camisi sezona göre, günlük ortalama 50 bin civarında ziyaret sayısına ulaşılıyor.' dedi.
23.07.2024Gündem
Ege Üniversitesi'nde profesörden öğrencilere cinsel saldırı! 'Cezalar alt sınırdan verildi'
Ege Üniversitesi'nde profesörden öğrencilere cinsel saldırı! 'Cezalar alt sınırdan verildi'Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde görev yapan ve öğrencilerine cinsel taciz ile saldırıda bulunduğu iddia edilen Prof. Dr. Z.E.B., 'Sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, 'Tehdit ve 'Hakaret' suçlarından beraat etti, 'Cinsel taciz' suçlarından verilen cezalar da önce paraya çevrildi, ardından hükmün açıklanması geri bırakıldı.
22.07.2024Gündem
51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı'nda şok karar: tek sanık ceza aldı
51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı'nda şok karar: tek sanık ceza aldı6 Şubat depremlerinde Gaziantep’te 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında mühendis Yılmaz Şahin Yurtyapan, iyi hal indirimiyle 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. İşyerleri ve dairelerinde kolon kestikleri öne sürülen Faik ve Eyüp Öğüt kardeşler ile Nejdet Alpay ise beraat etti
20.07.2024Gündem
Bu da oldu! Kiracı evi tahliye etmek için 300 bin TL istedi
Bu da oldu! Kiracı evi tahliye etmek için 300 bin TL istediİstanbul Ataşehir'de şeker hastalığı nedeniyle iki bacağı kesilen ev sahibi Murat Yacel, 3'ncü kata çıkıp inemediği için zemin katta oturan kiracısını çıkarmak istedi. Evi boşaltmak istemeyen kiracı ev sahibinden 300 bin lira tahliye parası istedi.
19.07.2024Ekonomi
Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı! 3 sanık için beraat istendi
Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı! 3 sanık için beraat istendiEski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
19.07.2024Gündem
Üniversitelilere kara para tuzağı: Fenomenler burs vaadiyle öğrencileri kullandılar
Üniversitelilere kara para tuzağı: Fenomenler burs vaadiyle öğrencileri kullandılarSon dönemde bir çok suç örgütünün kara para akışını öğrencilerin banka hesapları üzerinden sağladığı ortaya çıkmıştı. Para karşılığı kullandırdıkları banka hesaplarına yüzbinlerce liralık giriş çıkış yapıldığı için haklarında soruşturma ve dava açılan mağdur öğrenciler açıklama yaptı.
19.07.2024Gündem
Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur nakledildi
Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur nakledildiEhliyetsiz kullandığı araçla bir kişinin hayatını kaybetmesine ve dört kişinin yaralanmasına neden olan Timur Cihantimur ile kendisini Mısır üzerinden ABD’ye kaçıran annesi Eylem Tok’un, Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor.
19.07.2024Gündem
Adliye çıkışında kanlı hesaplaşma! Silahlı kavgada 2 kişi yaralandı, 9 kişi gözaltında
Adliye çıkışında kanlı hesaplaşma! Silahlı kavgada 2 kişi yaralandı, 9 kişi gözaltındaYalova Adliyesi’nde duruşmadan çıktıktan sonra otoparkta karşılaşan iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Polisin havaya ateş açarak güçlükle sonlandırdığı kavgada tabanca ile vurulan 2 kişi hastaneye kaldırılırken, 9 kişi gözaltına alındı.
18.07.2024Gündem
Tezkere Meclis'ten geçti! Uluslararası topluma KKTC çağrısı
Tezkere Meclis'ten geçti! Uluslararası topluma KKTC çağrısıTBMM Genel Kurulunda kabul edilen Meclis Başkanlığı tezkeresi ile Kıbrıs Türk Devleti’nin, uluslararası toplumun bağımsız ve eşit egemen bir üyesi olarak hak ettiği yeri almasının daha fazla tehir edilemeyeceği,  Ada’da iki devletli çözüm siyasetinin, Akdeniz bölgesinde istikrar ve kalıcı barışı sağlamanın yegane yolu olduğu vurgulandı.
18.07.2024Gündem
Türkiye'de iki ilin sınırı değişti! Köylülerin açtığı mera davası sonuç verdi
Türkiye'de iki ilin sınırı değişti! Köylülerin açtığı mera davası sonuç verdiBitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Alakır Köyü sakinleri sınırda uyuşmazlık olduğunu iddia ederek açtıkları davayı kazanarak, Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Arı Köyü’nden yaklaşık bin 270 dönüm alanı köye katmış oldu. Köylülerin açtığı mera davasında sınırları değişen Bitlis’in sınırları genişlerken Muş’unki ise azaldı. Alakır köyü muhtarı Derih Doğan, davayı kazandıkları ve mera alanlarının köylerine katmalarının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
18.07.2024Gündem
29 kişinin hayatını kaybettiği Beşiktaş'taki gece kulübünde yeni görüntüler ortaya çıktı
29 kişinin hayatını kaybettiği Beşiktaş'taki gece kulübünde yeni görüntüler ortaya çıktıİstanbul Gayrettepe'de tadilatta olan gece kulübünde meydana gelen ve 29 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan yangına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, yangın öncesi işçilerin içeride çalıştığı, dışarıdan gelen kişilerin yangın tüpünü kullanmaya çalıştıkları ve dumanların bir anda içeriyi kapladığı görülüyor.
18.07.2024Gündem
AGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 15 sanıklı dava 11 Ekim'e ertelendi
AGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 15 sanıklı dava 11 Ekim'e ertelendiAGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın Yargıtay tarafından 15 sanık yönünden bozulmasının ardından yeniden görülen davanın 6'ıncı duruşması bugün yapıldı. Mahkeme, duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.
17.07.2024Gündem
29 kişi hayatını kaybetmişti: Beşiktaş'taki gece kulübü yangını davasında skandal savunma!
29 kişi hayatını kaybetmişti: Beşiktaş'taki gece kulübü yangını davasında skandal savunma!Beşiktaş'ta gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin, haklarında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açılan aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına başlandı.
17.07.2024Vatan TV
29 kişinin hayatını kaybettiği Beişktaş'taki gece kulübünün davası başladı! Sigortasız çalıştırdığı işçinin ölümüne 'takdir - i ilahi' dedi
29 kişinin hayatını kaybettiği Beişktaş'taki gece kulübünün davası başladı! Sigortasız çalıştırdığı işçinin ölümüne 'takdir - i ilahi' dediBeşiktaş'ta gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin, haklarında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açılan aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklardan Çağatay Altunel suçsuz olduğunu iddia ederken, ‘Sayın hakim yaşanan olay takdiri ilahidir. Suçum yok, masumum. Locaların metal kısmını yapacaktım. İşimiz bitmişti. Yangın olmasa böyle bir olay yaşanmayacaktı.’ ifadelerini kullandı.
17.07.2024Gündem
69 kişi hayatını kaybetti! 3 kamu görevlisi hakkında soruşturma
69 kişi hayatını kaybetti! 3 kamu görevlisi hakkında soruşturmaKahramanmaraş'ta yürütülen deprem soruşturmalarında ilk kez kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi. Dulkadiroğlu Kaymakamlığı'nın izni sonrası 69 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı Güneşli Kocabaş Evleri'nin 7'nci bloğunun yıkılmasına ilişkin Dulkadiroğlu Belediyesi'nde görevli 3 kişi hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' ile 'Görevi kötüye kullanma' suçlarından soruşturma başlatıldı.
17.07.2024Gündem
Hiranur Vakfı'nın davası ikinci kez ertelendi
Hiranur Vakfı'nın davası ikinci kez ertelendiHiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını müridi Kadir İstekli’yle ‘evlendirmesi’ne yönelik dava yeniden görülmeye başlanmıştı. Mazeret sunup ilk duruşmaya gelmeyen avukatlar, karar çıkması beklenen 3’üncü duruşmaya yine mazeret sunup gelmeyince duruşma 23 Eylül’e ertelendi.
17.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dava ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dava haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.