Yargıtay Kararı

Yargıtay Kararı

Son dakika Yargıtay kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yargıtay kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yargıtay kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yargıtay Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yargıtay kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.138 yargıtay kararı haberi bulunmuştur. Tüm yargıtay kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fenomen Ares cinayetinde Yargıtay kararı bozdu!
Fenomen Ares cinayetinde Yargıtay kararı bozdu! Antalya'da 'Ares' lakabıyla bilinen sosyal medya fenomeni Şeyhmus Özdemir'i öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Veysi Erdal ile oğlu Kadir Ozan Erdal hakkında verilen 18'er yıl hapis cezası, Yargıtay tarafından bozuldu.
16.04.2024 Gündem
Barışmak istemeyen eşini defalarca bıçakladı: Çocuklarımdan ve annelerinden özür diliyorum
Barışmak istemeyen eşini defalarca bıçakladı: Çocuklarımdan ve annelerinden özür diliyorum Kocaeli'de kendisiyle barışmak istemeyen eşinin boğazını, karnını ve yüzünü defalarca bıçaklayan ve 17 yıl hapse mahkum edilen sanık, Yargıtay'ın verdiği bozma kararının ardından yeniden hakim karşısına çıktı. Pişman olduğunu söyleyen sanık, "Eşimi ve çocuklarımı çok seviyordum. Çocuklarımdan ve annelerinden özür diliyorum" dedi.
14.03.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli: 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı pekişecek
MHP lideri Bahçeli: 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı pekişecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa'da düzenlenen "Cumhur Bizim Türkiye Hepimizin" temalı açık hava toplantısında açıklamalarda bulundu. "31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı pekişecek" diyen Bahçeli, "Manisa'nın evladı olan Özgür'e sahip çıkın, DEM'lenmiş siyasetten uzaklaşmasını temin edin" ifadelerini kullandı. İzmir'de taksici Oğuz Erge'nin yardım etmek için aracına aldığı kişi tarafından öldürülmesine tepki gösteren Bahçeli, "Taksi şoförümüzü katleden alçağın vatandaşlıktan çıkartılması, hayatı boyunca rezil ve rüsva bir şekilde yaşaması adaletin mecburiyetidir. " dedi.
4.02.2024 Gündem
Yargıtay’dan dikkat çeken boşanma kararı! Bu kusur evliliği bitiriyor
Yargıtay’dan dikkat çeken boşanma kararı! Bu kusur evliliği bitiriyor Evli çiftler, ilk başlarda işler iyi ilerlese de sonrasında birbirlerine olan tahammüllerini kaybedebiliyor. Çok ufak tartışmalar, zaman geçtikçe fiziksel şiddete kadar uzanabiliyor, evliliklerin sonunu getirebiliyor. Bu boşanmalara, son yıllarda fiziksel ve psikolojik şiddet dışında cimrilik, ter kokma, ağız kokusu da eklendi.
24.11.2023 Gündem
4 bin liralık trafik cezası yargı tarafından kaldırıldı! İşte cezanın iptal edilme nedeni...
4 bin liralık trafik cezası yargı tarafından kaldırıldı! İşte cezanın iptal edilme nedeni... İş yerinin bulunduğu caddeye aracını park eden veteriner hekim Ercan Türkoğlu'na, ters yönde aracını park ettiği gerekçesiyle fahri trafik müfettişi tarafından yazdırılan 4 bin liralık trafik cezası, yargı kararıyla kaldırıldı.
9.11.2023 Gündem
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Birçok kişi bilmeden yapıyor, suç sayılıyor
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Birçok kişi bilmeden yapıyor, suç sayılıyor Şiddetli geçimsizlik ve aldatma, boşanma davalarında tarafları akılalmaz bir hırsa sevk edebiliyor. Delil bulma amacıyla hareket eden eşler, birbirlerinin telefonunu karıştırıp ekran görüntüleri aldığı gibi, karşı tarafın cihazına casus yazılımlar da yüklüyor. Hatta dedektif tutup takip ettirenler bile var. Bu durumda özel hayatın gizliliğinin ihlali ve suç unsurları devreye giriyor. Uzman isim konu ile ilgili önemli detaylara dikkat çekti...
20.10.2023 Gündem
Palu ailesi ve damatları Tuncer Ustael hakkında karar çıktı! Mahkeme heyetine beddua
Palu ailesi ve damatları Tuncer Ustael hakkında karar çıktı! Mahkeme heyetine beddua Kocaeli'de Meryem Tahnal'ın öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan Palu ailesi ve damatları Tuncer Ustael hakkında karar çıktı. Son sözleri sorulan Tuncer ve Emine Ustael ise mahkeme heyetine beddua etti.
3.10.2023 Gündem
Nafaka ile ilgili emsal karar! Bunu yapanın nafakası bağlanmıyor
Nafaka ile ilgili emsal karar! Bunu yapanın nafakası bağlanmıyor Nafaka ile ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Nafaka ile ilgili yanlış bilinen ve merak edilen ayrıntıları Avukat Cansen Erdoğan açıkladı. Erdoğan, yoksulluk nafakası ile ilgili konuşarak, "Eğer nafaka talep eden eş daha ağır kusurluysa ve geçimini sağlayabiliyorsa nafaka talep edemez" şeklinde konuştu.
22.09.2023 Gündem
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin' Kira fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
11.09.2023 Gündem
Araba alan vatandaşlara uyarı yapıldı! 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor
Araba alan vatandaşlara uyarı yapıldı! 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor Sıfır alınan arabada herhangi bir ayıp çıkması durumunda 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor. Yeni araba alan vatandaşları ilgilendiren konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Satılan sıfır arabada ayıp çıkması durumunda eğer satıcı ayıbı gizlemişse tüketicinin satın alınan tarihten itibaren 10 yıllık süre boyuncu iade hakkı var." şeklinde konuştu.
6.09.2023 Ekonomi
Kadir Şeker, yeniden cezaevine dönmeyecek
Kadir Şeker, yeniden cezaevine dönmeyecek   Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Covid-19 kapsamında açık cezaevinden izinli çıkan Kadir Şeker (22), 15 Temmuz’da çıkan kanun kapsamında yeniden cezaevine dönmeyecek.
20.07.2023 Gündem
10 yıl sonra çocuğu oldu, babası başkası çıktı! Yargıtay'dan emsal karar geldi: ‘Yaptığı eziyetin cezasını çeksin’
10 yıl sonra çocuğu oldu, babası başkası çıktı! Yargıtay'dan emsal karar geldi: ‘Yaptığı eziyetin cezasını çeksin’ Konya'da yaşanan olay, Mustafa Y. isimli vatandaşı isyan ettirdi. Eşinin 2015'te dünyaya getirdiği çocuğun babası olmadığını, DNA testiyle öğrenip boşanma ve soy bağının iptali davası açan 42 yaşındaki Mustafa Y., “Çocuğun babası kimse çıksın ortaya, bana yaptığı eziyetin cezasını çeksin” ifadelerini kullandı. Yargıtay'dan ise emsal bir karar geldi.
12.07.2023 Yaşam
Yargıtay'dan emsal kira artış kararı! "Kira tespit davasında net olunmalı"
Yargıtay'dan emsal kira artış kararı! "Kira tespit davasında net olunmalı" Ev sahiplerinin hayat pahalılığını gerekçe göstererek kiracılardan afaki rakamlar istemesine yönelik tartışmalar sürerken, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'ndan önemli bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, kira bedelinin tespiti davalarında fazlaya ilişkin hakların saklı tutulamayacağına ve saklı tutulan bu hakla ilgili olarak ıslah talebinde bulunulamayacağına hükmetti.
9.07.2023 Ekonomi
Tüm Türkiye'yi sarsan olayda flaş gelişme! Palu ailesinin damadından şoke eden sözler
Tüm Türkiye'yi sarsan olayda flaş gelişme! Palu ailesinin damadından şoke eden sözler Kocaeli'de Meryem Tahnal'ın öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan Palu ailesi ve damatları Tuncer Ustael hakkında verilen karar tekrardan Yargıtay tarafından bozuldu. Bugün görülen duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Tuncer Ustael, "Sizin bilmediğiniz, benim bildiğim çok şey var. Meryem Tahnal'ın geberdiği doğrudur ama ben öldürmedim. Meryem diğer sanıkların yanında öldü, buna dair kamera kaydı vardır ancak bu kayıt yukarılarda görev yapan bir savcıdadır. Sanıklar ölüm anında orada olmadıklarını söylüyorlar ancak kayıtlar bunun tersidir" dedi.
6.07.2023 Gündem
Man Adası davasında yeni gelişme! Kılıçdaroğlu 190 bin lira tazminat ödeyecek
Man Adası davasında yeni gelişme! Kılıçdaroğlu 190 bin lira tazminat ödeyecek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Man Adası' iddialarının ardından Yargıtay'ın bozma kararına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun toplam 190 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.
6.07.2023 Gündem
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Faizi ile ödeniyor
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Faizi ile ödeniyor Bankalarda birçok işlem artık internet aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat Yargıtay kararına atıfta bulunarak hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı.
23.10.2023 Gündem
Kadir Şeker, cezaevinden izinli olarak tahliye oldu
Kadir Şeker, cezaevinden izinli olarak tahliye oldu Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezası onandıktan sonra tekrar tutuklan Kadir Şeker (22), açık cezaevine alındığı için koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz'a kadar yeniden izinli olarak tahliye edildi.
8.06.2023 Gündem
Yargıtay'dan dikkat çeken 'cimrilik' ve 'ter kokma' kararı: Evliliği bitiriyor
Yargıtay'dan dikkat çeken 'cimrilik' ve 'ter kokma' kararı: Evliliği bitiriyor Bu kusur evliliği bitiriyor. Yargıtay’dan dikkat çeken boşanma kararı. Evli çiftler, ilk başlarda işler iyi ilerlese de sonrasında birbirlerine olan tahammüllerini kaybedebiliyor. Çok ufak tartışmalar, zaman geçtikçe fiziksel şiddete kadar uzanabiliyor, evliliklerin sonunu getirebiliyor. Yargıtay cimrilik ile ter kokmayı kusur saydı ve boşanmaya haklı sebep olarak gördü. Bu kararı uzman isimler değerlendirdi. İşte haberin detayları...
6.06.2023 Gündem
Yargıtay'dan emsal olacak boşanma kararı! Bunu yapan nafaka alamaz
Yargıtay'dan emsal olacak boşanma kararı! Bunu yapan nafaka alamaz Nafaka ile ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Nafaka ile ilgili yanlış bilinen ve merak edilen ayrıntıları Avukat Cansen Erdoğan açıkladı. Erdoğan, yoksulluk nafakası ile ilgili konuşarak, "Eğer nafaka talep eden eş daha ağır kusurluysa ve geçimini sağlayabiliyorsa nafaka talep edemez" şeklinde konuştu.
5.06.2023 Gündem
Kadir Şeker, yeniden cezaevinde
Kadir Şeker, yeniden cezaevinde Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp öldürdüğü gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezası alan Kadir Şeker'in (22) cezası, Yargıtay tarafından onandı. Geçen yıl açık cezaevinden koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz'a kadar izinli olarak tahliye edilen Şeker'in, cezasının onanmasının ardından bugün jandarma ekiplerince gözaltına alındı, cezaevine teslim edildi.
1.06.2023 Gündem
Kiracılar ev sahiplerinden talep edebilir! Çoğu kişi bilmiyor, izin almak yeterli
Kiracılar ev sahiplerinden talep edebilir! Çoğu kişi bilmiyor, izin almak yeterli Kiracı, ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Kiracı içinde oturduğu eve tadilat yaptırırsa ve değerinin artmasını sağlıyorsa, mal sahibinden dairenin değer artışı oranı kadar talepte bulunabiliyor. Peki bunun detayları ve sınırları neler? Kiracı istediği gibi evde değişiklik yapabiliyor mu? Değer artışını kiracı ne zaman talep edebilir? Uzman isimler kiracının zorunlu ve faydalı masraflar sebebi ile değer artışı talebine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
31.05.2023 Ekonomi
Kadir Şeker davasında karar çıktı! 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı
Kadir Şeker davasında karar çıktı! 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı Konya’da Özgür Duran’ı bıçaklayarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve ardından tahliye edilen Kadir Şeker’e (22) verilen ceza ile ilgili Yargıtay’dan yeni bir karar geldi.
18.05.2023 Gündem
Arkadaşını öldüren sanığa 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 16,5 yıl hapis cezası onandı
Arkadaşını öldüren sanığa 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 16,5 yıl hapis cezası onandı Kayseri'de, alacak meselesi yüzünden çıkan tartışmada arkadaşı Süleyman Köşker’i (35) bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ahmet Korkut'a (34), 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi ile verilen 16 yıl 6 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.
27.04.2023 Gündem
Kredi, banka kartı kullananlar dikkat! Kontrol edin, faiziyle ödeme yapılıyor
Kredi, banka kartı kullananlar dikkat! Kontrol edin, faiziyle ödeme yapılıyor Kredi, banka ve sanal kartlar kullanılmaya başlandığı günden bu yana hayatımızda olsa da e-ticaret yani online alışverişle hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Her gün çeşitli ihtiyaçlarımızı kolaylıkla giderdiğimiz kartlar bir yandan da tehlike arz ediyor. Özellikle internet bankacılığında işlem yaparken dikkat etmemiz gerekiyor. Her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı. İşte haberin detayları...
25.04.2023 Ekonomi
Yıllık izin ile ilgili dikkat çeken karar! 18 yılda 26 gün izin kullandı, kötü haber geldi
Yıllık izin ile ilgili dikkat çeken karar! 18 yılda 26 gün izin kullandı, kötü haber geldi Bursa'da devlet hastanesinde taşeron firma bünyesinde çalışan bir kişi emeklilik sebebiyle işten ayrılıp kıdem tazminatını alamadığı gerekçesiyle dava açtı. Çalıştığı süre boyunca, yani 18 yıldır da yalnızca 26 gün yıllık izin kullandı. İşçiye Yargıtay'dan kötü haber geldi. İşte emsal yıllık izin kararı...
18.04.2023 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Yargıtay Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yargıtay kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.