Yargıtay

Yargıtay

Son dakika yargıtay haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yargıtay ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yargıtay haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yargıtay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yargıtay gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.173 yargıtay haberi bulunmuştur. Tüm yargıtay haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandıBalıkesir'de zincir restoranda motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman'ı (20) bıçakla öldüren tutuklu sanıklardan E.Ö.'nün (17) 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, azmettirmekle suçlanan babası Orhan Ö.’nün (39) ise beraat ettiği davanın gerekçeli karar açıklandı. Kararda, E.Ö.'nün eylemini her türlü insani duygu, düşünce ve değerden arınmış şekilde, pervasız ve fütursuzca, içindeki sadist duyguların tezahürü sonrası Akman'ı sebepsiz olarak sırf öldürmek için öldürdüğü gerekçesiyle en üst sınırdan hapisle cezalandırıldığı belirtildi. Baba Orhan Ö. için verilen beraat kararına ise somut delil bulunmaması gerekçe gösterildi. Gerekçeli kararda; İnfaz Kanunu'nun yetersiz olduğu vurgulanarak, adalet duygusunun tatmin edilmesi, cezanın infazında ortaya çıkacak aksaklıkların düzenlenmesi için kararın TBMM Adalet Komisyonu'na gönderilmesine karar verildiği belirtildi.
25.07.2024Gündem
Konya'da Büyükşen çifti cinayeti davasında 3 sanığın cezaları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca onandı
Konya'da Büyükşen çifti cinayeti davasında 3 sanığın cezaları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca onandı6 yıl önce yanlış adrese girilip Necla (54) ve Metin (55) Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili davada, azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Esra Taş (29) ve sevgilisi Abdullah Başdemir (48) ile cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik'e yerel mahkeme tarafından verilen 2'şer kez müebbet hapis cezası, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onanmasının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da onandı. Dosya nihai kararı verecek olan Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gönderildi.
23.07.2024Gündem
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada Yargıtay cezaları onadı
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada Yargıtay cezaları onadıYargıtay, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında, sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi 17 sanığa verilen 138'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.
17.07.2024Gündem
AGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 15 sanıklı dava 11 Ekim'e ertelendi
AGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 15 sanıklı dava 11 Ekim'e ertelendiAGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın Yargıtay tarafından 15 sanık yönünden bozulmasının ardından yeniden görülen davanın 6'ıncı duruşması bugün yapıldı. Mahkeme, duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.
17.07.2024Gündem
Adnan Oktar'a verilen 8 bin 658 yıl hapis cezası onandı
Adnan Oktar'a verilen 8 bin 658 yıl hapis cezası onandıAdnan Oktar hakkında verilen 8 bin 658 yıl hapis cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandı. Öte yandan Adnan Oktar suç örgütünün "güncel yapılanması" davasında avukat sanıkların dosyası ayrıldı.
10.07.2024Gündem
SHP’yi yeniden kim kurdu, SHP kurucuları kimler? SHP’nin genel başkanı kimdir?
SHP’yi yeniden kim kurdu, SHP kurucuları kimler? SHP’nin genel başkanı kimdir?Sosyal Demokrat Halkçı Parti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan karara göre; 28 Haziran 2024 tarihi itibariyle yeniden kuruldu. Peki, SHP’yi yeniden kim kurdu, SHP kurucuları kimler? SHP’nin genel başkanı kimdir?
9.07.2024Gündem
Sitede oturan herkesi yakından ilgilendiriyor! Tazminat talep edebilirsiniz
Sitede oturan herkesi yakından ilgilendiriyor! Tazminat talep edebilirsinizYargıtay, İstanbul’da gerçekleşen hırsızlık olayında site içerisinde yeterince güvenlik önlemi almayan site yönetimini hırsızlıktan dolayı sorumlu tutarak kat malikine tazminat ödenmesi gerektiğine karar verdi. Özellikle yaz aylarında hırsızlık vakasının daha fazla yaşandığını belirten Avukat Cansen Erdoğan, bu gibi mağduriyetlerin yaşanmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini aktardı.
4.07.2024Gündem
Yargıtay'dan emsal karar! İnternet bağımlısı eşlere kötü haber: Boşanma sebebi sayıldı
Yargıtay'dan emsal karar! İnternet bağımlısı eşlere kötü haber: Boşanma sebebi sayıldıYargıtay, internet bağımlısı eşleri ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 'internet bağımlısı eşin evine, eşine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesi boşanma sebebidir' dedi.
3.07.2024Gündem
Gar katliamı davasında karar açıklandı
Gar katliamı davasında karar açıklandıYargıtayın bozma kararının ardından tekrar görülen, terör örgütü DEAŞ'ın Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te düzenlediği ve 101 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili 10'u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.
1.07.2024Gündem
İşverenler bu detaya dikkat! Ücret farkı tazminat doğurabilir
İşverenler bu detaya dikkat! Ücret farkı tazminat doğurabilirAvukat Songül Demir, işverenlerin eşit davranma ilkesine aykırı hareket etmesinin ayrımcılık tazminatına sebep olabileceğini söyleyerek, “Aynı işi yapan ve daha az ücret alan kadın işçi ayrımcılık tazminatı alabilir” dedi.
Gültekin Alan kimdir? Dilan Polat davasında mahkemeye dilekçe gönderen Gültekin Alan nereli, kaç yaşında?
Gültekin Alan kimdir? Dilan Polat davasında mahkemeye dilekçe gönderen Gültekin Alan nereli, kaç yaşında?Kara para aklama suçundan tutuklu bulunan Engin- Dilan Polat çifti, şarkıcı Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi oldukları gerekçesiyle bugün hakim karşısına çıktı. Dilan Polat dava başlar başlamaz yere çökerek sinir krizi geçirdi. Polat "Allah'ım ne zaman bitecek" diye mahkemede gözyaşı döktü. Öte yandan Gültekin Alan mahkemeye dilekçe gönderdi. Peki, Gültekin Alan kimdir, nerelidir?
25.06.2024Gündem
Borcu olan herkesi ilgilendiren detay! Bu mal ve haklar haczedilemiyor
Borcu olan herkesi ilgilendiren detay! Bu mal ve haklar haczedilemiyorBorcu olanların en büyük korkusu haciz. İcralık olan pek çok kişi ise bu konudaki haklarını ya bilmiyor ya da yanlış biliyor. Borçlarla ilgili Yargıtay’ın emsal kararlarını hatırlatan Avukat Ali Oktay Coşgun, haczedilemeyen mal ve hakları bir bir sıraladı.
24.06.2024Ekonomi
Evlenecek çiftler dikkat! Düğün yerleriyle ilgili kapora kararı: Para iadesi yapılıyor
Evlenecek çiftler dikkat! Düğün yerleriyle ilgili kapora kararı: Para iadesi yapılıyorDüğün mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sahipleri ve işletmeler hazırlıklara başladı. Evlilik hazırlığı yapan ve aylar öncesinden düğün salonu tutan çiftler, anlaşmazlık durumunda ayrılık yaşayabiliyor ve düğün iptal edilebiliyor. Ya da bazı sebeplerden dolayı erteleme de talep edebiliyorlar. Bu durumda kaporanın düğün sahiplerine iadesi söz konusu oluyor. İşletmeler kaporanın iadesinin yapılamayacağını söylüyor ancak Yargıtay aynı görüşte değil. İşte detaylar...
22.06.2024Ekonomi
450 bin liralık döviz dolandırıcılığına 4,5 milyon lira ceza
450 bin liralık döviz dolandırıcılığına 4,5 milyon lira cezaİstanbul'da, kendilerini polis olarak tanıtıp 1 kişinin yaklaşık 450 bin lira değerindeki döviz ve altınlarını alarak dolandıran 3 sanık, 7 yıl 6'şar ay hapis ile 1 milyon 500'er bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
19.06.2024Gündem
Adana Valiliği’ne bombalı araçla terör saldırısında 5 sanığın cezaları onandı
Adana Valiliği’ne bombalı araçla terör saldırısında 5 sanığın cezaları onandıYargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, Adana Valiliği otoparkına park edilen bombalı aracın patlatılması sonucu 2 kişinin öldüğü 33 kişinin de yaralandığı terör saldırısına ilişkin açılan davada aralarında PKK terör örgütünün Akdeniz metropol sorumlusu Eyüp Çelik’in de bulunduğu 5 sanığa verilen hapis cezalarını onadı. 11 sanığın cezaları ise fazla bulunup bozuldu.
31.05.2024Adana
Depremden etkilenen Yılmaz Erbek Apartmanı davasında Yargıtay kararı bekleniyor!
Depremden etkilenen Yılmaz Erbek Apartmanı davasında Yargıtay kararı bekleniyor!İzmir'in Bayraklı ilçesinde 4 yıl önce yaşanan depremde 11 kişinin hayatını kaybettiği Yılmaz Erbek Apartmanı'na ilişkin, o dönemde Bornova Belediyesi'nde çalışan 7 sanığın 'görevi kötüye kullanma' suçundan yargılandığı davada şikayetçi avukatları da davanın görevsizlik kararıyla ağır ceza mahkemesine gönderilmesi talebini yineledi. Talepler sonrası duruşma savcısı, ana davaya ilişkin Yargıtay kararının beklenmesini istedi.
22.05.2024Gündem
Öğretmenlerin ek ders yöntemine Yargıtay kararını verdi!
Öğretmenlerin ek ders yöntemine Yargıtay kararını verdi!Öğretmenlerin yıllardır muallakta kalan ‘ek derslilerin sendikalara üye olamama’ tartışmasında Yargıtay son noktayı koydu. Bölge Mahkemesi’nin ‘ek ders karşılığında çalışanlar kamu görevlileri sendikalarına üye olabilir’ kararı Yargıtay tarafından onandı. Sağlık-Sen Hukuk Birimi’nin kazandığı dava ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan ek derslilerin kamu görevlisi olduğu vurgulandı ve ek derslilerin kamu görevlileri sendikalarına üye olabilmesinin önü açıldı.
22.05.2024Gündem
Çorlu tren kazasında 25 kişi ölmüştü!  Davasında karar açıklandı
Çorlu tren kazasında 25 kişi ölmüştü! Davasında karar açıklandı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası davasında 9 sanığın 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları alması, 4 sanığın da beraatine ilişkin mahkemenin gerekçeli kararı açıklandı. 4 sanığın tutuklanması ile sonuçlanan davanın 370 sayfalık gerekçeli kararında, sanıkların 'kusur' ve 'ihmalleri' tek tek sıralandığı davada karar açıklandı.
20.05.2024Gündem
Fenomen Ares davası sil baştan: Cezası düşen sanıklara tahliye
Fenomen Ares davası sil baştan: Cezası düşen sanıklara tahliyeAntalya'da 'Ares' lakabıyla bilinen sosyal medya fenomeni Şeyhmus Özdemir'i (18) öldürdükleri suçlamasıyla haklarında 18'er yıl hapis cezası verilen Veysi Erdal (51) ile oğlu Kadir Ozan Erdal (29), dosyanın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.
17.05.2024Gündem
Leonardo davasında İtalyan anneye kararı Yargıtay onadı!
Leonardo davasında İtalyan anneye kararı Yargıtay onadı!İtalya'da dünyaya gelen ve 5 yıl önce babası Demirbilek Yiğit'in İzmir'e getirdiği Leonardo Maximus Yiğit ile ilgili, anne Ilaria Alassondra Sassone'nin Urla 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada çocuğun, vatandaşı olduğu ülkeye iadesi kararı istinafın ardından Yargıtay'da da onandı.
17.05.2024Gündem
28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir?
28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 28 Şubat davası sanıkları sağlık sorunları nedeniyle affedildi. Kararda, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçlarından hapis yatan Haci Sülük, Aliefter Aslan, Sevda Yüksel, silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuklu olan Avni Yılmaz ve Gülbey Sarıoğlu, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklu olan Süleyman Tuna, kan gütme ve saiki öldürme suçundan tutuklu olan Abdulhekim Yılmaz da sürekli hastalık ve kocama hali dolayısıyla affedildi. Söz konusu kararın ardından 28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
17.05.2024Gündem
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına Muhsin Şentürk seçildi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına Muhsin Şentürk seçildiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Muhsin Şentürk'ü seçti.
15.05.2024Gündem
Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir? Ömer Kerkez kaç yaşında, nerelidir?
Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir? Ömer Kerkez kaç yaşında, nerelidir?Yargıtay'ın yeni başkanı seçim sonucuna göre Ömer Kerkez oldu. Yargıtay Başkanlığı seçimleirnin 37'inci turunda 193 oy alarak seçilen Ömer Kerkez kimdir, kaç yaşında? İşte Ömer Kerkez hakkında bilgiler
14.05.2024Gündem
Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi
Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildiYargıtay Başkanlığına 37. tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi
14.05.2024Gündem
Kiracılara kötü, ev sahiplerine güzel haber: 55 günde jet tahliye! 'Emsal sayılacak'
Kiracılara kötü, ev sahiplerine güzel haber: 55 günde jet tahliye! 'Emsal sayılacak'Ev sahibi - kiracı ilişkilerin son yılların en çok gündemde olan konuları arasında yer alıyor. Fahiş artışın önüne geçilebilmesi için hükümet tarafından birçok tedbir alındı. Bunlardan en önemlileri ise yüzde 25'lik artış sınırı ile zorunlu arabuluculuk sisteminin devreye alınması oldu. Böylece fiyat anlaşmazlıklarının mahkemeye taşınmadan çözülmesi amaçlandı. Ancak bazı ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları mahkeme yolu ile çözülmeye devam ediyor. Yargıtay tarafından verilen son karar ise dikkat çekiyor. İşte 55 günde jet tahliye davasının detayları....
10.05.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yargıtay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yargıtay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.