Mobbing

Mobbing

Son dakika mobbing haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mobbing ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mobbing haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mobbing

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mobbing gelişmeleri de dahil olmak üzere 351 mobbing haberi bulunmuştur. Tüm mobbing haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akademisyenler, asistanlarının yayınlarına böyle çöküyor!
Akademisyenler, asistanlarının yayınlarına böyle çöküyor! Kısa yoldan yükselmek isteyen bazı akademisyenler, hiçbir katkı sunmamalarına rağmen asistanlarının yayınlarına ismini yazar olarak ekletiyor. Kimi ise ‘sen benim ismimi yaz ben de senin ismini yazarım’ diyerek ‘makale kardeşliği’ yapıyor...
18.02.2024 Gündem
Mobbing: Kurumsal zorbalık! Kanıt şartı için birçok çalışan tazminatını yakıyor
Mobbing: Kurumsal zorbalık! Kanıt şartı için birçok çalışan tazminatını yakıyor Çalışanların büyük çoğunluğu işinden memnun değil. Kimileri istediği işte çalışmadığı için, kimileri hak ettiği ücreti almadığını düşündüğü için, kimileri de; işvereni tarafından kötü muameleye maruz kaldığı için işini değiştirmek istiyor. İşveren ya da yöneticiler tarafından uygulanan baskı ve yıldırma ise çalışan için işi çekilmez hale getiriyor. Böyle bir durumla karşılaşan çalışan ne yapmalı?
28.12.2023 Çalışma Hayatı
200 dairesi var dediler! Gerçek ortaya çıktı, yüzde 800 zam yaptı site karıştı
200 dairesi var dediler! Gerçek ortaya çıktı, yüzde 800 zam yaptı site karıştı Ankara’da Tümerkent Sitesi’nde 5 yıl ve üzeri kiracılarına kira tespit davası açarak 14 bin lira kira bedeli isteyen ev sahibine iki kiracısı fahiş zam olduğu iddiasıyla itiraz etti ve olay yargıya taşındı. Kiracıların avukatı bu durumun Ticaret Bakanlığının fahiş zam yapan ev sahiplerine para ve hapis cezası verileceğine yönelik yaptığı açıklamaya aykırı olduğunu, ev sahibinin avukatı ise rayiç bedeli bilirkişi raporları ile hesapladıklarını, 5 yıl ve üzeri kiracı oldukları için hakkaniyet indirimi uygulayarak 14 bin lira istediklerini söyledi. Ayrıca Tümerkent Sitesi’nde toplam 167 daire olduğu, Celal T’nin ise 200 dairesi olmadığı, kendisi ve ailesi üzerine 32 dairesinin olduğu öğrenildi.
30.09.2023 Yaşam
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek Okula kayıt sürecinde birçok velinin başvurduğu ‘adres taşıma’, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da ‘bağış’ adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Buna göre, kayıtlar artık otomatik yapılacak. Kararı destekleyen de var, çözüm olmayacağını söyleyen de.
26.09.2023 Eğitim
Boşanma aşamasındaki kocası 3 aylık bebeğine bunu yaptı! Genç annenin evlat hasreti
Boşanma aşamasındaki kocası 3 aylık bebeğine bunu yaptı! Genç annenin evlat hasreti Sakarya’nın Serdivan ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki Tuana Türkdoğan 3 aylık bebeğinin, şiddet gördüğü için boşanmak istediği kocası tarafından Çorum’a kaçırıldığını iddia etti. İki buçuk aydır bebeğinden haber alamayan acılı anne, ondan geriye kalan eşyalarda teselli bulmaya çalışıyor.
24.08.2023 Yaşam
Fare tarafından ısırılan yaşlı kadın hastanelik oldu! Panik anları güvenlik kamerasına yansıdı
Fare tarafından ısırılan yaşlı kadın hastanelik oldu! Panik anları güvenlik kamerasına yansıdı Kaldırımda oturan yaşlı kadını fare ısırdı. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadının yaşadığı o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
24.08.2023 Yaşam
Merkez Bankası piyasaların beklediği kararı bugün açıklıyor! Faiz oranı için dikkat çeken tahmin
Merkez Bankası piyasaların beklediği kararı bugün açıklıyor! Faiz oranı için dikkat çeken tahmin Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. Para Politikası Kurulu bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Peki piyasanın beklentisi ne yönde?
24.08.2023 Ekonomi
Okul servislerine yapılan fahiş zam sonrası 'komşu turizm' başladı
Okul servislerine yapılan fahiş zam sonrası 'komşu turizm' başladı Okul sevisi ücretlerine yapılan artış sonrası veliler kendi çözüm yollarını buldu. Bazı veliler birkaç komşu çocuğunun taşındığı ‘komşu turizm’e yöneldi. Ancak bu yöntemin de bazı sakıncaları ortaya çıktı.
24.08.2023 Gündem
Çanakkale'yi 30 yıllık ahşap elektrik direği yaktı! Yangın kontrol altına alındı
Çanakkale'yi 30 yıllık ahşap elektrik direği yaktı! Yangın kontrol altına alındı Salı günü başlayan yangın Çanakkale'de 1500 hektardan fazla ormanlık alanı küle çevirdi. Damyeri köyünde başlayan yangında alevlerin etrafı çevrildi. Damyeri köyü sakini ve ilk ihbarı yapan kişi Ali Güçlü elektrik direğindeki kablolardan düşen kıvılcımların otları tutuşturmasıyla yangının çıktığını söyledi. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale orman yangını kontrol altına alındığını bildirdi. Yaklaşık, 4 bin 80 hektar alan yangından etkilendi.
24.08.2023 Gündem
Eğlence mekanında kavga! Yaralılar var
Eğlence mekanında kavga! Yaralılar var Kadıköy'de eğlence mekanında tartışmaya giren iki grup arasında kavga çıktı. Sandalye ve şişelerin kullanıldığı kavgada 3 kişi yaralanırken, olay yerine gelen polis tartışmayı sürdüren tarafları güçlükle sakinleştirdi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. 
24.08.2023 Yaşam
Mobbing yapan başhekim için emsal ceza! Yönetici olamayacak
Mobbing yapan başhekim için emsal ceza! Yönetici olamayacak Kumluca Devlet Hastanesi’nde iki hemşireye görev yeri terk cezası olarak A-4 kâğıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdıran Başhekim Uzman Doktor Ayşegül Alkan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda Alkan’a, ‘Amirine veya mahiyetindekilere karşı küçük düşürücü davranışta bulunmak’ fiilinden 60 ihtar puan ceza verildi ve görev yeri değiştirildi. Bu ceza puanına göre Alkan, meslek hayatı boyunca bir daha yöneticilik yapamayacak.
24.08.2023 Yaşam
Memur ve emekli maaşına zam ve 3600 ek gösterge! 6 müjde birden geldi
Memur ve emekli maaşına zam ve 3600 ek gösterge! 6 müjde birden geldi Emekli ve memur maaşı ile ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. Memur ve emekliye zam teklifini 2024 için yüzde 15+10 olarak güncelleyen hükümet, 6 önemli müjde de verdi. 3600 ek gösterge gelecek. TOKİ konutlarında memurlara öncelik verilecek. Mobbing İzleme Kurulu'nda memur temsilcisi olacak. Bu teklife ek olarak, SSK ve Bağkur emekli maaşlarının artışında belirleyici olan enflasyon verileri de açıklandı. İşte, yeni zamlı maaş tablosu için hesaplamalar...
18.08.2023 Emekli
Tanju Özcan 'Değişim ve Adalet' yürüyüşü başlattı! 10 gün sürecek
Tanju Özcan 'Değişim ve Adalet' yürüyüşü başlattı! 10 gün sürecek Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne 'Değişim ve Adalet' yürüyüşü başlattı. Yürüyüşüne çok sayıda kişininin de eşlik ettiği Özcan, "Bu yürüyüşü partiyi tekrar Atatürkçü çizgiye oturtmak için başlatıyorum. Bu yürüyüşü Atatürkçü olduğu için hem partiden hem devletten dışlananlar için gerçekleştiriyorum" dedi.
3.07.2023 Gündem
Tazminat ödenecek! Psikolojik tacize maruz kalan çalışan için yeni karar
Tazminat ödenecek! Psikolojik tacize maruz kalan çalışan için yeni karar Çalıştığı iş yerinde müdürünün psikolojik tacizine maruz kalan kadın işçi istifa etti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yıllar süren davaya son noktayı koydu. Kadın işçiye kıdem tazminatının yanı sıra, manevi tazminat da ödenmesi gerektiğine hükmetti. İşte konunun ve kararın detayları...
21.02.2023 Çalışan Hakları
Seren Serengil programda neden yok, Seren Serengil Beyaz TV Söylemezsen Olmaz’dan ayrıldı mı, hasta mı?
Seren Serengil programda neden yok, Seren Serengil Beyaz TV Söylemezsen Olmaz’dan ayrıldı mı, hasta mı? Seren Serengil neden yok, Söylemezsem Olmaz’dan ayrıldı mı, kovuldu mu? Beyaz TV’de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programını açıp Seren Serengil’in programda olmadığını gören izleyiciler arama motorlarına yönelerek Seren Serengil’in akıbeti hakkında yanıt bulmaya çalıştı. Ünlü sanatçı Seren Serengil, uzun süredir sunuculuğunu yaptığı Söylemezsem Olmaz adlı magazin programıyla ilgili açıklama yaptı. Peki, Seren Serengil Söylemezsem Olmaz'da neden yok, ayrıldı mı?
12.01.2023 Televizyon
Site ve apartmanda oturan herkesi ilgilendiriyor! 'Yasaklanamaz'
Site ve apartmanda oturan herkesi ilgilendiriyor! 'Yasaklanamaz' Site ve 7/24 kamera ile izlenen apartmanlarda oturanların tercihlerini belirleyen en önemli etken güvenlik oluyor. Özellikle çocuklar site ve apartman bahçelerinde serbestçe oyun oynayabiliyor. Ancak kimi aileler çocuklarının izlenmesinden rahatsız olabiliyor. Peki site yöneticilerinin kameradan site sakinlerini ve çocuklarını izleme yetkisi var mı? Blok girişinde çocuklar oturup cips yedikleri ve etrafı kirlettikleri için suçlu gibi başlarını eğdirerek fotoğraflarını çekebilir mi? Bu fotoğrafları da ekleyip ailelerine uyarı yazısı gönderebilir mi? Ceza hukukçusu Prof. Dr. Devrim Güngör, “Yöneticinin insanları hizaya getirme yetkisi yoktur. Güvenlik kamera kayıtlarını kendi telefonu veya bilgisayarı üzerinden anlık olarak takip etmesi, kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal etmektir ve suçtur” uyarısında bulundu.
9.01.2023 Ekonomi
Çalışana bunu yapan yönetici ve işveren yandı! Suç sayılıyor, 4 aydan 1 yıla kadar cezası var
Çalışana bunu yapan yönetici ve işveren yandı! Suç sayılıyor, 4 aydan 1 yıla kadar cezası var Son yıllarda mobbing şikayetlerinde oldukça artış gözleniyor. Mobbing genellikle psikolojik şiddet olarak kendini gösteriyor. Yüze karşı bağırma, baskı, özel hayata karışma, yapılan işi beğenmeme gibi davranışlar bunlardan sadece birkaçı... Yönetici ya da patronlar mobbing yaparsa, 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla da karşı karşıya. Bu problemle karşılaşan işçilerin neler yapılması gerektiği hakkında önemli detaylara dikkat çekildi.
12.12.2022 Çalışan Hakları
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı Çalışanların büyük çoğunluğu işinden memnun değil. Kimileri istediği işte çalışmadığı için, kimileri hak ettiği ücreti almadığını düşündüğü için, kimileri de; işvereni tarafından kötü muameleye maruz kaldığı için işini değiştirmek istiyor. İşveren ya da yöneticiler tarafından uygulanan baskı ve yıldırma ise çalışan için işi çekilmez hale getiriyor. Böyle bir durumla karşılaşan çalışan ne yapmalı?
6.12.2022 Çalışma Hayatı
Amirine beddua etti, tazminatsız kovuldu! Mahkeme kararını verdi
Amirine beddua etti, tazminatsız kovuldu! Mahkeme kararını verdi İşçi işveren uyuşmazlıklarında, işçinin beddua veya kötü temenni çerçevesindeki söylemlerine işverenler tarafından iş akdinin feshi olarak işlem yapılması tartışmalarına son noktayı yargı koydu. Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi, işveren temsilcisine beddua ettiği için tazminatsız kovulan işçiye müjde niteliğinde bir karar verdi.
AK Parti'den asgari ücret ve EYT açıklaması
AK Parti'den asgari ücret ve EYT açıklaması Katıldığı canlı yayında EYT ve asgari ücrete ilişkin açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücretle ilgili "Vatandaşımızın 'iyi oldu' dediği bir asgari ücret açıklanacaktır" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş’ta dronlu trafik denetiminde kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı
Beşiktaş’ta dronlu trafik denetiminde kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı Beşiktaş’ta Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından havadan dron ile trafik denetimi gerçekleştirildi. Denetimlerde kurallara uymayan sürücülere toplamda 7 bin 936 lira para cezası kesilirken, ceza yiyen taksi şoförü Ergin Korkmaz, “Trafikte kaldığımız için çok bunalıyoruz o yüzden emniyet kemeri takmıyoruz” dedi.
1.12.2022 Gündem
Çalışanın ‘sözünün kesilmesi’ mobbing
Çalışanın ‘sözünün kesilmesi’ mobbing Çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesine ilişkin rehber hazırlayan ILO Türkiye Ofisi, çalışana anlamsız işler verilmesi, yapılan işin sürekli eleştirilmesi, sözlerinin kesilmesinin mobbing sayıldığını belirterek, bu davranışlara uğrayanların haklı fesih ve tazminat hakkı olduğunu kaydetti.
1.12.2022 Çalışma Hayatı
Emekli, EYT’li, işçi, işveren milyonları ilgilendiriyor! Zam geldi 4 bin 173 lira cezası var…
Emekli, EYT’li, işçi, işveren milyonları ilgilendiriyor! Zam geldi 4 bin 173 lira cezası var… İşçi, işveren, emekli, EYT’li, emekli herkes merak ediyor. Emekli maaşı, tazminat, yıllık izin dul yetim maaşı ve EYT düzenlemesi tek tek açıkladı. Cezası çok ağır, yapan yanar. 524 günlük yurtdışı borçlanması ile Bağkur statüsüne alınmazsınız. 4/a kapsamında emekli olabilirsiniz ancak yurtdışı borçlanması yaparak aylık bağlanan kişilerin yurtdışında çalışması veya emekli olması durumunda bağlanan aylıkları kesiliyor. Her işçi için ayrı ayrı özlük dosyası oluşturulması zorunludur. Özlük dosyası oluşturmayan işverenlere 2022 yılı içerisinde 4.173 TL idari para cezası uygulanır. Mobbinge katlanmak zorunda değilsiniz. Bahsetmiş olduğunuz durum eşitlik ilkesine de aykırılık oluşturmaktadır. Alo 170 hattını arayarak ihbarda bulunabilirsiniz. Ayrıca mobbingin ülkemizde 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası da var. Kolay gelsin, bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım ve ne kadar yıpranma alırım teşekkürler.Merhaba Mert Bey, benim 14 gün yıllık iznim mevcut. Ancak işverenim hiç benim belirlediğim tarihlerde izin vermiyor. Ben 4 yıldır çalışıyorum, yıllık izinlerimi hep kış aylarına denk getiriyor. Hiç yaz tatili yapamıyorum, bu durumda ne yapmam gerekir? Merhaba, benim emeklilik yaşım doldu ancak prim günüm eksik. 5525 günle emekli olacağım, 5001 günüm var. 2009 yılından itibaren de yurtdışında çalışıyorum, borçlanma ile emekli olabilir miyim? Mert Bey merhaba, sigortalılık öncesi doğum borçlanması hakkı çıkacak mı? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
22.07.2022 Uzmana Sor
Ankara merkezli 11 ilde FETÖ/PDY operasyonu! 27 gözaltı kararı
Ankara merkezli 11 ilde FETÖ/PDY operasyonu! 27 gözaltı kararı FETÖ/PDY'ye yönelik 2 farklı soruşturma kapsamında, Ankara merkezli 11 ilde 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, 16'sı yakalandı.
1.07.2022 Gündem
11 yıl sonra gelen şehit kararı! Her şey mektupla başladı
11 yıl sonra gelen şehit kararı! Her şey mektupla başladı TCG Çandarlı Gemisi'nde vatani görevini yaparken terhisine 70 gün kala geminin motor dairesinde şüpheli şekilde cansız bedeni bulunan Taner Deş (21), asker arkadaşının ailesine mektup göndermesiyle başlayan yargı sürecinde, 11 yıl sonra şehit sayıldı.
13.05.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Mobbing ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mobbing haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.