Tazminat

Tazminat

Son dakika tazminat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tazminat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tazminat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tazminat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tazminat gelişmeleri de dahil olmak üzere 12.114 tazminat haberi bulunmuştur. Tüm tazminat haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsmini sosyal medyada görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor
İsmini sosyal medyada görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyorSosyal medya kullanımının yoğun şekilde artması, artık suçları oradan işlemeye doğru götürdü. Çalışanını işten çıkardıktan sonra ismini de yazıp bunu sosyal medyada paylaşan firma için kötü haber geldi ve şirket aleyhine tazminat cezası kararı verildi. Vatandaşların kişisel bilgilerinin sosyal medya platformlarında başkaları tarafından paylaşımı suç unsuru oluşturuyor. Peki böyle bir durumla karşılaşanlar nereye, ne kadar süre içinde şikayet edebilir? İşte detaylar...
24.07.2024Gündem
FIFA'dan Galatasaray'a şok ceza! Tete kararı belli oldu
FIFA'dan Galatasaray'a şok ceza! Tete kararı belli olduGalatasaray, Tete transferinde ilişkin Shakhtar Donetsk'in FIFA nezdindeki davasında çıkan karar sonucu ödenecek olan ücreti Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Sarı-Kırmızılılar, tazminat ödenmesi durumunda Tete ile yapılan anlaşma kapsamında bunun oyuncu tarafına da rücu edileceğini açıkladı.
11.07.2024Futbol
Rus mahkemesinden Volkswagen’e dikkat çeken tazminat cezası!
Rus mahkemesinden Volkswagen’e dikkat çeken tazminat cezası!Rusya’da bir mahkeme, Rus GAZ şirketinin açtığı davada Alman Volkswagen şirketine 16,9 milyar ruble (yaklaşık 193 milyon dolar) tazminat cezası verdi.
9.07.2024Ekonomi
Zam geldi: Kıdem tazminatı tavanı değişti! Kim ne kadar tazminat alacak?
Zam geldi: Kıdem tazminatı tavanı değişti! Kim ne kadar tazminat alacak?Milyonlarca çalışan temmuz ayı memur maaşı zam oranlarının belli olmasıyla birlikte yeni kıdem tazminatı tavanına odaklandı. Ocak-Haziran döneminde kıdem tazminatı tavanı 35 bin 58 lira 58 kuruş olarak uygulandı. Açıklanan enflasyon verisine göre hesaplanan zam oranı dikkate alındığında kıdem tazminatı tavan ücreti yükseldi. Peki, 2024 kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak?
Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Tunç açıkladı
Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Tunç açıkladıAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir gazetecinin Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un iade süreciyle ilgili sorusuna, "Bir kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz. Dolayısıyla biz hemen kırmızı bülten kararlarımızı çıkardık ve iade taleplerimizi gönderdik. Bu kapsamda da yakalama ve tutuklama gerçekleşti. Tutuklama devam ediyor ve sonrasında da iade yargılaması sonrasında da Türkiye'ye gönderileceğini umut ediyoruz" diye cevap verdi.
5.07.2024Gündem
Sitede oturan herkesi yakından ilgilendiriyor! Tazminat talep edebilirsiniz
Sitede oturan herkesi yakından ilgilendiriyor! Tazminat talep edebilirsinizYargıtay, İstanbul’da gerçekleşen hırsızlık olayında site içerisinde yeterince güvenlik önlemi almayan site yönetimini hırsızlıktan dolayı sorumlu tutarak kat malikine tazminat ödenmesi gerektiğine karar verdi. Özellikle yaz aylarında hırsızlık vakasının daha fazla yaşandığını belirten Avukat Cansen Erdoğan, bu gibi mağduriyetlerin yaşanmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini aktardı.
4.07.2024Gündem
Zam ve tazminat kararı! Milyonlarca memur için geçerli, Resmi Gazete'de yayımlandı
Zam ve tazminat kararı! Milyonlarca memur için geçerli, Resmi Gazete'de yayımlandıKamu çalışanı milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Resmen değişti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Zam ve tazminat kararında 7 değişiklik yapıldı. İşte detaylar...
Kıdem tazminatında hesap değişiyor! Çalışanlar dikkat, bu tarihi bekleyin
Kıdem tazminatında hesap değişiyor! Çalışanlar dikkat, bu tarihi bekleyinMilyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatında tavan ücret değişiyor. 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamları sonrası memur maaşları belirlenecek. Bununla birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişecek. Peki kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak? Emekli olacaklar veya işten ayrılacaklar yüksek tazminat için temmuz sonrasını beklemeli mi? İşte detaylar...
Kıdem tazminatı tavanı 42 bin TL'yi aşacak! İşte Temmuz 2024 kıdem tazminatı hesaplama tablosu
Kıdem tazminatı tavanı 42 bin TL'yi aşacak! İşte Temmuz 2024 kıdem tazminatı hesaplama tablosu2024 yılı Temmuz-Aralık döneminde uygulanacak kıdem tazminatı tavanı belli oluyor. Mevcut durumda 35 bin 58 lira 58 kuruş olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı memur zam oranı ile yükselecek. Böylece emeklilik dahil kıdem tazminatına hak kazanarak işten ayrılanların cebine daha çok para girecek. Ekonomistlerin beklentisine göre memur zam oranı büyük oranda netleşti. Öte yandan asgari ücret ile çalışan bir işçinin kıdem tazminatı tavanı 20 bin 2 TL olarak uygulanmaya devam edecek.
26.06.2024Ekonomi
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! SGK tarafından ödeniyor, en düşüğü günlük 444 TL
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! SGK tarafından ödeniyor, en düşüğü günlük 444 TLSosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. Çalışma Hayatı İletişim Merkezi’ne çalışanlar merak ettiği tüm soruları sorabiliyor. Çalışanlar en çok rapor ücretleri ile ilgili sorularına yanıt arıyor. Rapor ücreti belli koşullar sağlandığında alınabiliyor. Peki çalışan bir yıl içerisinde kaç gün rapor alabilir? Çalışana ne kadar ödeme yapılıyor. İşte en çok merak edilen soruların yanıtları...
İşverenler bu detaya dikkat! Ücret farkı tazminat doğurabilir
İşverenler bu detaya dikkat! Ücret farkı tazminat doğurabilirAvukat Songül Demir, işverenlerin eşit davranma ilkesine aykırı hareket etmesinin ayrımcılık tazminatına sebep olabileceğini söyleyerek, “Aynı işi yapan ve daha az ücret alan kadın işçi ayrımcılık tazminatı alabilir” dedi.
Zam geliyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı ve engelli maaşı tutarları
Zam geliyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı ve engelli maaşı tutarlarıVatandaşların büyük kısmını doğrudan ilgilendiriyor. Milyonlarca kişinin geliri artacak. Memur maaşlarına gelecek zamla birlikte bazı maaş ve ücretlerde değişiklik yaşanacak. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, kıdem tazminatı tavanı evde bakım yardımı da bu değişikliklerden etkilenecek. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. İşte zamlı yeni rakamlar...
25.06.2024Ekonomi
TSK TİKTOK yasağı! TSK personeline TİKTOK yasaklandı mı? İşte TKS personeline ilişkin kanun teklifi
TSK TİKTOK yasağı! TSK personeline TİKTOK yasaklandı mı? İşte TKS personeline ilişkin kanun teklifiTSK personeline TİKTOK yasaklandı mı? Meclis’te kabul edilen TSK Personel Yasası ve askerlik alanına ilişkin yeni torba yasayla özellikle Irak’ın kuzeyindeki üs bölgelerine yönelik saldırılardan önce kullanıldığı tespit edilen TikTok ve her türlü sosyal medya paylaşımları yasaklandı.
24.06.2024Gündem
Seçil Erzan’dan Denizbank’a tazminat davası! İhbar ve kıdem istiyor
Seçil Erzan’dan Denizbank’a tazminat davası! İhbar ve kıdem istiyorÜnlü futbolcuların da aralarında bulunduğu 29 kişiyi “özel fon” adı altında dolandırdığı iddiasıyla yargılanan eski banka müdürü Seçil Erzan, kanuna aykırı şekilde iş akdini sonlandırdığı ve tazminatını ödemediği iddiasıyla 23 yıl çalıştığı Denizbank A.Ş.’ye dava açmaya hazırlanıyor.
23.06.2024Gündem
‘Antidepresan’a çalıntı davası! Mert Demir davanın reddini istedi
‘Antidepresan’a çalıntı davası! Mert Demir davanın reddini istediMerve Holefter, ‘Antidepresan’ şarkısının çalıntı olduğunu iddia ederek Mert Demir’e 2 milyon 10 bin liralık tazminat davası açtı. Kendisine ait ‘Alınsam’ adlı eserin nakarat melodisinin ‘Antidepresan’da kullanıldığını öne süren Merve Holefter, Mert Demir tarafından maddi ve manevi zarara uğradığını iddia etti.
20.06.2024Magazin
Kimse dilini bilmediği için ABD’de 12 yıl psikiyatri hastanesine kapatıldı! Hayatı belgesele konu oldu
Kimse dilini bilmediği için ABD’de 12 yıl psikiyatri hastanesine kapatıldı! Hayatı belgesele konu oldu8 Haziran 1983'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Kansas eyaletinde bulunan ve kimsenin dilini anlamadığı için 12 yıl psikiyatri hastanesine kapatılan Rita Patino'nun hayatı "Yıldızların ve Dağların Kadını" belgeseline konu oldu.
16.06.2024Gündem
TSK personeline ilişkin kanun teklifi kabul edildi
TSK personeline ilişkin kanun teklifi kabul edildiTürk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
13.06.2024Gündem
Dava sonuçlandı: Derya Şensoy 100 bin TL tazminat kazandı
Dava sonuçlandı: Derya Şensoy 100 bin TL tazminat kazandıOyuncu Derya Şensoy'un, kendisine ait tasarımının taklit edilerek kullanıldığı iddiasıyla bir içki firmasına açtığı davada karar çıktı. Mahkeme, firmanın toplamda 100 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.
12.06.2024Magazin
Oyuncu Ezgi Mola'ya bu kez de 10 bin TL manevi tazminat cezası
Oyuncu Ezgi Mola'ya bu kez de 10 bin TL manevi tazminat cezasıEzgi Mola, Batman'da intihar eden İpek Er'in (18) mektubunda kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdığı Musa Orhan'a (26) karşı 'hakaret' davasında 6 bin 960 TL ceza almasının ardından manevi tazminat davasında da 10 bin TL para cezasına çarptırıldı.
12.06.2024Gündem
Emekliliği beklemeden kıdem tazminatı alabilirsiniz! SGK'ya yazılı başvuru şartı bulunuyor
Emekliliği beklemeden kıdem tazminatı alabilirsiniz! SGK'ya yazılı başvuru şartı bulunuyorMilyonlarca çalışanı ve emeklilik planı yapanları doğrudan ilgilendiriyor. Çalışanlar son dönemde en çok kıdem tazminatı hesabı yapıyor. Birçok çalışan, istifayla tazminat almanın yollarını araştırıyor. Bu noktada emeklilik için gereken prim ve sigortalılık süresi şartı imdada yetişiyor. Peki emekliliği beklemeden kıdem tazminatını almak mümkün mü? Emekli olanlar ikinci tazminatı alabilir mi? İşte yanıtları...
Mahkemeden emsal karar! Koruma talebine rağmen öldürülen kadının ailesine bakanlık tazminat ödeyecek
Mahkemeden emsal karar! Koruma talebine rağmen öldürülen kadının ailesine bakanlık tazminat ödeyecekİzmir 3'üncü İdare Mahkemesi, Bornova ilçesinde Kaffar Yeğin'in (61) boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i (52) öldürmesiyle ilgili mağdurun yakınları tarafından, defalarca kolluk kuvvetlerine ve ilgili mercilere başvuruya rağmen idarece yaşam hakkının korunmadığı ve kusurlu davranıldığı gerekçesiyle açılan manevi tazminat davasını değerlendirip, İçişleri Bakanlığı'nı kusurlu bularak 2 milyon 500 bin TL ödemesine hükmetti.
8.06.2024Gündem
Acun Ilıcalı harekete geçti! Aziz Yıldırım hakkında tazminat davası açtı
Acun Ilıcalı harekete geçti! Aziz Yıldırım hakkında tazminat davası açtıFenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçiminde Ali Koç'un listesinde yer alan Acun Ilıcalı, Aziz Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.
6.06.2024Fenerbahçe
Türkiye'de estetik yaptıran Hollandalı ameliyattan 2 gün sonra öldü, aile dava açtı
Türkiye'de estetik yaptıran Hollandalı ameliyattan 2 gün sonra öldü, aile dava açtıHollanda’dan İstanbul’a Brezilya tipi popo kaldırma ve karın germe operasyonu için gelen Sharida Tamara Celeste Tuinfort, ameliyattan 2 gün sonra hayatını kaybetti. Kızının göz göre göre öldüğünü iddia eden Julie Ann Hari, doktor ve hastane yönetimi hakkında şikâyetçi olduktan sonra bir de 404 bin liralık tazminat davası açtı.
6.06.2024Gündem
Kimse bilmiyor ama hepsi kimlik sayılıyor! İşlem yapılmazsa tazminat hakkı doğuyor
Kimse bilmiyor ama hepsi kimlik sayılıyor! İşlem yapılmazsa tazminat hakkı doğuyorTapu işlemlerinden noter işlemlerine, okul kayıtlarından banka işlemlerine kadar pek çok işlem, nüfus cüzdanı olmadan da hallediliyor ama kimse bu detayları bilmiyor. Resmi işlemlerde görevliler kabul edilmiyor dese de mevzuata göre üzerinde TC kimlik numarası bulunan pek çok resmi belge nüfus cüzdanı olarak kullanılabiliyor. İlgili yönetmelik ve tüzüklerde hangi belgelerin kimlik yerine geçtiğini tek tek anlatan Avukat Cansen Erdoğan, Danıştay kararını hatırlatarak, “Belirtilen belgelerden biri ile resmi işlem yapılmaması durumunda tazminat hakkı doğuyor” dedi.
3.06.2024Gündem
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İmzalamadan bir kez daha düşünün, tazminatınızdan olabilirsiniz
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İmzalamadan bir kez daha düşünün, tazminatınızdan olabilirsinizÇalışan ve işverenleri yakından ilgilendiriyor. İbranameler ile ilgili bilinmeyen detaylar ortaya çıktı. ibranamenin geçerli olabilmesi için mutlaka çalışan tarafından imzalanmış yazılı bir belge olması gerekiyor. Ancak çalışan imzaladığı ibraname ile tazminatını kaybedebiliyor. İşte detaylar...

Benzer Haber Etiketleri

Tazminat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tazminat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.