Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti

Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti

Süper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray derbi maçta sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 26 ve 82'nci dakikada Icardi kaydetti. Beşiktaş'ın mücadeledeki tek gol ise 69'uncu dakikada Chamberlain'den geldi.

Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti

7'nci dakikada Kerem'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Angelino, sol çaprazdan ceza sahasına girip şutunu çekti. Kaleci Mert'in ayaklarından seken top kaleye yönelirken Colley kafayla topa yükseklik kazandırdı. Daha sonra Mert topun sahibi oldu.

10'uncu dakikada Gedson'un pasıyla sol kanatta topla buluşan Zaynutdinov ortasını yaptı. Boey'a çarpan top üst direkten kornere gitti.

16'ncı dakikada kazanılan serbest vuruşta Kerem Aktürkoğlu ortaladı. Kaan Ayhan'ın kafa vuruşunda top kaleci Mert'in kucağında kaldı.

18'inci dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Ghezzal ortasını yaptı. Doğrudan kaleye yönelen top yan direkten oyun alanına geri döndü.

23'üncü dakikada Amartey'in geri pasında top kısa kaldı. Araya giren Icardi'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Mert gole izin vermedi.

26'ncı dakikada Galatasaray öne geçti. Mert Günok'un uzaklaştırmak istediği topu Kaan Ayhan yarı alanda kafayla ceza sahasına doğru çevirdi. Icardi'nin dokunduğu top Colley'den sekip bu oyuncunun önüne düştü. Icardi'nin ayağının ucuyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Mert'in müdahalesine rağmen ağlara gitti: 1-0.

Haberin Devamı

30'uncu dakikada Beşiktaş 10 kişi kaldı. Savunma arkasına atılan topa çıkan kaleci Mert Günok, ceza sahası dışında topa eliyle müdahale etti. Oyunu devam ettiren Halil Umut Meler, VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu tekrar izledi ve tecrübeli kaleciyi kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

61'inci dakikada Ersin'in kısa kalan pasında araya giren Torreira, Hadziahmetovic'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu yeniden izleyen Halil Umut Meler penaltı kararını iptal etti.

68'inci dakikada Kerem Aktürkoğlu ile yaptığı verkaç sonrasında ceza yayı üstünde topla buluşan Barış Alper'in şutunda Beşiktaş savunmasına çarpan top kornere gitti.

69'uncu dakikada Beşiktaş eşitliği yakaladı. Ersin'in uzun vuruşunda Ghezzal kafayla arkaya aşırttı. Sağ kanattan topla hareketlenen Rosier, Angelino'dan sıyrılıp çizgiye kadar indi Rosier'in penaltı noktasına doğru çevirdiği topu Chamberlain bekletmeden yaptığı vuruşla ağlara gönderdi: 1-1.

Haberin Devamı

80'inci dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Mertens ortasını yaptı. Ön direkte Torreira'nın kafa vuruşunda top Hadziahmetovic'in eline çarptı, hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

82'nci dakikada Icardi, penaltı atışında topu ağlara gönderdi: 2-1.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

STAT: Rams Park

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy

GALATASARAY: Muslera - Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino (Dk. 79 Bakambu), Torreira (Dk. 86 Ndombele), Kaan Ayhan, Tete (Dk. 65 Barış Alper Yılmaz), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 85 Kerem Demirbay), Zaha (Dk. 64 Mertens), Icardi

BEŞİKTAŞ: Mert Günok - Rosier, Amartey, Colley, Zaynutdinov (Dk. 46 Masuaku), Hadziahmetovic, Tayfur Bingöl (Dk. 83 Rebic), Gedson (Dk. 46 Chamberlain), Ghezzal, Rashica (Dk. 32 Ersin Destanoğlu), Aboubakar (Dk. 79 Cenk Tosun)

Haberin Devamı

GOLLER: Dk. 26 ve Dk. 82 (P) Icardi (Galatasaray) - Dk. 69 Chamberlain (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Sanchez, Bakambu, Muslera (Galatasaray) - Amartey, Tayfur, Hadziahmetovic, Burak Yılmaz, (Teknik sorumlu), Masuaku, Rebic (Beşiktaş)

KIRMIZI KART: Dk. 30 Mert Günok (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray derbi maçta sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Rams Park'ta saat 19.00'da başlayan karşılaşmada hakem Halil Umut Meler düdük çaldı. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy üstlendi. VAR'da ise Abdülkadir Bitigen görev aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in 8'inci haftasında deplasmanda Antalyaspor'u 2-0 mağlup ettikleri maçın 11'inde 3 değişikliğe gitti. Buruk; Kazımcan Karataş, Ndombele ve Barış Alper Yılmaz’ın yerlerine Angelino, Kaan Ayhan ve Tete’yi ilk 11’de görevlendirdi.

Kaleyi Muslera'ya emanet eden Okan Buruk, savunma dörtlüsünü; Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı ve Angelino’dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Torreira ve Kaan Ayhan’ı sahaya süren Buruk, hücum hattının sağında Tete, ortasında Kerem Aktürkoğlu, solunda ise Zaha’yı 11’de oynattı. Okan Buruk’un gol yollarındaki tercihi ise Mauro Icardi oldu.

Haberin Devamı

GALATASARAY DERBİYE ÖZEL FORMAYLA ÇIKTI

Galatasaray, Beşiktaş'ı konuk ettiği karşılaşmaya Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına özel olarak hazırlanan formayla çıktı.

Galatasaray, geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına özel olarak hazırlanan formaları satışa çıkarmıştı. Sarı-kırmızılı ekibin 1923 yılında giydiği formalardan esinlenerek hazırlanan formalar, taraftarlar tarafından da büyük ilgiyle karşılandı. Galatasaray da Beşiktaş'ı konuk ettiği derbi karşılaşmasında bu özel formalarla sahada yer aldı.

SARI-KIRMIZI TARAFTARLARDAN ÖZEL KOREOGRAFİ

Karşılaşma öncesinde Galatasaray taraftarları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel bir koreografi hazırladı. Doğu ve Kuzey tribününde açılan kartonlarla ‘Cumhuriyeti biz kurduk’, ‘1923-2023’ yazıları yer alırken, daha sonra Atatürk’ün siluetinin yanı sıra Metin Oktay, Bülent Korkmaz, Okan Buruk gibi sarı-kırmızılı kulübün efsanevi futbolcularına ve Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'a yer verildi. Diğer tribünde ise ‘İlelebet Cumhuriyet’ yazısı yer aldı.

BURAK YILMAZ'DAN 5 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz, Süper Lig’in 8’inci haftasında 2-0 kazanılan Beşiktaş maçının 11’inde 5 değişikliğe giderek Galatasaray karşısında takımını sahaya sürdü.

Yılmaz; Ersin Destanoğlu, Bailly, Salih Uçan, Chamberlain ve Muleka’nın yerlerine; Mert Günok, Colley, Tayfur Bingöl, Gedsson ve Rashica’yı 11’de görevlendirdi.

Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Burak Yılmaz, savunma hattını Rosier, Amartey, Colley ve Zaynutdinov’dan oluşturdu. Orta alanda Hadziahmetovic, Gedson ve Tayfur Bingöl’ü görevlendiren Burak Yılmaz, hücum hattının sağında Ghezzal, solunda ise Rashica’yı oynattı. Burak Yılmaz’ın gol yollarındaki tercihi ise Vincent Aboubakar oldu.

Beşiktaş sahaya şu 11'le çıktı: "Mert Günok- Rosier, Amartey, Colley, Zaynutdinov, Hadziahmetovic, Tayfur Bingöl, Gedson, Ghezzal, Rashica, Aboubakar.”

BURAK YILMAZ'IN İLK DERBİSİ

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in istifasının ardından seçime kadar takımın başında görev yapacağı açıklanan Burak Yılmaz, teknik adam olarak ilk kez derbi heyecanı yaşadı.

Siyah-beyazlı ekipte Lugano mağlubiyetinin ardından teknik direktör Şenol Güneş istifa etmiş, yönetim ise olağanüstü seçim kararı almıştı. Seçim kararının ardından teknik direktör konusunda seçimi yeni yönetime bırakmak isteyen Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu, olağanüstü seçime kadar Burak Yılmaz'ın takımın başında görev almasına karar vermişti. Siyah-beyazlı ekibin başında ilk maçına İstanbulspor mücadelesinde çıkan ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Burak Yılmaz, Galatasaray karşılaşmasıyla birlikte teknik adam olarak ilk kez bir derbi maçta görev yaptı.

GEDSON 5, MERT GÜNOK 3 MAÇ SONRA 11’E DÖNDÜ

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Gedson Fernandes ve Mert Günok, Galatasaray derbisiyle ilk 11’deki yerlerini aldı. Ligin 5’inci haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada ilk 11’de görev yapan Gedson Fernandes daha sonra sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalmıştı. Milli arada takımla birlikte çalışmalara başlayan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, Galatasaray derbisine 11’de başladı. Ayrıca Adana Demirspor maçının ilk yarısında yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edemeyen Mert Günok da Süper Lig’de Konyaspor ve İstanbulspor ile Konferans Ligi’nde oynanan Lugano karşılaşmalarında forma giyememişti. Tecrübeli kaleci de 3 maçlık aranın ardından 11’deki yerine döndü.

TAYFUR BİNGÖL İLK KEZ 11’DE

Beşiktaş’ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Tayfur Bingöl, siyah-beyazlı formayla bu kez ilk kez 11’de görev yaptı. Transfer döneminin son günlerinde kadroya dahil edilen Tayfur Bingöl, Alanyaspor maçıyla birlikte ligin 3’üncü haftasında oynanan Hatayspor maçına 11’de başlamıştı. Beşiktaş formasıyla, İstanbulspor maçına sonradan oyuna dahil olan Tayfur Bingöl, derbide 11’de başladı. Tayfur, siyah-beyazlı formayla bu sezon ilk kez 11’de görev yaptı.

ABOUBAKAR DALYA DEDİ

Bu sezon Konferans Ligi ve Süper Lig'de attığı 8 golle takımın en golcü oyuncusu olan Vincent Aboubakar, siyah-beyazlı forma altında 100'üncü maçına çıktı.

3 farklı dönemde Beşiktaş forması giyip, 2 şampiyonluk yaşayan Vincent Aboubakar, Beşiktaş formasıyla 100'üncü maçına Galatasaray karşılaşmasında çıktı. Siyah-beyazlı forma altında bugüne kadar 99 maça çıkan tecrübeli golcü, takımına 59 gol, 14 asistlik katkı sağladı. Aboubakar, derbi karşılaşmasına ilk 11'de başladı.

RASHICA İLK KEZ RAKİP OLDU

Siyah-beyazlı ekibin yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Milot Rashica, eski takımı Galatasaray'a ilk kez rakip oldu.

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak Galatasaray forması giyen ve sarı-kırmızılı ekiple şampiyonluk yaşayan Kosovalı kanat oyuncusu Milot Rashica, yaz transfer döneminde Beşiktaş'a transfer olmuştu. Galatasaray karşılaşmasına ilk 11'de başlayan Rashica, bu mücadelede eski takımına karşı ilk kez görev yaptı.

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR RAMS PARK'TA

Beşiktaşlı taraftarlar, siyah-beyazlı ekibin Galatasaray'a konuk olduğu derbi karşılaşmada tribündeki yerini aldı.

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı konuk ettiği karşılaşmada deplasman takımının taraftarları da stadyumdaki yerini aldı. Yaklaşık 2 bin 400 Beşiktaş taraftarı, Tüpraş Stadyumu'nda toplandıktan sonra otobüslerle Rams Park'a geldi. Öte yandan bir süredir derbi karşılaşmalarında deplasman takımının taraftarları yer alamıyordu. 4.5 yıllık aranın ardından bir derbide deplasman takımının taraftarları da yer aldı.

GAZZE İÇİN SİYAH BANT VE SAYGI DURUŞU

İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırılar sonucunda Türkiye'de 3 günlük yas ilan edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu da karşılaşmalardan önce saygı duruşunda bulunulması ve futbolcuların sahaya siyah bantla çıkması kararı almıştı. Süper Lig'de bugün oynanan karşılaşmalarla başlanan bu uygulama derbide de devam etti. İki takım oyuncuları sahaya kollarındaki siyah bantlarla çıktı. Hayatını kaybedenler için mücadele öncesinde saygı duruşunda bulunulurken, ayrıca karşılaşma öncesinde de bir süre İsrail aleyhine tezahüratlarda bulunuldu. Öte yandan iki takım oyuncuları sahaya ‘Gazze’de yapılan zulmü kınıyoruz’ pankartıyla çıktı.

Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaşı Icardi ile geçti